Ноември влезе вече. Време е да се родиш човече :) - 47 тема

• 23 366
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
И аз да се отчета че съм тук. Успокоих се че не съм само аз ревла.
Честито на мамите с бебчета. Да са ви живи и здрави и много послушни! smile3525 baloni
Добре дошли на Танчето и Бая! Бая радвам се че сте добре вече и звучиш толкова положително.
Танче няма ли кой да помага да си починеш и успокоиш малко. Всичко ще се нареди ще видиш.
Аз отивам да гладя. Усмихнат ден на всички!

# 661
Здравейте, мацки!

Аз вчера ходих на преглед и даже се бях нагласила да оставам в родилното, но уви! Имах 2 см. разкритие, имам си и контракции, но не  са регулярни и шийката на матката не е все още добре изгладена и докторката каза, да чакаме още бебата, като не е тръгнала сама да не я насилваме, а и термина не ми е минал... Това е за сега при нас...

За хомеопатията: Янечек е писала , че е чула за някаква Арника, сега да ви светна тъй като ние цялото семейство се лекуваме само с хомеопатия. Дъщеря ми е на 3 годинки и от бебе пи капки за колики хомеопатични и после за всички проблеми които са изниквали и нейни и мои и на таткото и за сега всичко е успешно! Арниката се дава не само за заздравяване на рани след раждане. Аз пия Арника 30 CH от седмия месец на бременноста, тя ми я изписа за отпускане на мускулите, за облекчаване на болките от контракциите преди раждането и за еластичност на мускулите, а също и за възстановяването след раждането... Много е хубава... Всички хомеопатични лекарстава се смучат и аз си смуча по 3 гранулки вечер само, а мисля, да си я  взема в родилното и да си смуча като ме почнат болките и след като родя. Според докторката казва, че ще родя без шевове ако я пия, аз и по принцип съм еластична и дъщеря ми раждах така без шевове бях, надявам се и това да е така.. Също така пия и едно лекарство пак хомеопатично защото имам хемороиди и то помага само дето аз все гозабравям да го пия, но сега тези дни го пия по интензивно за да се успокоят за раждането... А, тези лекарства могат да се пият и в по големи дози, имам в предвид по няколко пъти на ден. Аз като получавах контракциите по време на бременноста и не бях влезнала в 9-тия я пиех по 5-6 пъти на ден по 3 гранулки пак. Мога да ви пусна и повече инфо, но си заслужава да се лекува човек с хомеопатия, това сега е модерната медицина и е чудесна, защото е безвредна...

За лигнина на нас пък тук задължително ни искат да си носим и като лежах за задържане в 4-тия месец и сега за раждането също си имам в багажа... Искат си го  Thinking

# 662
Здравейте  Simple Smile.
Честити нови бебенца newsm32, да са ви живи и здрави и многощастие покрай малките сладури!
Честито и на именниците и рожденниците, бъдете здрави и много щастливи   bouquet!
Аз също да се разпиша, че съм си тук и ще си правим компания  Simple Smile.
Вчера започнах да ви чета и разбира се заспах Sleeping. После обаче се събудих и ходихме до магазина и ей така на разходка по никое време, че на бебчо му се искаше нещо газирано, пък ако ще и колкото само да го помирише хехе. След това ви дочетох и пак заспах  Laughing, сега вече се класирам и да пиша Simple Smile.
За зодията аз нямам редпочитания, но пък при нас и няма кой да изкаже такива, защото майка ми е Стрелец, а свекърва ми е Скорпион, и в тона на добрите отношения и двете казват, че другата зодия е мнооого хубава  Laughing.
mBaby, и аз съм като теб, само се притесняжам.
Cantariny, как си днес? Исках да ти кажа, че се чувствах по същия начин, когато получих бъбречна криза и се бях стреснала доста, а отношението на докторката беше никакво така се ядосах. Беше ми супер гадно и притеснено и тя така се държа все едно и разбърквам графика и нищо ми нямало и т.н.. Аз пак как се ядосвах на себе си, добре че бързо ми мина. Надявам се днес да си по - добре и в настроение   action032.
Кло, бях забравила каква е дозировката, за различните приложения се приготвя по друг начин. За вагинални промивки две супени лъжици се заливат с един литър вряща вода и ври така още пет минути. Престоява за 30 минути, после го прецеждаш и доливаш вода до първоначалния обем. Само че това го видях от нета сега, а иначе на кутийката ги има всички прилоьения и начина на приготовление, аз си купувах на една фирма в жълти кутии или пликчета, зависи от разфасовката  Simple Smile.
Електра, всички имена са хубави, но ти си реши как ще ти е по - спокойно. Дано скоро се разберете и най - важното мъжът ти да те разбере, много е неприятно, когато има такива неща и те пречат на взаимоотношенията ви. Радвайте се на бебчето  newsm32и дано успееш да си го кърмиш.
Засега родителите на мъжът ми нищо не са казли за името, но се предполага, че искат да е на тях. Едва ли пред свършен факт ще правят фасони, както на Електра, но знае ли човек. Майка ми каза да кръстим детето на свекъра, а мъжът ми пък не иска да е точно на него, но с неговата буква. Е хем така, хем иначе не става, аз харесвам името на свекъра, а друго със същата буква, което да ми харесва не се сещам засега. Още не сме решили и съм сигурна, че ще има разправии сигурно. Баща ми пък дума не е казал, а на мен много ми се искаше да е на него, те с майка са с една буква. Но както са казали хората - то ще си покаже, реших да не му мисля сега, аз съм казала на мъжът ми да се решава сега, а не после да ми се правят фасони, надявам се да няма проблеми.
Хайде до скоро, че пак много се разписах  Embarassed Hug.

# 663
Радост - и аз утре ще пускам урина да видим какво е. Доки каза, че кръвта е много добра хранителна среда за разни бактерии и може да се наложи да пия хапове някакви, които да не вредят на кърменето.

bilyana44 - аз имах една такава нощ в болницата - почти ревях с глас, добре че точно тогава беба ми се усмихна и пак ревнах, но от умиление този път.
Моя съвет е да не даваш цицата при всеки плач. Ная-вероятно те ползва за залъгалка. Аз докрай я лъжа с бибката, ако не минава я гушвам до мен корем към корем, държа си раката на нейния и така. Не винаги плача е за храна. Сменяй и памперса 15-20 мин след хранене ако  не е заспала обаче. Някои бебета са по-чувствителни с мокро дупе.

tan4eto11 - за запечено бебе съм чувала с дръжка на листо на мушкато леко да му подразниш анусчето. Малко шантаво звучи, но било помагало.

ЧЕСТИТИ БЕБОЦИ НА НОВИТЕ МАМИ

# 664
LiloAndStitch - фасоните ги има винаги ... голямата я кръстих на свекъра и свекървата ... с тенденция второто да е на моите родители, ама не би...
Втората баща и настоя да я кръстим уж на майка му... /с нейната буква де/ накрая излезе че аз съм и измислила името,  в което въобще нямам никаква намеса ...
Така че и двете са на свекърите и те пак бяха недоволни...  то на един човек не можеш да угодиш пък къде ти на цялата рода ...
Сегашните още като разбраха че съм бременна и свекъра отсече ... даже и име каза все едно това е негово дете и той ще го кръщава.
Направо съм бясна, но за да не се карам с съпруга ми за глупости оставих го той да реши как да се казва детето .
И той го измисли аз само се съгласих, че ми харесва повече от другите варианти  Peace
Обаче аз вече ви казах за това с претенциите!!! Сега !!! После да не съм чула нищо по въпроса ... Mr. Green Естествено внимателно се поставя  Peace
maria.krumova - съгласна съм за мушкатото, но и за термометър на маслен с зехтин или масалцето на бебето. Peace

# 665
Радост, още в болницата си взех силиконови зърна и Лансинох, нищо не помага Sad
Надеждата08, аз имам кърма, но тя не засуква. Ти сигурна ли си, че са ти отпушени каналите, защото аз се цедях по толкова като ми бяха запушени каналите, а после като тръгна...не мога да я спра.
Таткото много ми помага, а ние отказахме помощ от бабите. Опитахме моята майка да помага, ама нещо много си противоречим.

# 666
Здравейте момичета!

Аз също съм от ревлите. Незнайно защо бях с настройка, че ще родя по-рано, а сега вече нямам нерви да чакам термин! И мене постоянно ме питат дали не съм родила, когато съм в скайп ми се чудят отново, че не съм родила, като пратя съобщение или звъня на някой, си мислят, че съм родила! Това ме побърква! Отделно всеки ден мъжа ми, майка ми ме питат няма ли да раждам вече! Ужасно е! Да не говоря за дискомфорта, който чувствам нопоследък - отоците, тежестта в малкия таз. Не ми се говори с никой. Седя си вкъщи и се занимавам с каквото намеря - чета книга, картички правя, готвя. Излизам и на разходка, ама само колкото да се размърда бебето и да слезе, че вече ми писна!  Whistling

Ето сега забравих какво щях да пиша. Имах отговори на някои постове, но ...  ooooh!

Много са сладурчести малките дребосъци! Само дето не успях да отворя снимките на Маймунски, но и нейното човече ще видим!
Хайде да хапвам, че ми огладня коремчето.

Прекрасен и спокоен ден на всички!   bouquet Hug

# 667
 ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА МАМА КРАСА!!! ДА Е ЖИВО И ЗДРАВО!!!

Добре дошли на Танчето и Бая.
 Кузманка би ли споделила за лекарството, което взимаш за хемороидите.И аз ги имам тези екстри. Получих ги при първото раждане. И от време на ме тормозят.

# 668
Привет девойки!
Честито на новите мамчета. здрави бебоци и недосаждащи свекърви!
И аз съм още 2 в едно, но се боря за стрелец.  Laughing Освен това всички сме тръшнати от грип-уж свински, но то сега това е стандартна диагноза. Вчера се бях побъркала от притеснение, днес сме видимо по добре, та спрях да се притеснявам.
За Арниката-бях писала и преди,препоръчва се да се вземе непосредсвено след раждането, след травми и т.н. Смята се, че приемането преди и по време може да спре контракциите. За секцио няма проблем и преди това. А как се приема зависи от самото разреждане.
Аз също имах хемороид след първото раждане, но се прибра след около месец. Тогава се мазах с един хомеопатичен крем  Хамомила. 

# 669
Здравейте момичета,може и да не ме помните.Аз бях във вашата темичка,но в 8 г.с. си направиха абразио защото бях с "кухо яйце".Както и да е,много се радвам,че вече има толкова много бебета.ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАЙКИ ИЗЖИВЕЛИ ЩАСТИЕТО ДА ГУШНАТ НАЙ-ХУБАВОТО НЕЩО НА СВЕТА-СВОИТЕ БЕБЕТА. А НА ОСТАНАЛИТЕ ПОЖЕЛАВАМ ЛЕКО РАЖДАНЕ И ЗДРАВИ БЕБЕТА. УСПЕХ.

# 670
  • София
Пак съм аз Grinning

sunflower-mv, и аз съм така - чудя се какви да ги върша вече. Даже си купих гоблен да шия:)
Като съм в скайп ме всички ме питат как съм, с подтекст няма ли да раждам вече, когато ме няма ми звънят да питат да не би случайно да съм тръгнала към болницата. Гледам да го приемам от забавната страна.. все още Sunglasses

Иначе и аз се бях настроила да стане по-рано, още в средата на осмия месец ми казаха, че било много ниско слязло бебчето, и аз като се сетя колко го пазих да не би случайно да тръгне да излиза преди деветия...

Забавно е как мамите, които се обебиха само влизат и излизат от форума, а ние дето сме още 2 в 1 киснем постоянно почти, е поне аз:)

# 671
Здравейте мами. Честито на новите мами,не се сърдете няма да ви изброявам,че ще пропусна някоя  Embarassed Здраве,щастие и послушни бебенца
Аз нямам много време за писане,а и от днес таткото ни е на работа и ни е много мъчно и самотно.Той много помагаше ...но някой трябва да работи,че пари трябват и то доста.Като държавата не помага,ние трябва да си помагаме  #Cussing out, че с тия 250 лв дето ще ги вземем в края на декември много ще си помогнем няма що.После деца искат да се раждат  Confused
Ето да видите малката Валерия http://dokosvane.snimka.bg/family/beboranka.441666.0.big най-сетне качих малко снимки  Heart Eyes

# 672
Неродилите мамчета, бройте ме и мен.
И аз съм на края на месеца - ама съвсем накрая. smile3514
Гони ме и мен депресията, незнам за следродилна ама предродилната вече я изпитвам.
По цял ден в къщи. С малката луднахме, редим пъзели, играем на компютъра, от време на време и поучваме.
Не смея много да излизаме, а и тя беше болничка и още не се оправила съвсем.
Днес ми е едно тъжничко, като си помисля, че после ще деля обичта на две. Става ми съвестно за Магито  smile3518.
Досега цялата любов е била към нея, а после неволно ще се разделя на две. Дано се справя, и не я карам да се чувства пренебрегната.
Днес докато спинкаше, се мушнах в нейната кошарка да я гушкам. Представете си ме - хипопотам в клетка.  newsm62. Ама ми беше много хубаво, чак задремах.

Чета Ви постоянно, но не пиша много, че ако почна на чат ще го докарам.
Радвам се, че повечето родили майки вече се организираха и вече влизат по - често.

Това е за мамите които сме 2 в 1 и не само де...

# 673
 Laughing Laughing Laughing
mBaby  Нашия "ангажимент" още си разтяга ръчичките и краченцата в тумбачето на мама и за това сме тук... Като излезе ще имаме друга занимавка ... компа ще ни е само за допитване и снимков материал за похвала ... колко сме големи и хубави, до къде сме стигнали с гукането  Mr. Green Mr. Green Mr. Green и такива ми ти работи   bouquet

Да питам Родилите естествено мами:
Забелязахте ли преди раждането да намалеят движенията на бебчето? Или си мърдаше много и на често?
Че аз взех нещо са се ослушвам за мърдания ... от две дни е малко по "добричък" т.е. не ми изкарва въздуха от дробовете с ритниците си  newsm78

tsveti_ - много сте сладки и как слушате и се къпете без рев в ваничката, а да не говорим за усмивките дето ги раздава още сега   bouquet Hug Heart Eyes

mama_AJ - не го мисли няма да делиш Любовта си на две  Peace ще имаш по равно и за едното и за другото си дете толкова...Още щом се появи ще разбереш това  Peace
Честно това ти го казвам аз с опита. Обичаш ги безусловно и ги приемаш такива каквито са без да се замисляш ... Знаеш и положителните и отрицателните им страни и все пак обичта си строи от теб независимо от това каква беля са направили  Peace Hug Heart Eyes  bouquet

# 674
Е, благодаря за биричката Laughing , честно казано аз си попийвам през 2-3 дена по малко биричка и винце Embarassed , особено биричката ми идва екстра, като невидяла съм Mr. Green

Цял ден се настройвам да излезна на вън и да се поразхождам малко, ама като гледам как духа и ми се отщява Tired , поне до магазина да се разтъпча, че ми зарасна задника за стола Crazy

Ние баткото го пратихме при баба и дядо, а той милия хич не му се ходише и само пита кога ще си го вземем и дали съм вече в болницата.

Общи условия

Активация на акаунт