Кюретаж и забременяване след това - 7

• 29 778
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
  • Bulgaria
alena_ съжалявам много за болката ти, мила, още повече, че и моят аборт беше в 9-10 седмица. И аз тъкмо си бях купила книга за бременни, а се оказа, че няма да ми трябва  Cry Самата процедура не трябва да те плаши, физическата болка е като при МЦ, почти няма разлика. Виж, психическата е по-тежка, но ние сме тук да си помагаме, само кажи ако имаш нужда от нещо  Hug За упойката - при мен беше с пълна упойка, нищо не усетих, и след два часа се прибрах в къщи. Някой лекари слагат местна упойка, но НЕ се съгласявай в никакъв случай - много момичета споделят, че много боли, освен това е много по-зле за психиката  Naughty Не се притеснявай, че е преди празниците, все ще има и добри лекари, просто се информирай предварително  Hug  Hug  Hug

# 691
alena_ , съжалявам...просто думите са безсилни в такъв момент...  Hug
Моят кюретаж също беше с вакуум. Плодът беше спрял да се развива в началото на 9г.с. Сложиха ми пълна упойка (не бива да си яла и пила нищо преди това, защото в противен случай могат да не ти сложат упойката или ако ти я сложат след това много да повръщаш), която действа около 10-15 мин и след това се събуждаш. Физическа болка, кажи-речи няма, въпроса е да успееш да се справиш с психическата:( Абортът ми го прави моя си гинеколог - ходя си при него от няколко години, той ми следеше и бременността.
Надявам се всичко да мине нормално!  Praynig Дръж ни в течение как се развиват нещата!  Hug

# 692
  • Варна
Да докладвам, че засега нещата са добре. Видяхме го пак бебчо Blush Едно е Mr. Green Joy Живот и здраве на 18.01 съм на преглед.

alena_ , кюретажът се прави с пълна упойка, болката не е голяма... физически. Няма причини да се притесняваш. За съжаление, това е често срещана процедура. Но наистина провери доктора, който ще ти го прави. Аз без да искам попаднах на всеизвестна некадърница в АГ Варна и чак с цикъла се доизчистих. Съжалявам, че това ти се случва. Използвай ни spoko

Hug  love001  Hug всички!!!

# 693
В момента отчаянието ме е обзело на пълно, всеки разговор по темата с близък човек води до няколко часа сълзи. Просто не знам защо ми се случи, беше желана и чакана бременност, и толкова бяхме щастливи когато разбрах че съм бременна, а сега това. Психически сигурно ще ми трябва много време да се възстановя и едва ли ще подновим опитите веднага...страхувам се, че може и втория път да ми се случи. Бебето ми е спряло да се развива в 6 седмица, немога да разбера защо организма го задържа.

# 694
  • София
Алена, съжалявам, че и на теб се налага да минеш през това. HugКюретажа е с пълна упойка, самата процедура е не повече от 15 минути. Наистина по-добре разучи за добър лекар, защото има значение - дали няма да "остърже" прекалено лигавицата на матката, дали ще те изчисти добре и т.н. Аз лично си платих, въпреки че бях с направление - да съм сигурна, че ще ми обърнат нужното внимание. След процедурата се пие пет дни антибиотик - за да не стане някое възпаление. Физически няма болка, защото си с упойка. Виж душевната е друго нещо. Аз моята си я лекувах тук, във форума и момичетата много ми помогнаха. Бързо възстановяване ти пожелавам, и не го мисли отсега другия път, като му дойде времето всичко ще се случи както трябва.
Да ви помоля днес за малко стиснати палчета към 18.00 часа - тогава съм на преглед, дано всичко е наред и да чуем сърчице Praynig Praynig Praynig

# 695
В момента отчаянието ме е обзело на пълно, всеки разговор по темата с близък човек води до няколко часа сълзи. Просто не знам защо ми се случи, беше желана и чакана бременност, и толкова бяхме щастливи когато разбрах че съм бременна, а сега това. Психически сигурно ще ми трябва много време да се възстановя...
Напълно те разбирам, а и всички останали момичета в тази тема,  какво ти е в момента. И моята бременност беше желана, щастието ни беше огромно, когато видяхме двете чертички, но за съжаление не трая дълго време Sad Не съм си задавала въпроса "защо точно на мен", защото това би означавало, че искам, предпочитам  да се случи на някой друг, не на мен, а такова нещо не пожелавам и на най-големия си враг! Колкото и да ми беше мъчно, просто си казах, че е било писано така да стане, че това не е било нашето бебче и че следващия път всичко ще е ок!
Момичетата тук много ми помогнаха - може да са няколко мили думи, но знаеш, че са от сърце,защото в тяхното "съжалявам" няма фалш и лицемерие, а лъха доброта и топлина! Благодаря им за което!   bouquet Hug   bouquet

# 696
alena ,   smile3518  знаем много добре как се чувстваш, някои от нас са го преживели дори 2 и 3 пъти...
След първият ми кюртаж бях определено в депресия, постоянно ревях, питах се защо, препрочитах по 100 пъти на ден едни и същи неща , свързани със спонтания аборт и кухото яйце ( за моя случай) . Нервирах се, когато ми възложеха някаква работа в службата и не можех да се отдам на четенето, мъката и мислите си. Казвам ти с абсолютна сигурност, че след 2-3 месеца ще гледаш по коренно различен начин на себе си, на случилото се...ще си заредена с нови сили и при следващите  EFP всичко ще е наред.
Стискам палци по-бързо да се възстановиш и ако можете, разговаряйте с мъжа ти, защото на мен това ми липсваше ужасно и всичко таях в себе си. Бъди силна и убедена, че това е за добро и Бог си знае работата!
   bouquet

Аууу Биби, стискам силно и чакаме с нетърпение добрите новини  Hug

# 697
 bibi76 -Стискам ти много силно палци-Всички искаме да разберем,за малкото ти сърчице Hug

alena_ -Ако има възможност,направи го с вакум.Така физически ,няма да усетиш нищо.
А ние тук ,ще помагаме да го преживееш и психически.На мен момичетата тук ми помогнаха много.

Прегръщам Ви всички Hug Hug

# 698
Да докладвам, че засега нещата са добре. Видяхме го пак бебчо Blush Едно е Mr. Green Joy Живот и здраве на 18.01 съм на преглед.
Много се радвам за теб  Hug Heart Eyes Hug Амам само едно бебче ли видяхте или... newsm78 Whistling Да ни държиш в течение как се развива  Hug
Да ви помоля днес за малко стиснати палчета към 18.00 часа - тогава съм на преглед, дано всичко е наред и да чуем сърчице Praynig Praynig Praynig

Много ясно,че ще стискаме палци  fingerscrossed Сигурна съм, че всичко ще е наред и те чакаме след това да ни се похвалиш със едно тупкащо малко  Heart

# 699
  • София
Много се радвам за теб  Hug Heart Eyes Hug Амам само едно бебче ли видяхте или... newsm78 Whistling Да ни държиш в течение как се развива  Hug

Много ясно,че ще стискаме палци  fingerscrossed Сигурна съм, че всичко ще е наред и те чакаме след това да ни се похвалиш със едно тупкащо малко  Heart
Peace

a alena...съжалявам Cry

# 700
Благодаря за подкрепата и окуражителните думи. Съпруга ми много ми помага, непрекъснато ме успокоява и ми казва, че пак ще опитаме и ще си имаме бебе рано или късно, но аз при тези думи почвам пак един рев, дори и в момента  докато пиша очите ми се пълнят със сълзи.
Друго което ме интересува е дали наистина ако съм с отрицателен резус фактор трябва да ми се бие някаква инжекция преди аборта. Това го спомена един от лекарите при които ходих за потвърждение. Може и да ви е смешно и странно, но аз не знам дали съм с такъв. Преди процедурата ще ми направят ли кръвни изследвания?

# 701
  • София
Алена, преди процедурата трябва да ти пуснат ПКК, изследване за кръвна група и май имаше нещо за съсирването на кръвта. Ако си отрицателен резус фактор трябва да ти бият инжекцията след аборта, май до 72 часа беше.

# 702
Момичета интересувам се за тези неща, защото до момента не ми се е случвало нищо подобно и съм като в небрано лозе. А искам да съм информирана, за да знам за какво да следя, и за какво да настоявам пред лекарите. До сега през живота си не съм ходила на толкова гинекологични прегледи, колкото през последните няколко седмици.

# 703
На мен пък никакви изследвания не са ми правили преди кюртажа. Единственото ,което ме попита анестезиолога беше дали съм яла или пила нещо и дали имам някакви алергии.  Пфуууу, добре, че всичко мина нормално... ooooh!
Иначе и аз знам, че ако си с отрицателен резус фактор, трябва да се бие инжекция след аборта.
alena_ , най-добре говори с гинеколога, към който си се насочила, той би трябвало да те ориентира какви изследвания да си направиш или ще ти направят преди процедурата.

# 704
  • Bulgaria
alena_ преди процедурата минах през няколко кабинета - мериха ми кръвното, правиха ми кардиограма, преглежда ме и анестезиолог, взеха ми кръв и ...друго не се сещам. Изследвания за кръвна група и резус фактор бях правила преди една седмица и затова не ме изследваха пак. Доколкото знам това са стандартните изследвания и ги правят на всички. Друго много важно нещо е задължително да се пие антибиотик след това, и то 7 дни, не по-малко. На някои не им изписват, затова ако стане нещо такова си го поискай. За кога ти насрочиха кюретажа? Колкото по-бързо мине това премеждие, толкова по-бързо отново ще се върнеш на фронта на бебеправещите  Hug  Hug  Hug Не го отлагай  Sad
bibi76 мила, стискам палци всичко да е наред на прегледа  smile3521 fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Чакаме те после да разказваш  Hug

Общи условия

Активация на акаунт