Май-чета и Май-ки

• 26 230
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
ами да, като че ли много й харесаи 2та дни. първият беше скоклива заради маскарада, шарените дрехи, перуките - оврила едни големи и ококорени очи и гледа, гледа, диви се. но не го усетикато свой си РД - тогава идваха нашите приятели с децата си, които деца все пак са деца на приятелите ни, а не нейни другарчета. виж, за следващия ден, когато беше и детско-градинското парти, е тогава вече детето тотално се размаза. в началото сновеше между входната врата и детските стаи и като че ли не можеше да повярва, че идват нейните приятелчета. после се отпусна и настана една шумотевица, едни игри - абе детето наистина разбра, че се слуава нещо в негова чест. а камен пък беше много смешен - той нали все така не може да говори, и използва набор от едва 40-тини думи, е та той, на 2рия ден, като стана от следобден сън и видя подготвената маса и напитки, и каза 'а! пак!', демек, 'пак парти ще има, така ли?' - и изобщо - той пък и двата дни сновеше с огромните си ококорени очи насам-натам с налапан биберон, което значи, че така и не е успял да се отпусне.все едно - стана по-хубаво отколкото си го мислех. и най-странното, въпреки че през дома ни минаха безобразно много хора и деца, не беше претрупано нито единия, нито втория ден; нямаше нищо счупено или омазано, нямаше надраскани стени, омазани чаршафи или шалтета по детски легла, нямаше оскубани, блъскани или по друг начин малтертирани хлапета - някак децата хем играеха диво, хем пазеха къщата, хем един друг се пазиха. аз лично съм много доволна. относно финансовата равносметка - да, скъпо излезе, а и трудът ми е не-изплатим все пак, но пък огромните количества останал алкохол и сокчета намалят общата равносметка с поне 150 лева, а да не говорим за подаръците - аз самата никога не бих дала 40 лева за лунен псък - не че не ме кефи - кефи ме, и съм си мислила, че децата също ще се кефят, но ми е някак безобразно да харча самоцелно много пари за играчки - все пак едно дете може да си играе и с шарени камъчета и пак да развива фината моторика и въображението. та дори и само за играчки да говорим, ефектът е направо умопомрачителен - количеството е огромно, както и разнообразието. и после се чудете защо имаме толкова играчки у дома - 100% не е защото аз съм ги купувала, а поради огромного количество приятели, които все даряват и надаряват  Peace

# 76
страхотно, важното е децата, а и родителите да са доволни  Hug
като каза, че камен не се е отпуснал, ние бяхме на 2 детски рд, в клубчета, и иван се държеше по следния начин - само гледаше, не се откъсна от мен или баща му, т.е. ние влизахме вътре да играем с него. леко се притесних, но после помислих - ами то детето на ново място, с непознати деца, някои по-големи които лудуваха неистово, и реших че му е нормална реакцията му.

# 77
  • Перник
Мая, ти си една страхотна луда (в най-най-хубавия смисъл на тази дума) жена! Имаш страхотно семейство, а явно и също толкова готини приятели! Бъдете здрави цялото семейство и все така жизнерадостни! Снимките показват, че партитата са били супер и наистина всички са останали доволни!

Благодаря на всички за поздравите за племенника! Утре/вдругиден ги изписват и нямам търпение да го видя!

# 78
Светле, честит ви племенник. Скоро да го изпишат и Коко да му се радва  Laughing.

Супермама- Ники е станала същата като Коко, говори нахално понякога, не е онова кротко и срамежливо детенце,което познавам. Явно се променят и копират от другите деца от яслата.
Тя е болна- ангина и си е вкъщи, мъжо също. Аз и Габи се държим засега и не сме прихванали от тях.

Маик- Костюмите ви са страшни, Пипа е много нежна, малка фея. Личи си, че е бил голям купон и забава. А деликатеси изглеждат много апетитни и красиви. Чак се вдъхновявам като ги гледам и ми иде да се развихря в кухнята.

# 79
Оказа се, че съм с вирусна инфекция- нощес вдигнах малко Т и започнаха да ме болят гърдите. . Но няма страшно , не е много сериозно, само трябва да пазя домашните и ходя с маска. А те са герои и най-важното здравички. От понеделник ще се гледаме всички вкъщи- доколкото разбрах ще затворят яслите......

При Мила също се появи лошо държание откакто почна яслата, но засега удържаме фронта. С баща си нещо не могат да се разберат и вечно са във война. Една сутрин го нацели с телефона ми в десятката както той спеше, вчера със засилка го срита от килимчето й и последва небивал скандал, ревове и викове. Скъса ми се сърцето, но не може така, докато не се извини на баща си не я гушнах. А тя по-скоро ревеше от яд, че трябва да му се извини- теленце......

# 80
  • Варна
Добро утро! Имах кошмарна нощ. След стоенето вкъщи и пазенето от грипа, се оказа , че пак сме по някакъв начин болни, но не от грипа. Мирела има май проблем с бъбречетата, защото снощи беше с една миризлива урина, а по-късно имаше и кръв в нея. Боли я много като пишка и реве. Вдигна и Т посред нощите ,но я свалихме.
Сега чакам мъжо дали ще го пуснат от работа да я заведе на лекар и изследвания, че не ми се рискува в моето състояние да ходя напред  назад. Кофти е много, когато децата са болни. Аз лично не мигнах цяла нощ за да и следя положението.
Направо се чудя как такова малко дете примерно може вече да изхвърля песъчинки, не че не може, но то си дете. Confused
За овлажнителя , не ползваме , защото климата при нас е друг. Имаме обратно, влагоабсорбатор, обиращ по 1,5 че и повече вода на ден  Rolling Eyes

Светли, честито лельо, да го мачкаш бебока и глезиш! Затова сме ние лелите Grinning

# 81
Руми, ужас!
Да не е паднала и да се е ударила? Уф, милото:(

# 82
  • Варна
не, не е . Говорих по тел. с педито и майка ми, и май са на мнение , че е направила цистит ooooh!
Женските проблеми я хващат от сега, детето Sad

# 83
Наказанието да си жена  Rolling Eyes
Дано се оправи бързичко  Hug

# 84
гледай с по-плътни гащички и неголичко кръстче Hug

залях се от смях с мила и баща й Joy Joy то май не е мн смешно де, ама  Joy по-сериозно: щот така бе? прекарват ли достатъчно време заедно newsm78

майче, кво се е случило, нещо да помогнем...

верно ли ще затварят яслите #Crazy

внимавайте с температури: това е първият симптом на новия грип и да бягате при доки за тестове, та да се лекува адекватно от началото, не дай си Боже Praynig

# 85
може да не е цистит или бъбреци, а уро-инфенция. моите и двамата са карали уро-инфекции - камен беше на 6 месеца и ние полудяхме у дома от тревога (свеки е бъбречно трансплантирана и при нас всяка уро инфенция се свързва с най-лошото). пипа пък беше на около 3 години. при камен беше от не-забелена пиша, а при пипа нещо от градината явно се лепна /предполагаме де, защото някак не мога да допусна, че ще е от не-хигиеничност у дома  Rolling Eyes/ тогава ги лекуваме с АБ за около 10-тина дни. не помня подробности. каквото и да е - по-малкото зло да е  Peace

# 86
  • България
И аз се изненадах за яслите - какво ще правим - за здраво дете /пу-пу/ никой няма да ми даде болничен.... Тя грипната ваканция май ще е само за училищата... нищо не са казали за яслите, пък и в нашата май няма много болни деца?????!!!!
Румка  Hug за Мирелка и теб, разбира се .... сподели след посещението при лекаря.

# 87
Руми- аз водих Ники на ехограф заради едно такова червено пиш. и на разни изследвания,ама нищо не откриха. Дано бързо мине при Мирелка и да не е нищо сериозно.

Ники е с ангина, днес май вече нищо и няма, започна да беснее и да бяга, ааа и да се храни.Когато спре яденето при нея е сигурен знак,че се разболява.....А онази вечер се опита да заобли един ръб, така се челоса и си нацели точно една вена, че катос  е поду...ужас, държеше се за главата и казваше колко я боли. На ясла няма да я пусна и следващата седмица.
Излизаме на разходка

# 88
Снощи доктора от белодробната каза, че и яслите ще се затвят, за да се избегнат групови мероприятия. Все пак очаквам от яслата да кажат да не ги водим, по-добре отколкото с инфектираната си майка вкъщи след като е здравичка.
А за баща й, мисля че прекарват повече време с него, особено откакто почнах работа, но те са на двата полюса: през нощта го викна него да я гушка и като се събуди му каза, че много го обича и в следващия момент праааааз и го халоса с една хипер лукава физиономийка. Много ме забавляват двамата, постоянно си затвърждавам мнението, че съм многодетна майка Laughing

# 89
Руми, дано не е много сериозно положението и Мирелка бързо да се оправи.  Praynig
И ние излизаме н разходка, слънцето се показа вече Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт