Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 25!

• 27 386
  • 759
  •   1
Отговори
# 90
За памперса-лятото доста сериозно се бях заела с откаването му.Почти през целия ден беше без памперс-пикаеше кога в гърнето,но по често по пода LaughingСамо на разходки слагах и вечер.С акането нямаме проблем.Като по часовник всяка сутрин си знае -ака си си в гърнето от самото начало(на 9 месеца започнах да я слагам).Бях се запасила с пликчета 10 бр. и така изкарахме лятото,но не се научи.Опикаваше си гащите и аз само сменях като гламава.сега вече съм далеч от мисълта да я отучвам.Студено е времето и да си призная ме мързи да свалям през 5 мин. 100 ката дрехи Embarassed Whistlingдокато беше топло нямаше проблеми да си се разхожда гола из апартамента,но сега......все пак съм с надежда,че към 2 год.,някак си ще започне да разбира и ще се откажем осъзнато от памперса.Сега си казва "пи-пи",но не преди,а докато го върши LaughingИначе винаги след сън я слагам на гърни и има резултат,но в деня се събират една 2-3 пъти EmbarassedЯд ме е на мен,че ако бях по-упорита може би вече щеше да е без памперс,но аз се предадох и се върнахме в изходна позиция.Иначе лятото имахме голям напредък,но всичко вече е изгубено.....

# 91
Искам да ви питам маичета - вашите кърмачета какво правят през но6та, с памперси ли спат? знам че много сте обсъждали, но все пак - такъв тормоз не е нормален, нали? Аз мисля че не е човешко нито за мен, нито за него...и затова съм решила да спирам някак си кърменето рпрез но6тта, но не знам как!
И аз това съм се чудила - как се маха памперс на кърчмаче нощем. Настя не сучи чак толкова често (макар, че в последно време не зная какво и става - имам чувството, че през половин час мрънка, дори преди малко сънувах някакъв кошмар в тази връзка (явно много ме стресира такъв един обрат, че чак кошмар да сънувам Whistling), последния път като ми замрънка, и се скарах и млъкна, понякога това помага), но все пак достатъчно си "пийва" кърмичка нощем, че да иска да пишка и не виждам как ще и махна памперса. Чела съм тук мами, които казват, че децата им стават нощем, заедно с тях, де, разбира се, и пишкат в 00, но на мен ми е трудно да си го представя с моята Настя - тя, ако се съгласи да я разсънят, ще е с цената на голям рев, а пък после няма да има заспиване скоро. Та не зная как ще стане тая работа с махането на памперса, преди да сме спрели нощното кърмене, всъщност кърменето въобще, защото доколкото ги виждам нещата няма да я кърмя още много дълго. Струва ми се, като започна работа ще я отбия, т.е. пролетта догодина може би, като навърши 2-те години общо взето. Но кой знае...

# 92
За нощния памперс, да ви кажа, аз го махнах преди дневния дори, още преди да навърши 1г., а от шест месечна възраст практикувам ЕБХ, но колкото и деца толкова и случаи. И досега през деня има периоди в които често се напишква, но през ноща за близо една година случките се броят на пръсти, а си суче през ноща. Явно няма универсална рецепта.
Благодаря за хубавите пожелания! Grinning

# 93
И аз това съм се чудила - как се маха памперс на кърчмаче нощем....

на мен ми е трудно да си го представя с моята Настя - тя, ако се съгласи да я разсънят, ще е с цената на голям рев, а пък после няма да има заспиване скоро. Та не зная как ще стане тая работа с махането на памперса, преди да сме спрели нощното кърмене, всъщност кърменето въобще...

И аз това се питах... като Деси.

Късмет имате дето дечицата ви не пишкат често или търпат памперс, или стават до кукуто!!! как ми се иска и ние да биахме така!

Аирин, не е изгубено, ни6то, винаги можеш да почнеш пак. Не го слагаи толкова на сърце. Децата си имат периоди, изчакаи да се успокоите и двете, и пробваи пак, без много очакваниа, по-полека, и 6те стане.

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 11:36 от Martani

# 94
Аз пък съм много мързелива - слагам си памперса и чакам само да вземе да си казва! Не ми се инвестира време и нерви!  Sick
Сега като ви чета, малко ми стана съвестно, че не опитвам да я отуча! Аз си мислех, че вместо да се измъчим и двете няколко месеца е по-добре да изчакам просто да минат тези месеци и сама да почне да си казва! А и на яслата ме е страх да не я държат мокра.

# 95
  • София
Също като Айрин, на 1,6 г. лятото се мъчех да я оттуча, и навсякъде локвички и напишкани гащи, като стана на 2 г., сама започна да си казва. Между другото, Айрин - в началото си казват докато пишкат, след това започват преди това, така че, имате напредък. Grinning
Сама си иска нощния памперс - питам я постоянно дали да го слагам, чакам да го откаже сама като дневния, преди това не възнамерявам да насилвам.

# 96
  • Бургас
Започнах с махането на памперса към 1,10 год, защото детето паказа, че разбира за какво става въпрос. Още първите дни ми направи впечатление, че нощния памперс е абсолютно сух, въпреки, че тогава сучеше по 3-4 пъти на нощ, затова го махнах изцяло. Направи ми впечатление, че когато й се чуркаше през нощта /изключително рядко явление/ ставаше нервна в съня си. Без да светвам осветлението я слагах на гърненцето и я гушках, така че да подължи да спи.  Така си продължавахме нощния сън без да се буди до следващото кърмене  Laughing

# 97
  • Varna
Що се отнася до кърменето и пишкането вечер сигурно има значение, но определено според мен не е  то решаващото.Голямата ми дъщеря се напишваще до около 3,5 годишна възраст(не е къмена по ова време).Като около година преди това ставах и я изпишквах по два пъти на вечер (според мен тя спеше). Ако обаче изпуснех една нощ започваше пак да пиша на често и не успяваше да пиша в гърнето.В един момент просто го израстна. Малката не се напишва вечер може би от около година, при положение, че не е спряла нощното сукане. Явно все пак си е и до детенце и до организъм.

Айрин и аз съм на мнение ,че имате напредък щом си казва докато пиша Peace

# 98
Аз пък съм много мързелива - слагам си памперса и чакам само да вземе да си казва! Не ми се инвестира време и нерви!  Sick
Сега като ви чета, малко ми стана съвестно, че не опитвам да я отуча!
И на мен ми става съвестно, че не настоявам. Опитвах на няколко пъти: гърне, в тоалетната с мен да седи, със седалката. Не му е приятно и това е. Така се отказах да пробвам. Гол също го оставях, не търпи много памперса на дупето си. Пишка и ака прав и хич не му пука каква я е свършил. А като си представя с тези памперси как замърсявам околната среда...Знам, че имам алтернатива многократни пелени. Но не ми се инвестираше в тях, когато Ясен беше вече 6 месечен. Да си ушия също не съм способна. Много го мислих зимата и пролетта. Ни така, ни иначе. Отчетох също, че много време и нерви ще вложа в новото начинание. Сметнах, че лятото ще го науча да си върши работата извън памерса. Да, ама не. И сега си продължавам с обикновените памперси.

На Маги дневния памперс го махнах много бързо. Когато беше на 20 месеца. За една седмица стана работата. Беше април-май. Лятото махнахме и нощния за кратко. Като застуди, почна да се напишква нощно време. Пак го сложихме. Карахме така 1-2 месеца. Усетих я аз, че иска да слагаме памперс, защото вижда, че ги има вкъщи. Една вечер дойде бабата на едно нейно приятелче да иска памперси. Казах на Маги: искаш ли да дадем всичките на Вики? Ти си вече голяма и не се напишкваш нощно време. Даде ги. И оттогава край, не сме имали инциденти.

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 16:52 от Вери

# 99
И аз практикувам ЕБХ с Нико от 2-месечната му възраст, така че отдавна е без памперси. По гащи си ходи. Има си и 3-4 многократни пелени за зор-заман - ако ни чака повече от час без почивка пътуване в градския транспорт, ако сме в детски клуб и бих се чувствала неудобно там да се напишка и подобни случаи. Иначе навън, у дома и почти навсякъде другаде си е с гащи.

# 100
  Привет момичета   bouquet!И аз бих се присъединила към ваште редици!
 Първо да пожелая леки бременности на Евридика и Звездичка!
 Аз също вече гледам да избягвам кърменето навън,освен когато малката ми бухтичка не започне да бърка супер настойчиво в пазвата ми Joy.Тогава се предавам,случвало ми се е даже и в МОЛ-а да се разголвам.Иначе в къщи за приспиване,легнали удобно на спалнята.А нощно време.....по незнам си колко пъти ми виси на циците.Понякога изтръпвам от заетата поза и невъзможността ми да я сменя,но няма как.
 Притеснявам се само,че твърдата храна която поема бебка е в много малки количества (понякога направо нищожни ) и напълно ми отказва водата.Ако и влезе случайно в устата я плюе.Ако недай си боже се наложи да давам лекарства,нямам шанс да ги пробутам.
 Аз от 2-месечна си я държа над легенчето,сега през деня е без памперс,ходи си често на гърнето.Слагам само нощно време и ако излизаме за дълга разходка.
 Това е засега от мен!

# 101
Момичета, да ви питам дали си позволявате да пийвате докато кърмите и дали мислите, че това е вредно за кърмачето. След толкова време въздържание по време на бременността и първата година след раждането почнах да се поотпускам и да подпийвам на светски събития, включително и концентрат и ми е малко гузно  Embarassed. Става въпрос за много малки количества естествено. Не се изцеждам след това, а му давам да суче, не знам дали е правилно.

# 102
Вероятно, ако не е непосредствено преди кърмене, не е в големи количества и не е твърде често би било ок  Wink

# 103
Съни, радвам се да те видя тук Simple Smile

Положението с твърдата храна при нас е същото. С удоволствие яде сурови плодове, зеленчуци и... хляб  ooooh!В много редки случаи хапва по-сносни количества нещо готвено. С водата проблем нямаме - пие със сламка или от нормална чаша.

easy, аз не съм пияч, но вино обожавам. От време на време пия по чаша вечер, след като приспя кърмачето Wink

# 104
Уф,да седна и аз на компа без малкия да ми бута по клавиатурата,да го изключва и разни други такива-как успявате да пишете-за мен това е мисия невъзможна,освен ако не спи или е някъде навън с баща си newsm78.За памперса да кажа и аз-махнах го началото на лятото-за акането доста отдавна казва,за пишкането уж почна да казва -по едно време нямахме пропуск и изведнъж спря да казва или казваше като се опишка.Сега пак сме на вълна казване-в къщи и да се напишка не е проблем-имам 10чифта гащи и анцузи,навън сега като е студено слагам памперс,но много често сух си остава-казва ми,а някой път-не!За нощния памперс-направих опит да го махна и го будех към 5-6 да се изпишква,само че или не искаше да сяда на гърнето или не искаше да заспива след това.Та така е при нас -надявам се с порастването да се научи,при все че сестра му на тая възраст отдавна нямаше памперс-тя е малко кърмена,но си цокаше мляко от биберон дълго време.За алкохола-аз твърд алкохол не пия,отвреме навреме си позволявам по една чаша бира или вино,и аз не се изцеждам след това.Интересно ми е дали има някакво проучване какво количество от поетия алкохол отива в кърмата?
Звездичка,честито и от мен и лека и безпроблемна бременност!

Общи условия

Активация на акаунт