Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 25!

• 27 391
  • 759
  •   1
Отговори
# 120
# 121
Това не го разбрах newsm78За какво се отнася?

# 122
  • София
 Whistling = Запис  Mr. Green

# 123
  • На бял кон в Pierrefonds
Ох, успокоихте ме малко с това гърне  Laughing Тъй като тръгвам на работа скоро май в яслата ще я учат кое как.  Confused

# 124
Ох, успокоихте ме малко с това гърне  Laughing Тъй като тръгвам на работа скоро май в яслата ще я учат кое как.  Confused

Да те успокоя, че в яслата си се повъртат и хич и не им се разправя. Поне в тази до нас, на моята приятелка детето е там от ~10м. и още не са го научили, та зависи на кого ще попаднете.

# 125
Те да му сменят памперса редовно на детето, другото е ОК.

# 126
  Здравейте момичета!
 Както вече споделих и мойта Бухтичка не пие вода,като и я сложа някак си в устата я плюе.А на гърнето си седи без проблем и си върши всеки път работата,освен ако вече не се е изпишкала де.
 В яслата до нас оттучиха за една седмица детето на една приятелка от памперсите.Даже го карат да си казва,като му се пишка.Детето е на годинка и половина,та явно си е до хората.
 Аз също пия мляко с нес,на алкохола не съм фен (малко винце понякога).Ама все пак мина цяла година и ми се допива,позволявам си по-малко  Embarassed.

# 127
Здравейте,

И аз да се запиша тук, вече с право май - прехвърлихме годинката кърмене. След като прехвърлихме годинката, махнах и обедното кърмене - не му липсва особено, макар че понякога събота и неделя се присеща да суче за заспиване. Останалите кърменета са налице, нощните са безброй  Mr. Green Вода не ще, сокове и чайове - също. А, да, ходи на ясла  Mr. Green

# 128
Аз пак се вясвам наоколо да ви почета малко. Някакви идеи за отбиване, че на нашето кърмене хич не му се вижда края, а вече се кърмим 2 г. 5 м. Няколко пъти опитвах, но така жално плаче синът ми, че сърце не ми дава да го отблъсквам. Просто е немислимо да заспи без гърда.  Confused

# 129
Аз пак се вясвам наоколо да ви почета малко. Някакви идеи за отбиване, че на нашето кърмене хич не му се вижда края, а вече се кърмим 2 г. 5 м. Няколко пъти опитвах, но така жално плаче синът ми, че сърце не ми дава да го отблъсквам. Просто е немислимо да заспи без гърда.  Confused
И аз така все се замислям за отбиване ма сега вече не го мисля когато стане стане ко да направя все някой ден и на нея ще и писне  Mr. Green

# 130
При нас вече става неудобно - в парка, на гости, навън, синът ми идва и почва да ми дърпа блузата, за да суче. Пък и всички наоколо гледат като отровени от гъби, като разберат, че все още го кърмя. Аз бях решила до 2 години, вече минаха 2г.5м., а като гледам, поне до 3 години няма да се отбием, ако продължаваме така. А имам позната, която си кърми сина вече 4,5 години - не искам и ние да достигаме до този етап.  ooooh!

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 00:32 от Анонимен

# 131
е ми може просто да ги ограничиш ако ти е неудобно аз съм научила навънка да не ме дърпа, даже я научих че само на заспиване ма тя нарочно ляга на леглото когато си поиска и ме вика  Crazy така че пак се кърмим n-брой пъти.

# 132
Жасмин , и аз накъде по-напред в темата писах, че ми се струва, че след 2 години май още повече се пристрастиха  Simple Smile Имаше един период около годинка и половина някъде, когато сигурно щеше да мине много безпроблемно, ама сега като съм се хванала на хорот ще играя  Mr. Green Аз за навън нямам проблеми, почти никога не сме се кърмили навън, те са свикнали да ги храня и двете заедно, а за това трябва много да се разголя пък си падам срамежлива Blush Според мен, обаче ако му обясниш има голям шанс да разбере и да не ти дърпа блузите. При мен ако се случва да напират се опитвам да ги разсейвам или им давам нещо друго любимо за хапване Simple Smile А и вече много добре знаят значението на думата "после", даже като им кажа, че сега не може самички казват "после"  Laughing
Да кажа за гърнетата, и друг път съм писала. Почнах да опитвам от доста рано, но честно казано не бях от най-упоритите, имахме попадения, но не много. Това лято като се позатопли времето, значи към годинка и 7- 8 месеца почнах да опитвам да ги оставям по гащи с пълен неуспех в началото. Пак им сложих памперсите като винаги им обяснявах, че вече трябва да се вършат тези работи в гърнето, без да им се карам. После едната я уцелих ня наколко пъти като се напъваше да яка и веднага я слагах на гърнето. И за мое най-голямо учудване почна да си казва първо за акото, а после и за пишкането. Съвсем сама и по собствена иницаитива, даже гърнето си носеше сама и си сваляше гащите.  Simple Smile Другата въобще и не искаше да чуе, ако я оставех по гащи стискаше с часове  Crazy Пак й оставих памперса като от време на време я пусках и по голо дупе да се разкарва, така един ден докато си играеше на двора с вода седнала на гърнето за по удобно, взе че се изпишка вътре. Много я похвалих и почна да се отпуска все по-често. Мисля, че при нея имаше малко чувство за "собственост" и досега със зор си дава "ценностите" да ги изхвърля, дори и на тоалетната седи доста, преди да реши да стане  Crazy Сега нощем им слагам памперс, а през деня са без и даже фалове почти не стават  Simple Smile
Какъв ми е изводът? Всяко дете си има своите темпове и не може да бъде "научено", когато не иска, а се научава само, когато му дойде времето  Peace Много са важни търпението и похвалите за хубаво свършената работа  Flutter

# 133
Аз пък изобщо не съм бързала с гърнето. Синът ми до 2 години изобщо не искаше да седи на него, всичко вършеше в памперса. Малко след като стана на 2, започна да сяда, но само за да пишка. Може би месец след това започна да върши всичко вътре, а и се научи да си казва винаги, та направо изведнъж махнахме всички памперси - и дневния, и нощния. Та всъщност, от 3 месеца вече не съм му слагала памперс нито през деня, нито през нощта. За това време само 2 пъти се напишка нощно време и то защото не се беше изпишкал, преди да си легне.
Дъщеря ми се научи по-рано, спомням си че на 2 години вече не й слагах памперси нито през деня, нито през нощта. Общо взето, мнението ми е, че веднъж научат ли се на гърне, трябва веднага да се махнат и дневните и нощните памперси, защото иначе не може да се премахне навикът да се пишка в памперс. На моя племенник все още му слагат нощен памперс, а е на почти 4 г.  Confused
fata morgana, вярно, че се пристрастяват още повече след 2-та година. Аз донякъде го оправдавам, заради никненето на кътниците, както и с изградения вече навик.

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 13:58 от Анонимен

# 134
ох тази болна тема памперси  Crazy ми и ние сме още с тях не иска да сяда на гърне или сяда и бързо гледа да стане лятото я оставях по гащи ама като се напикаеше такъв кеф и беше да си играе в локвичките че минах пак на памперси и какво ще правя акъла ми не стига  Tired

Общи условия

Активация на акаунт