Отговори
# 105
Здравейте отново!              

Виждам, че днес не сте много
активни, явно всички си почиват! Аз даже успях да си направя обеден
фитнес - тичане по магазините. Обаче се почувствах много добре. Обнових
гардероба си за новия сезон, имах нужда. Пък и да видя какво е настроението
по улиците...... Време е и аз да си дам почивка след това бягане.  

До скоро ...

# 106
  • Манчестер
Дара, не съм веща, но две години е добре да се изчака след секциото Peace

Аз днес съм добре, имам предвид главоболието  Heart Eyes Сега и аз отивам малко на шопинг  Crazy
До скоро  Hug

# 107
Хуманист, изпратих.  Hug

Мацки и пич, наминете да погледнете списъка на кой съм пратила. Само tzvetak и Илче не са си оставили координатите от отговорниците.
Новите списвачки dara26, mmmshushy80, matreva и Think Pink ли са само?  newsm78 На тях ще пратя по-късно.

Дара, възстановяването може да завърши за година - година и половина, но със специален режим, упражения и т.н. Обикновено лекарите съветват да минат поне 2 години. Ако искаш да раждаш второто дете вагинално, тогава е добре да изчакаш този препоръчителен срок.

mmmshushy80, какво ти казаха за това възпаление? Терапират ли го по някакъв начин?
Колко неуспешни бременности имаш? Извинявай ако вече си писала, но не разбрах.  Blush
От къде е сигурна тази лекарка, че проблемът идва от щитовидната жлеза, нали хормоните са в норма? Мисълта ми е, че проблемът може да е на по-дълбоко имунологично ниво? Правихте ли имунологични / генетични изследвания?
Чак ме е срам колко въпроса зададох.  Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 31 окт 2009, 17:22 от Кюбит

# 108
Дара - моята гинеколожка, която ме оперира ми каза следното: за 6 месеца шева на матката е напылно вызстановен, след 1 год напылно е вызстановена нормалната еластичност ( и разни други показатели ми изброи) на матката. Каза, че не е препорычително да се започва да се бременее пырвите 6 месеца след секциото.

# 109
  • На планетата Земя
Алооооууу, заспалушките!

Къде ми бегате по тъча.

Илче, не се разсейвай, моме, а давай координати на Кюбит-Рубикубик.

Веднага с плонж на манежа патентовам нова фраза: Да се омъцам или да не се омъцам? Това е въпросът?  Mr. Green Joy hahaha Mr. Green

Е, аз се омъцах. Урааааа!  hahaha

# 110
Кюбит , имам за последните 2 години 2 бременности ! Първата мисед аборт в 10 г.с. , вторана 6 г.с. прокървих и така отново на кюретаж! От там вече тръгнахме по изследваия ! Записахме час за Плевен при доц. Конова , дадох материял за имонологични , и в сащия ден по спешност понеже сме от Бургас ми пуснаха хармоните за щитовидната и тя ме прати при д-р Тодорова без да имам час , седяхме в Плевен до 8 вечерта ! Тодорова ме препита за история до тус и ме прегледа първо с ръка и после с видеозон ! Прегледа готовия резултат на хормоните и каза , че те са в норма но все пак имам леко възпаление и назначи лечение , като се оговорихме като са готови имонолгичните и генетичните да се видим отново ! В момента пия по линия на шитовидната жеза следните лесарства :  Селен 100мг 1 т дневно , Аспирин протект същата дозировка , Софамет 500мг 3 по 1 , лимфомиозот 3 пъти по 10 капки !
  Генетични тогава не пуснахме , защото генетиците бяха в отпуск и миналата събота дойде и от тях резултата кадето диагнозата и лечението са следните :
ІІ. ДНК изследване за генни мутации, асоциирани с тромбофилия:
Фактор V Leiden:
Хомозиготен носител по нормален алел
Мутация G20210A в Протромбиновия ген:
Хомозиготен носител по нормален алел
Генетичен вариант C677T в гена на Метилентетрахидрофолат редуктаза:
Хомозиготен носител по мутантен алел
Генетичен вариант в гена на Плазминоген активатор инхибитор 1 (PAI-1)
(носителство на генотип 4G/4G)
Носител на генотип 4G/5G
Препоръки:
1/ Консултация с ендокринолог. Проведена на 31.07.2009 от д-р Катя Тодорова, препоръчана терапия.

2/ Провеждане на медико-генетична консултация с лекар, специалист по медицинска генетика.

3/ При планиране на бременност:
-   Aspirin protect 100 mg, по 1 табл. вечер., от 15 до 28 ден на менструалния цикъл. При липса на бременност в продължение на 5-6 месеца, се преустановява приема на аспирин за 1-2 месеца и след това се възстановява за същия период. Опитите за забременяване не се преустановяват.
-   Антиоксидант (Walmark), по 1 табл. сутрин, от 15 до 28 ден на МЦ. Дните на приема съвпадат с приема на аспирин.
-   Neopholic meta tabl., по 2 x 1 табл. на ден, 1-2 месеца преди забременяване (в комбинация с Витамин В комплекс, 2 х 1 табл.) и по време на бременност (3 x 1 tabl.), до 16 г.с., след което, по 1 табл. на ден, до края на бременността, в комбинация с Centrum materna, по 1 табл. на ден.

4/ При положителен тест за бременност:
–   Изследване при възможност на тромбоцитно-левкоцитни агрегати.
–   Терапия по време на бременността:
o   Продължава приема на аспирин, през ден, до 35 г.с.
o   Fraxiparin 0.3 ml s.c., по една апликация сутрин, през ден, апликациите продължават до 7 дни преди термин. Редува се с аспирин. Възможна е промяна в продължителността (до поява на сърдечна дейност, до 12 г.с. или до 35 г.с. за аспирин и до 7 дни преди термин за фраксипарин) и честотата (всеки ден, през ден, два пъти седмично или изключване) на двата препарата, по преценка на наблюдаващия бременността лекар акушер-гинеколог.
o   Centrum Materna, по една табл. на ден, продължава приема на фолиева киселина.
o   Utrogestan glob., 3 x 2, едната вагинално, другата се изпива, до 12 г.с., след това дозите се маляват и се спира приема в 16 г.с.
Доц. Д-р Емилияна Конова,

Та това е от мен ! Аз направих до сега каквото зависи от мен , всъщност миналата година тежах с 25 кг повече и само за да имам нормален МЦ без лекарства и да си сбъдна мечтата съм на режим ! След като го споделих това с Тодорова , ми каза че ако несъм направила това е щяло да имам поне диабет в момента! Надявам се да намеря добър лекар и след като спазвам всичко правилно да имаме скоро здраво бебенце !
 Благодаря пак за вниманието и  приемам съвети всякакви !  Hug Heart Eyes

# 111
Милето - ама вие сте голям шпионаж, бре! smile3503 нищо не може да ви убегне......

# 112
Привет крушки- веселушки  Hug

Гледам днес по-кротичко върви лафчето.
Аз пък ( както Херка оня ден тича да снима червеното дърво) събирах есенни листа   - ей голяма красота са....и направих това за вас:

Хубава съботна вечер на всички  Hug

Последна редакция: сб, 31 окт 2009, 22:21 от rumix

# 113
mmmshushy80 - от всички тези медицински термини , единственно разбрах колко много усилия сте положили и полагате, за да имате бебенце, и стискам палци много скоро това стане!! Hug

# 114
 Hug Hug Hug Hug Hug
Да си ви нагледам - привечерно!
Как сте мили ми душици в този есенен хладноват ден.
Днес обикаляхме да пазаруваме, водихме деца на рисуване, на други занимания и сега се чувствам мега изсмукана и изтощена.
Затова сега съм полегнала на любимичкото ми диванче и посядвам да ви се порадвам.
Гледам имаме нови попълнения - Дара, мислещо в розово Момиче, matreva, Шуши    bouquet добре дошли момичета!

Румиии - невероятна красота - познай какво ще имам на десктопа след 5 минути Hug
Милинко - какво е омъцам  Crazy Flutter

# 115
  • На планетата Земя
Руми, красота и изящество! Как си си играла!   bouquet Майсторка си ми ти!

Мшуши, поздравявам те за борбения дух и всичко, което сте направили. Просто не виждам начин да не се сбъдне мечтата ти.

Лени, разочароваш ме!  Crossing Arms Е, няма да получиш подсказка. Просто вземи две от основните букви в думата и ще ти блесне картинката.  Mr. Green

# 116
ДобАр вечер и от мен!
И ние днес се помотахме из магазините, купихме туй-онуй, а аз следобяд дори отидох на фризьор. Така де, да повдигна малко настроението предвид мрачното и студено време Sunglasses
Сега вече се кротнахме на топличко в къщи и си мръхтим доволно Heart Eyes Не че нямам какво да правя:  newsm79 wash hang 1ironing , но " и утре е ден" Mr. Green
Поздрави за всички   bouquet

Миле, да ти кажа и ние няма да се омъцваме. Даже оня ден беше възмутена нашата рибка, защото едно момченце в градината й казало: "Ти си много хубава." А тя му отвърнала: "ше та фрасна ееей"  Laughing Joy Аз леко се притесних от тази реакция, а баща й естествено беше доволен Crazy
Руми, страхотно е . Браво Heart Eyes

Последна редакция: сб, 31 окт 2009, 18:24 от gala03

# 117
Добър вечер! Grinning

Радвам се, че сте си почивали. Аз днес бях на тръстиката - вярно, не беше на моята си нивка, а на една друга, и не е като да не беше интересно, ама работа в събота... пффффффф! Crazy

Руми, майсторице, браво!  bouquet  bouquet  bouquet

Прегръщам ви всички и отивам да се поизлегна и аз на диванчето - заслужила съм си го. Mr. Green

# 118
Вдъхнових се от Руми и да ви пусна и аз малко красоти
http://family.webshots.com/photo/2078120280071417836Tvfuwp
http://family.webshots.com/photo/2568160740071417836JsHgzs
http://family.webshots.com/photo/2315112620071417836EQSfOe

Миле  Embarassed Blush виноват ама верно не зацепвам  Hug Hug Hug но сигурно е защото съм си сипала едно узо  Flutter Mr. Green. А пък после ще се кърмим - ужассс  Embarassed Confused само не ме линчувайте чашката е много малка и с мнооого лед Mr. Green

# 119
  • София
Здрасти на дружинката!  Hug
Мерси за приветствията, въпреки, че малко като хуни нахлухме новите (много сме, силни сме) Simple Smile.
Миле, ти не се оМъЦвай, моля те. И аз такива надежди имах миналия месец (бях си взела лубрикната, който Мили препоръча - Pre-seed).
Докарах три седмици лутеална фаза и си викам - край, стана работата... да, ама нъцки и аз се оМъЦах. Сега сначале.  Whistling
Кюбит, много се радвам, че се завърна в темата, беше позачезнала и липсваше тука.   Hug
За Кристмасчо и на мен ми стана интересно кой е, и направо кримка си стана по едно време. Докарахте го на съспенс сериал.  Sunglasses
Аз още не се натискам за права и пароли, знам правилата и си чакам чинно.
Днес не сте много активни ... редовни муцунки липсват.
Големи красоти показват Румикс и Лени... и аз съм фотограф по душа, но със сапунерката, която имам няма да се излагам пред вас.
Шуши, на прав път сте... аз нямам индикации за имунологичен проблем, но все по-често се замислям да си направя такива изследвания.
Вече и аз като Зази (по-добре ти стои този ник) се чудя къде да търся заека. А къде е Бъни ???  newsm78
Извинете ме за фамилиарниченето, но все забравям, че аз си ви познавам, а вие мен - не.
Емоционален  Хелоуин ви желая! Бъдете такива, каквито не сте  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт