За или против котка в къщи, когато има малко дете?

• 21 294
  • 192
  •   1
Отговори
# 120
Според мен тук се изказват прекалено категори4ни мнения.Относно токсоплазмота ,достаъ4но е да се про4етат една-две статии и да стане ясно,4е много по-голяма е вероятността да се заразиш с нея от немити плодове и злелен4уци.А и преносители(евентуално) на такава са само ули4ните котки,които се хранят със сурово месо!Това пък 4е котката лягала и душала бебето...боже мой в кой век живеем! #CrazyТова за алергените също не е вярно,има съвсем нови проу4вания по-въпроса,ама няма желаещи да по4етат малко!Никой не искам да обиждам,оба4е пове4ето мнения по тази тема ми се струват необосновани.Козината,да,неприятно е,оба4е когато си си взел животно вкъщи се предполага 4е ще се грижиш добре за него,а това вклю4ва задължително поне 15 мин ресане на ден и поне веднъж миене на подовете Crazy,няма как...С малко пове4е усилия според мен няма нищо лошо в това да си гледаш и бебето и котето,а щом бебето поотрасне малко и по4не гонитбата мисля 4е става много весело.... Laughing
П.С Поста на Яне4ек и мен ме потресе #Crazy

# 121
 Гласувах ЗА Peace
Имам и котка, и дете / котката е първа /.Когато забременях това беше голяма дилема.Консултирах се с лекаря си и си направих съответните изследвания.Да, вярно е,голямо чистене пада Laughing, но не съжалявам, че задържах котката си.

# 122
  • София
аз пък чета и чета темата....и не мога да разбера какво против имате, че някои хора не искат да съчетават двете неща?
Вас като си ви харесва - гледайте си ги....
ние другите какво толкова ви бъркаме в душите Mr. Green

# 123
  • София
И аз чета и чета и не мога да разбера защо си останала с такова впечатление. Ние си ги гледаме и децата и котките. Само една от вас не иска да кани такива като нас на гости, ама все ще го преживеем  Grinning

# 124
  • София
просто се чудя защо ви пречат или засягат мнения, че някой не иска котка, не иска да й чисти, не иска да се грижи за космите й, не иска да се съобразява с настроенията  и нуждите й, не иска дори да е минимален риска от алергии и болести, изобщо да го поема...

защо веднага се почва с - мн категорични мнения, ама вие нищо не знаете, риск от алергии  няма, на който му мирише от котката, това е щото са мърляви собствениците....ама вие що не четете новите статии и кви са тези некомпетентни мнения...и т.н. Wink  Laughing това не го разбирам....

а иначе проблем с животните нямам и  да ходя на гости  или да каня собственици на котки също не ми е грижа...обичам животни, свекарите ни имат котка - детето лятото с радост им гостувахме за седмица...и сега чакаме скоро пак да отидем....малчо обожава да им тормози котето. Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 125
  • София
Ааа, аз не се засягам  Naughty Всеки има право да няма котка  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Явно аз съм пропуснала мненията, които са те впечатлили. Не видях някой да се сърди, че друг не иска котка. Момичетата са се опитали да обяснят защо според тях не е проблем съжителството на котка и дете.
Съвсем искрено казано без котето щеше да ми е в пъти по-лесно, но последните 9 години живее с мен и не мога да си представя да не е наоколо. Нищо, че не иска да влиза в стаята в което сме с бебето...

# 126
  • град-държава
Изобщо не се засягам,впечатлявам се единствено, когато на животното се гледа като "за разнообразие" и заминава на улицата поради повечето глупави,несъстоятелни и в резултат на невежество причини...та всеки да си гледа каквото си иска и както си иска,нали все пак темата е ЗА и ПРОТИВ или е само ПРОТИВ  newsm78

# 127
Само една от вас не иска да кани такива като нас на гости, ама все ще го преживеем  Grinning

Да, защото съм силно алергична към котешка козина, и колкото и да чистите и да твърдите, че няма козина, това просто няма как да е вярно.Може и да ви е обидно, макар да не знам защо, но ако човек гледащ котка поседи в нас, започвам да кашлям и да ми сълзят очите точно след няколко минути. Което означава само едно - че ми е пренесъл от козината на котката си. В асансьор се случва същото ако се возя с някой, който има котка. Иначе сте големи чистници всички собственици на животни в този форум, това ми е ясно  Mr. Green

# 128
Гласувах със ЗА

# 129
  • София
Янечек, наистина съжалявам за здравословният ти проблем. Вероятно е много неприятно. Мисля обаче, че заради него мнението ти в темата не е достатъчно обективно  Peace
А който чисти си чисти с или без котка, на едните рпосто им отнема повече време и усилия.

Последна редакция: ср, 04 ное 2009, 22:15 от Geraldine

# 130
Твърдо против.

# 131
Според мен тук се изказват прекалено категори4ни мнения.Относно токсоплазмота ,достаъ4но е да се про4етат една-две статии и да стане ясно,4е много по-голяма е вероятността да се заразиш с нея от немити плодове и злелен4уци.А и преносители(евентуално) на такава са само ули4ните котки,които се хранят със сурово месо!Това пък 4е котката лягала и душала бебето...боже мой в кой век живеем! #CrazyТова за алергените също не е вярно,има съвсем нови проу4вания по-въпроса,ама няма желаещи да по4етат малко!Никой не искам да обиждам,оба4е пове4ето мнения по тази тема ми се струват необосновани.Козината,да,неприятно е,оба4е когато си си взел животно вкъщи се предполага 4е ще се грижиш добре за него,а това вклю4ва задължително поне 15 мин ресане на ден и поне веднъж миене на подовете Crazy,няма как...С малко пове4е усилия според мен няма нищо лошо в това да си гледаш и бебето и котето,а щом бебето поотрасне малко и по4не гонитбата мисля 4е става много весело.... Laughing
П.С Поста на Яне4ек и мен ме потресе #Crazy
Абсолютно същото щях да напиша,а и съм го писала вече.Имаше няколко такива същите теми със същите въпроси! Peace
Янечек Ами аз като съм алергична към прах,дай да се застрелям и никога да не ходя на гости никъде,защото всички са "големи чистници".Малко попрекаляваш май...

# 132
Само една от вас не иска да кани такива като нас на гости, ама все ще го преживеем  Grinning

Aaaaa, моля, моля, две сме hahaha с тази разлика, че аз нямам никакви здравословни проблеми Grinning

Лично аз вместо домашно животно предпочитам още едно детет да отгледам Whistling

# 133
  • Велико Търново
Само една от вас не иска да кани такива като нас на гости, ама все ще го преживеем  Grinning

Aaaaa, моля, моля, две сме hahaha с тази разлика, че аз нямам никакви здравословни проблеми Grinning

Лично аз вместо домашно животно предпочитам още едно детет да отгледам Whistling

Това пък какво беше Rolling Eyes
Разхода за една коткае минимален,а за едно дете огромен във всякакъв аспект.А пък и не искам по-вече деца Blush
Аз гледам две деца+мъж+ котка.Котката си ми е първа Mr. Green

# 134
Против съм. Не бих си взела сега куче или котка.

Общи условия

Активация на акаунт