Последните пет книги, които прочетох

• 88 120
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
"Хляб по водите" - Ъ. Шоу
"Японски детектив" - Е. Рампо & С. Моримура
"Очищение" - В. Суворов
"Денят М" - В. Суворов
"Soviet Tanks and Combat Vehicles of World War Two" - Steven J. Zaloga 
"Diary of a Wimpy Kid" - Jeff Kinney

# 136
"Дамата с камелиите" - Ал.Дюма-син
"Като гореща вода за шоколад" - Лаура Ескивел
"Завръщане в голямата гора" - Дейвид Бенедиктъс
"Езерото в пустинята" - Карл Май
"Самуил-цар български" І том - Димитър Талев

# 137
всичко що излезе на пазара от Софи Кинсела. като се започне от Повелителката на метлата до Обичам да пазарувам в бяло - общо взето много забавно четиво, но се изчитат всички на един дъх.
Втази поредица - занимателни и леки четива, мина под пръстите ми и книжлето на Sheila Norton "Other People's Lives" или на ит."Colf per caso"

след това ме заинтригува "Изгубената армия" ( L'armata perduta) на Валерио Масимо Манфреди. Може ди защото след 300, спартанските войни са ми много по-привлекателни. Може би, защото историческите битки и факти през погледа на една влюбена жена, последвала мъжа на живота си, са много по-романтични. Може и след леко сладникавия тон на Кинсела, да имах нужда от друг полъх, но ми хареса дотолкова, че зачетох и "Тиранинът" ( Il Tiranno), но в тази втората историческите подробности ми дойдоха в повече и междувременно препрочитам сборника с разкази "Най доброто от П.Г. Удхаус". Удхаус ми е от много години сред любимите автори за смях и отмора  Simple Smile

сега съм се заела с едно четиво, което си е цяло предизвикателство, още повече на италиански език, но от много време ми се ще да прочета и досега все отлагах - Библията.

# 138
"На изток от рая" ми е любимата книга. Аз до сега не съм препрочитала книги, но тази някой ден ще я препрочета.
Чувството, което нося от нея винаги ме кара да настръхвам.

# 139
5. "Дракула" - Брам Стокър
4. "Дамата с камелиите" - Дюма Син
3. "Пармския манастир" на Стендал - прочетох го най-после.
2. "Италиански хроники" на Стендал - край на вълната Стендал. Хрониките вървяха по-лесно и интересно от Пармския.
1. "Академия за вампири" - Ришел Мийд - смятам, че е добър избор за почивка от Стендал.

# 140
  • София
Гордост и предразсъдъци - Джейн Остин
Томинокърс - Стивън Кинг
Можеш ли да пазиш тайна - Софи Кинсела
Тина и половина - Юлка
Шифърът на Леонардо - Дан Браун
Малко след залеза - Стивън Кинг (в момента я чета)

# 141
  • София
Мрежата на Чарли на Джой Филдинг.
3 томчета на Рийдърс Дайджест, със по 4 романа със съкращения  Confused...което не ми харесва много, но покрай някой от тях прочетох и други книжки.
Та най-много ми допадна "Карта от кости" на Джеймс Ролинс, и покрай нея прочетох "Щамът на Юда" и "Последният оракул". За съжаление няма издание на Черният орден, но днес си взех Ключът на страшния съд...довечера я почвам.

Снощи прочетох "Можеш ли да пазиш тайна" на Софи Кинсела и много се забавлявах.
Освен това Адвокатът с линкълна на Майкъл Конъли, Нещата които правим за любовта на Кристин Хана.

# 142
  • София

3 томчета на Рийдърс Дайджест, със по 4 романа със съкращения  Confused...което не ми харесва много, но покрай някой от тях прочетох и други книжки.
.

Тези точно съм си харесала да ги взема за прочит от свекърва ми, но ти ме озадачи  Rolling Eyes Какво значи съкращения? Самите романи са орязани ли?

# 143
  • София
Ами пише, че преводите са със съкращения...но честно казано, единствено ме е яд за Карта от кости, не че мога да направя разлика и така  ми хареса, а не мисля да я чета отново, за да видя има ли някаква съществена разлика. Но щом има от кой да ги вземеш...пробвай ги, има няколко много интересни, всъщност на мен всички ми бяха интересни Simple Smile. Леки, приятни, приключенски, трилърчета, любовно-романтични.

# 144
"Рицарят Темплиер" /Последната част/ - Ян Гиу
"Ужасно силно и адски далече" - Джонатан Сафран Фоер
"Мисия Лондон" - Алек Попов
"Мастиленият лабиринт" - Людмила Филипова
"Животът свършване няма" - Андрей Симеонов

# 145
"Осъдени души"-Димитър Димов
"Коко Шанел"-Анри Жидел
"Кафка на плажа"-Харуки Мураками
"Тетрадката"-Никълъс Спаркс
"Дракула"-Брам Стокър
В момента съм на "Ева Луна" на Исабел Алиенде Peace

# 146
  • Варна
Агата Кристи -  Автобиография - чета в момента
Анна Говальда - Утешительная партия игры в петанк
Сорокин  -  Сахарный Кремль
Карбовски -  Българският апокалипсис. Ловът на педофила.
Хорхе Букай - Нека ти разкажа.

# 147
  • plovdiv
1. Хиляди сияйни слънца-Х.Хосейни
2. Ловецът на хвърчила-Х.Хосейни
3. Как без крясъци и шамари да приучим детето на дисциплина-Джери Уайкоф,барбара Юнел
4. Подсъзнанието може всичко-Джон Кехоу
5. Подсъзнанието може всичко за деца-Д.Кехоу

И петте книги ми харесаха много и ги препоръчвам!

# 148
  • Sofia
Последните книжки, които прочетох са 4те на Стефани Майър и току що завърших Арчибалд Кронин "Цитаделата", която много ми хареса.
Сега чета Джон Конъли "Отмъщение от отвъдното". Hug

# 149
"След месец, след година" - Саган, "Бялата роза" - Джиин Корелиц - първата не беше нещо особено (в сравнение с някои от другите на Саган), а втората си е яка - много добре ми върви между кърменията, занимателна и приятна е, увлича...

Общи условия

Активация на акаунт