Кюретаж и забременяване след това - 7

• 29 778
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
alena_  -Аз съм с отрицателна група  "А-" Направиха ми пълни кръвни изследвания,преди аборта.От там разбраха за отрицателния  резус фактор.
Купих си Ваксина Анти Д Гама Глобулин.Сложиха ми я веднага след аборта,аз даже съм спала още тогава.
Това е много важно,поинтересувай се,задължително.Попитай доктора,който ще ти извършва манипулацията.

# 706
Дадоха ми още няколко дни отсрочка с надеждата да се види сърдечна дейност, но след няколко прегледа при различни лекари, които потвърдиха диагнозата че ембриона не се развива, вече не се надявам на чудо. Последния ми преглед беше вчера, а следващия на 22.12, предполагам че тогава вече лекарката ще е категорична че трябва да се направи аборт, и ще го обсъдим по-подробно съответно и кога.

# 707
  • София
bibi76, стискам палци, миличка!  Hug Heart Eyes Hug

alena_, момичетата са ти обяснили подробно за самата "манипулация" и свързаните с това изследвания. Аз искам само да ти кажа, че съжалявам много за това, през което преминаваш в момента... Но няма смисъл да изчакваш с кюретажа... Като се е стигнало дотук - действай, за твое добро е.  За психологическата болка - огромна е... На мен ми отне няколко месеца, за да се нормализирам... Раната иначе си стои... Но това са нещата от живота, за които ще говорим след това. Сега най-важното е да отидеш да ти направят кюретажа и да се възстановиш физически след него.  Hug

Момичета, гушкам ви всички!  Hug Тук наистина мога да споделя чувствата си и знам, че ме разбирате...

# 708
алена, съжалявам много за това, през което се налага да минеш  Cry
Задължително трябва да ти пуснат изследвания за кръвна група и резус фактор + ПКК, на мен ми ги пуснаха по спешност в деня на кюртажа, защото беше на 30 декември миналата година и нямаше за кога да се отлага, а е и опасно дълго време задържана неразвиваща се бременност да не се изчисти (колкото и ужасно да ти звучи това сега) - колкото по-бързо мине физически процедурата, толкова по-добре за теб психически, иначе се побъркваш просто, така че най-добре си пусни още тези дни изследванията, не чакай прегледа, за да ги имаш вече готови, пък ако има пу пу сърдечна дейност (дай боже  Praynig) още по-добре - така или иначе на бременните им ги правят тези изследвания задължително  Hug
Ако имаш отрицателен резус фактор е много важна инжекцията до 72 часа след процедурата, защото иначе организмът ти може да изгради антитела към следващо бебе, ако то е с + резус фактор, така че това наистина е много съществено.
Мист, много ми стана мъчно когато беше писала дали е нормално все така да те боли като е минало повече време, ами да ти кажа, явно е нормално и явно една майка не може никога да забрави нито едно от децата си, защото ей ме на - вече съм почти в 9 месец, а преди седмица така ревах за детенцето, което загубих - просто датата беше горе-долу тази, в която то е спряло да се развива преди 1 година и изведнъж цялата болка ми се върна с пълна сила - но пък е добре човек да ги отприщи тези емоции, за да се почувства по-добре после, така че не се старайте да не скърбите, това е полезно и за вас и за хората около вас  Hug
Мама Инка, много ти се радвам  Hug Все така да е мъникът и да идваш да ни се хвалиш след прегледи, да видим ще имаш ли някоя мома тоя път  Mr. Green
Биби76, знаем си се с теб, ясно ти е предполагам, че и да пиша, и да не пиша и да имаш днес преглед и да нямаш, палците не съм ги пускала изобщо  Praynig

# 709
Дадоха ми още няколко дни отсрочка с надеждата да се види сърдечна дейност, но след няколко прегледа при различни лекари, които потвърдиха диагнозата че ембриона не се развива, вече не се надявам на чудо. Последния ми преглед беше вчера, а следващия на 22.12, предполагам че тогава вече лекарката ще е категорична че трябва да се направи аборт, и ще го обсъдим по-подробно съответно и кога.
Мила alena_ , нещо подобно преживях преди около две седмици.Благодарение на момичетата тук осмислих всичко и разчитах на подкрепата им.Не се притеснявай, не е страшно, билката се търпи, и без това всеки месец минаваме оттам.
Просто един съвет, знам че се надяваш бебето да покаже тонове, да стане чудо и аз ти го пожелавам!Но щом толкова лекари не са видели сърчице, вземи мерки навреме.В тази седмица трябва да се чува ясно и да се измери пулс, ако не....За съжаление няма шанс.Казвам ти го, за да не изчакваш много време.Аз казах, че ако не си падне само бебето никъде не отива.И така точно на Никулден започнаха истински контракции.Бебето буквално се роди, преживях всичко, каро при раждане.Контракции и много болка.Затова, мила, по-добре да ти направят планово аборта, за да си под упойка.Аз не бях и после ме кюртираха будна, защото бях яла, нямаше как да ми сложат нещо упойващо.Много ме боля, много виках, и плаках, а не съм от лигавите.
Затова отиди още при някои лекар, но вземи мерки навреме.А ако е рекъл Бог бебчо да живее, ще се види сърчице, стават и чудеса, но не чакай прекалено дълго.
С теб сме, изживявам болката ти и мъката, много силно те гушкам.За съжаление всяка втора жена вече минава през това, и много ми е мъчно.
Пиши, ние сме с теб  Hug
Купи си анти-Д-гамаглобулин, понеже в апреките при нас няма, я поръчахме от друг град.За да не изтървеш срока, питай как е във вашата аптечна мрежа.Тази инжекция ще ти трябва и след раждане, за да нямаш проблем с второто детенце.Аз съм с отр., мъжът ми положителен и исках да ми я сложат, но ако не питаш сама няма и да ти кажат в АГ-то.Все пак питай лекарите и настоявай да ти я бият.

bibi76 всички палци стискам и се моля за хубава новина, да ми стоплиш душата!!! Hug

# 710
  • Варна
bibi76, и аз стискам палци и чакаме отчет да дадеш Simple Smile

alena, и аз ще повторя някои от момичета, но проучи хубаво кой лекар ще ти прави аборта, да е добър. Купи си ваксината. При моя аборт никой не ме попита коя кръвна група съм. После при преглед след аборта доктора се хвана за главата като му казах, че съм правила аборт и не знам коя ми е кръвната група.

Момичета, аз днес си запазих час за д-р Тимева за 19.01., купих самолетни билети за мен и мъжа ми /30 лв. отиване и връщане с уиз еър варна - софия, то си е без пари направо/ и настроението малко ми се пооправи Simple Smile Да се надяваме, че докторката ще ми вдъхне доверие и ще усетя, че съм на правилното място, защото досега винаги нещо ме е притеснявало при докторите, при които съм ходила.
nuclearbaby , знам че и ти си записа час при д-р Тимева за януари, ама по-рано. Ще чакам да ми разкажеш как е минал прегледа и дали си доволна.
Приятна вечер на всички Hug

# 711
  • София
nuclearbaby , знам че и ти си записа час при д-р Тимева за януари, ама по-рано. Ще чакам да ми разкажеш как е минал прегледа и дали си доволна.
Приятна вечер на всички Hug

не съм се записала,засега няма, другата седмица мъжо ще прави спермограма, аз на 26-ти съм на преглед при моя, ще назначиме изследвания и ще ги направя в лаборатория след нова година, а след малко отивам на УНГ че..да не съм си спукала тъпанчето сутринта...лявото ухо...така бръкнах с клечката че свитки ми излезнаха,много ме заболя ама уж премина .... обаче преди малко установих че има кръв и то доста и ми заглъхна ухото и започна леко да боли и въобще съм такъв карък дето нема да се роди втори просто #Cussing out

# 712
ето и аз тук да се запиша.Посл.цикъл на 03.11.......на 09.12 положителен тест на 11.12 плоден сак на ехограф...и на 12.12 кръвен тест 516.66
На 16.12 прокървявяне....на 17.12 неразвиващ се плод и кръвен тест 496.12
....сега съм в БГ... но живея в италия   и се прибирам на 23.12
затова пия 2по2 дуфастон....за да задържа кървенето   и като се прибера да го спра и там да ме кюртират........САМО КАКВА СЪДБА...4АКАМ ГО 5 ГОДИНИ

# 713
...САМО КАКВА СЪДБА...4АКАМ ГО 5 ГОДИНИ

Cry smile3518 newsm45 ...никак не е честно, мила, но не губи надежда...всички ние сме с теб... Hug

# 714
  • София
jdesika, мила, не искам да те плаша, но мисля, че е по-добре да отидеш да те кюртират още тук... Когато направих спонтанен, пиех утрогестан, но това въобще не спря грандиозния кръвоизлив, който направих... По-добре да пропуснеш такива емоции... Много те гушкам, съжалявам за загубата ти... Следващият път ще успееш!

# 715
  • София
Izviniavam se za latinicata, pisha ot telefona. Imame si syrchice,razplakah se ot radost. Utre shte pisha poveche . Blagodaria vi za podkrepata!

# 716
  • Bulgaria
jdesika първо, много съжалявам ,мила, за това огромно нещастие, и знам, че каквото и да ти кажа няма да ти помогне и да те успокои  Cry Само че, и аз, като .♥.Прасковката.♥. мисля, че е опасно да отлагаш, а и колкото по-скоро направиш манипулацията, по-бързо ще започнеш да се възстановяваш и да се приготвяш отново за бебеправене  Hug  Hug  Hug Следващия път всичко ще е наред, не губи надежда  Hug
 bibi76 БРАВО мила, толкова се радвам ,все така да получаваш хубави новини следващите 9 месеца  newsm17 newsm44 smile3501

# 717
jdesika  съжалявам, zнам как се 4увства6.
моми4ета иz4етох ви след малка пауzа, zа мама инка много се радвам Hug
нуклеар не се от4аиваи, не си само ти карък, и аz съм от клуба.........след вси4ки от4аива6ти иzследвания, тъкмо се хванах в ръце и ре6их 4е с вси4ко 6те се справя и.........еми не ми идва Crazy.........луда ставам ве4е, zа лекари не искам и да 4увам, а 6те трябва пак да вися в 4акалнята, моят доктор го вийдам по 4есто от родната ми маика ooooh!........куртажа ми бе6е на 18.09.09 , на 28.10 първата менструация ...........и от тогава ни6то........бременност не е, бях сигурна 4е прогестерона ми е нисък и това блокира цикъла, ама не пуснах иzследвания и е в норма, ина4е пия куп хап4ета, ама не 6те да е от тях, което zна4и 4е сигурно имам о6те проблеми Cry, неzнам  Cry......как се 4увствам няма да описвам......а и не мога да спя, съни6тата ми ме побъркват.....

# 718
ДА НО ДОКТОРА КАЗА 4Е НЯМЯ ПРОБЛЕМ.....пък и мъжа ми е там.....ще е до мен..тои нищо не знае....аз живея 5 години гам и имам пове4е доверие на докторите там

# 719
bibi76 ,  newsm44 newsm18 newsm44, много ,много, много се радвам за теб  Hug. Ще имаш най-хубавите месеци занапред  preggo
nuclearbaby , пиши как е ухото после след прегледа  Hug

Общи условия

Активация на акаунт