Ноември влезе вече. Време е да се родиш човече :) - 47 тема

• 23 361
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
да се обадя  и аз още сме 2 в 1 то май ще си откарам до 28,11 когато ми е термина за раждане никакви признаци нямам
иначе рева постояно за щяло и нещяло направо немога да се понасям
особено като чуя за някоя родила мама или видя снимки на бебчовщите ви голем рев пада
и по този повод да чиститя бебчета на всички който са родили ,а на др дето са в къщи вече послушни бебчета и бързо да се възстановяват
а на тези кот мен  newsm10 и търпение

# 676
Мама ΑJ, мерси за почерпката Hug
 Цвети, големи сте сладури всички, ама като гледам и таткото много помага  smile3521
 Маймунски, и аз нещо не мога да видя юнака, нещо невалидно ми дава newsm78
 Бая,  welcome, радвам се, че сте добре вече, откъде му се лепна тази инфекция на бебчо #Cussing out
 MBaby, и аз така съм по 3 пъти на ден във форума, няма  оттърване от мен, ама и се образовам от родилите вече мамчета какво да очаквам smile3521

Аз днес се разработих, изчистих по-голяма част от къщата, готвя и пера, получавам някакви странни болки в задните части- д..то, все едно ток ме прорязва за седунда две Rolling Eyes, съчетано с болчици ниско долу, това като съм в движение. Мисля да се спирам и да се ослушвам за продължение...

Кло, и аз знам със сигурност почти кога е станало бебето, ние бебеправихме от 15-17 февруари вкл., всъщност само тогава не сме се пазили, преди това местехме квартира, очаквах цикъла си около 17 февруари и си мислех, че нищо няма да се получи, на 20-ти получих някакво зацапване за 2-3 дни, после до края на месеца не правихме секс, защото бяхме жестоко скарани #Cussing outЧе си мисля бебето се е получило точно тези три дни, какво значи, че около 15-17 ноември да го очаквам, ако е точно Grinning, ако закъснее ще си изчака термина, определен от доктора. Просто съм сигурна, че не се е случило по-рано, а по-късно-абсурд, още в началото на март получих първите си симптоми, начело с отвратителен цистит.
 Много родили мамчета липсват, Десита, как си, мила? Пешек ми се губи отдавна, тя беше от неродилите, мисля newsm78

# 677
КЛО, аз от два дни усещах по-леко бебчо, но днес пак ми разказва играта Grinning, а иначе имам няколко такива случая последните 4-5 седмици с дни, в които бебето почти не мърдаше, не знам на какво се дължи..
 PSM, благодарим за пожеланията, успех и на теб занапредSimple Smile
 Честита беба и на мама Краса!

Последна редакция: чт, 12 ное 2009, 14:56 от rokita

# 678
Минимума е 10 движения на  бебето на ден. При по малко - е желателно да се направи консулт гинеколог. Прави се по- дълъг запис на тонове. Или поне тук практиката е таква. Споделям от личен скорошен опит.

# 679
[
 Цвети, големи сте сладури всички, ама като гледам и таткото много помага  smile3521
 [
Дам много помага,всичко прави...къпе ,сменя памперси,храни,успокоява като плачем .....златен ни е и дано и за напред да е така.Само дето от днес сме без него  Cry Wink но с нетърпение го чакаме да се върне от работа.
По въпроса за движенията на бебето преди да се роди,при мен бяха по-рядко. Не бяха като силните ритничета от преди,просто и е било тясно на бебка.

# 680
# 681
Мама Аж,мерси за биричката!Цяло лято си пиех безалкохолна,но сега получав киселини от нея.

Връщам се от преглед и съм леко разочарована.Май ще се местя в Декемврийки.Та доктора каза,че можело да се видим още 1,2 пъти,а ако не родя до края на месеца,да съм влизала в болницата  Crossing Arms
Та сега се чудя с какво да си подобря настроението,какво ли ми се яде newsm78

Иве,много хубава снимка  Peace

# 682
Никъде няма да ходиш  Naughty
Аз като родих октомври да не съм се преместила  Hug
Когато, тогава  Hug

# 683
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Влизам да съобщя,че mamo4ka днес в 10.40 е родила своя Алекс със спешно секцио-мерки 4 кг,50 см.

ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА МАМА КРАСА!!! ДА Е ЖИВО И ЗДРАВО!!!

psm   добре си дошла в темата,дано скоро ни се похвалиш пак с хубава новина. Hug

mama_AJ  и мен ме тормозеха тези мисли още преди да забременея,мислях си,че няма да обичам второто дете както първото.Даже точно накрая на бременността и аз си поревах и гушках каката,докато спеше,точно както теб.Истината е,че веднага ги забравих след като видях малкото човече.В майчиното сърце обичта се дели на толкова,колкото са децата и.

klodia   аз движенията си ги усещах до края,просто последния ден се чувствах много подута,като балон.
tsveti много е хубава малката Валерия,да ви е жива и здрава.
Забелязвате ли,че повечето ни бебчета са все с косичка,черничка и са с малки чипи нослета. Joy Heart Eyes
Напускам ви,че малката само скимти. baby_neutral

# 684
Честито бебче на Мамочка!!!

Казах и аз че нещо е объркала термина си ама тя не вярваше  Peace Mr. Green Mr. Green
Кати, не е слязъл бебока ли?!?
Спокойно и на мен, с първата ми дъщеря отивам да раждам имам нерегулирани болки знам че преносвам с 4 дни, а гинеколога ми вика, че съм си объркала термина и няма да раждам въобще имала съм месец още ... да ама не само 10 часа и зеленички води ... Бебка не беше се смъкнала въобще  Mr. Green Mr. Green
като дойде на смяна на следващия ден лекаря така се изненада  Shocked Shocked а аз  Whistling и на мен не са ми слагали тогава системи за предизвикване на болки, а ме оставиха "само за наблюдение" в болницата  Mr. Green Mr. Green
А и къде ще ходиш... ти си с моята дата на термина  Twisted Evil Peace давам ти шанс преди мен или след мен 2 дни повече не  Naughty Naughty

Иве, много добре се справя Баткото ... но чакай да видиш какъв е отговора на мъника като поотрасне  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Мопси - той си се движи ама някак вяло... повече даже от 10 са движенията, но като знам че повече от 20 на ден му е нормалното за него взех да се притеснявам  Peace

# 685
  • София
Да и е честито на мамочка голямото бебе!

Катерина, не знам какво точно е имала предвид докторката, но според мен не бива да им се вярва когато се опитват да се правят на врачки. И мен ми казаха, че до края на октомври съм родила, ама ето на..Даже ходих да си плащам рано-рано избора на екип.

klodia, и аз се вълнувам особено много от проблема с движенията. Така съм от началото на бременността, по-точно откакто си усетих бебчо. Чак се чудя как не съм полудяла напълно да мисля за това всеки ден в продължение на 4-5 месеца. Истината е, че и аз на моменти усещам по-малко дживения и си мисля, че много зависи как е застанало бебето. Предните дни например беше застанало така, че само протягаше крака и виждах бучки от дясно на корема си. Днес няма такива неща - мести се, ама толкова рядко, че ми идва да си купя ехограф и да го гледам нонстоп (всъщтност това е идея на мъжа ми Simple Smile)

# 686
  • София
Честито бебче на Мамочка   bouquet!

mama_AJ  - мерси за биричката, как ми иде да ударя една голяма, ама съм се заканила де, другото лято ще си пийвам на воля.

За движенията - и аз на моменти по-малко я усещам. Ето днес до обяд почти не усещах да мърда нещо, но сега докато пиша започна да буйства пак и да ми издува корема от дясната страна.

tsveti много е сладка малката принцеса.

бая - добре дошла   bouquet!

Кате - няма да се местиш, виж в какъв комплект се движим последната група  Laughing, ще се изчакаме всичките.

# 687
Иве, много добре се справя Баткото ... но чакай да видиш какъв е отговора на мъника като поотрасне  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Яничка казва на Александър сладурана, а пък ти на Ели Батко  ooooh!
За отговора не се и съмнявам  Simple Smile

# 688
 ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА МАМОЧКА! ДА Е ЖИВИ ЗДРАВМАЛКИЯТ АЛЕКС!!!!

Цвети, Ивче много са сладки бебчетата, а и какта е опасна.

Арпи и на мен ми се допи.Ама като е студено ме боли гърло от бирата,зато пия червено вино.
 Кате, къде си тръгнала?

# 689
Не мисля, че Арниката може да спре контракциите Naughty, за това пускам инфо и съм удебелила с черно най-важното според мен...

AРНИКА намира изключително ценно приложение в акушерогинекологичната и неонаталната практики: Тя често се явява ефикасно средство при маточни кръвотечения с различна етиология вследствие на недостатъчна съкратителна способност на матката - след аборт, при субинволюция на матката; кръвотечения, свързани с възпалителни заболявания на женските полови органи.

Д-р Пинк, който има повече от тридесет години опит като акушер-гинеколог, счита, че АРНИКА 30 или 200, дадени на майката и детето след трудно и продължително раждане, (понякога последвана и от ХИПЕРИКУМ 30 или 200) спомага за предотвратяване на последствията от родовата травма. АРНИКА 6 или 30 може да се даде неколкократно и при силни и болезнени контракции по време на раждане; улеснява разкритието и овладява болката. Способността на АРНИКА да предотвратява пуерперален сепсис и да спомага за преодоляване на ефектите от продължително и тежко раждане е известна на лекарите-хомеопати от поколения, (вж. „Хирургични операции, раждане и аборт").
* АРНИКА може да се даде при голяма чувствителност на майката към движенията на плода - усеща ги болезнено и дори могат да я будят през нощта (това всъщност се дължи не толкова на засилените движения на плода, колкото на повишената чувствителност към тях).
* При травматични увреждания на бебето в процеса на раждане. Задръжка на урината у новородено.
* Болки след раждане. Заплашващ аборт след падане или друга травма. Пуерперална треска.
* Септични, посттравматични температурни състояния (когато са тежки могат да протичат с прострация и замъглено съзнание и дори безсъзнание), посттравматични депресии, артрит и др.
Гореща глава със студено тяло при различни болестни състояния може да бъде индикация за приложението на АРНИКА.

tanuta за хемороидите пия AESKULUS HIPPOCASTANUM 5 CH - това било Конски кестен пия го сега по интензивно по 5-6 пъти на ден по 3 гранулки. Това ми е изписала лекарката  Peace

Последна редакция: чт, 12 ное 2009, 17:20 от Кузманка

Общи условия

Активация на акаунт