ПЪРВОКЛАСНИ страсти - тема 3

• 30 549
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
  • София
аз чух за някаква програма спонсорирана от държавата за извънкласни занимания с рисуване,природата ичовека,театрални занимания и т.н. и можеш да си избереш от тях като не заплащаш нищо.
Всъщност на училището  е отпусната безвъзмездна финансова помощ от ЕСФ по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. Проектът се казва “Уча, играя, творя” и включва организиране на извънкласни и извънучебни дейности за 300 ученика през учебната 2009/2010 година.

# 421
Ние ходиме по тази програма на "Сръчко"-приложно изкуство.Лошото е, че се провежда в събота.

# 422
  • София
ivafara  , Синеоч искам да ви попитам - ехинацеята как се дава - на хапчета ли е или като чай , и по колко.Аз досега не съм давала и нямам представа , прочетох много за нея и искам да взема.Благодаря ви предварително.

# 423
 leni_rad ,аз давам от ехинацеята някъде януари ,февруари,в зависимост как се падне.Нали почива от приема тогава на респивакса.Та,аз го давам на капки по 15/20в зависимост от какво пише в листовката. То е описано.Може да се разреди със някаква течност,за да му е приятно на детето.Благодаря ти кльомба  за инфото.

# 424
Гелева рисуването е само в у-щето, тя да же още не е била, утре ще разбера, ако се запише Ния.

Да ви кажа честно, нямам проблеми като ги давам тези неща: Бронховаксома е за засилване имунитета на белите дробове, защото имаме алергична кашлица, драженцата са 5 бр за целия ден, а вит Ц-то все пак го изпишква, плодове и зеленчуци яде задължително.

# 425
Имуностимуланти не давам,но то си ми е здраво детето.Бих давала,ако често се разболява,де.Нямам опит с тях,така или иначе.
Синеоч,и аз искам Рио де Жанейро! Wink
Макси много е изнервен напоследък.Смятам,че му липсва сън,но вечер за нищо на света не мога да го накарам да си легне по-рано.Спим в една стая и ако трябва да си лягаме и ние с него...

# 426
  • най-шареното място
Още не са готови тука домашните... Все по-дълги стават... То верно, че почнахме преди вечеря, но пък при такова време Simple Smile Граматиката идва малко нагорно, но засега бива.

Няколко години давахме имуностимулатори по схема. Сега давам само джинджифил. И много чай с ехинацея; чесън или лук на почти всяко хранене - без закуските! Simple Smile

# 427
  • Sofia
И мойта дъщеря обича много да рисува и издирвам къде да я запиша. Thinking
Виж в центровете за работа с деца.  http://www.stcrd.com/
Сега давам само джинджифил.

Как го даваш джинджифила. За пръв път чувам, ще разясниш ли?

# 428
  • най-шареното място
Настърган и смесен с мед.
Лъжичка на гладно сутрин.
Отмива го с мнооого чай - люти.

# 429
Аз нищо не давам, но Лора е много здраво дете.
Домашните и нашите са дълги. По БЕЛ до момента Лора е изписала точно 1 тетрадка и половина(от по 20 листа). На втората тетрадка, от която е изписала половината, е написала 5 домашни.

# 430
 Hug  здравейте

Вие наистина имате доста домашни за разлика от нас  ooooh! На нас домашни не ни дават, само понякога трябва да дописваме ако нещо не е успял в час. Дотук е изписал 3 листа от една тетрадка , която маи е за всичко  Thinking Не че не е изписал вече 2 тетрадки, но това е по мое осмотрение и в занималната каквото госпожата е преценила.
Аз до сега си се бях доста притеснила от това което се случва в училище а сега маи още повече.  При нас доста липсва дисциплина  по време на час, а през междучасията просто е ад . Всеки ден се моля детето ми да се прибере живо и здраво. Направо незнам какво мога аз да направя като родител  Tired

Маи поста ми е доста черноглед , но така се чуствам и ми се искаше да споделя с Вас

# 431
  • В офиса
Кейси, вие наистина яко пишете.
При нас по БЕЛ е изписала 15 стр. някъде, а по мат. по-малко.

И аз не давам имуностимулатори. За джинджифила не знаех, че има такъв ефект.

Деси, аз също не мога да накарам Цвета да ляга рано. Мноого трудно става сутрин и всяка сутрин обещава, чв вечерта ще легне навреме. Но вечерта естествено забравя и все има нещо, което й е интересно и трябва да си го довърши, и после още едно, и още едно. Та всяка вечер се гоним. Като се добави и брат й в картинката, който също не иска да спи, и с когото по цяла вечер се гонят, крещят и се бият, просто става пълен кошмар.

Днес имат директорско контролно по математика. Това е като едновремешните ни класни, само дето се дава от директора, учителката не знае какво ще съдържа и също така не присъства докато децата го правят. Резултатите после се анализират от директора, а така също и се представят на родителите във вид на графика за общото представяне на класовете и къде е детето. На мен ми изглежда доста сериозно нещо, а Цвета въобще не се вълнуваше. Излишно е да казвам, че не е решила нито една задача за него.

# 432
Моят син снощи го взех от у-ще с червена буза.Докато си легне да спи още не беше съвсем минало.Каза, че момчето, което стои зад него на чина го ударило в м/учасието.Преди време пък се оплакваше,че го бучка с молива по гърба.Явно детето е шило и се закача, но вече загрубяват закачките.Днес като отида в у-щето ще говоря с това момче.Мисля много кратко и ясно да го предопредя, че ако още веднъж посегне на детето ми ще говоря с майка му и госпожата.Естествено снощи сто пъти го разпитвах точно какво е станало, за да съм сигурна,че съм права да направя забележка на чуждото дете.Всъщност дори и да е имало конфликт не е бил този начина да се разправят.
А бе започна се то .Кой знае колко пъти ще има разни не много приятни ситуации, ама до по-лошо да не се стига.

# 433
Лелееее, какви контролни, какви диктовки, какви изписани страници, не, тетрадки.  #Crazy
Браво на вас. Аз едва насмогвам с изученото през седмицата през уикенда, но до сега нито контролни сме имали, нито такива писаници. То е много хубаво, че ги има ...
Знаех си аз, че нивото при нас е ниско ама вече е късно да се местим. Ухххх #2gunfire

# 434
При нас нещата са в нормалния размер.имаме си и домашни и контролни и диктовки,но всичко е нормани размери.Пише се в тетрадките,но чак пък цяла тетрадка не сме изписали.Госпожата добре им обяснява и тя разбира  засега всичко.Помагам като има нужда и се упражнява събота и неделя  и по писане и четене и по математика.Снощи по музика например трябваше да се довършат в тетрадката едни очертания на цигулка и понеже й е трудно,признавам си аз го направих. Mr. GreenДоволна съм от детето,справя се.Довечера може да я хвана да почете малко.Четем уроците от буквара,в смисъл предстоящите.И после й е по-лесно в училище.

Общи условия

Активация на акаунт