След есента студена зима се задава, за Юнчо наближава снежната забава!

• 27 254
  • 754
  •   1
Отговори
# 135
Офи, честито и от мен, много се радвам за вас   bouquet  Лека бременност и още по леко раждане ти пожелавам... Сложи една линиика, че да разберем кога е  денят Х, тези който незнаем  Wink         А този сняг къде е  Shocked дръжте си го там ..

Какъв речников запас от 50 думи брааво на Ина, моя мишок повтаря 2-3 и няколко звука на животни, но  това е и като гледам наборчетата май няма да проговаря рано той  Thinking понякога повтарям 5 пъти баавно пред него мама, мама, мама, и той гледа, гледа и каже също толкова бавно  Татее  Sick и избяга...еии каква е тая стачка незнам преди само мамосваше..

Мимче много целувки на сладура двойник  Hug 

# 136
  • Стара Загора
 Hug момичета!
mishlence_ добре завьрнала се,  Hug и да не ги криеш повече тези прекрасни очи.  Heart Eyes

offioly официално честито и от мен, лека и безпроблемна. Аз обаче залагам за още едно момченце, пьк да видим.   Whistling  Hug

Днес спретнахме един преход(с колата ) до Пловдив и сьм капнала,  друг пьт повече, лека нощ.  Hug Hug Hug

# 137
Офи,честито и от мен HugМернах те аз преди време в бременните кърмачки и само чаках кога ще се похвалиш Wink

Мишленце,страхотна кукла си имаш Simple SmileАз понеже много си мечтах за момичета с дълги коси,затова ми се паднаха и двете гологклавки Laughing

Тони,на аватара нали си ти?Изглеждаш ми доста отслабнала,затова попитах. Избяга ти от нашия край,не го хареса Wink

Виан казва 5 думи-мама,тати,тата(за кака), няма и даййййййй Laughing..с 50 думи направо разговор може да си водите,ехееее,пораснаха децата Heart Eyes

# 138
  • Бургас
За Тони и Офи  включвам се само да обясня какво имах впредвид под стандартен грип-В началото на всяка година се правят прогнози кои щамове вируси могат да предизвикат епидемии и да са причина за грипозните състояния и въз тяхната основа се произвеждат и ваксините(познатите ни Инфлувак,Ваксигрип и пр.).
А свинският грип се появи в края на април,началото на май(не мога да забравя,понеже точно тогава се завръщахме от Лондон и сложиха камерите на летището) и определено бе изненада.
Надявам се ,ако някъде съм била неточна Веси ще доизясни   bouquet
Офи леко бременеене.И аз ти пожелавам този път да е мома.
Ина наистина е прелестна.

# 139
  • София
Ехо здравейте всички,

мили мами с по 2 дечица, а и всички. СПоделете ако знаете как болят уши на малко детенце, защото Зари е с възпалено ухо,
и не това ме тревожи , ами дали всъщност болките са му от ухото.
Аз имам спомени да боли постоянно и при натиск и допир болката да я има. А при нас не е така. ДНес например цял ден нищо не го боля, а вечерните часове започна да плаче. Болката му е прорязваща, зашото се стряска и започва много силно да плаче и това за секунди, до минута. Особено изразено при активно движение ( напр. докато се върти , подскача и тн). Пказва и ухото и врата и гърлото и главата.... и понеже личи, че болката е доста силна, започнах да се тревожа, а след като спре да плаче, ръцете са му са все в устата, че чак до гърлото..
Незнам, зъби ли, някакво схващане ли да има, често си показва отзад главата и вече се чудя...
Иначе освен ЛЛ и на УНГ го водихме, аз писах вече...но въпреки това има нещо, което ме смущава повече, и може би това, че при активно движение го боли...
ИДЕИ?
аз пуснах и тема де, може да ми драснете някой ред там, ако има какво да ми споделите в тази връзка.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=442739.msg12991415#msg12991415
Благодаря предварително.

и още нещо - знам, че често при децата никненето на зъбки може и да е причина за възпаление на ухото, но някак си при тази стрелкаща болка, без  висока Т, без да може сам да ми каже...все ми се струва, че не мога да заспя спокойно...

е друг е въпроса,че напоследък е доста непослушен и палав, и някак си хич не му се харесва да ме слуша...според някой от алтернативните теории може и от това да го боли, но и това не ми е достатъчно да заспя спокойно...

Последна редакция: ср, 04 ное 2009, 00:01 от MaLe

# 140
Мале, аз никога не съм страдала от уши. Но брат ми, да. Помня, че не даваше да го пипнем в областта на ухото. Беше отпаднал, лежеше, нищо не му се правеше, не ядеше, не пиеше. Това, което описваш ти, ми прилича на зъб/кътник. При Ясен беше същата история миналата нощ. На мен ми е изникнал един мъдрец и знам как боли. Та кой знае какво им е на малките душички. Не претендирам да съм права. Бързам това да драсна, че може да го прочетеш.
По-късно повече. Следя новините в темата, но не мога много да пиша.  Wink

Сега видях малките буквички. Simple Smile Според една от алтернативните теории ухо боли, защото е чуло нещо, което не му допада, не харесва. Ако ти се мисли в тази насока и ако е ухо, можеш да върнеш лентата назад и да помислиш.

# 141
Мале, спомням си, когато мен ме боля ухото, че болката беше и в гърлото и дори към тила , но при мен беше постоянна ...С децата незнам как е предполагам същото, но защо пък го прорязва на моменти, не си обеснявам  Thinking
 Много  Hug за теб и за Зари и дано утре вече да е по- добре  Praynig . А не можеш ли да му дадаеш нещо за болката, поне Нурофен, че да спите спокойно и двамата  Confused

# 142
Male, мен ме е боляло ухо точно така-стрелкащо,болеше в цялата област около сливицата чак,при всяко мърдане болката ми се усилваше.Надявам се бързо да минава,че е побъркващо Confused

# 143
Male, боляло ме е ухо като дете, даже бях в ИСУЛ за няколко дни, а после и като голяма.
Болката беше постоянна, на моменти засилваща се до много силна, болеше ме всяко докосване в областта, както и при дъвчене, преглъщане. Confused
Дано вече е по-добре Зари и бързо да се възстановява напълно!  Praynig Hug

# 144
Офи, честито, честито!
Пожелавам ти лека, хубава и хармонична бременност! Раждане каквото го искаш! Ииии една хубава сладка Вая!  Hug

Мишленце, и вие ли не знаете от къде са сините очи на щерката?  Joy И ние така. Е, оказа се, че идвали от прадядо и по линия на баща и. Аз пък почнах да вярвам, че наистина са на съседа сините очи.  Laughing Много е досадно разни познати и непознати като почнат да питат: Ама на кого са тия сини очи...Ина много е пораснала. Simple Smile

Били, да кажа за игрите. Играят на гоненица  Laughing, криеница, на топка в коридора и в парка, бутат се един друг с уолкъра/камион, "рисуват" на една магнитна дъска, разглеждат книга заедно, понякога им се случва да седят спокойно и мирно на масичката в стая за игра и да се занимават с различни неща едновременно. С това се изчерпва разбирателството в игрите. През останалото време е зверилник. Ясен дърпа всичко от ръцете на кака си, трябва да го види на минутата. Тя пък от своя страна не е съгласна, че трябва да го даде точно в този момент. Малкият почва да пищи, да се дере; имаше един период, в който седейки на пода се хвърляше назад с опасност да си удари главата или пък си удря нослето в земята. Съответно си причинява болка, почва да реве, идва при мен да се жалва. Цирк пълен. Много ми е капризен и привързан към мен, големи театри се играят.

За говоренето, Ясен нищо смислено не казва все още. Бръщолеви на неговия си език, нищо не се разбира. Някои "думички" аз си ги нагаждам според ситуацията. Кака му на неговата възраст много говореше. На 2 годинки вече си правеше прости изречения. Затова пък той е много по-подвижен и див от нея.

Хайде хубав ден ви желая!

# 145
мале, уши болят много
теди два пъти е имал възпаление и е плакал с часове (това още като беше бебе)
накрая вече заспива от изтощение, и пак пропищяваше рязко в съня си
иначе УНГ са ми казвали, че децата много бъркат болка от зъб с болка в ухото (нервите били близо ли, какво ли, някой от по-запознатите да обясни)
иначе ако си е уше, плачат като натиснеш ухото в основата, под ушната мида

съни - разбрах аз какво искаше да кажеш, но мислиш ли, че с тази мобилност на хората и пътуванията от континент на континент вече може да се говори и да се предвижда "стандартен грип" Simple Smile аз не Simple Smile

били - ами да, аз съм си на аватара, но нали е само лицето Blush иначе да, посвалих няколко килограма, искам още 7-8 Simple Smile но бавно и полека ще стане, не си падам по диети, пък и рязкото слабеене нали не е полезно  Flutter като му дойде времето Simple Smile

ние вчера севтосахме снега  Blush таня много дивя и се радва, теди малко по-стреснат го раздаваше Simple Smile но като цяло са доволни децата, позачервиха хубавко бузки Simple Smile
(и ботушките издържаха първия мокър тест  Flutter )

вери - направих бонбоните по твоя рецепта (с бадеми, слънчоглед и брашно от рожкови) - изядоха се Simple Smile ако не бяхме изяли суровите бадеми, можеше и втора доза да спретна Simple Smile

# 146
Тони, няма как само в лицето да си отслабнала, цялостна е работата. Simple Smile
Радвам се, че са се харесали бонбоните. Simple Smile

# 147
Вери, с риск да оспамя, ето че ме разбираш...  Hug
Двамата с мъжа ми сме с по-тъмна кожа, кестеняви и т.н., а Ина с тези очи и светла косичка предизвиква много въпросителни в околните.
Да не кажа, че има и много нетактичнни изказвания, та се налага едва ли не нещо да се оправдавам и то става съвсем като вица за сестрата, дето иди после разправяй, че нямаш сестра...
Добре поне, че мъжът ми спря да се връзва, защото в началото беше...  #2gunfire
Иначе както казах майка ми е със светли очи, но не сини, а брата и сестрите на нейната майка - т.е. на баба ми, са все със сини очи.
Но, да са живи и здрави децата, другото няма значение!

P.S.: Ооох, мъжът ми знае един ужасен в случая виц - за едно негърско племе, в което на вожда се родило бяло детенце.
Той извикал единствения бял наблизо - един мисионер от околността, и му потърсил обяснение под смъртна заплаха.
Мисионерът казал: Стига де, случват се такива неща в приодата, гени, знаеш...
Ето виж това стадо с овчици - всичките са бели, само една е черна - природа...
Тогава вождът снижил глас и казал: Добре, аз ще си мълча за детето, но и ти няма да казваш за овчицата...  Sick

# 148
Здравейте, момичета  Hug

Първо да се похваля, че се дипломирах и вече съм магистър  Sunglasses

Върнахме се от Рим, изкарахме много хубаво - обиколихме всичко, което можеше да се види, включително ходиме и на мач, и на опера  Grinning Най-хубавото е, че Мартина е била много послушна и изобщо не е плакала за нас. На мен обаче ми беше много мъчно и като се върнахме, цял ден я гушках и целувах. Следващия път ще пътуваме с нея  Laughing

Офи, честито! Лека бременност ти пожелавам и дано този път да е Вая  Hug

Доста неща съм пропуснала, докато не съм влизала във форума, но ще гледам да се включа по някои от темите.

"Не" и Марти казва много често. По едно време всичко беше "Не" и "Няма", но от скоро научи и думичката "да". Не че я използва толкова често, колкото ми се иска, но...  Joy Иначе речникът й е от около 10-ина думички, но най-важното е, че всичко разбира и аз всичко й разбирам на нея  Wink

За къпането - много обича моето раче. Само не мога да я науча да си държи главата назад, докато й я плакнем и понякога се ядосва, че й влиза в очите и устата и плаче.

На Марти както й растат кътници от лятото и вече близо 4 месеца са й подути венците като буци, така миналата седмица й избиха два кучешки отгоре. Явно ще ги караме поред  Joy

И последно да ви се оплача какъв проблем имаме ние - Марти като заспи и като вляза да я завия, явно ми усеща присъствието и се буди, започва да плаче и трудно заспива. Даже вече много пъти се случва като спи 10 минути и се събуди от завиването, да не мигне до края на деня  Sad Много ми е трудно, защото влизам на пръсти и едва ли не не дишам, докато съм при нея. Веднъж дори успях да я завия и на излизане ми изпука една става на крака и тя се събуди от този звук  Sad Милото като си е вкъщи, той влиза и при него няма проблеми, но през седмицата съм сама и ми е голям зор. Дано скоро отмине този период, защото през лятото можеше да спи и отвита, но вече е студено и не мога да я оставя така...

Добре, похвалих се, оплаках се, включих се по някои от темичките... и стана много дълго  Joy Хайде, целувки и хубав ден на всички   bouquet

# 149
 Joy Опа, докато драсна и Танитка се включила преди мен. Това беше за Мишленце.
М/у другото съм чела за случаи, макар и редки, за бяло дете от черни родители.
В моята рода има също зелени очи, даже моите в определени случаи са по-скоро такива.

Във връзка с разни изказвания на странични хора:
Маги като беше малка. Вървим си тримата по главната в Бургас и едно бабе се тътри след нас и нарежда: Ааааа слуша ли това дете, слуша ли...И мъж ми отвръща: Слуша ми, и с трите уши.  Laughing Стъписа се женицата, мина пред нас, обърна се 100 пъти да огледа Маги.

А веднъж сме в рейса, където преобладават бабите, прибираме се. На Маги и се спи и се хили като ряпа за най-малкото. И мъжът ми се обръща към мен на висок глас: Казах ти да не и даваш ракия. Виж сега как се кикоти.  Laughing

Танитка, честито дипломиране!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт