Отговори
# 225
  • София
Айдееее, почнаха да си мерят обективите  hahaha Добре, че нашият професионален апарат е счупен, та да не се намесвам и аз в спора. Макар че аз снимките не ги обработвам, така натюрлих само..... Party

Квази, ти пък да не изтървеш нещо. Аз нищо не крия, просто помолих момичето за една услуга.

Николче, приятно изкарване в Пловдив. Това ми е любимият град за пазаруване  Heart Eyes

А иначе и при нас заваля сняг..... Пък аз днес съм с пола Sunglasses Прасковче, моля да отбележиш

# 226
  • На планетата Земя
А така, Маргаритката писала, та се закротих!  Flutter

Харесва ми звъна на рицарските шпаги на Херка и Квазищръцко! Обичам екшъни, грабвам един пакет пуканки и сядам на кинце.  Popcorn

Прасковче, имах си и преди да почнем опитите зацапване няколко дни преди да ми дойде. Още тогава имах някакви съмнения, че нещо не е наред, но винаги съм го отдавала на нисък прогестерон. А явно си е имало фоликул, блокирал цялата система, който си е стоял. Има ли варианти след месец пиене на този регулон, кистата още да си стои?

# 227
  • София
Миленце, то варианти много... Ето ти скорошен пример - нашето Щурче. При нея, доколкото си спомням, за един цикъл се изчистиха нещата, а и не беше само една кистата, тъй де, задържания фоликул. Аз преди 2 години след една неправилна стимулация с Клостилбегит направих 3 кисти. Най-голямата беше 35 мм, най-малката 24 мм. Доктора (тогава още не бях в Щерев) ми изписа Ясмин. Каза че най-вероятно още на първия месец ще изчезнат и ще трябва да ме види на 2-3-ти ден от следващия цикъл. Да, ама тогава се падаха Коледните празници и той ми каза да продължа с противозачатъчните и втория цикъл. И така след 2 месеца с Ясмина нямаше и следа от трите кисти. Надявам се при теб да стане от първата опаковка Регулон.

Мишанке, къде си се свряла в миша дупка Thinking Я излез от там да ни развеселиш малко  Grinning

# 228
Миле,

принципно всичко е възможно, а в този смисъл е възможно и след прием на Регулон кистата да си стои. Но много по-вероятно е да я няма! Аз в 6-те месеца, в които не можехме с Юнакова да почнем никаква стимулация заради задържани кисти ту в ляво, ту в дясно, имах задържани кисти, но само след прием на Дуфастон!  Naughty След 21-дневен курс с Регулон никога не съм имала такъв проблем!

# 229
Здравейте, момичета и момче! Grinning

Прасковче, тук съм, но - сега Марги ще ме бие - не пиша, защото няма какво. hahaha

Пинки, стискам палци!

Пипи, как си, мила? Как върви? Hug

Марги
, вече щяхме да те издирваме! Heart Eyes

Зази, Миле, пожелавам ви заедно да бутате количките не след дълго! Praynig

Лора
, какво става с фауната, дето си я "отглеждаше", дойде ли вече време за изследвания?

Хубав и снежен ден на всички!  Grinning   bouquet

# 230
  • там където мога да си закача хамака
Милли Ванилли там при вас всичко става бавно Sunglasses, което мен лично много ме дразни, а любимото казва, че не му пречи. Та на въпроса за бременността - при мен ситуацията беше следната /не вярвам да е по-различна при вас в Манчестър/. Аз си бях регистрирана към NHS, просто след теста си записах час за личен лекар и понеже не съм от спешните ми дадоха час за след около седмица. Така че на личен бях в 5 г. седмица и 2 дни. След като ни попита дали ще го запазим/задържим, ни каза да си запиша час за midwife /акушерка/ между 7 и 8 г. седмица - това става на регистратурата на NHS където ти е личния лекар. Гениколог няма да видиш освен при някакви извънредни обстоятелства. Също така личния ни обясни ако нещо стане - като прокървяване или силни болки - да отидем в спешното - дава ти адрес - обикновено е в болница. В последствие се оказа, че там не се ходи току така, а трябва да имаш писмо от личния лекар или walk-in centre. При мен стана така че бях 7 г. седмица на акушерка /не че има значение някакво, но нашата беше мюсюлманка/. Срещата е един дълъг разговор, в който се попълва една папка с въпроси - коя си, какво работиш, години, националност, раса, религия, заболявания - твои и на съпруга и на родата ви. Ще те питат къде искаш да раждаш - у вас, в акушерска къща или в болница. После ще реши какви кръвни изследвания ще ти пуснат - навремето ги бях изброила - сега не знам дали ще си ги спомня - не ми се рови засега, но ако държиш ще го направя - искам да забравя този случай /тогавашния ми термин беше за след 16 дни/ и да продължа напред. Поговорихме си за ултра звука - първия се прави на 12 г. седмица / и личния така ни каза/. Май имат още един по-късно - не помня коя седмица - мисля че съответстват на ранната ФМ в 12-тата и по-късната ФМ в 20 г.седмица. Ултразвука се прави на съвсем друго място - в болница. По пощата получаваш час, дата и мястото. Акушерката ти дава номер на пейджър, на който да звъниш, ако имаш въпроси - тя или нейна колежка когато са свободни ще ти се обадят. Дават ти много брошури да четеш за различните кръвни изследвания. Ако нямат в наличност по-късно ти пращат по пощата една книга за бременността и раждането, брошури за кърменето. И не си спомням точно, но в един момент май стана дума, че се посещават едни лекции - нещо във връзка с подготовката да бъдеш родител. Ден два след това отиваш рано рано гладна да ти точат кръв и след известно време - около 2 седмици получаваш писмо че кръвните резултати са ти готови и си записваш час пак за акушерка или личен лекар - то си пише в писмото. Ако всичко е наред с резултатите, следващия час за акушерка е след скана в 12-тата седмица за коментар на ултразвука. Това е което си спомням - другите ми спомени са свързани с аборта. Така и не стигнахме до 12-тата седмица.

Последна редакция: вт, 03 ное 2009, 12:31 от papolino

# 231
  • Манчестер
ПаполиноHug Няма нужда да търсиш, какви са точно кръвните  Heart Eyes То ше се види, и чуе  Laughing Информацията която си дала е предостатъчна  Hug Знам ги че са охлю-бохлю  Mr. Green

# 232
Честит първи сняг и от мен  Hug . И тук заваля. Руми като писа и аз погледнах навън, но не беше заваляло още. Вали тихо и на едри парцали, като в приказка. Е в такова време да си някъде край камината, да пукат дървата в нея, а отвън да вали и да гледаш как боровете бавно бавно побеляват. Мечта, мечта....

Прасковке, Никол радвам се, че се появихте  Heart Eyes.

Миле, а ти след приема на прогестеронови препарати пак ли имаш зацапване преди цикъл? Аз преди време, може би преди 4-5 години, имах три кистички, които ги видяха при един преглед. Доста се стрестах тогава. Казаха ми обаче, че не са опасни и без да пия нищо след следващият цикъл на прегледа вече ги нямаше. Сега след пиенето на толкова лекарства и образуването на толкова фоликули се притеснявах да не образувам пак, но слава богу не се случи. Иначе и аз си имам зацапване и то от край време поне два дена преди цикъл, но не съм имала кисти. Обясниха ми го с нещо друго, но честно казано не помня какво точно беше.

# 233
  • София
Ох, влизам постоянно да видя дали Пипи не е писала, а също и Пинки. Момичета, с вас съм!

Дуди, ако Пипи ти се обади на теб, кажи ни, моля те, сподели с нас добрата новина. Моля се да е добра  Praynig

# 234
Здравейте милички!!!

Пипи дано всичко да е наред!!! fingerscrossed fingerscrossed

Миле успешно разбиване на враговете!!! Ще се справиш!!!

Милли Ванилли много странни са вашите лекари, че не ви гледат по-рано, но важното е че от първият преглед и ще чуете сърчице и ще е страхотно щастие newsm17 newsm51Важно е че си уредила и документите, защото всички разходи предполагам ще минават от там! Радвам ти се много!!!

Марги хубаво, че се появи и че пингвинчето ти е по-добре.........за кой грип говориш мила, че е безопасен? Пази се и си пии джусовете!!!

Прасковката как си миличка? Не пишеш много често, а обикновено твоите постове са много хубави и разумни и мъдри и какво още да добавя....... newsm51 Hug

Hug Hug Hug Hugгушки за всички!!! Пак съм малко притеснена за всичко, но ШЪ се оправя........пък и вали и е гааааадноооооо, а вие май си имате и снежец........бррррррр, дойде зимате, бееее, много рано нещо....и като знам че в БГ продължава към 5 месеца - гадно.....Не ми обръщайте внимание -  в момента всичко ми е гадно.......а трябва да обядваааам......

# 235
  • На планетата Земя
Roslem, имам си го това зацапване. Дори този месец, който мина, макар че увеличихме дозата на Дуфастона на 2 пъти по 2, пак имах зацапване още от 4-ти ден на приема. Може би се е дължало точно на тази киста, знам ли?  newsm78

Йоси, я да не ми се сополивиш! Бързо шпиц и горе ръцете, събрани в розетка.  Mr. Green

И аз си мисля за Пипи и за Розовелка. Дано скоро се появят с ДОБРАТА НОВИНА.

# 236
  • Манчестер
Опаааа, имаме час за днес в 16.00ч. (БГ време 18.00ч.)  Mr. Green Ама това само де ми видят красиви очи  Flutter и да разберат че сме забременели  Joy След прегледа ше ви пиша буба-лази докъде я докара  hahaha

Пипи,  Praynig

# 237
  • София
Ха такаааа.... ние тъкмо ги подредихме англичаните какви са охлюви, пък те взеха,  че се разбързаха  Mr. Green..... Мили, ще чакаме довечера да кажеш все пак какво са ти казали.

Йоси, що така бе, пиле, си смъкнала брадичката? Нали така ви казват в балета, че брадичката трябва да е нагоре. Аз понеже две поредни вечери гледах във ВИП денс как танцуват дечицата, напълниха ми душата, та снощи го чух това: "Брадичката горе!" ,а другото правило беше: Усмивка! И то също важи за теб! Недей се сдухва заради тези новите неща, които са излезли. Просто картинката става все по-ясна, а от там и лечението ще бъде точно определено и съответно желаният резултат ще дойде по-скоро  Hug

# 238
Точно така, Зази, много хубаво го каза на Йосито- горе брадичката и усмивкаааа  Hug
Пипи и Пинки, хайде чакаме ви  Heart Eyes  bouquet
Милли, стискам палци и на теб в 18 ч. , да мине добре прегледа   bouquet

# 239
Опаааа, имаме час за днес в 16.00ч. (БГ време 18.00ч.)  Mr. Green 

Това не е истина, не мога да повярвам!  #Crazy
И ще пропуснете Four O`clock tea/coffee?  smile3532

Общи условия

Активация на акаунт