Вирус A(H1N1) КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ УСЛОЖНЕНИЯТА, от Хомеопатична гледна точка

• 15 710
  • 124
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна, България
Един метод, споделен от лекар, който е практикувал в Родопите и там са му го казали местни хора - препоръката е да се използва за предгрипни състояния, тоест навреме - още като усетиш първите неразположения:

Малка част от ядката на орех се счуква заедно с малка скилидка чесън, добавя се щипка сол - според възрастта на пациента - всеки сам трябва да си сложи солта - колкото могат неговите пръсти да вземат, добавя се малко вода, така че сместта да стане на каша
Въпросната каша се слага в черупка от половин орех - това се поставя на китката, където усещаш пулса, където кожата е най-тънка - обърнато с кашата към кожата, така че все едно си захлупил черупката - връзва се и стои най-малко два часа
Вярва се, че това изсмуква болестта

Добре е чесъна и ореха да са домашни или по възможност от района, в който живее човекът, който ще прави процедурата

Дали действа - не знам, но сестра ми беше пробвала това лечение преди години и получи изгаряне. Може би трябва да се прави за по-кратко време (да се проверява дали кожата не се е зачервила) и преди това мястото да се намаже с някакъв крем или зехтин...

# 31
  • София - Варна - Бургас
  Моля пишещите тук,  да се събразяват с Темата: ... от хомеопатична гледна точка.

Има друга тема: "Баба каза така ... "

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=54567.0

# 32
Александър, благодаря за изчерпателния отговор, значи всички усложнения идват от свалянето на температурата. Не твърдя, че ХЛ води до остра дих.недост., просто ми направи впечатление, че при официалната медицина това е най-често срещаното усложнение и попитах дали хомеопатията може да го предотврати     bouquet

# 33
  • София - Варна - Бургас
Годишно хиляди астматично болни деца с често рецидивиращи бронхити и пневмонии (въпреки щедро изписваните антибиотици) - понякога до 2 - 3 пъти в месеца, биват окончателно излекувани благодарение на хомеопатията.

Между другото да спомена, че в много Европейски държави, при рецидивиращи астматични кризи, рецидивиращи пневмонии или плеврити, педиатрите директно насочват децата към хомеопат, защото знаят, че тази тежка предиспозиция се лекува само с помоща на хомеопатията. Същото важи и за Алергиите.

# 34
  • Варна
Годишно хиляди астматично болни деца с често рецидивиращи бронхити и пневмонии (въпреки щедро изписваните антибиотици) - понякога до 2 - 3 пъти в месеца, биват окончателно излекувани благодарение на хомеопатията.

Между другото да спомена, че в много Европейски държави, при рецидивиращи астматични кризи, рецидивиращи пневмонии или плеврити, педиатрите директно насочват децата към хомеопат, защото знаят, че тази тежка предиспозиция се лекува само с помоща на хомеопатията. Същото важи и за Алергиите.

В този ред на мисли, Александър, бихте ли ми препоръчали на лични хомеопат във Варна, на който да мога да се доверя точно с този проблем при малката ми дъщеря. Въпреки проведеното стриктно лечение и ежедневно следене от досегашния ни хомеопат, накрая вече два пъти влизаме в болница /пристъп, предизвикан от пневмония/.

# 35
  • София, под Карлсон
Здравейте! Записвам се да следя темата, но и да помоля за по- конкретна информация как може да се предпазим от хомеопатична гледна точка- имама чувството, че темата леко се измести в друга посока.
Наясно съм с основните принципи в хомеопатията, но все пак да попитам - няма ли нещо по универсално в случая? Това с гаргарата със солена вода ми звучи логично, но как да накарам едно 2 годишно дете да го направи?

# 36
Александър, а ти одобряваш ли тези гаргари със солена вода? Подходящо ли е да се правят по време на хомеопатично лечение?

# 37
  • София - Варна - Бургас
Александър, благодаря за изчерпателния отговор, значи всички усложнения идват от свалянето на температурата. Не твърдя, че ХЛ води до остра дих.недост., просто ми направи впечатление, че при официалната медицина това е най-често срещаното усложнение и попитах дали хомеопатията може да го предотврати     bouquet

Всъщност от усложнения на стари неизлекувани хронични заболявания, отслабена жизнена сила, изтощение! Изтощение не само от упорита "война" срещу температурата, но и самолечението - тъпчене с всякакви прехвалени "универсални" лекове, а също и от ходене навън, на студа, по задачи, "стимулирането" с много кафета за "тонус", и не дай си Боже с т.н. "енергийни" напитки, които съдържат кофеин, колкото 12 - 15 кафета!  Mr. Green

Затова, пипне ли ви грип, стойте си в къщи, поне 2-3 дни, не мислете че сте незаменими!

Последна редакция: ср, 04 ное 2009, 01:18 от Aleksander

# 38
  • София - Варна - Бургас
Александър, а ти одобряваш ли тези гаргари със солена вода? Подходящо ли е да се правят по време на хомеопатично лечение?

Не много... поне не толкова често, защото нищо не може да унищожи вируса, освен слънцето - UV, висока Т. и най-важното: нашата имунна с-ма.
  Иначе пряко не пречи на хомеопатичното лечение.  Peace
  Солената вода, сребърната вода, Цитросепт и др. антисептици убиват микробите, не и вирусите.

# 39
  • Варна.
а, има ли ХЛ показано за симптомите на този щам?

# 40
  • София и Морето от време на време
Включвам се с няколко факта от последната седмица.

Сряда вечер (28 окт) се разкашля големия ми син. Тел. до хомеопатичката - веднага започваме лечение. Детето на другия ден следобеда вдига Т до 38,3, през нощта относително нормално положение. Петъка - цял ден без Т, привечер вдигна пак 38,3 - пак спокойна нощ. Същата ситуация в събота - вдига Т в 20ч. - отиват с мъж ми на преглед при хомеопатичката - смяна на лекарството и край на Т още след около 2ч. От тогава до сега не е вдигал повече - прокашля чат-пат. Пил е само хомеопатично лекарство. Грипа е преборен.  newsm44

Целия ден в съботата малкия е с конюнктивит на едното око - ликвидираме го до вечерта с капане на сребърна вода в окото и измиване на клепачите пак със сребърна вода, вместо с преварена. Докато са на преглед малкия започва да кашля подозрително често - Олеле, УЖАС  smile3511 - (той боледува доста по-тежко и продължително от брат си, вдига много високи Т, които бавно се повлияват от антипиретици, правил е 5-6 бронхиални спазъма и фебрилен гърч преди 3г)  Започваме веднага лечение, Т 39,2 вдига на другия ден - неделя 1 ное към 11ч на обяд. Тъй като е правил бронхиални спазми (при това ги развиваше доста бързо) като малък (м/у възраст 2м и 2г2м), а и дишаше доста учестено (знам, че при висока Т е нормално, но по-добре да се провери) сме притеснени и го закарваме до детската клиника да го прегледат.
Там лекарката ме обяви за малоумна, че не съм му свалила на секундата Т, даде му някакъв антипиретик, от който аз исках да дам половината, но тя изпротестира, а пък мъж ми вместо да си трае и той взе че я подкрепи.   #Cussing out #2gunfire Свалихме Т (2 градуса за 30 мин  Shocked ) и вечерта в 20ч - 39,5 - цялата нощ нищо не можа да я намали таз Т - през 1ч давахме хомеопатично лекарство, все още въздържайки се от антипиретик - накрая сутринта в 3:30 дадохме малко панадол (половин доза, та да намали Т, а не да я свали), сутринта в 8ч пак 39,5, даваме малко нурофен - пак 1/2 доза, но той пък смъкна Т до под 37.
Понеделник сутрин - отиваме на преглед при педиатърката - гъдите са чисти, кашлицата е от гърлото. От там директно при хомеопатичката - ново лекарство. Цял ден е без Т, вечерта към 18ч започва купона - 40 градуса. Даваме малко нурофен и няколко часа на всеки 30 мин хомеопатично лекарство. Т пада отново до под 37. В 2:30ч пак е вдигнал, но само 38,3 - за всеки случай (не знаем до къде ще качи, а умираме за сън) даваме малко панадол - 4мл при доза за него 10. И О, ЩАСТИЕ - цял ден днес няма никаква Т, кашля рядко - даваме на 3ч цял ден лекарството и сега ще дам в полунощ и ако всичко е наред - чак на сутринта.

Грипа е преборен от тежко боледуващото ми дете за 2 дни острата фаза и сега ще се възстанови за още 2-3 дни.   Кашлицата така и си остана в гърлото, дори и не направи опит да слезе към гърдите. smile3533

Това са само сухи факти - за мен лично за пореден път се доказа силата на хомеопатията, обаче и хомеопатичката ни е върха, че и отгоре - също за пореден път се видя.

Иначе от няколко дни всички около нас ни обявиха за ненормални - как така не си водим децата в болница, защо се занимаваме с глупости и т.н. Не слушаме ли телевизия - какво става - епидемия, хора умират ... и т.н.

Малко дълъг пост стана, но исках да споделя с вас - ДА и грипа се лекува с хомеопатия, при това без да се стигне до усложнения - когато се започне своевременно лечение.

Последна редакция: вт, 03 ное 2009, 23:07 от TINA.K

# 41
  • София и Морето от време на време
а, има ли ХЛ показано за симптомите на този щам?

Симптоми на свински грип

Свинският грип проявява същите симптоми като човешкия грип. Има, обаче и малки особености, които ще посочим по долу.

Симптоми на свински грип:

* Внезапна отпадналост - човек трудно може да продължи да работи, тренира, учи, и да извършва какъвто и да е род дейности
    * Температурата е над 38 градуса
    * Загуба на апетит
    * Гадене и повръщане
    * Пневмония още на 2-ия или 3-ия  ден
    * Болки в мускулите на очите, очните ябълки и по цялото тяло

това е от нета - питах чичко Гугъл за симптомите на свинския грип

Не съм супер спец, но те симптомите на този щам са си нормални за всяка друга болест симптоми - в зависимост от конкретния човек май се проявяват само някои или всички от тях - хомеопатичното лекарство се предписва, в зависимост от съвкупността на симптомите, които дадения човек проявява и в зависимост от неговия тип.

Двамата ми сина пиха съвсем различни лекарства, а почнаха с еднаква кашлица - не грешка, големия почна с кашлица, а малкия с конюнктивит и вечерта кашлицата.

# 42
Освен типичните (на заболяването) изброени от теб симптоми, които може да не се проявят при всеки Wink, си има и индивидуални за всеки човек особености - напр. жажда/липса (за топла/студена вода), хранителни предпочитания/липси, общо физическо, емоционално и психическо състояние, характерни (различни от общите) оплаквания и пр.

Хомеопатите, след преглед на няколко пациенти със симптоми на някаква епидемична болест, могат да предвидят лекарство, което покрива общите симптоми - т.нар. генус епидемикус. Това не изключва индивидуалния преглед при хомеопат, в който да се прецени дали точно това лекарство ще подейства на конкретния пациент.

# 43
  • sofiq
Искам да попитам Александър добри ли са продуктите форевър ливинг за профилактика на сина ми благодъря  bouquet

# 44
  • София - Варна - Бургас
TINA.K
Цитат
...Там лекарката ме обяви за малоумна, че не съм му свалила на секундата Т, даде му някакъв антипиретик, от който аз исках да дам половината, но тя изпротестира, а пък мъж ми вместо да си трае и той взе че я подкрепи.   #Cussing out #2gunfire Свалихме Т (2 градуса за 30 мин  Shocked ) и вечерта в 20ч - 39,5 - цялата нощ нищо не можа да я намали таз Т - през 1ч давахме хомеопатично лекарство, все още въздържайки се от антипиретик - накрая сутринта в 3:30 дадохме малко панадол (половин доза, та да намали Т, а не да я свали), сутринта в 8ч пак 39,5, даваме малко нурофен - пак 1/2 доза, но той пък смъкна Т до под 37.
Понеделник сутрин - отиваме на преглед при педиатърката - гъдите са чисти, кашлицата е от гърлото. От там директно при хомеопатичката - ново лекарство. Цял ден е без Т, вечерта към 18ч започва купона - 40 градуса...

Относно кой е малоумен и кой не, виж тук:  Въпрос: до каква температура доктора не ви изписва антипиретици?

Прочети и началото на темата, където съм написал, срещу какво всъщност воюваме, с-у високата Т. или...

Общи условия

Активация на акаунт