След есента студена зима се задава, за Юнчо наближава снежната забава!

• 27 286
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
маристута, ами че тя дея вече се сблъсква с "чалгата по улиците", трябваше направо да я родиш в странство  Thinking
отделно, че докато емигрирате го виждам поне още една година, тя ще е станала на 2 и нещо
и с тази простащина по улиците, липса на култура и всичко останало според мен ставаш малко груба към всички тук - ние също сме от улиците, събрани от всякакви градове, от всякакви социални групи, от всякакви професии, всички част от обобщението  Wink

вери - разгледах вчера снимките, децата са много порастнали, маги е голяма чаровница с тези хубави очи, а ти ми се виждаш много променена, не знам защо така, може би отдавна не съм виждала снимки Simple Smile

и аз се карам на тедко понякога, че и на двамата с таня едновременно Simple Smile стоят едни такива виновни и забиват поглед в земята, понякога почти ме досмешава докато се карам Simple Smile

# 181
маристута, ами че тя дея вече се сблъсква с "чалгата по улиците", трябваше направо да я родиш в странство  Thinking
Да, трябваше, но не успях.  Peace

отделно, че докато емигрирате го виждам поне още една година, тя ще е станала на 2 и нещо
Да. Смятам, че все още ще е твърде малка за да има толкова голямо влияние върху нея и ще успея да я спася навреме.  Mr. Green

и с тази простащина по улиците, липса на култура и всичко останало според мен ставаш малко груба към всички тук - ние също сме от улиците, събрани от всякакви градове, от всякакви социални групи, от всякакви професии, всички част от обобщението  Wink
Аз също ходя по улиците, T o n iPeace

# 182
Навсякъде  по  света  може  човек  да се  сблъска  с  чалга  , под  друго  име,образ  и  звучене , кофти  е  че   не  навсякъде  има  толерантност  към  различния двустранно ...

Зара  вече  е  на   градина  от  вторник  насам  ,но  имаме  проблем ,любимата  и  възпитателка  е  болна ,  вече  се  виждам    в  чудо,само  нея  я  повтаря ходи  и  я  търси..., като  се  върне  ще  съм  принудена  да  и  искам  адреса,при  друг  такъв  случай  да  ходим  да   я  нагледаме  у  тях  как  е  Laughing

Мале,  разбрах  че  в  бг  има  филиали  на  ДМ ,там  се  продават  черешови  костилки  в пликче  като  възглавничка,  затоплени  леко   и  наложени  на  ушенцето  вършат  чудеса, ако  е  от  зъбче  смятам  че  отново  би  помогнало , Hug на  малкото  геройче

Офи, честито ! много  се  радвам  на  всички  бремени  Simple Smile

Лек дан  мами  Listen

# 183
  • София
Мале,  разбрах  че  в  бг  има  филиали  на  ДМ ,там  се  продават  черешови  костилки  в пликче  като  възглавничка,  затоплени  леко   и  наложени  на  ушенцето  вършат  чудеса, ако  е  от  зъбче  смятам  че  отново  би  помогнало , Hug на  малкото  геройче
Продават да, но и ние имаме у нас, сама си уших такава 'кесийка' по времето на коликите. В интерес на истината вчера мина през акъла за нея, но не съм я слагала, че той не търпи. Засега слагаме вечер една шапчица и покриваме само едното уше. Но ти си права,много благодаря за идеята. Hug

# 184
Навсякъде  по  света  може  човек  да се  сблъска  с  чалга  , под  друго  име,образ  и  звучене , кофти  е  че   не  навсякъде  има  толерантност  към  различния двустранно ...

Мая е много права. Аз като пътувал из доста държави човек, съвсем спокойно заявявам, че "чалгария" има навсякъде. Няма перфектно място, ако имаше сигурно щеше да се казва Рай. Grinning На някои места е повече, на други - по-малко, въпросът е да намерим мястото, което ни удовлетворява нас.  Peace И друго искам да кажа - аз също съм недоволна от много неща в нашата мила родина, но съм живяла дълго време далеч от тук и с ръка на сърцето си признавам, че ми липсваше. Малко или много няма значение, липсваше ми. Сега като бъдещ емигрант тая дълбоко в сърцето си мъка, че си заминавам. И искрено се надявам животът, който ме очаква да си заслужава. И с това спирам по тази тема, че вече стана банална. Peace

# 185
Навсякъде  по  света  може  човек  да се  сблъска  с  чалга  , под  друго  име,образ  и  звучене , кофти  е  че   не  навсякъде  има  толерантност  към  различния двустранно ...

Мая е много права. Аз като пътувал из доста държави човек, съвсем спокойно заявявам, че "чалгария" има навсякъде.
И аз също мисля така.  Peace Въпрос на приоритети. Wink

И с това спирам по тази тема, че вече стана банална. Peace
Peace Peace Peace

# 186
мари, значи излиза, че отиваш от една чалга при друга чалга и после се връщаш при старата Simple Smile
само че с хубава градинка Simple Smile
както и да е, това, което исках да кажа е, че повече уважение и позитивно мислене няма да е излишно Wink
иди някъде, защото е ПО-хубаво от тук, а не защото тук е ужасно, дано да си ме разбрала Simple Smile

# 187
Я сега да споделите с кака за тази торбичка с костилки от череши??? MaLe и Maya! Моля! Не съм го чувала това нещо до сега Simple Smile
Оф, с тази емиграция вечеее....  ooooh!  Ние тук решихме че не можем да чакаме 6-цата от тотото за градинка, и запретнахме ръкави пред кооперацията, в тъй-нареченото "междублоково пространство" - изчистихме го, обърнахме го, докарахме няколко багажника пръст и го засяхме с трева; оградихме го с чимшири; изумително се оказа, че веднъж след като мястото беше приведено в приличен вид, боклуците от тротоара рязко намаляха! Т.е. хората хвърлят където е мръсно. Където не е - въздържат се.  Освен това отидохме до общината, говорихме с архитекта, и той ни каза, че щом искаме да облагородим мястото можем да си сложим дори оградка, за да се пази! Нищо че е наполовина общинско! Ако бяхме настояли повече, щяха и да пратят някой озеленител.
Можело значи! Ако повече хора си изчистят собственото дворче и собствения тротоар, няма да е чак такава мизерия покрай нас. Но е по-лесно да си мечтаем за тотото и да гледаме снимки в списания!

# 188
... там  се  продават  черешови  костилки  в пликче  като  възглавничка,  затоплени  леко   и  наложени  на  ушенцето  вършат  чудеса, ако  е  от  зъбче  смятам  че  отново  би  помогнало , Hug на  малкото  геройче
Мая, и тук са доста популярни тези възглавнички с черешови костилки. Дори моят мъж като пръв подарък за нашите едно време, им направи такива. За тези, които не знаят, въпросните кесийки или възглавнички с костилките се затоплят (в микровълнова или друга фурна) и държат топличко доста време. Аз също ползвах за Мишел такава, като имаше колики. Тя, всъщност, си има едно зайче, което е с някакви семена вътре, действа по същия начин, но е под формата на плюшена играчка и тя много си го обича. Все ме води в кухнята да й го стоплям. И вечер без него не заспива.

Сега се сещам, че ме питаше дали хомеопатичните продукти и лекари се поемат от стандартната здр. застраховка. Ами, не, не се покриват. Към допълнителната застраховка са.

маристута, ние още си живеем на село, скоро ще се местим в друго. Градът тук не е за предпочитане, макар и да не е космополитен.

# 189
  • София
Ами аз лично си направих сама, като изядох черешите лятото измих ги мнооого хубаво, изсуших ги и ги заших в една малка хавлиена кърпичка като кесийка, иначе може и направо в кесийка. После затоплях до нужната Т в микровълнова( беше лято, но може и в други отоплителни или парно) и слагах на коремчето на Зари против колики.
Чувала съм и зърна от царевица вместо черешовите костилки, но незнам отзиви. Ние лично сме топлили и кърпа, но костилките по-дълго задържат топлината и вършеха работа. Благодарение и на Маъа, ше пробвам и за ушето с тях.
Има ги по чуждите сайтове за поръчка, тук май ги има и ДМ и в БИГ Шоп, после ще пусна линк, че трябва да го потърся,

а иначе са интересни много тези http://www.spelta.biz/mothers_colic.php
всъщност и възглавничките за кърмачки може да разгледаш Laughing. Моята сестра сега ще купува такава възглавница. Пълнежа е от семена спелта. Там пише повече.

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 18:35 от MaLe

# 190
И на Ясен бяха подарили едно зайче със семена, което е за затопляне. Знам, че торбичка с морска сол също върши работа, пак загрята.
А иначе страницата на тези магазини за алтернативна козметика в БГ е тази:
http://www.dm-drogeriemarkt.bg/bg/home.html

Тони, благодаря!  Hug Всеки, който дълго не ме е виждал, казва, че съм променена, даже не можели да ме познаят.  Laughing Казвам им, че Ясен ме променя. Simple Smile
Аз като се карам на Ясен и той забива муцунка в пода и ме гледа из под клепачите, а устничките ги събира все едно, че се муси. Такъв е артист, Сълза и Смях репи да яде.

Мале, за ухото може да се капе леко затоплено олио или зехтин. Сигурно го знаеш. Аз чак сега зацепих, че едно време майка ми така помагаше на брат ми. Ние, да чукам на дърво, не страдаме от уши.

# 191
  • София
Да тя Вери е сложила линк на ДМ докато пишех
Simple Smile

За олиото и зехтина го знам, но четох, че не бива да се ползва, защото често води до отомикоза, гъбички в ушите (дори тия дни и в друга тема писах). Иначе моята майка ми каза за сок от праз лук, но по тази логика и това е благоприятна среда за бактерии, знам ли.

Поздрави! Hug

# 192
Да, възможно е. Не съм се интересувала. Сетих се сега за капките за нос от сока на лука. Няма такъв ужас, особено, ако синузитът е възпален. Пак брат ми беше потърпевшия.

# 193
MaLe, ще чакам да споделиш отзиви за възглавницата от сестра ти Simple Smile Иначе и аз да собавя от бабешките лекове за уШо - листо алое вера, стискаш го над ухото, докато пусне няколко капки; не съм на ясно за бактериите и гъбичките; това е един вид етерично масло, не знам как се отразява за тези бабалюги.

# 194
Гелът от Алое е лек за много неща.

Клип как да се извлече гела от листо на Алое:
http://www.youtube.com/watch?v=jpeA5eLqB1Q

Общи условия

Активация на акаунт