Отговори
# 210
Момичета и момчетааааа, хайде моля да се спрем с правописните забележки  Hug
Това е към всички. На всеки се случва да сгреши, особено, чаткайки бърже по клавиатурата. Едно мнение, не е по-малко стойностно, ако има правописна грешка (това наистина към всички го пиша, не към отделни хора)

# 211
О, Боже.
Лана, ти ме изумяваш  Shocked
Сравняваш сегашно време "забелязвам" с минало време "забелязъл"?

Аз съм забелязъл
Ти си забелязъл
Той е забелязъл
Ние сме забелязли
Вие сте забелязли
Те са забелязли

Моме, къде си хукнала да ме поправяш, когато ти липсват ОСНОВНИ познания по български език?  Joy

# 212
  • София
Приемам поправката за пълния член...
Съжалявам, но  нямаш толкова голямо значение за мен, за да те чета по няколко пъти - отговорих ти, защото съм възпитана и не искам някой да остане с грешни впечатления, че е обиден - ако не си доволна или си неразбрала - проблемът не  е мой!

# 213

А че не си доволна от отговорът ми - ами това си е твой проблем, аз не съм виновна, че не разбираш...

Edit:
"ЗабелязЪл" с "ъ", не с "а".
Иначе става манджа с грозде  Laughing

забелязвАм
забелязвАш
забелязвА или забелязвЪ
забелязвАме
забелязвАте
залезавАт

За да остане в аналите на темата  Sunglasses
Доживях Лана да признае грешка!
Отивам да се почерпя по повода.
Сега ми обясни, ако обичаш за "забелязъл" и "забелязва", какви форми на глагола са и защо първото е с Ъ, а второто с А.
Благодаря Simple Smile

# 214

Аз съм забелязъл
Ти си забелязъл
Той е забелязъл
Ние сме забелязли
Вие сте забелязли
Те са забелязли

Моме, къде си хукнала да ме поправяш, когато ти липсват ОСНОВНИ познания по български език?  Joy

Shocked

# 215
# 216
Ммм, интересно  Thinking
Сигурна съм, че в учебника ми по български език пише друго, ще се провери  Thinking
В най-лошия случай съм пропуснала някоя реформа на езика  Grinning

# 217
Момичета и момчетааааа, хайде моля да се спрем с правописните забележки  Hug
Това е към всички. На всеки се случва да сгреши, особено, чаткайки бърже по клавиатурата. Едно мнение, не е по-малко стойностно, ако има правописна грешка (това наистина към всички го пиша, не към отделни хора)
Подкрепям молбата.....ако и за това започнем да спорим,то за филма нищо няма да остане..... Peace
Ланче кога е била до нея newsm78.....тя Бриджит си ги плещи едни,но въпроса е че си вярва.Нищо учудващо за бяла птица... ooooh!....Не ми се изреждат сега,но на всички важни моменти в живота на Бриджит .....майка й винаги търчеше по някой мъж.....и предпочиташе да остави дъщеря си да се оправя сама,защото вече е зряла жена.....дрън,дрън.....много удобно...... Crossing ArmsДа не говорим, че в крайна сметка й съсипа живота.... Crossing Arms

# 218
Права е Лана,отдавна съм забелязал,че си една от малкото в темата,които знаят,че думата е "предвид"  bouquet
Е,може пък да не си чела като някои хора много класици и школи/поне не го изтъкваш/,но пък знаеш за "предвид" Crazy
То тва не го пише по книгите на класиците Laughing Laughing
Лана,  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Пише се "това" и е твърде елементарна дума, за да правиш грешки  Crazy
И не се казва "по книгите", а "в книгите".
И още нещо ...
Ако пишеш поста към Лана, коректното е: "Права си, Лана", след което следва точка и започваш нова мисъл с: "Отдавна съм забелязъл (...)".
За да се съгласува с "че си една от малкото".
"ЗабелязЪл" с "ъ", не с "а".
Иначе става манджа с грозде  Laughing

Щастлива, не си губи времето с Фена, Форестър 69, Форестър, Brooke fan, Брук дъ бест, Брук в атака /извинявам се, ако съм пропуснала някой от многобройните никове, не е умишлено/. Той е извор на новия български правопис, а граматиката му е най-силната страна  Mr. Green Не за друго, ами физически  ще ти бъде непосилно да му оправяш всички правописни и стилистични грешки, които допуска, нищо че има претенциите да е идол в българския език.  Mr. Green Още като почне с "вие тейлАрките" и може да прескачаш останалото...

# 219
Берина, аз се учудвам, че с такава майка Бриджит успява да запази добро поведение (като цяло, де).
Брук не е пример за добър морал и не знам какъв пример може да бъде за дъщеря си.
Брукатака, да бъркаш стари и нови форми е едно, ама да слагаш запетайки навсякъде и да не съгласуваш в изречение - друго.
Аз ще проверя за "забелязал" и "забелязъл" в старите ми учебници и граматики и ще видя дали греша като използвам стара форма или друго Simple Smile
Със сигурност в ежедневието използвам само норвежки и английски, а не български, та е възможно да съм забравила някои подробности и промени  newsm78
Аз нямам претенциите да съм идол в нищо, оставям тези претенции на други лица  Whistling

# 220
  • Разпиляна във въображението
Не съм доволна от отговора - не разбрах каква е връзката между Гогол, едноименната книга и мен  Crossing Arms
Ти ме "съживи" (с кавички) като ме "умъртви" (пак с кавички).
Мириел, придържай се към основния спор - Брук или Тейлър и не намесвай трети лица като основни участници, освен ако не са били в сексуални отношения с една от двете и то като обект, а не субект  Laughing
Аз намесвам Дона, защото ти намеси Рич  Laughing
Сега разбра ли?  Joy

Скъпа, не ми казвай какво да намесвам и какво не. Не си ми модератор. И виж кой намеси Рич и тогава ми ги говори. И ти намеси Дона и историята във връзка с ..... нищо. Така че, следи спора.

Лана ти разясни защо е написала "мъртви души" и както изглежда само ти не можеш да разбереш. Или просто си търсиш с някой да спориш?

# 221
Момичета и момчета, за момент си помислих,че съм попаднала в темата " БългЪрски нокаЛутирани прЪвописТни сАоВШТения". Лана /обръщам се къъм тебе,защото първа започна/, нали не очакваш да превръщаме темата в "Български книжовен език"? Ако ще си търсим грешки, незнам дали ще стигне целия ми живот да поправям някои, а сигурно и вие мен  Peace

# 222
Аууууу, страшни сте  ooooh!
Щом има списъци... и се включват и "мъртви души", "съживили" се такива и почиващи при шейха... моля да включите и "духовете"  bowuu Пояснявам за "духове" - такива, които четем, но не пишем. Аз съм "духче" в този смисъл... само да не се засегне някой сега  Crazy

справка:
margo**, nikolet70, korint, daridaridari (+ 5 Скрит/и) и 2 Гости преглежда(т) тази тема.   bouquet

# 223
Щастлива е не успя за дълго  да остане с добро поведение.....и тя тръгна по пътя на майка си Crossing Arms.....но това не би трябвало да учудва никого нали..... Thinking

# 224
  • somewhere near the sea
На мен Шейн също не ми харесва. Хектор го "надуши", нали казват, че слепите бързо развиват останалите си сетива. Пък и нали е супермен.... Доловил е нещо в интонацията му. Но ето - излиза, че е прав Sick

Общи условия

Активация на акаунт