ПЪРВОКЛАСНИ страсти - тема 3

• 30 278
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
  • България, София
Здравейте, все още не съм се включила в темата ви. Освен пъвокласника, имам и четвъртокласничка, а там "бозата" е още по-голяма...

Имам въпрос - синът ми има за домашно да научи едно четиристишие по английски език.

Имате ли такива задачи и вие?

Някак си не мога да приема, че ми го изпращат с въпросното листче (след занималнята) със стихчето и детето доста притеснено ми го подава и казва, че това му е домашното за утре.

Не, че не мога да му помогна, но не разбирам защо?! Най-лошото е, че това му създава допълнителен дискомфорт и чувство, че не се е справил. Много, много съм ядосана на цялата ни "система" ... спирам, че пак се качих на метлата...  Sad

# 661
 vimares, за мен това с английския си е абсолютно отбиване на номера. Моят син го карат да пише думи без да са взели цялата азбука. За него тава йероглифи без смисъл... Спрях да се впрягам. Сега за мен е приоритет да се научи да чете разбирайки и да разказва (на български). Английския ще го научи, но няма да позволя това за него да е негативна емоция. Бяхме стигнали до такива истерии в къщи, че не мога да ти опиша.

Момичета, а вашите деца имат ли лични карти? На нашите не са им правили или поне моят синковец е пропуснал. Но седя си днес и си мисля, в събота как ще удостовери самоличността си на състезанието..

# 662
...
Момичета, а вашите деца имат ли лични карти? На нашите не са им правили или поне моят синковец е пропуснал. Но седя си днес и си мисля, в събота как ще удостовери самоличността си на състезанието..

Моят има ученическа карта и мисля, че с нея се удостоверява самоличноста на детето, защото за лични карти още е рано.

Ние ще пропуснем сътезанието, защото моите и двамата са болни.Малкият започна, след него аз, после и мъжът ми, а от вчера и първокласника.....
Когато беше епидемията не се разболяхме, но ....сега сме с ангина.

# 663
  • у дома
Имаме ученическа лична карта още от края на септември месец,вие защо нямате?На състезанието действително самоличността се удостоверява с лична карта или ученически бележник(той е от втори клас).Ако имате снимка мини през някоя книжарница и купи лична карта и като го взимаш от училище минете директора да ти я подпечати...или просто връчи личанта карта на учителакта му и тя да свърши тази работа утре...Вие във вашето си училище ли ще се явявате?

# 664
Да, така е.
Не става и верижка...
Друг вариант
Пише си произволни задачи до 9 и свързва тези с отговор 9 с елхата...

Този учебник е просто велик!!! Аз не им се вързвам просто...
Какъв е този учебник? Интересен ми изглежда
Аз попитах за този учебник, защото на Коледното математическо състезание задачите се дават по същия начин - без текст, без обяснения ... просто картикна и детето трябва да се сети само какво да прави. Това е много трудна задача (досещането), защото след като се досетиш, вече е техническата част на смятането, което всяко дете може - кой с пръсти, кой със сметало, а някои и наум Thinking smile3501 smile3501. Идеята е, че математеиката не е само смятане, а трябва и въображение, и талант, и досетливост, и мноооого още качества. Отделно е факта, че децата не могат да четат и няма как да им напишат условие и те да го решат (или поне така се предполага - за четенето, де). Когато развият тези умения, после ще ги прилагат и при решаване на текстови задачи ... Така че, според мен, не е лошо да си размърдват малко от малко мозъчетата и да проявяват творчество и въображение ...  bouquet  bouquet  bouquet

Просвета, тетрадката, но аз имах предвид цялата система - много глупаво нещо...
Ако се интересуваш от неудачни решения за поднасяне на задачи - без текст, без обяснения, ни в помагалата, ни в пособието за учителя... Това е което трябва да видиш!

Много съм и набрала още като видях нескопосания графичен дизайн, После умнотията допълнително ме плени Simple Smile

Светле, бързо оздравяване!!!

# 665
  • Варна
И аз съм потресена от тоя учебник по математика. Седиш и се чудиш тук какво се правеше, а там. Моето дете боледува три пъти по-продължително от началото на годината. Ами признавам си, че без условия и аз не можах да се сетя какво точно се иска в някой от задачите и просто ги прескочихме.
Наистина ли това състезание си е само така без обяснения. Вчера гледах това, което Светлето пусна. Ами докато зацепя какви са тия вълци, елени и калинки доста им се пулих. А какво остава за едно дете.
Е аз не съм майка на генийче, моето е в златната среда, така че ще почакаме с размърдването на мозъка.
И при нас няма лични карти. Аз най-примерно ходих и и направих снимки преди началото на годината, за да съм готова за картата, а нищо не се чу за такава карта при нас.

# 666
  • най-шареното място
Ами не съм съгласна.
Това е стандартна учебна тетрадка. Повсеместен подход. Не няколко задачи с "повишена" трудност.
Децата трябва да знаят какво да правят за да го направят.
Или поне учителите - за да ги насочват Simple Smile

Иначе си права, че би могло да развие мислене. Но само ако е тук-там!
Иначе пречи на т.н. учебен процес и си е откровен непрофесионализъм!

# 667
  • София
О, да си поговорим за учебниците на "Просвета"  Mr. Green

не само математиката, и българския е същото нещо , а за учебниците по музика, изобразително, бит и техника и информатика - направо нямам думи- с удоволствие бих ги изхвърлила на боклука.И само като си помисля как парите от данъци отиват и за подобни неща...

И при нас няма лични карти newsm78Та за събота не знам с какво ще се представят децата.

# 668
  • най-шареното място
Имаме лични карти. На 16.09 беше краен срок за снимки!
Това е изсикване по вътрешните правилници. Но дори да е нещо друго при вас, няма да ви откажат да си направите!

Слава Богу само Роден край и математика са ни Просветни! Но съм виждала и един по-горзен Роден край пак на Просвета... Та в това отношение сме късметлии. Лошото е, че българския на Убен ова не бил удобрен за следващите години.. а българския за първи клас на Просвета е наистина пълна глупост - грозно, глупаво и старо.... Но явно нещо подобно ни чака за догодина...

# 669
  • Варна
О любимият ми учебник по Музика. Последното и домашно е да се открият 5-те разлики на картинката. Много музикална задача. Но пък и Изобразителното не му отстъпва. Тъй де иначе как да се научи детето да рисува динозавър.

# 670
Не зная как и защо, но в моя пост се вмъкна този на арт мама като част от моя и който не следи разговора много ще се обърка. Ето как изглежда хронологията
Да, така е.
Не става и верижка...
Друг вариант
Пише си произволни задачи до 9 и свързва тези с отговор 9 с елхата...

Този учебник е просто велик!!! Аз не им се вързвам просто...
Какъв е този учебник? Интересен ми изглежда
Просвета, тетрадката, но аз имах предвид цялата система - много глупаво нещо...
Ако се интересуваш от неудачни решения за поднасяне на задачи - без текст, без обяснения, ни в помагалата, ни в пособието за учителя... Това е което трябва да видиш!

Много съм и набрала още като видях нескопосания графичен дизайн, После умнотията допълнително ме плени Simple Smile

Светле, бързо оздравяване!!!

Аз попитах за този учебник, защото на Коледното математическо състезание задачите се дават по същия начин - без текст, без обяснения ... просто картикна и детето трябва да се сети само какво да прави. Това е много трудна задача (досещането), защото след като се досетиш, вече е техническата част на смятането, което всяко дете може - кой с пръсти, кой със сметало, а някои и наум Thinking smile3501 smile3501. Идеята е, че математеиката не е само смятане, а трябва и въображение, и талант, и досетливост, и мноооого още качества. Отделно е факта, че децата не могат да четат и няма как да им напишат условие и те да го решат (или поне така се предполага - за четенето, де). Когато развият тези умения, после ще ги прилагат и при решаване на текстови задачи ... Така че, според мен, не е лошо да си размърдват малко от малко мозъчетата и да проявяват творчество и въображение ...  bouquet  bouquet  bouquet

Т.е. като отговор на арт мама. Иначе нейното мнение се беше "вмъкнало в моето и се получи една бъркотия и противоречие.

# 671
  • София
Здравейте,

За първи път чувам за такова състезние ..  Blush
Кажете ми моля  , предварително ли се записва за него (късно ли е вече да се запишем ?), кога и къде се провежда?

Лек ден !  Simple Smile

# 672
Е аз не съм майка на генийче, моето е в златната среда, така че ще почакаме с размърдването на мозъка.

Аааа, забравих да допълня ... Това не са задачи за генийчета. Това е задължителния общообразователен минимум. Ако искаш задачи за генийчета - има много такива и там наистина ще ти се завърти главата от сложност. Има сборници именувани: "Само за отличници" или " .... за бързоуспяващи ученици" и все за първи клас. Аз се радвам, че има такива учебници и сборници, само, че трябва да си ги издири човек и да се занимава допълнително вкъщи. В училище това е невъзможно. Т.е. те са само за математически таланти, произлизащи от маютематически семейства ... и т.н.
Има в book.store. - можеш да си ги поръчаш и тогава ще видиш какво означава "да си размърдаш мозъчето и ще можеш да прецениш дали сте на златната среда или ... по-отгоре book oops

# 673
  • у дома
Според мен задачите от състезания са си съвсем нормални училищни задачи с изключение ан последната....

# 674
За ученическите карти класната каза, че не са правени на класа и се изисквали само за карти за градски транспорт. А понеже само трима сме прииждащите от далече, та не са правени на децата. А и подчерта, че нашенеца не е навършил 7 години и си било моя работа как ще удостоверявам, че е точно той...  ooooh! Е синът ми беше успял вчера и днес да я изкара извън нерви. Като сложим това, че и детето и е болно и сигурно не е спала цяла нощ... А вчера той се бил сбил с друго момче. Защитавал момичетата които преди го ритаха в слабините, че другото момче им вадел нещата от несесерите. Това само един мъж може да го направи... ooooh! Отнесе си го яко в къщи. А като сложим, че цяла седмица го мързи, че две не види съм го заплашила, че не влезе ли в релси до края на годината го местя в родния ми град в някое училище където да го тормозят по-големите и да види ... щом не може да цени това което има. Няма да го направя, но вече прекалява.

Общи условия

Активация на акаунт