Сдружение "Родители отглеждащи сами децата си"

• 5 501
  • 45
  •   1
Отговори
# 15
Цитат
Single parenting support groups have been around for quite a while. There are many to choose from. The best choice for you will be one that is close to your home or work. You can find these support groups almost anywhere.

A well known single parenting support group is Parents without Partners. As the name implies this is a group for single parents. The group accepts both single moms and dads.

They are an international organization that focuses on the needs of single parents. Parents without partners truly supports the single parent as they offer many services including family and adult events, professional speakers, discussion groups, and publication.

This is a place that any single parent can get help and support. It does not matter why you are single – by divorce, never married, widowed or whatever, you can be sure that they have help for you when you need it.

You can go to their website parentswithoutpartners.org to find out more about this group. Another group for single parents or lone parents as they are referred to in the UK is Gingerbread.

The singe parent group gingerbread offers lone parents a change to meet online and to share ideas and give support to one another. Recently they have joined with another group called One Parent Families.

The merging of these two groups has created a wonderful organization that not only supports single parents but also the single parent family.

This is great because single parenthood affects the children as well as the parents. You can contact Gingerbread at gingerbread.org.uk.

There are many other single parenting support groups as well. Single parent divorced mothers groups are numerous, so are single fathers support groups. There are just single mom support groups too.

No matter what you particular single parent situation is there is a support group for you. One of the best places to look is at your church, synagogue or other house of worship.

Many of these organizations have single parent support groups. The nice thing about this is that you will meet like minded individuals to talk with. There can be a downfall to this as well.

If you are a single parent due to divorce, your ex-spouse may also be a part of the same group. This could lead to some awkward situations.

The internet can provide a myriad of support groups for you. Yahoo has many single parenting groups where you can join in and email other single parents. This is not the only place to find support and other single parents to talk to.

Just search on single parent groups in any search engine and you will be amazed at how many groups come up. The amount is staggering.

No matter if you are young or old, living in a city or in the boondocks, there are single parenting support groups available for you to join.

As a single parent you need to have other adults to converse with. Find a group that meets your needs and keep in touch with other single parents.

References:
http://www.gingerbread.org.uk
http://www.parentswithoutpartners.org

Сега прочетох това като пример какво ще се прави от сайта,който предложи Мими от скайп дискусията.
Ощо взето става дума за:пример за доре позната организация,която се нарича Parents without partners.Те са международна организация и се фокусират вурху нуждите(пречките),които срещат самотните родители.Те истински подкрепят самотния родител като предлагат много услуги,включително мероприятия за семейства и възрастни,професионални говорители,дискосионни групи и публикации.
As a single parent you need to have other adults to converse with. Find a group that meets your needs and keep in touch with other single parents.-Като самотен родител Вие имате нужда да контактувате с други възрастни.Намерете група,която Ви допада и поддържайте връзка с други самотни родители.Това израх за сега ще чета още.
И още:
Другата организация за която става дума е Gingerbread предлага възможност на самотни родители да се срещат онлайн да споделят идеи и да се подкрепят един друг.Наскоро се обедениха с друга група наречена One Parent Families така беше създадена прекрасна организация,която помага не само на самотния родител,а на самотното семейство.Това е чудесно,тъй като самотното родителдство афектира както родителя така и децата.Може да се свържете с тях на gingerbread.org.uk

Последна редакция: сб, 31 окт 2009, 21:02 от Lucky bamboo

# 16
  • София
Tintina,syjalqvam 4e na teb ti e smehotvorno.Az samo si mislq za momenta,no kakto i da e. Peace
Moli4eta ,malkiq e bolen i se gledame,nqmam vreme da pisha tuk.Shte se vku4a drugata sedmica.  :peace:Sori za latinicata  Tired

# 17
  • София
JENIAA81,dyrjavata ne moje da poeme vsi4ko,kakto ti e pisala i Грозното Пате.
A tova 4e te razigravat i za edna drebna pomosh da polu4ish, e taka za syjalenie Twisted Evil

# 18
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Бамби, аднала съм те в скайп, че миналия път изпуснах чата, но ми се иска дори да не мога да се включа да следя поне за какво иде реч, та като има скайп срещи, моля включвайте ме в общия чат.

# 19
да следя поне за какво иде реч

Последно остана да се срещнем с Бамби и да й помогна с подготовката на документите за регистрацията на ЮЛНЦ в обща полза. Търсим 7+2 члена (може и повече!  Flutter) , поне един юрист и един счетоводител. Когато се съберат хората ще започнат работата по изготвянето на устава. Предполагам, че няма да е някаква тайна и всичко ще се обсъжда и тук.

Някога в скайп можеше да се дава линк за дискусия и да се включват всички хора, които го знаят. Не открих такова нещо в новите версии, ако някой го намери ще е удобно за всички.

# 20
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Мерси. За устав предполагам че просто ще се преработи нечий такъв, ама наистина си трябва юрист и счетоводител. Аз не съм нито едно от двете.

# 21
Здаравейте аз съм нова,но не мога да разбрера с какво точно иска да се занимава вашето Сдружение "Родители отглеждащи сами децата си",може би знаете че родителите който отглеждат децата си сами не им остава много време и пари  да се регистрират в такива сайтове.Тези жени или мъже който имат нужда от помощ  не са тук те са на улцата.Като чета коментарите ви се чудя къде сте вие,кой сте вие.Аз също съм сама и серегистрирах тук за да потърся  по добро училище за сина си.Това Сдружение къде се помещава само в София или  и в други градове? Simple Smile

# 22
Венета, здравей!
Сдружение на практика все още няма.
Всичко е на ниво идея и в момента нещата се организират и подготвят.

# 23
  • София
Eто ме и мен.  Peace
Ние се наболедувахме  Tired
Октопод с рокля ,нека съберем хората,който има желание нека пише.
venetabg,много си права,че тези хора са наулицата и много време не им остава за да пишат по форумите,но все от някъде трябва да се тръгне.
Не съм,не знам какво е станало в скайп,много хора ми писаха но аз малко съм скарана с тези сборни чатове и направих леко мазало  Embarassed
Лято
,ние само си говорим за сега,идеи,осъждаме и т.н. Не си изпуснала много.
Който има идеи може да се включи.Може като начало да си правим сбирки на родители отглеждащи сами децата си.Да споделяме да си помагаме  Peace И всичко с времето си.
Някъде ми изчезна мацката от скайп "девойка от македония"издирвам я Crazy .Бързо да си признае коя е  Joy Joy Joy

# 24
  • Italia
Някъде ми изчезна мацката от скайп "девойка от македония"издирвам я Crazy .Бързо да си признае коя е  Joy Joy Joy

Радвам се, че сте оздравяли!  Hug

А как реши, че съм от македония тцтцтцтцттц  ooooh!

Довечера ще те адна, че може и аз да съм оплела нещо конците в скайпа, онзи ден си разчиствах контактите.
Имам желание да се включа в сдружението, за съжаление не съм нито юрист, нито адвокат - прост инженер съм. Живея извън Бг, прибирам се за един уикенд през месеца, така че и като време нямам много-много в България.
Това, обаче, което предложих - е валидно, само чакам да ми дадеш някакви контакти. Ай довечера ще бъбрим на скайпа, дано си на линия Simple Smile

Октопод с рокля, за съжаление последната версия на скайп не поддържа чат-стаите, така че ако има някой/я желаещ/а да се включи, да пише тука или на ЛС да добавяме в дискусията Simple Smile

# 25
...Който има идеи може да се включи.Може като начало да си правим сбирки на родители отглеждащи сами децата си.Да споделяме да си помагаме  Peace И всичко с времето си.

Признавам си, че леко поизпуснах дискусията и от това, което прочетох не ми стана ясно за какво се търсят тези, първоначален брой членове??

Също си мисля, че може би не е много хубаво да се ограничава една дискусия за такава кауза само в затворена чат стая. Един форум е много по-многомащабен в такова отношение.
Може и да греша  newsm78

От това мнение, което цитирах, обаче най-много ми хареса частта (която се въртеше и из моята глава тези дни), че като начало може да се започне просто с най-обикновени сбирки между самотните родители. Те могат да са и отдушник, и място за взаимопомощ и обмяна на идеи и т.н. Lucky Bamboo има цитат за подобна група "Single Parenting Support Group".

# 26
Зуки, този първоначален брой хора е необходим за самата организация и за регистрирането.

Бамби, брой ме и мен, нали знаеш ?  Hug

И на мен ми харесва идеята за сбирки,но съм от малък град и се надявам да бъда полезна с нещо.

# 27
Пате, благодаря за отговора. Разбрах и смисъла за онлайн дискусиите, не прецених, че наистина има хора и от по-малко населени места. Съжалявам  Peace

Може ли някой да разясни малко повече за тази организация? Аз бих се включила с удоволствие, но като начало не е ли необходимо тя да има някакви по-ясно поставени рамки, преди да се стигне до регистрация? Не съм юрист и може да се изразявам смешно, но предполагам, че може да има и други в неяснота като мен и че ще е от полза на всички четящи да знаят малко повече за това.

Нямам възможност да участвам в скайп дискусии, затова питам тук, а може да има и други като мен.

# 28
Здравейте,

Имате и моята пълна подкрепа за идеята. Не знам дали юриста и счетоводителя влизат в посочената бройка 7+2, или са отделно.
Смятам обаче, че е крайно време да има такова сдружение. Ще проверя и английските сайтове, които са посочени, но мисля, че не всеки може да ги чете, а и те са един друг свят
Поздравявам ви за идеята и искам да се включа

# 29
Здравейте,
пиша отново в подкрепа защото малко си попълних профила

Общи условия

Активация на акаунт