Ноември влезе вече. Време е да се родиш човече :) - 47 тема

• 23 359
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
Иве, много добре се справя Баткото ... но чакай да видиш какъв е отговора на мъника като поотрасне  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Яничка казва на Александър сладурана, а пък ти на Ели Батко  ooooh!
За отговора не се и съмнявам  Simple Smile

Ужас  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Ама че бременен мозък... време е бебока да излиза иначе ще ми "изгорят" интегралите скоро време  Joy Joy Joy Joy

# 691
Честито на Мамочка ! Нека малкото бебче расте здраво и има безгрижно детство !
Благодаря момичета,наистина Валерия се роди с много коса  Laughing #Crazy

# 692
Честито на гордите мамчета! Много радости занапред! Hug
Клодия няма нищо, простено ти е  Hug Ама и тя Ели е със синьо на снимката  Simple Smile

# 693
 Кузманка благодаря ти за отговора.

# 694
tanuta Намерих малко повече инфо!
Aesculus hippocastanum 5 ch

Дивият кестен притежава венотонично, противовъзпалително, капиляроукрепващо и обезболяващо действие. Освен това той намалява увеличената склонност към кръвосъсирване и образуване на съсиреци (тромби), намалява ви¬скозитета на кръвта.
 За лечение на хемороиди, разширени вени (варипи), тромбофлебити и др. Доказано е, че екстракт от конски кестен понижава холестероловото съдържание в кръвта и оказва благоприятно влияние при атеросклероза. В народ¬ната медицина се препоръчва още за лечение на смилателни нарушения, подагра, ревматизъм, ишиас и др.
Екстрактът влиза в състава на кремове против слънчево изгаряне. Спуканите и накиснати в ракия плодове (2:10) се прилагат за разтриване при ревматизъм, ишиас. Екстрактът се прилага външно за бани при невралгии, мускулни болки и др. Добри резултати се съобщават за употребата му при хипертрофия на простатата и варикоцеле. Клинично е доказан благоприятният ефект на гъстия екстракт от дрогата при синуити.

А, ето тук има такъв подфорум за Хмеопатията: и повече инфо за нея като цяло: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=211286.0

# 695
Споменах Арника, защото знам, че я дават за рани. На сина ми му я давах като си беше пръснал главата, карайки колело със затворени очи и без ръце. Много бързо му спадна цицината и му заздравя. А на сестра ми - като си смаза пръста с една врата.
Но ще питам хомеопата де, защото аз съм на мнение, че и хомеопатичните са вредни, когато ти ги дава някой, който не разбира, а просто е подочул. Не знам всъщност дали ще ми препоръча арника за след секциото, може и да не трябва.
А за гноящи рани и въобще за дезинфекция и бързо заздравяване се прави отвара от невен. Много е ефикасно. Има го и в хомеопатичен вариант - календула се казва, ама не знам как се взима. Отварата е сигурно нещо обаче.

# 696
Ааааа оправи ми се настроението с едно филмче.Добре,че сте вие,че да се успокояваме взаимно Mr. GreenАз от тази нощ имам едни болки в кръста и тежест ниско долу в стомаха,че мъжо ми се хили ,че съм ставала и навеждала като сумист Crossing ArmsМи то си е верно де Mr. Green

# 697
големи са сладури.  Heart Eyes
Кузманка, моето инфо е от хомеопат. Хайде да не се лекуваме точно сега с извадки от нет-а. Може би може да се даде, но от хомеопат,  а не да си го самопредпишеш по време на раждането, защото така си преценил.  Peace

# 698
Мамита аз май изпадам в няккава лека форма на депресия. Нещо ме избива на рев . Имам нужда някак си да се върне старото време. Незнам на моменти искам да си е както преди може би леко ревнувам а и това че не с евиждаме по цял ден с милото ми липсва. Липсва ми да изляза навън. Още нямам количка но днес от фирмата са събирали пари за количка и нямам търпения да  явземем че да изляза навън и мисля че тогава ще се оправя малко. Нямам никакъв апетит а трябва да ям заради Селест. Моля ви помогнете ми някак си да преодолея тази тъпа депресия. Praynig
Мамочка честито ти синче живо и здраво да расте.

# 699
Здравейте момичета!!!
Нашето бебче се роди на 07.11.09 в 21.23ч. Казва се Никол и се роди 2280 и 46 см.
Роди се 22 дена по рано и сме малки но ще пораснем.
Ще ви пиша пак с повече подробности, но само малко да се ориентирам в обстановката newsm51

# 700
  • София, Борово
здравйете на всички!
Честито на новите мамчета и добре дошли на новите бебета!
 1stroller newsm32
mama_AJ, аз също като теб си страдам по същите причини. Всъщност тежко го преживявам. Виктор много ревнува за сега и ми е много трудно.
Свикнал е с моето внимание, а сега не само, че го деля, ами повече е за малката, понеже си има колики, кърмене и т.н.
Чета разни материали по въпроса и се старая да не му липсвам, но колкото и да се старая не се справям..
Дано скоро успея!

Хора, някой позлва ли слинг? Имам 2 модела шал и с халки и не ми вдъхват доверие...
Sunny0586, Честита да ви е Никол! много здраве, любов и щастие! Hug

# 701
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Sunny0586  честито бебче!Да ви е жива и здрава малката Никол,скоро ще порастне.
Тъкмо сега гледах първа страница и си мислех за теб,че не си се появявала тези дни,а то имало защо. Mr. Green

Билянка спокойно,мила,всички минаваме през някакви фази на депресията.Свеки ако е още у вас,остави и Селест за час-два и излезте с мъжа ти някъде или ти излез с приятелки.И мен тази изолация най-много ме мъчи,само си измислям задачи да изляза дори за 15 мин. до аптеката,до магазина,на козметик.
Лошо е,че хващаме зимата и не може много да се излиза,а и с този грип,но не може и само вкъщи да се стои пък. Peace

Diana  вземете на Виктор някакъв подарък и му кажете,че е от сестричката,може да има ефект да понамали ревността,въпреки,че е още малък.
Ние пък имаме обратния проблем,напоследък само се караме на каката да не вдига шум,да не крещи,да не я натиска и да не се навира в нея.Ама и то дете,не разбира,а и сега като си е вкъщи заради грипа,направо полудяваме всички.Даже се замислям от понеделник да я пращам на градина,защото не се трае вече,иска си играта.

За Арниката Мария Крумова май казваше,че ще пие.Ако е пила и има ефект,ще сподели.
Днес и аз много поизписах,ама да не замре темата. Joy

# 702
Честити бебоци на Мамочка и Съни   bouquet

# 703
  • Варна
Здравейте мами  Hug
Още доста необебили са останали. Стейси, гледам че и ти още си тук. Имаш още само 2 дена до термин. Време ти е  Grinning
Хемароидите - и аз се сдобих с един от раждането. Мазах го с едно мешлемче, но нямаше кой знае какъв резултат. От 3 дни си правя по 2 пъти на ден тетра, слагам я в един леген и стоя вътре 10тина минути. Хем за хемароидчето, хем за шевовете. Има голям резултат. Почти се прибра.
Ние с Ева сме добре. Много е послушно на мама детето. Само дето още не мога да се наспивам. Все ми се спи. Незнам вие как сте. Мисля си да се изцедя един път и да оставя таткото да я нахрани, а аз да поспя поне 5 часа.

# 704
Много моля за мнение по-опитните мами по следните въпроси:
1. Каква е температурата в стаята, където е бебето? При нас е около 23 градуса, но все ми се струва студено.
2. С колко ката дрехи обличате бебетата и каква е дебелината на дрешките? Педиатърката каза да я обличам с 2 ката дрехи, но моите са памучни. Не е ли малко това?
3. Давате ли вода със захар? Педиатърката ни изписа да пие дневно по 100 мл вода с 2 ч.л. захар, но нещо не ми се ще... Каза, че трябвало да я пие заради жълтеницата, защото ако до месец не премине, нямало да можем да сложим втората ваксина за хепатит.
4. Кога извеждате децата навън? След кой ден и над колко градуса да бъде навън?
5. Кога започвате профилактиката с витамин Д?

Благодаря предварително на отговорилите!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт