10 ноември 1989 г.

• 23 452
  • 442
  •   1
Отговори
# 135
Аз също знам , какво се е случило на тази дата-Кървавият четвъртък!

# 136
Холограма съгласна съм с теб за живота след 89-та, но това какво общо има с нежеланието ти да приемеш някои факти за живота преди това?

Кои факти "не приемам", Бояна?

Във форума съм от три години май.
Нито веднъж не ми се е случвало да кажа, че нещо кофти от преди ми е харесвало.
Но не се случи и някой да се е интересувал от това.
Феноменът е обратен: Случило се е да кажа, че нещо е било добро. И ей ти една разкъсала риза Зуи да ми вика: "Кажи, Холограма! За социализмо-комунизъм-а кажи..."  Laughing

Синдромът на "синята бабичка" с обратна захапка винаги ме е разсмивал: а не си се одрайфал върху всичко от "едно време", а са те обявили за "червен".

Далтонисти всякакви...  Simple Smile

# 137
Причините за 10 ноември 1989 г., на който е посветена темата, както и унищожаването и васализацията на страната ни след това, нямат нищо общо с живота в нея скоро преди въпросната дата.
Защо да няма връзка? Народ живял в друго време, напълно неподготвен, се опитва да направи преходна крачка... и така вече 20 години. Това разбирам аз от темата.
А ако искаш да кажеш, че нищо не е зависело от нас, вероятно и за напред нищо няма да зависи от нас... ами тогава - да си ходим в мръсотия, кучетата да ни хапят, колите да ни блъскат... Така ли?

# 138
Не съм Холограма, но знам какво имаш предвид, Луда Мара. Confused

Това е добре. Интересно колко от тук пишещите са чували за тая дата...

На мен нищо не ми говори тази дата Embarassed.Ще поясните ли за невежите? Laughing
--------------------------------------------------------------------------------

http://www.youtube.com/watch?v=hj2yt3rpL3w&feature=related

Какъв интелектуалец! Харесва ли ви? 33г. управляваше България.

Последна редакция: ср, 04 ное 2009, 16:22 от vl

# 139
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
аз лично смятам, че режима е престъпен , оцелял е единствено и само на плещите на тукл там оцелелите интелигенти, родени и изучили се преди 9 септември ... след тях, всичко се скапва, а ние сме деца на онова изгубено поколение, живяло в нищото...

# 140
 smile3518Ужас!Бояна Ламбер,багодаря за инфото. Hug

# 141
  • София
Кои факти "не приемам", Бояна?

Във форума съм от три години май.
Нито веднъж не ми се е случвало да кажа, че нещо кофти от преди ми е харесвало.
Но не се случи и някой да се е интересувал от това.
Е, хайде. Нали ти в първия си пост по темата каза това
Цитат
На детето си ще разкажа както си е било: за удоволствието да живееш в свободна, богата и красива страна, в която нещата са зависели и от теб.
и след това спори няколко страници, отричайки да е имало репресии, лагери и зверства- всичко било през 50-те. Може и да бъркам и се надявам да е така. Винаги се случва човек да разбере нещо, което другия не е искал да каже.

# 142
  • София
Бояна, добре направи, че пусна линка. Дано има полза и който има интерес, да резбере. Едва ли са вкарали това събитие в учебниците по история, а дори и да са... няма кой да ги чете.

Като стана дума за учебници, та се сетих за образователната система. Тя не се е скапала след 89, а тръгнала доста отдавна да се скапва. Когато учителския труд е обезценен. И това става след 9.9. Моите родители са хванали още даскали от старото поколение, аз вече - не. Имах няколко читави, но повечето бяха пълна скръб. Малко кадърни хора стояха за мизерната още по онова време заплата в училище.

По-късно работих в елитно училище година и нещо. Е, там наблюденията ми бяха каквито и докато аз учех - 10%  Учители и 90% - служители в образователната система. Това е.

# 143
  • София

Цитат
На детето си ще разкажа както си е било: за удоволствието да живееш в свободна, богата и красива страна, в която нещата са зависели и от теб.

Хмм, красива винаги е била, свободна, почти никога от 600-700 години насам, богата - закратко преди II св.война.

# 144

На мен нищо не ми говори тази дата Embarassed.Ще поясните ли за невежите? Laughing
http://www.bg-history.info/?p=statia&statiaid=228
http://analysis.actualno.com/news_133619.html

# 145
Вижте, няма смисъл от подобна дискусия (щото може да се върнем и до Солунските атентнати, нали... Освен това моята баба е била почти очевидец на случилото се, защото по онова време е била в София, а не е пасла кравите на село)
Спорът се изроди от първоначалната идея,
Аз не отричам, че е имало изключително много недостатъци на строя преди 9.10, както и очевидни политически грешки - напр. възродителния процес, но както за миналото, така и настоящето не е черно-бяло.
Носталгията по онова време се подклажда от настоящето - ако нещата не стояха толкова зле сега много малко хора щяха изобщо да се сещат за спокойните времена през 80-те години...

# 146
  • София

http://www.bg-history.info/?p=statia&statiaid=228
http://analysis.actualno.com/news_133619.html

Тя нямаше предвид 10.11, а 16.април Peace

# 147
  • София

Носталгията по онова време се подклажда от настоящето - ако нещата не стояха толкова зле сега много малко хора щяха изобщо да се сещат за спокойните времена през 80-те години...

Нещата, обаче, не са зле, защото е паднал комунизма, а защото не е паднал докрай.
Т.е., същите кръгове хора направиха големите фирми, създадоха си и мафията, това от една страна,
от друга - народа трудно променя манталитета си - носталгията по ония времена го доказва.
И трето, за разлика от в Полша, Чехия и др., нашите "социалисти" продължават духа на крепка дружба с Путинова Русия, което също, от своя страна, не води до нищо добро!

# 148
  • София
Чочарка винаги гаджето, което те пребива днес е по- старшно от гаджето, което те е пребивало преди десет години, защото не усещаш болката в спомена. Въпросът тук е защо се гледа с носталгия по ония времена, а не се свърши нещо за бъдещето. Все едно 40 годишен да има проблеми с наема и да мечтае да се върне при мама. Еми, не е нормално. Дори и мама да е супер. както и тоталитарната държава не е нормална за съществуване на нормални индивиди. виждате колко време не можем да се съвземем като личности. Все друг ни е виновен, все някой да се грижи за нас, а който е във властта се грижи само за себе си. Инфантилна работа.

Луда Мара Не само, че не е свършил, а си се вихри с по- голяма сила от всякога.  Peace

# 149
Луда Мара-незаслужено си се нарекла така.

Мисля, че си една доста....Умна Мара. Peace

Общи условия

Активация на акаунт