Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 25!

• 27 388
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
Момичета,вашите деца пият ли вода ?Моето е почти на 1г.и 3 м.не иска нито сок ,нито вода.Опитвам с чаша и шише .Отказва!След няколко месеца тръгва на ясла и се притеснявам.

# 106
easy-за алкохола и аз да споделя.В началото до към 4-тия месец нищо не съм близвала-дори и бира.Но след това,като разбрах,че бирата дори е полезна за кърмачките Crazy Mr. Greenзапочнах да си позволявам по чашка.Вино също пия по поводи,Бейлис,ракия съм пила само за наздраве по много специални поводи,т.е само една глътка.Иначе за друг твърд алкохол не си спомням.Сега и особено лятото не съм сядала на масата вечер без чашка бира.Понякога пия и безалкохолна,понякога обикновена.Аз също не съм пиячка,но на поводи си позволявам да пия по малко.А а а,сега се сетих-мартини също съм пила и един единствен път уиски,но също беше мнооогоо малко-не знам дали имаше и 10 гр.Не мисля,че е кой знае колко вредно.Все пак говорим за количества под всякакъв минимум.Глътка водка,уиски или ракия например,едва ли биха навредили толкова.Също така имам хипотеза,че при младите кърмачки алкохола се абсорбира по-бързо и се отразява повече в кърмата,отколкото при големите кърмачета като нашите.не знам колко са верни моите твърдения newsm78да ме поправи някой ако греша.

# 107
  • Mars Hotel
От време на време си позволявам по чаша бира. Не мисля, че има проблем. Нашите бебета са вече големи.  Wink

За памперсите - слагах Теди на гърне редовно, когато беше на 9-10 месеца.Заминахме за няколко седмици при родителите ми, забравихме нашето гърне и се наложи да купим друго там. Тя явно не го хареса и отказваше да седи на него. Когато се прибрахме, вече и на нейното си гърне не седеше - сигурно отвикна. Сега реве при всеки опит да я сложа. Май ще чакам да забрави и пак ще пробвам след няколко месеца.

# 108
Положението с твърдата храна при нас е същото. С удоволствие яде сурови плодове, зеленчуци и... хляб  ooooh!В много редки случаи хапва по-сносни количества нещо готвено.
Какво по-хубаво от това - има афинитет към здравословната храна значи!  Peace
За алкохола - отвикнала съм да пия, сякаш самото желание е изчезнало, но все пак понякога се сещам.  Wink  Най-вече съм доволна, когато се сетя в момент на по-голяма преумора или напрежение - тогава чаша (половин най-много при мен) вино действа отпускащо. Само да се сещам по-често, мисля, ще ми е от полза, но просто нямам навик да пия вкъщи, а сега нали не излизам вечер (без детето) по заведения и затова и за пиене не се сещам. Явно пиенето го свързвам с по-различна компания и обстановка от ежедневната къщна. А бира не пия, за добро или зло не я харесвам, освен лятото в жегите, но като цяло рядко, при консумация на някои храни близвам малко, но цяла бира, дори малка, трудно мога да изпия.

Последна редакция: сб, 07 ное 2009, 15:05 от desi_sunshine

# 109
Момичета,вашите деца пият ли вода ?Моето е почти на 1г.и 3 м.не иска нито сок ,нито вода.Опитвам с чаша и шише .Отказва!След няколко месеца тръгва на ясла и се притеснявам.
Точица изведнъж пропи вода. Има си чашки с накрайник. Аз им свалям запушалките и стават като шише,но с по-малък отвор. Държа чашата пред очите и. Казваме си наздраве Simple Smile. Всъщност тя пропи вода след като преяде в един ресторант. Сега като е жадна направо си грабва чашата.

# 110
  • На бял кон в Pierrefonds
Татянка-бърборанка дъщера ми пропи повечко вода като пуснахме парното в къщи и нощем започна много да ожаднява. Преди това пиеше по няколко капки колкото да си чеше зъбите на шишето. Аз преди винаги си мислех, че кърмата утолява жаждата, но тя ме шашка като, след като се насуче, излоква 50 мл вода на един дъх. Явно си е жадно детето. Аз знам, че многто деца пропиват вода през лятото, когато е горещо. Не го насилвай детето, ако поема достатъчно други течности - приемрно сочни плодове или супа, кърма, не е толкова страшно, че не пие вода. Според мен те сами си усещат кога и какво им се пие и яде. Просто не спирай да предлагаш.

Алкохол никога не съм пила по много, освен в младежките години, но вече изобщо не ми пука ако изпия малко коняк или една бира. Даже не гледам преди или след кърмене е било. Така стои и въпроса с кафето и безалкохолните. Като ми се припие - пия. Стига толкова ограничения. Кърмачките и ние сме хора все пак. Mr. Green

За гърнето много ме е срам  Embarassed, но дъщеря ми е на почти годинка и още не съм почнала да я уча. Тук казват, че истинското научаване на чистотата при бебетата започва около втората им година. И понеже това ми е първото дете и нямам голям опит, просто закъснях със слагането на гърне. Сега като я пробвам изобщо не стои на него. Просто слиза от него и тръгва да обикаля по голо дупе, изобщо не разбира за какво става дума, камо ли да свърши нещо в него. Вери беше посала по-рано за замърсяването на околната среда - ужас наистина, като видя по колко памперса изхвърлям на ден и лошо ми става, но какво да направя като нямам воля да започна с многократните пелени. Казват, че на хубавото бързо се свиква. Но ако ни чака още една година на памперси не знам просто....

# 111
Цитат
Точица изведнъж пропи вода. Има си чашки с накрайник. Аз им свалям запушалките и стават като шише,но с по-малък отвор. Държа чашата пред очите и. Казваме си наздраве Smile. Всъщност тя пропи вода след като преяде в един ресторант. Сега като е жадна направо си грабва чашата
Имаме цял арсенал от чашки,накрайници и нам си какво още.Като ожаднее ми се хваща за крака  и хленчи или ако на ръце започва да ми бърка по пазвата .Опитвам с вода ,пробва  от любопитство и вече не иска.Но за сукане - суче редовно,по цял ден.
Цитат
За гърнето много ме е срам  Embarassed, но дъщеря ми е на почти годинка и още не съм почнала да я уча. Тук казват, че истинското научаване на чистотата при бебетата започва около втората им година. И понеже това ми е първото дете и нямам голям опит, просто закъснях със слагането на гърне.
Пък аз с четвърто се изхайлазих. ooooh!Всички други рано-рано ги научих на гърне ,а това диване хич не знае за какво  е гърнето....

# 112
За гърнето много ме е срам  Embarassed, но дъщеря ми е на почти годинка и още не съм почнала да я уча.
Аз какво да кажа - моето мина 2 години и още не съм го научила.  Joy
Като питам иска ли на гърнето, казва "Не, пам-пам!"  Mr. Green

# 113
За гърнето много ме е срам  Embarassed, но дъщеря ми е на почти годинка и още не съм почнала да я уча. Тук казват, че истинското научаване на чистотата при бебетата започва около втората им година. И понеже това ми е първото дете и нямам голям опит, просто закъснях със слагането на гърне. Сега като я пробвам изобщо не стои на него. Просто слиза от него и тръгва да обикаля по голо дупе, изобщо не разбира за какво става дума, камо ли да свърши нещо в него.

Моята принцеса, откакто проходи, ми прави точно тези номерца с гърнето. Хем добре знае какво трябва да прави, хем като я сложа на гърнето тя се изправя, грабва го и хуква нанякъде гола голеничка.  #2gunfire Joy

С яденето проблеми нямаме, но вода хич и не близва, в много редки случаи, а и аз напоследък хич не й предлагам  Embarassed. За това пък й давам айряни и сокчета, но напоследък пак започна да не пие много течности. Едва докарва до 200мл на 24часа, освен кърмата.

Алкохол по принцип не пия, но обожавам бейлис и за моя рожден ден си купих и си го изпих сама за ~ 10 дни.  После и за РД на малката купих удна бутилка, но я споделих с гостите. Сега чак до коледа никакъв алкохол, а тогава примерно ще изпия има няма половин чаша вино и така. Просто не ми се пие.

# 114
Здравейте, май ми е време да се запиша вече при вас - все пак имаме стаж от 1 година, 3 месеца и половина:)

# 115
Добре дошла secret girl!  Hug
И аз да си кажа за алкохола - през бременноста и първата година съм пила само бира и то по малко!
През втората опитвах и вино, и узо и водка, но пак по малко, и пак рядко!  Blush
Сега през третата вече не знам...

# 116
И аз мисля, че и ние сме хора. Аз пия и кафе, и бира, и винце....Разбира се, в умерени и разумни количества.
И с кафе, и без кафе, Никола все ми е буен и спи много малко, така че отказах да се притеснявам и да се виня.  Peace

# 117
Като говорим за кафе, аз рядко пия, но обичам понякога да си пийвам бяло фрапе или мляко с нес. За сметка на това честичко си пийвам Кока-кола или Пепси  Rolling Eyes

# 118
Точица използва гърнето за шапка. Не съм  правила опит да я уча. Нека започне да разбира малко повече.

# 119
  • София
Хайде и аз да се разпиша тук! Моето мъниче е на 11 месеца и съм успяла да заместя само едно хранене Embarassed Embarassed Embarassed Сега опитвам с второ.
Вода малката започна да пие в горещините. До тогава не близваше.
Гърнето и на нас ни е проблем. Първите 3-4 пъти бяха с успешно попадение Grinning, но след това се започна едно дърпане, един рев....

Общи условия

Активация на акаунт