Вирус A(H1N1) КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ УСЛОЖНЕНИЯТА, от Хомеопатична гледна точка

• 15 710
  • 124
  •   1
Отговори
# 45
  • София - Варна - Бургас
Искам да попитам Александър добри ли са продуктите форевър ливинг за профилактика на сина ми благодъря  bouquet

Това са хранителни добавки, а не лекарства, и то доста скъпи, което да се разбира не като "скъпо лекарство" а като мултилевъл пирамида!
  Аз не бих си хвърлял парите на вятъра.
Peace

# 46
  • София - Варна - Бургас
TINA.K

Цитат
...Иначе от няколко дни всички около нас ни обявиха за ненормални - как така не си водим децата в болница, защо се занимаваме с глупости и т.н. Не слушаме ли телевизия - какво става - епидемия, хора умират ... и т.н...

Аз пък чета вестници и ето какво пише там, в-к Стандарт, 03.11.2009, стр 3: "... бременна жена е постъпила на 19 Окт в б-ца в Сливен, където и поставили диагноза - синузит?!... и я лекували.
  Няколко дни по-късно тя потърсила помощ в Ст. Загора и е приета в спешното отделение в мн. тежко състояние - остра дихателна недостатъчност и двустранна пневмония и една седмица е лекувана там, но въпреки усилията, жената починала"

# 47
даваме малко нурофен - пак 1/2 доза, но той пък смъкна Т до под 37

Чела съм, че даването на занижени дози антипиретици е абсолютно погрешно.
Иначе поздравления за това, че сте се справили без химия.

# 48
Живея в обикновен провинциален град. По въпроса за здравето на децата ми ползвам услугите на педиатъра им към НЗОК и двама други педиатри, неработещи с касата, според който е свободен, да не вися по поликлиничните опашки.
За температурата и трите лекарки не ми изписват нищо до 39 градуса, освен ако повишената температура не се задържи висока повече от два дни. Последното не ми се е случвало още. И от тях и от прочетено знам, че повишаването на телесната температура е естествена реакция на организма и тя подпомага имунната система при справянето й с вирусите и останалите болестотворни причинители.
Миналото лято малкият ми син вдигна много висока температура, която свалихме за броени минути с потапянето му в хладка вода с оцет, пак по препоръка на лекарка.
Температурата, сама по себе си, не е болест. Предпочитам да търсим причините за болестта и да лекуваме самата нея. Може да имаме налице тежко страдание и без температура. Големият ми син кара много тежка пневмония без съществено повишаване на температурата, например, аз така си карам всичко. Температурата сама ще си се понижи при справяне с болестта. Ако ли не- ще я сваляме ако е много висока първо с хладни компреси и оцет, ако не стане нищо- с редуване на Нурофен и парацетамол или течен аналгин /имам у нас написано от лекар през колко време какво и по колко/. През октомври и двете ми деца кашляха и имаха болки в главата и мускулите. Нямаха температура, обаче.

# 49
  • София - Варна - Бургас

Насилственото сваляне на Т. не е "справяне"!... но може би е "справяне" от психо/емоционалната гледна точка на майката, която след сваляне на Т.-та е спала спокойно.

# 50
  • София - Варна - Бургас
Judy
Цитат

Живея в обикновен провинциален град. По въпроса за здравето на децата ми ползвам услугите на педиатъра им към НЗОК и двама други педиатри, неработещи с касата, според който е свободен, да не вися по поликлиничните опашки.
За температурата и трите лекарки не ми изписват нищо до 39 градуса, освен ако повишената температура не се задържи висока повече от два дни...

Judy, може да сте от малък град, но педиатрите Ви и Вие много интелигентно подхождте към въпроса, що е то висока Т.  и какво да правим с нея? Peace

Цитат
...Големият ми син кара много тежка пневмония без съществено повишаване на температурата...  

Това е показатено, за това колко необходима е високата Т. при сериозни остри състояния.
   Не вдигането на висока Т. когато трябва да я има, ми показва и едно нарушение, което е е сериозно, но което подлежи на хо лечение.

# 51
  • Варна.

Хомеопатите, след преглед на няколко пациенти със симптоми на някаква епидемична болест, могат да предвидят лекарство, което покрива общите симптоми - т.нар. генус епидемикус. Това не изключва индивидуалния преглед при хомеопат, в който да се прецени дали точно това лекарство ще подейства на конкретния пациент.

[/quote]

да, за това питам и аз,
ясно е, че без доктор няма да започна да го пия или давам на детето, нито пък съветвам някой да го прави.

# 52
  • София и Морето от време на време

За първи път чувам такова нещо.
Идеята на занижената доза е да не се свали високата Т, а само да се намали до около 38 градуса. Все пак, когато детето е дълго време с Т над 38,5 , да не говорим с над 39 не му е много комфортно. Този път при всяко вдигане на Т над 39 изведнъж много отпадаше, лягаше да спи и беше много вял, отпуснат и почти не реагираше на дразнители, което ме караше веднага да вземам мерки за понижаване на Т. И то за съжаление с антипиретици - иначе обикновено първото, което правим е влизане в банята и около 60-75 мин под душа постепенно го охлаждам, докато свалим Т на около 38 и ако след това отново тръгне нагоре, давам малко антипиретик, ако въпреки това се задържа висока Т, много премерено почваме с бабините методи - пак с цел намаляване, а не сваляне на Т.

# 53
  • София - Варна - Бургас
TINA.K

Горното ни предствя картината на емоционалните преживявания на една бг майка... Peace

# 54
TINA.K
Цитат
...Там лекарката ме обяви за малоумна, че не съм му свалила на секундата Т, даде му някакъв антипиретик, от който аз исках да дам половината, но тя изпротестира, а пък мъж ми вместо да си трае и той взе че я подкрепи.   #Cussing out #2gunfire Свалихме Т (2 градуса за 30 мин  Shocked ) и вечерта в 20ч - 39,5 - цялата нощ нищо не можа да я намали таз Т - през 1ч давахме хомеопатично лекарство, все още въздържайки се от антипиретик - накрая сутринта в 3:30 дадохме малко панадол (половин доза, та да намали Т, а не да я свали), сутринта в 8ч пак 39,5, даваме малко нурофен - пак 1/2 доза, но той пък смъкна Т до под 37.
Понеделник сутрин - отиваме на преглед при педиатърката - гъдите са чисти, кашлицата е от гърлото. От там директно при хомеопатичката - ново лекарство. Цял ден е без Т, вечерта към 18ч започва купона - 40 градуса...

Относно кой е малоумен и кой не, виж тук:  Въпрос: до каква температура доктора не ви изписва антипиретици?

Прочети и началото на темата, където съм написал, срещу какво всъщност воюваме, с-у високата Т. или...

Насилственото сваляне на Т. не е "справяне"!... но може би е "справяне" от психо/емоционалната гледна точка на майката, която след сваляне на Т.-та е спала спокойно.

Александър, струва ми се, че не сте ме разбрал правилно.
Аз си лекувам децата с хомеопатия от почти 5 години и до сега при всяко боледуване и усложнения винаги околните са ме обявявали за ненормална и са ми обяснавали как трябва да вляза в болница с детето в това състояние, а не да го мъча и т.н от сорта неща, но това не ми е повлияло ни най-малко на решението как и с какво да се лекуваме у дома.
Малкия ми син боледуваше от възраст 2месеца на всеки 35-40 дни и правеше много усложнения - има 5-6 бронхиални спазъма и "нормалните" доктори го обявиха за астматик и искаха да почват лечение с антихистамини, но аз отказах категорично и се обърнах към хомеопатията, когато той беше на 1г1м. За 1г лечение с хомеопатия детето преодоля всичките тези проблеми и за последен път е бил болен по-сериозно юли 2007г - вече 2г4м боледува 2-3 пъти в годината и то без каквито и да било усложнения.
Много са пътите, когато е правил и възпаления на уши - много тежки, и бронхиални спазми (искали са в болница да ни вкарват, та и небулизатор купихме - само и само да не влизаме в болница и там да го тъпчат с химия) - всичко е преодолявано само с хомеопатия, антипиретик при нужда, бабини методи, при много тежки спазми - някоя и друга инхалация и безсънни нощи.
Единствените лекарства които ползваме аз и децата, купени от аптека са Панадол, Нурофен (за децата) и Нимезил (за мен) - всичко друго е само хомеопатия, да не говорим, че антипиретиците ги давам, когато нещата са по-тежки.

Факта, че педиатърката ни (която е изключително добра като лекар) вижда и усеща (по броя посещения) промяната в здравния статус на детето, след като почнахме с хомеопатията говори достатъчно много. Намерили сме перфектния баланс между педиатърката и хомеопатичката - едната следи ежедневно "на живо" чистотата на гърдите и червенината на гърлото и/или ушите в случай на болест, а пък другата ги лекува - симбиозата работи на 100%. Нито едната, нито другата е крайна в препоръките си. Педиатърката препоръчва АБ само, когато е неизбежен, а сме имали 1 случай при който заради ината на големия (при гнойна ангина, която имахме съмнения дали не е скарлатина, защото беше в контакт с болни) да не пие нищо и съответно след като 3 дни с хомеопатия положението му постепенно се влошаваше (като причината не беше грешно предписано хомеопатично лекарство), хомеопатичката каза: по-добре е да не чакаме до сутринта, а да почнете паралелно АБ, за да не стане късно и за него.

Истината е, че когато организма му се бори с болестта и си вдига Т, дори антипиретиците в нормална доза не му помагат и е голяма борба по цели нощи - имала съм не 1 и 2 нощи без грам сън, защото е трябвало през 15 минутки да давам по нещо - лекарство, вода, лекарство, вода, обтриване с оцет, само и само да не давам антипиретици, но все пак, когато това продължи 2 нощи на третата обикновено си като парцал, а и когато виждам, че организма вече почти се е справил с болестта, мога да си позволя да дам антипиретик, та да се наспя, а не през 10-15 мин да звъни алармата да меря Т дали не се е вдигнала прекалено.

Иначе и аз чета и вестници и гледам ТВ и в интернет чета - но паниката, която се опитват да всяват не ще да ме хване и няма да ме накара да си лекувам децата по по-различен начин.
Въпросната лекарка в детското ми обясни как трябвало да купя ТАМИФЛУ, а пък аз и обясних, че предпочитам да си изкарат грипа, отколкото да рискувам да ми направят някое от "редките" усложнения от препарата.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както всички лекарства, Тамифлу може да има нежелани реакции.

Чести нежелани реакции на Тамифлу

Най-честите нежелани ефекти на Тамифлу са гадене, повръщане и болка в стомаха. Тези нежелани ефекти се наблюдават предимно само след първата доза на лекарството и обикновено спират с продължаването на лечението. Честотата на тези ефекти се намалява, ако лекарството се приема с храна.

По-редки нежелани ефекти на Тамифлу

Рядко се съобщава за кожни реакции и функционални нарушения на черния дроб.

Деца (на възраст 1 до 12 години)

Други по-редки нежелани ефекти, които може да се предизвикат и от грипа, са диария, възпаление на ушите, възпаление на белите дробове, синузит, бронхит, влошаване на съществуваща астма, кървене от носа, заболявания на ушите, възпаление на кожата, алергични кожни реакции, подуване на лимфните възли и конюнктивит.

Ако не си ги получил от грипа - дай от лекарството да ги получиш  #Crazy Както казваше Кембъла - "Айде нема нужда."

Привърженик съм на "алтернативната" медицина, която е доста по-стара от конвенционалната, а и разполагам с доста сериозни оръжия срещу доста болести, но тъй като това е нов грип нарочно не ги включих в действие в необходимата дозировка, а оставих организмите им да се преборят сами с помощ от хомеопатията и само по 1 път помогнах в най-острата фаза и на двамата с въпросната апаратура .

Цялостната идея е да се подхожда холистично - като се почне и от начина им на мислене и реакциите им към нещата, които им се случват в ежедневието. Доста интересна литература чета напоследък и се опитвам да им обяснявам нещата, но те са все пак малки деца - 8г9м и 4г7м и не разбират особено много какво им се говори и е нужно доста време, за да приемат тези идеи и да ги следват, за да си спестят доста негативни неща в живота за напред. Да не говорим, че и аз самата сега се уча на този тип поведение в някои отношения. В други - това е било винаги вътрешното ми вярване за нещата, от което съм се водила до сега.

Стига съм писала, че се поолях, а и се измести темата по този начин, за което съжалявам.

# 55
  • София - Варна - Бургас
TINA.K Напротив, с всичко написано те подкрепям! Peace

# 56
  • софия
Няма нищо драматично в даването на антипиретик при т.над 39-39,5 гр.Организмът си има регулаторни механизми и високата температура спада до към 38 градуса,а не става от раз 36,6.Така че имунният отговор остава,просто облекчаваме малко състоянието на детето.Не забравяйте течностите,това мисля,е по-важно в случая,а не дали си дал малко панадол или нурофен.

# 57
TINA.K Напротив, с всичко написано те подкрепям! Peace

Извинявай, явно нещо не съм разбрала правилно.  Hug

Между другото - яка сентенция в подписа ти.

# 58
  • София
Aleksander, пиши, моля те, какво е твоето мнение за профилактичното използване на Осцилококцинума по време на грипната епидемия?

# 59
Тина, аз също съм привърженик на алтернативната медицина. Дъщеря ми изкара един много дълъг период от 40дена, в който имаше температура и лекарите не можеха да разберат от какво е. Натровиха я с всевъзможни лекарства. Накрая се оправи, но така и не се разбра какво беше предизвикало това. Оттогава Слава Богу я лекувам  с алтернативни методи с успех и давам антипиретик само в крайна нужда. Точно както си писала, когато детето е много отпуснато и диша тежко и ускорено.
Само ме учуди това да се дава половин доза. Ами ако Т не спадне малко от половин дозата и се наложи да се дава пак. А може би зависи и от самото дете и колко бързо реагира организма му на антипиретика.

Общи условия

Активация на акаунт