Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 25!

• 27 381
  • 759
  •   1
Отговори
# 30
Момичета, благодаря за отговорите.
Симона през деня суче- 2-3 пъти, а през нощта- незнайно колко, но са доста.
Просто ми се иска да не са толкова много, ама.. През деня не се сеща толкова често, ( въпреки че днес се събуди, бяхме на разходка и направо изпадна в истерия , за да суче- докато намеря къде да седна  ooooh! )

Мама Галка, идеално разрешение. Браво на малкия- значи вече се чувства голям.  Hug

Евридика, честито Hug Пожелавам ти една много лека бременност, и нека всичко протече по начина по който искаш.

# 31

anamar  , дъщеря ми е на 1г.2м. и през деня суче около 7 пъти основно, плюс безброй посуквания за по секунда, колкото да ме разгащи, без дори да изсуче и капчица, и пак тича да играе.

хахаха, това ми е мноооого познато  Mr. Green Много настоява, ядосва се, че се бавя, едва захапал и веднага хуква нанякъде. Проверява ме   Joy
Иначе момчето си суче сутрин, обед и вечер, през нощта няколко пъти и гореспоменатите 1до10секундни проверки.

Последна редакция: пн, 02 ное 2009, 22:35 от Baduizm

# 32
Евридика,честито мила и лека бременност ти пожелавам Two Hearts  bouquet
Връщам се да ви чета. Peace

# 33
Минавам само да се оплача - от десет дни е с ТТ малката, но от три дни е с над 40!  Cry
Виждам налепи по сливиците и небцето - гной ли е, млечница ли е, не мога да определя. За 2 седмици 3 пъти виках БП и все ми казват - от гърлото е! От три дни е на АБ - за първи път! Суче нон-стоп, спря да яде и както си беше под 10 кг, сега не искам и да мисля колко е.  Cry
Много ми е трудно...  Cry Cry Cry

# 34
Жанет, съжалявам за състоянието на малката. Гнойната ангина си е сериозна болест, може би без АБ няма как да се оправи. Е, може и да има и алтернативни методи. Който знае, нека сподели! Вече сте започнали с АБ, но още нещо няма да навреди, само би помогнало евентуално.
Евридика, честито ти ново коремче! Дано всичко се развива добре и търпение до следващата първа щастлива среща!  Hug
Момичета, да ви питам, какво е блистер? Аз нещо не успявам да ви изчета в последно време и по всяка вероятност съм пропуснала като сте го обсъждали.  Embarassed
Анамар, пробвай периодично да и предлагаш в легнала поза, може да отстъпи, особено ако ти вземеш инициативата - докато още е сънена, т.е. веднага като се размърда или дори още докато спи и дай да сучи легнала, без да се усети, така да се каже. Наистина е кошмарно да ставаш толкова пъти да кърмиш нощем. Как издържаш при това месеци наред или година вече има? Аз, ако не кърмех легнала по нощите, нямаше да издържа...

# 35
  • на плажа
 Евридика, честита нова бременност! Нека да е лека и красива, а бебенцето здраво и спокойно!
 Жанета,  Hug. Предполагам, че си много притеснена. Не се предавай. Паралелно с АБ пробвай някои бабешки методи за облекчаване. Имаше тема за рецептите на баба Ванга, ще я потърся и ще я пусна.

# 36
Благодаря ви за пожеланията, мили момичета!  Hug
Никола засега си суче без да показва признаци на дискомфорт. Надявам се бременността ми да протича нормално и да не се налага да го отбивам, че хич не зная как ще стане. Няма да е безболезнено в никой случай!

# 37
Деси съншайн-блистер по принцип е един "картон" таблетки(хапчета) от опаковката на самото лекарство.А тук говорихме за блистер във връзка с Лецитина Peace

# 38
  • Varna
Жанета искрено ти съчувствам за болното ти мъниче.  Най - вероятно е с гнойна ангина човечето, от която се вдига високи температури. Пробвай да и даваш чай от лайка  с малко мед. Чая да не е горещ, а само топличък.Колкото по - често даваш толкова по - добре.Важно е не количеството, а  глътчиците да са през разстояние,че да остава по сливиците. Аз когато Поли не иска да пие давам със спринцовка, че така винаги и  е интересно.
Бързо да оздравявате Hug

# 39
Евридика,честита бременност!Жанета,дано бързо се оправи малката-аз като дете доста често боледувах от гнойна ангина-много е неприятно и винаги протича с висока Т!
По въпроса за цикъла-на мен след като ми дойде ,в началото ми беше доста нередовен-през 2 месеца,през 45 дена.От 3-4 месеца се нормализира,а този месец дори ми дойде по-рано.Забелязала съм че преди цикъл малкия много се разцоква-просто е почти непрекъснато на гърда.

# 40
Деси съншайн-блистер по принцип е един "картон" таблетки(хапчета) от опаковката на самото лекарство.А тук говорихме за блистер във връзка с Лецитина Peace
Аз пък доколкото разбрах блистера е запушване на канал. Да не би да съм в грешка?  Rolling Eyes

Аз преди време доста често боледувах от гнойна ангина. Когато бях малка майка ми ми правеше смес от мед и сода за хляб и ми мажеше гърлото - това естествено е доста неприятно, но и ефективно. Като порастнах сама започнах да си натривам гърлото, но само със сода за хляб. Винаги е имало добър резултат, за ~2 дни си махах полипите и отминаваше силната болка при преглъщане.

# 41
  • на плажа
 Невидима, не си в грешка - точно си е запушване на поричката - на изхода на каналчето. Много е гадно. Образува се нещо като бяла ципа на пората, от която излиза млякото и е много неприятно и болезнено при сукане.

# 42
Евридика, страхотна новина Simple Smile Лека и спокойна бременност и безпроблемно раждане

Бадуизъм, хаха. Нашият случай е същият!

# 43
  • София
...
Аз да се отчета - нашият бати, дето толкова искаше да го кърмя, като го попитах преди малко дали иска да посуче, той първоначално се стъписа, после погледна приготвмената "софра" и каза: "Май ще ми се изкриви езика...", защото явно е наблюдавал, че бебка като суче, си държи езика върху долните зъби... После го попитах, дали иска да му дам изцедена кърма в чаша, а той ми каза, че той бил голям и млякото е много полезно за бебета, а и на него сега не му се пие...
Joy Сигурна бях, че така ще стане. Затова съм против да се забранява нещо за щяло и нещяло на малки деца - колкото повече забраняваш, толкова по-интересно е.

Евридика, честито! Лека бременност и едно здраво бебче ти желая! Simple Smile

janeta, много гадно!  Sad Дано бързо се оправите! Hug

# 44
Невидима, не си в грешка - точно си е запушване на поричката - на изхода на каналчето. Много е гадно. Образува се нещо като бяла ципа на пората, от която излиза млякото и е много неприятно и болезнено при сукане.

Значи аз съм била в грешка Embarassed Outta JointМного се срамувам и извинявам за недоразумението.Толкова значи съм прочела..... smile3555

Общи условия

Активация на акаунт