Фотография # 41

• 32 528
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
Елф, страхотни са снимките ти!

Аз не знам дали бих искала да се занимавам професионално с фотография. Изобщо нямам самочувствието, че мога да се справя, пък и професията ми е толкова далеч от снимането. Общото е само доколкото ми се налага от време на време да снимам документи на ксерокса  Mr. Green От друга страна може би пък затова обичам толкова да снимам - защото не ми е професия.
Иначе и аз си снимам детето и децата на близки и приятели, разбира се без пари...
И сега да ви покажа нещо на мъжа ми от този уикенд (когато така безмилостно ме остави без фотото)  

Лени, сега ги видях - убийствени са! Цветовете са разкошни, как ги правиш? Blush

Последна редакция: вт, 24 ное 2009, 14:21 от Асол

# 556
Чудесни снимки сте пуснали последните страници.
Коментирам във Фликр
Само на Асол не мога да го отворя там - много ми харесва,
но мисля че кадрирането не е оптимално.

За питанията .... ми хората си питат, който иска и има време отговаря.
Никой на никого не е длъжен  Mr. Green
Аз примерно се опитвам да не чета за апарати и оптика за да не натежава торбата на дядо Коледа.
Заради това последната година нямам поглед към развитието на техниката и не мога да се включвам в тези дискусии.

Темата доста се измени през последните три години от първоначално пишещите май само Малена е постоянна.

Мисля че не е тук мястото за мерене на кой колко му е голям и кой е по-по-най про. Има си Фото форум за това  Simple Smile

# 557
Да си задам въпроса отново  Embarassed

Тъй като искам хубави снимки, но не разбирам нищичко от фотография, а и нямам време да се образовам, въпросът ми е по-качествена сапунерка ли да избера или някой по-обикновен DSLR? Ако дадете и конкретни предложения ще е чудесно  Hug

# 558
Тъй като искам хубави снимки, но не разбирам нищичко от фотография, а и нямам време да се образовам, въпросът ми е по-качествена сапунерка ли да избера или някой по-обикновен DSLR? Ако дадете и конкретни предложения ще е чудесно  Hug

ако погледнеш назад в темата (а и в по-старите теми), ще видиш, че винаги се препоръчва дслр пред турбосапунерка, щом веднъж си се замислила за него. изборът си остава твой, в зависимост от парите, с които разполагаш и това, което искаш да снимаш. ако искаш да постигнеш що-годе прилични снимки, ще трябва да се образоваш, обаче, както сама си се изразила, защото всичко става с много снимане, четене и т.н.

аз испуснах нишката на разговора в последните няколко стрници и не разбрах кой е про и кой е про уонаби. аз самата такива мераци не само, че нямам, но и като си гледам снимките, и да имах, би ме било срам да ги споделя.

асол, много ми харесва. в нещо специално ли се поставя апарата, за да се снима подводно? аз винаги съм си мислила, че за подводни снимки се използват специални апарати.

# 559

Темата доста се измени през последните три години от първоначално пишещите май само Малена е постоянна.

ау, как ме накара да се замисля и засрамя. Мога да грабна приза за "най-бавно напредващ" или "вкоренен пън"
 Joy

# 560
Много хубави снимки сте качили! За съжаление нямам достатъчно време да ви коментирам поотделно, но при първа възможност ще го направя  Wink

За питанията- не виждам какво толкова  има да споделиш неща от личния си опит. Фотографията си е изкуство и ако щеш дума по дума обясни как и с какво снимаш, ако не ти идва отвътре и ако нямаш усет и поглед за нещата все тая.

# 561
beca   от 27  страница насам в темата има доста информация за марки фотоапарати , цени и т.н.  

# 562

ау, как ме накара да се замисля и засрамя. Мога да грабна приза за "най-бавно напредващ" или "вкоренен пън"
 Joy

Malenna, аз мога да те снимам с приза  Joy

# 563
Асол подводната снимка много ми харесва;) Hug
Шоши мисля, че си много,много права  bouquet
Малена ако можеше да си видиш снимките отстрани нямаше така да говориш, мисля че не можеш да се оцениш реално Hug

# 564
асол, много ми харесва. в нещо специално ли се поставя апарата, за да се снима подводно? аз винаги съм си мислила, че за подводни снимки се използват специални апарати.

Да, Момо, в бокс

има най-различни боксове за различните DSLRи, както и портове за различните обективи. Peace

# 565
Малена, можеш и за категорията майка на темата да се състезаваш  Heart Eyes

beca, сапунерката е по-удобна за носене - пъхаш я в джоба или чантата
ДСЛР ти дава по-големи възможности - замазан фон, "замразяване" на бързо движещ се обект и тн
Кое от двете е по-важно за теб само ти можеш да отговориш.
Имам познати про или полу-про фотографи, които винаги си ходят със сапунерка в джоба, а ДСЛР носят, когато има предвидено снимане.

Последна редакция: вт, 24 ное 2009, 14:41 от raly

# 566
Малена, можеш и за категорията майка на темата да се състезаваш  Heart Eyes

ох, хайде взехте ме за мезе. Важно е награди да взимам!!!
Усещам завист! Mr. Green hahaha

Елф, широкоъгълен  имаш ли?

все забравям да кажа, че подводната много ми харесва, гледам си да ме успокоява!

Последна редакция: вт, 24 ное 2009, 15:33 от Malenna

# 567
Моята тема за капките май ще си остане така Cryникой не е изявил желание да участва ConfusedАко искате я сменете Rolling Eyes
http://www.flickr.com/groups/539533@N22/discuss/72157622854070778/

# 568
ох днес ми образувате смях  Joy

Joy
вкоренен пън - култова реплика  Joy

аз самата такива мераци не само, че нямам, но и като си гледам снимките, и да имах, би ме било срам да ги споделя.
Joy аз за какво мислиш си мълчах, докато бях мераклия още  Joy

beca, за турбосапунерка препоръчвам Sony R1, за обикновена ДСЛР препоръчвам Никон Д60 (с уговорката, че не всички обективи стават за него) или Никон Д90, ако ти се намират повече пари. При всички положения обаче имай предвид, че дори и най обикновения ДСЛР в крайна сметка излиза значително по-скъп (поне 1.5-2 пъти) от турбосапунерка.
С това уточнение, прецени какъв ти е бюджета и ако трябва пак ще обясним какво можеш да си купиш за него, аз поне ще пробвам.   bouquet

Асол, много ми харесва показаната снимка, вероятно защото не се случва често някой да показва подобни тука.
Цветовете на моите две снимки: снимам на режим 'вивид' и после в никонския софтуеър има един бутон наречен 'color booster' повишавам с 5 до 10 стъпки (от 100). Така, че не ти е много от полза, но поне на някой друг може да му бъде.
Във ФШ не пипам цветове, а по-скоро ако има разни сенки по лицето от кофти паднала светлина, ползвам селектив кълър и си играя за най-добри резултати. Аз всъщност ползвам ФШ само когато имам нужда от маска.

# 569
един поздрав за канонки цък  Joy

Общи условия

Активация на акаунт