Това вече е безобразие или аз не съм във ред.....

• 7 601
  • 85
  •   1
Отговори
# 30
Е, това че го правят не означава, че е законно.

Аз казах ли, че е законно  Wink
Не съм.

# 31
  • Варна
Ами аз не виждам някой да е писал, че полицай чисто физически не може да нахлуе в апартамент. А че няма право.  Естествено, че всеки бабаит реално може да те бутне и да нахлуе - никой не спори за това. То в случая така и е станало.

# 32
  • София
П.С. Между другото, често се споменава, че полицията не може да влиза без заповед и т.н. Повечето полицаи обаче са наясно, че това идва от гледането на прекалено много американски филми  Wink може и още как.. иди доказвай после, че са те арестували, след като са те измъкнали от жилището, а не пред вратата. Лично познавам такива истории.

Е аз познавам полицаи, които ги съдиха и си платиха за такова "влизане с взлом", въпреки, че жената ги беше повикала, че мъжът и я бие. Ама после се отметна от това.
Всеки може да влезе, но не е законно. Така че, аз лично бих си подала жалба срещу такива съседи, може пък и останалите във входа да я подкрепят.

# 33
А защо, още при нахлуването им, не звънна в полицията и не повика помощ, че има нахлули пияни комшии, които се ровят из къщата ти, а ти отказваш да ги пуснеш и настояваш да не влизат в дома ти?
Още повече, че съпругът ти е бил на работа. Защо не звънна на него и той да изпрати свои колеги от районното?

# 34
Не са прави, но когато човек е в безисходица вече се чуди какво да измисли.
Заради крадци, тези, които са изрядни плащат и техните сметки, писва в един момент и като няма орган, който да осъществява контрол, взимат нещата в свои ръце ...

Ако стане в нашия блок, бих ги пуснала.

# 35
  • Варна
Ами да бяха пробвали с добро. Ако ме помолят и аз бих ги пуснала. Ама ако ме изблъскат и нахлуят, ще протестирам. И нямат работа при легналите деца, що за безобразие! За болния човек да не говорим. Представям си аз да съм си в леглото и някакъв подпийнал комшия да връхлети в стаята да оглежда. Ще му се стъжни.

# 36
  • гр.София
А защо, още при нахлуването им, не звънна в полицията и не повика помощ, че има нахлули пияни комшии, които се ровят из къщата ти, а ти отказваш да ги пуснеш и настояваш да не влизат в дома ти?
Още повече, че съпругът ти е бил на работа. Защо не звънна на него и той да изпрати свои колеги от районното?

# 37
Ами да бяха пробвали с добро. Ако ме помолят и аз бих ги пуснала. Ама ако ме изблъскат и нахлуят, ще протестирам ...

Ами те са започнали с лошото след като тя е отказала да ги пусне.
В крайна сметка, ако проверките не са изненадващи, нищо няма да намерят  Laughing

# 38
Ами да бяха пробвали с добро. Ако ме помолят и аз бих ги пуснала. Ама ако ме изблъскат и нахлуят, ще протестирам ...

В крайна сметка, ако проверките не са изненадващи, нищо няма да намерят  Laughing
Тя е в пълното си право да не пусне никой в дома си!
И ква е тая проверка в 10 ч вечерта?

# 39

В 10 вечерта?! И това, че си отворил вратата все още не означава да ти нахлуват у дома Twisted Evil , но както писах и не отварям щом преценя

# 40
Е аз познавам полицаи, които ги съдиха и си платиха за такова "влизане с взлом", въпреки, че жената ги беше повикала, че мъжът и я бие. Ама после се отметна от това.

А аз познавам хора, които бяха претендирали с правата си пред дошлите полицаи, след което бяха измъкнати от апартамента им, откарани в районното, след което осъдени мнооого експедитивно на "подписка"..
Никъде не се спомена, че полицаите са направили нещо незаконно. Така че, случаи всякакви.

# 41
  • София

А аз познавам хора, които бяха претендирали с правата си пред дошлите полицаи, след което бяха измъкнати от апартамента им, откарани в районното, след което осъдени мнооого експедитивно на "подписка"..
Никъде не се спомена, че полицаите са направили нещо незаконно. Така че, случаи всякакви.
Това не променя закона. Никой няма право да ти влиза в дома, без съответната заповед. Никой, дори и полицаите. Още по-малко съседи, решили да се правят на проверяващи. Пък и нали специално за парното си има топлинни счетоводители, не е ли тяхно задължение да правят проверки, не на развилняли се съседи?

# 42
  • София

Да те питам, понеже защитаваш внезапните проверки-ако те хванат, че крадеш топлинна енергия, какво от това? Доказателства събрани по незаконен път, все още не важат в съда. Така че, какво следва от внезапната проверка. Само вече ще си знаят, че ги крадеш и какво от това?  newsm78

# 43
Не отварям на никого вечер. Още повече, когато съм сама.
За тая работа си има шпионки.

# 44
Тя е в пълното си право да не пусне никой в дома си!
И ква е тая проверка в 10 ч вечерта?

Да. Така е. Както казах липсата на контрол и безсилиетона хората води до нарушаване на закони, за да се защитят.

Лично аз - да, щом е за тази цел, ще отворя по всяко време на денонощието, колкото по-внезапни са проверките, толкова по-лесно ще хванат крадците. Но - всеки си преценява.

Общи условия

Активация на акаунт