След есента студена зима се задава, за Юнчо наближава снежната забава!

• 27 292
  • 754
  •   1
Отговори
# 195
  • София
и запретнахме ръкави пред кооперацията, в тъй-нареченото "междублоково пространство" - изчистихме го, обърнахме го, докарахме няколко багажника пръст и го засяхме с трева; оградихме го с чимшири; изумително се оказа, че веднъж след като мястото беше приведено в приличен вид

Ей тоз подход много ме кефи. Винаги съм се чудела по комплексите хората и имат зелени площи между блоковете защо не го правят - ще бъде супер готино. Пред нас е улицата и тротоара, но ако имах зелено парче и аз бих постъпила така.

# 196
  • София
страхотно!
и за алоето и за "междублоковото пространство"
Вери, мерси за клипчето!
А алоето - да, то вярно е за всичко!
---
За градинката, искам да кажа, че в Казанлък, е по-различно. Там всичко изглежда подредено, или поне в централната част. Градът изглежда добре и 'Общинарите' инвестират в това. А и самите хора пазят и харесват. Тук (в Сф) трудно може да се случи, не че е невъзможно, но доста хора има, които да те убедят, че не си е струвало да опитваш дори. Е имам и приятели, които обърнаха някои централни градинки...засадиха бели борчета, но сега ако минем оттам...няма и да се познае. Поне имат снимки за доказателство.
А като казах снимки...после може и да сложа една, от Казанлък, където снимах как една млада мургава девойка, от тамошната "Чистота" чисти дъвка от паветата със шпакла.Simple Smile
---
Маристута, дали не си се насочила към някоя френскоговоряща страна?

--
Офи за възглавницата,
имам близка, която не я заменя за нищо, не само за кърмене, ами и детето, когато започна да сяда, след това с нея спеше, след това беше за релакс на майка му пред ТВ,и на всяко пътуване са с нея. Имаше преди време такива в ТСМ, такъв модел, но пълнежа беше нещо като стиропор. Аз бях се амбицирала да си шия, и не си купих, но ме завлекоха други неща и не го сторих. Но ...понатам!

# 197
Като казахте възглавница, една приятелка ми уши такава за спане, вътре пълнежът е от шлюпките на елдата. Много съм доволна. Удобна е. Сега съм заръчала за Маги и мъжа ми. Simple Smile

# 198
  • София
       Здравейте,както винаги тъкмо си написах всичко и Вики ми изключи компа Confused голям палавник си имам,върти копчетата на печката ,пуска пералня...и  днес стъпи в гърнето си,след като пишка...абе опасна работа,явно така ще сме занапред ,но хубавото е че ни спря кашлицата и хремата,по хубаво нещо от здраво дете няма....
      Галче(офи) много се радвам за хубавата вест,бъдете здрави ти , малкият човек в теб и големият батко, и таткото Laughing
     Бюти и на теб леко бременеене Hug,слушка ли бебчо,ритка ли вече ?
    ВЕри наистина много хубаво семейство сте!
       Мале стискам палци бързо да минава,каквото и да е,не съм имала проблеми с ухо,и немога нищо да те посъветвам , Hug за Зари

да ни видите след след случките с белезите и паданията ни...

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 20:07 от petiu6a

# 199
офиоли, ще споделя и моят опит. Въпросната възглавница си я купих преди да родя Мишел. Лично на мен ми беше излишна вещ. А е с не знам си какви био семена... После ме беше яд, понеже беше скъпичка. Но, знам, че тукашните майки доста умело ги ползват. Може би зависи от големината. Моята се оказа явно прекалено големичка и при кърмене нямаше къде и как да я навра, че да ми е удобна.  Blush
Моята е от този тип http://www.spelta.biz/mothers_hose.php Използвах линка на МаЛе. Peace

МаЛе, голям ентусиазъм с тези черешови костилки! Но, пък иначе евала, че сама си си набавила всички "материали"!  Laughing

А иначе страницата на тези магазини за алтернативна козметика в БГ е тази:
http://www.dm-drogeriemarkt.bg/bg/home.html
Не успях да намеря никакви продукти тук.  newsm78 Или сайтът е само информативен?

петюша, много  Hug на твоя палавник.

# 200
Май, май само информативен. И аз се опитах да се разровя.

# 201
И аз за първи път чувам за торбичката с черешови костилки -дано не се налага, но е много полезна информация...

Вери -невероятен празник сте си спретнали- менюто е номер 1, страхотни идеи, а това с покълването и приготвянето на самата храна ми се стува пипкава работа, браво за това че се справяте и двамата със съпруга- резултата както всички са видели е страхотен.....а имаш ли рецептите за тези изкушения някъде из нета? Wink

Децата са сладури!! Само да са ни здрави!!!
В тази връзка Васито беше с т-ра от пон. вечерта и си мислих, че ще минем без антибиотик, но гърлото е силно зачервено с полепи и за да не се обърне на ангина и днес ЛЛ изписа Азатрил и Стрепсилс мед и лимон; отделно предните зъбки я болят много, едното май вече ще пада; почти не яде, само на течности е.....
Мирела да чукна на дърво засега е добре, но не я изкарвам навън много, ппрез ден и то само до кухнята, която е в нашия блок -какъв късмет!!!

Офи -тази инициатива за озеленяването около блока е достойна за аплодисменти -БРАВО!!!Желаещи за нещо такова -много,ама никой не се хваща; а ако пък се получи нещо красиво, все ще се намери някой да го развали....

Аз също се карам на децата, на Мирела с по-нисък тон - и тя навежда глава и прикляква, после крадешком поглежда, за да види и моята или на баща си реакцията; ако съм била по-остра дори се е разплаквала, много е чуствителна; а на кака й дори викам понякога, защото ме чува чак от третия път......

Зари - бързо да се оправя ушето  Heart Eyes

Лека и спокойна вечер!!!

# 202
  • София

и запретнахме ръкави пред кооперацията, в тъй-нареченото "междублоково пространство" - изчистихме го, обърнахме го, докарахме няколко багажника пръст и го засяхме с трева; оградихме го с чимшири; изумително се оказа, че веднъж след като мястото беше приведено в приличен вид
Напълно подкрепям. И не е вярно, че не е постижимо в София, ние пред нашия блок се спретнахме и доста неща оправихме от ливадката. Е не е като от картинките, но определено е по-добре и по-приятно, а и по-малко боклуци има.

Мари и на мен ми идват малко в повече твоите постове за емиграция - ами предполагам, че и от така мечтаната страна, ще се върнеш доста разочарована. Аз лично си мисля, че едно време беше супер да живееш в "чужбина", сега е същото като в БГ, работа, проблеми и т.н.

# 203
Зарибихте ме и мен с тия възглавници,в събота май ще прескочим до Пловдив Simple SmileАз от месец искам да си преформя малко хола,влюбих се в една чайна в София и исках така да стане,но съм силна само по идеите Embarassed
http://lh5.ggpht.com/vedabar/SFfW_sTnwqI/AAAAAAAAAVI/u9LqlOe1MFc … 58.JPG?imgmax=512
така трябваше да стане, намерих плат от един индийски магазин,поръчах дунапрен...сега обаче калъфът не става,защото е с малък цип,а дунапренът е дебел и не се огъва, отделно идва висок и Виан като падне от него реве, та в крайна сметка събира дъждовна вода на двора Embarassed Поне пейка и възклавнива ще си взема Laughing

Вери,чудни сте Hug Аз съм ти казвала де,но наистина си ти отива да си слаба...това са ми мечтаните кг и на мен,малко още ми остава и на мен,много съм хепи GrinningСамо нещо коремчето расте, чак ме е страх с тоя липсващ цикъл да не усетя някое ритниче ненадейно....отзад в клата място за трето столче нЕма Mr. Green
Да вметна,че видях белени бадеми сурови в кауфланд, но не знма как ги белят...аз в рецептите ги замествам навсякъде с небелени,пак си става.Ядкови млека децата никак не искат обаче, ядат си ги така. Бонбоните ги лапат с две ръце Laughing

За карането-доскоро не повишавах тон на Ния,т.е до преди година, сега вече си викам редовно Embarassed На Виан още не съм, много ми е сладка,а и на фона на кака с е твърде безобидна Mr. Green

# 204
Миона, има ги рецептите в нета. Виж бутончето долу в подписа ми, където пише www. Simple Smile
Покълването и ние мислехме, че е много трудно, затова и дълго време го избягвахме. Но веднъж като му се хване цаката, е лесно. Зависи също колко кълнове се ядат в едно семейство. Ние купихме микроферма, която сама проветрява и мие семената. Иначе по-засукано готвим горе долу само като има повод или време. През седмицата го даваме по-елементарно. Готвим примерно меню, да видим кога ще се качи на сайта.  Simple Smile

Ясен неделя и понеделник също беше с Т. Беше отпаднал, сополи и кашлица, нищо не му се ядеше, само кърма, хлипаше жално. Не съм го водила на лекар. Във вторник пропусна плуването. Вчера вече беше пушка, а днес пак е същата лудетина. Резултат е още 3 зъба в устата: последния предкътник и 2 кучешки. Вече са 14. На Маги и падна преди месец долен преден зъб без проблеми. Но тя по принцип никога не е имала ядове около зъбите.

Били, за тази чайна само хубави неща чета. Simple Smile Пък ти сега да не ни изненадаш с 3-то, да видиш как набързо ще смените колата. Simple Smile))))

Едно време беше готино в чужбина особено, ако някой прати тати я към посолството, я като представител на ВТ фирма.  Wink
В Канада не е същото като в БГ. Аз съм доволна от живота си. Имат си трески за дялане, но аз гледам само хубавите неща. А те не са малко.

# 205
  • София
Били,
това Веда Хаус ли е?

Бюти,
колко ентусиазъм трябва да хапнеш малко черешки? А пък и ние всички на ден изяждаме килограми плодове:)

Петюша,
изчезна ли белегът на малкия юнак?

# 206
Офи -тази инициатива за озеленяването около блока е достойна за аплодисменти -БРАВО!!!Желаещи за нещо такова -много,ама никой не се хваща; а ако пък се получи нещо красиво, все ще се намери някой да го развали....
Точно така! Забравих в предния си пост и аз да кажа Браво на офи!

Ние в старата къща до преди година си имахме голяма градинка. Гледахме краставички, пипер, боб, салати, картофи, моркови и кво ли не. Дори мъжа ми много се кефеше. Просто е голяма тръпка. Не че от нужда сме го правили. Сега ми липсва някакси...
Но, с ръка на сърцето си признавам, че китки не мога да гледам.  Blush

Били, кое от снимката се нарича чайна? Матраците ли, масичките ли, чувалчетата ли или всичко заедно? Сори (може би) за тъпия въпрос, но ми стана интересно. Макар и да не е мой стил. Simple Smile

# 207
Бюти, цялото заведение е чайна. Simple Smile Мисля, че е Веда Хаус, да.

# 208
Били,
това Веда Хаус ли е?

Да, точно тя Simple Smile
Бюти,Вери ти е отговорила вече...аз исках вместо диван да си сложа два такива дюшека, имам и един стар сандък от баща ми, лавиците за книги са ми в пасващ стил...ама на,провали ми се проекта Sad

# 209
Бюти, цялото заведение е чайна. Simple Smile Мисля, че е Веда Хаус, да.
Мерсаж!  Simple Smile

Попитах чичко Гъгъл за повече инфо и вече съм с чехлички.  Laughing

Били, пробвай пак! Човек, като има желание, всичко постига рано или късно.

Общи условия

Активация на акаунт