мажът ми ме тормози и бие

• 16 702
  • 157
  •   1
Отговори
# 30
Ох, простете, че подразних обонянието ви.

Само да уточним за какво иде реч в темата-
ще борим насилника или ще търсим якенце за едногодишно?

Манипулацията. Това му е лошото.

# 31
Толумбичка, вероятно се чувстваш по-добре, след като показа колко си неманипулируема. Разбираемо е раздразнението ти, неведнъж подобни теми са се оказвали кьорфишеци. Но ти свърза ли се с това момиче, за да уточниш дали е лъжкиня и манипулаторка?

Мама на ДИАН, разтърси се из форума, ще намериш някоко теми поне, в които са описани проблеми на майчета, преживели същото като теб. Пътят, който трябва да изминеш, е описан там. Първата крачка е да поемеш протегнатата ръка за помощ. Щом се е стигнало до тук, да споделиш проблема си във форума, значи си започнала да узряваш за спасението. Но наистина от теб зависи. Просто вдигни телефона.

Едно нещо е сигурно-винаги има начин. ВИ-НА-ГИ. ОТ мен да го знаеш. Успех.

извън протокола- Покрай пързалките много момичета се отнасят неприязнено към подобни теми, признавам си, че и аз самата се дразня в редките случаи, в които влизам тук. Но честно казано, предпочитам да ги има тия теми, пред това да се бистри вечното дерби снаха-свекърва, защото дори и пързалка, друго момиче, с истински проблем, ще се познае в някоя от темите и ще намери посоката, за да се спаси от реален кошмар. Темата за насилието е много щекотлива, така че дори и при съмнения, че ви спускат по склона, по-добре наивна съпричастност, отколкото цинично отхвърляне.

# 32
  • на правилното място, в точното време
zlatnata tolumba, може и да си права  Thinking  Няма да е първата, няма да е последната. Но едва ли някоя е забогатяла с изпратените й неща, както и не са обеднели тези,които са решили да отделят нещо и да го изпратят, поддавайки се на "манипулацията". Но пък, ако все пак има зрънце истина.... newsm78

# 33
момичета,за какво говорите аз не съм просякиня просто тук си написах мъката ,благодаря на майките които решиха да се отзоват за якенце на сина ми.Искам да кажа ,че темата е за насилие нее за яке но една мама ме попита как съм финансово,според теб маме,която си писала че съм маниполаторка как да е лъжа с 100лв били отглеждала дете? мъжът ми не работи само на майчинство ,което е 240лв -и давам 100 от него в пощ банк за кредит който е бил на майка ми защото съм пряка наследница  Sick.неискам повече съжеления понякога хората могат да бъдат кошмарно зли,стига ми толкова злоба и догадки заповядайте която иска ще и дам адреса да се увери за свое успокоение ,че не съм измамница.благодаря на всички

# 34
Тъжна история.... Но защо ти плащаш кредита? Майка ти нали има съпруг все пак.

# 35
да има съпруг ,който никога не сее интересувал от мен защото съм осиновена  ,той знаеше за кредитите но отказа да плаща каквото и да е било та сега аз останах на топа на всичко ,може би нямам късмет в тоя живот ,понякога се питам защо създадох това дете ?Не съм млада на 28 съм време беше но нее съм улучила нещо хората  нито баща нито съпруг.То родителите си никой не ги избира но за съпруга съм си виновна аззззззз ,сега ще си търпя побоищата и обидите защото паническият страх е ужасно нещо ако решат могат да ми вземат детето http://www.evropea.com/panic_disorder.html може да погледнете тук за какво става въпрос

# 36
Не знам защо да не и вярвате, и това че е е със страхува невроза не значи че не може да се грижи за детето си даже напротив е прекалено загрижена за него.
Сега към авторката направи си банкова сметка и я пусни тук който може и иска ще ти помогне. Не е задължително който ти вярва. Аз ти вярвам но съм доста далече от Шумен но ако пуснеш адрес на лични ще се опитам да ти помогна със каквото мога. Вярвам ти че ще се справиш.

# 37
Мила, на мене пък много и е итересно, как така нямате пари за якенце, а за интернет имате newsm78 Не ми е целта да се заяждам или нещо подобно, просто искам да те посъветвам да си подредите приоритетите...

# 38
Ами какво да кажа, аз от малка съм се нагледала на тормоз и насилие в лицето на баща ми , спрямо майка ми. Ужасно е, не позволявай детето ти да вижда всияко това, а относно това, че се обвиняваш за мъжа си, е... нямало е как да знаеш, че ще се превърне в такова чудовище...
Просто не позволявай това да продължава!!! Всички тук ти съчувстваме така като чета мненията. Горе главата и смело напред!!!

Една моя приятелка , със страхотен съпруг и 3 деца също стана жертва на паническо разстройство, и се справи, всички приятели и помогнахме. Не мисли също, че лечението е скъпо, с направление от личния лекар струва 2 лева, и има страшно добри специалисти, които работят със здравната каса. Смело напред , не се отказвай!!!

# 39
И според мен потърси помощ от асоциациите,от психолог,от приятели,от роднини.Отвякъде откъдето се сетиш.
Сега ти е най-трудно да преодолееш психологическата бариера.В главата ти изникват куп въпроси:Къде ще отида,какво ще правя,ами ако е по-зле,дали да не си понасям боя,но да съм на сигурно място?А отговорите са повече от ясни,но трябва да погледнеш от разстояние.Ще намериш къде да живееш,ако трябва отседни у приятели,но се измъкни.Не подлагай себе си и детето на това,ами ако утре посегне на детето,какво смяташ да правиш ако той направи нещо на детето,ще се упрекваш цял живот за това,че не си се махнала на време.

По въпроса дали темата е пързалка,искрено се моля да е.

# 40
Мила, на мене пък много и е итересно, как така нямате пари за якенце, а за интернет имате newsm78 Не ми е целта да се заяждам или нещо подобно, просто искам да те посъветвам да си подредите приоритетите...

точно това си мислех и аз в този момент и мислех да попитам,но си ме изпреварила Simple Smile

# 41
Не вярвам на нито една дума на авторката, освен за размера на дрешките, които й трябват.
Според мен гореописаната драма е с цел единствено да предизвика съжаление,
което и направи -помощта вече е осигурена.

Thinking Хм, не мога да отрека, че и аз си го помислих това, но както някой каза, лошото е, че има ужасно много жени в това положение. Още по лошото е, че повечето не са решени да заживеят нов живот, и въпреки всички съвети им е по изгодно да си изтърпят боя и да не се занимават с фондации, съдилища, полиция и т.н. Каквито и съвети ние да даваме, ако авторката не е решена да го напусне (а аз виждам, че не е), тя винаги ще намира оправдания да не го направи. Аз лично подобно лайно, което не само, че не ми докарва един лев вкъщи, а ме и бие, бих го изхвърлила на минутата. Само, че веднъж превърнеш ли се в жертва, повече ролите не се обръщат.  И никога не може да станеш ти насилник на насилника.

# 42

Безкрайно благодаря за горното мнение, което ми дава възможност
по-лесно да обясня какво имах предвид с неверието си.

Аз вярвам, че авторката съществува и че вероятно са и се струпали хиляди проблеми.

Но не мисля, че с предложената история за мъж-насилник, който странно е станал
такъв след смъртта на свекърва си, е реалната причина да се търси помощ.

И не, не се чувствам добре от това, че съм неманипулируема или че ще "забогатея" със спестените пари за яке.
/защото въпреки, че съм си виждала дарените дрехи, след това да се продават, не спирам да дарявам/
Не се чувствам добре от факта, че едно дете е отглеждано в описаната от авторката среда.
И ще продължава да расте в тези условия, защото аз съм сигурна, че авторката няма да направи нищо, за да го промени.

# 43
  • Насред хаоса
Не бъдете такива, де. Авторката се страхува да предприеме нещо, защото с тая страхова невроза и панически атаки онзи нещастник много бързо може да я изкара ненормална, въпреки че тя не е, и да й вземе детето с мотива, че тя е неспособна да се грижи за него.
И как може да се чудите как за интернет имала пари, а за дрехи не? Жената е в затруднено положение, което не означава, че не си преценява приоритетите. Готова съм да й помогна с дрешки за детенцето, защото по друг начин не мога, и не ме интересува за какво има пари, защо ползва интернет и т.н.

# 44
И как може да се чудите как за интернет имала пари, а за дрехи не?

Не,аз не се чудя как има пари за интернет,а за дрехи не. Разбира се,че ако нямам пари за дрешки на детето (пази Боже),на момента ще се откажа от Интернет.

Общи условия

Активация на акаунт