Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 52-ра тема

• 107 136
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Много вкусно с голямо разнообразие.
Всичко поднесено с любов и красота.Браво за всички. newsm51
И при нас набързичко милинки,зеленчукова супа с топчета,пиле със зелен боб и бисквитена пастичка.

Вкусна и приятна вечер за всички

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 18:17 от megans

# 226
  • Пазарджик/Лондон
nadeto_sp , може ли рецептата за Холандския сладкиш?

# 227
  • София
Здравейте!

Такива вкусотии видях...... Laughing

Зайка Байка, обожавам качамак и като попаднах на твоя страшно ми се прияде.Много добре изглежда.Май,скоро и яз ще си правя Crazy

Венета,останаха ми очите в това многолистно тесто Grinning

Lindita,чак тук ми замириса на канела от тези охлювчета.А, би ли споделила тези които не са сиропирани дали са меки или хрупкави?

Как пък все на тестено се хвърлям ooooh! Crazy

Трейси,ето рецептата за фунийките http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=12988

П.П.
nadeto_sp , може ли рецептата за Холандския сладкиш?
И аз се присъединявам Simple Smile

# 228
Венета, наистина страхотно многолистно тесто.
Пинки, мерси за рецептичката.
При над последните два дни:
Пилешко със спанак и сирене и с картофено пюренце:

Грах с пилешки бутчета:

и Виенски хлебчета

# 229
  • Бургас
labrex, Има ли яйце в сместа за голите сърмички? И сосчето какво е? Много апетитно изглежда ... Crazy
Оххххх, както нямам нищо за ядене ей сега ги спрятам в тенджерката под налягане  Rolling Eyes

# 230
labrex, Има ли яйце в сместа за голите сърмички? И сосчето какво е? Много апетитно изглежда ... Crazy
Оххххх, както нямам нищо за ядене ей сега ги спрятам в тенджерката под налягане  Rolling Eyes

Има само белтък, а жълтъкът го слагам накрая в соса. Не знам в тенджера под налягане дали ще станат, да не се разварят.  newsm78 Варят се на слаб огън, иначе не е кой знае какво. Каймата се смесва с белтък, ориз и черен пипер. Оформят се тия продълговати кюфтенца, овалват се в брашно и се оставят да постоят така. В това време се кипва вода, пуска се в нея нарязана целина, 2-3 лъжички масло или олио и, като поври целината, се слагат и кюфтетата. Накрая се прави застройка с жълтъка и лимонов сок, (или кисело мляко), слага се магданоз или листа от целина. Днес сложих и смачкан чесън (за антигрипал Grinning), индийско орехче също слагам, и понеже имах малко гъбки, задуших ги и тях вътре. Може отгоре белия сос да се залее със запържено масло с червен пипер. Не е лоша манджа.

# 231
Едни кифлички от мен -със сирене и с течен шоколад.Тестото е моя идея,получиха се страхотни на вкус и подходящи за всякакъв пълнеж:

И искам да изкажа най сърдечни благодарности на всички отправили чудесни поздрави към принцеската и поздравленията към тортите ми Hug bouquet.

# 232
# 233
  • Бургас
labrex, благодаря! Ще взема да добавя още едно цяло яйце в сместа, че да оцелеят.  hahaha
Направо ме спаси тази вечер ....че както ме мързи да сляза до магазина  ooooh!

# 234
  • В сърцето на живота!
Кекс с какао.

# 235
Показвам готвенето от вчера, защото и днес менюто е същото  ppp

Картофена салата с майонеза:

доматена супа с цифри:

свинско с картофи и кис. краставички в гювеч:

# 236
Ето рецептата на качамака.
Най важно е бъркането (а и сложих малко мляко във водата). Моя мъж яде качамак за пръв път и каза че е невороятен. Чак ме нахока защо не съм му готвила до сега.  Grinning

# 237
  • София
Селма, както винаги страхотна питка Peace

Ето какво вечеряхме у нас:
Прясно зеле с наденички

Ябълков кекс

# 238
zaika baika,благодаря  bouquet

# 239
Никога не съм яла качамак. Преди време баба ми като хване исках да ям, защото видът му не ми вдъхваше доверие... но това беше преди десетина години... Рецептата ми хареса. Мисля да го направя.

Общи условия

Активация на акаунт