За националните телевизии

• 3 038
  • 47
  •   1
Отговори
Не знам как точно да озаглавя темата, идват ми все едни цветисти..   От около месец и нещо  забелязвам, че трите национални, преди всичко БТВ и НОВА се оливат с тия черни хроники. Надминават себе си, чудя се вече дали това  брутално облъчване  и всяване на страх не е някаква национална програма със строг приоритет. Аз двете телевизии не ги гледам, драйфа ми се от скапаните им риалитита, сериали и "сензации".  Но понякога сядам и докато превключвам каналите, попадам само на гнусотии по въпросните канали. Наистина ли на българския народ му харесва да гледа и слуша гадости?  Или това ще гледа и слуша вече независимо дали му харесва.  Вие гледате ли бтв и нова?   

# 1
По принцип Новините по БТВ или Нова следим, но снощи точно това обсъждахме с мъжа ми и взехме решение да преустановим гледането на Новините  Stop
Разбирам, че колкото по-шокиращо ги извъртят, толкова по-голям рейтинг чакат, ама при нас ефектът е обратен - зачеркваме ги Crossing Arms

Последна редакция: ср, 04 ное 2009, 12:48 от Не се сърди, човече

# 2
Нова телевизия не гледам. Новините по Btv от една седмица също. Освен, че са лешояди са и некадърници, което ми идва вече в повече.
Свобода на словото имало в България - честито, алелуя и пази Боже! Whistling

# 3
Mислех да пускам такава тема в подфорума"Кино и телевизия".
Забелязвам от много време как националните бг телевизии не допускат нищо стойностно до екран.
Новините са ужасни ве4е,ли4и си явно манипулирането им.Водещите си позволяват да са пристрастни.
Няма хубави образователни детски предавания.Няма предавания за история,география,мода.Няма автомобилни предавания,които да ми е интересно да гледам.Имаше навремето "Живот на скорост"(ако си спомням добре),но го затриха.
Заляли са ни с пошли предавания за политика,разни реалита,които определено са за не толкова интелигентната аудитория.Няма един водещ на каквото и да било предаване,който наистина да работи добре.
Затова и много рядко гледам тези телевизии,само ако следя даден сериал или филм.

# 4
Навремето като нямаше свобода на словото, бяхме все неинформирани и само под сурдинка се осведомявахме.
Сега е обратното, но пък прекаляват.
Не е хубаво да си неинформиран, ама и прекаленото преекспониране и вдигането на рейтинга с черни новини никак не ми се нрави...Вярно че те продават, ама ми идва в повече, пък и те още повече очернят сивият вече нюанс...
А пък относно тези риалита...те пък са ми голям цирк ooooh!
Не гледам Нова, нито БТВ вече.
Само книги и филми на компютъра.

# 5
                                Миналата седмица имаше такава тема.

# 6
Телевизия ми се налага да гледам(силно казано, защото не съм вперила поглед в ТВ-то) само когато съм на работа. И то защото там телевизорът е в стаята и работи непрекъснато, а особено вечер, когато сме нощна смяна, колегите държат да работи.
Смятам, че това е тенденциозно! Не ми е приятно, не гледам.

Архентина, темата от миналата седмица се измести в тази посока, но не беше само за това.

# 7
bTV не гледаме от години; тъй като нямаме и кабелна, следяхме само Нова и БНТ1. От известно време насам Нова с бясна скорост трупа черни точки, и направо виждам как и нея ще я отсвирим... Нямам представа какво им става, но си напълно права за тенденцията. Започва се с нещо черно, минава се през някоя жълтина, на финала пак - кал, помия, кървища и простотия до шия... Няма толкова драйфащ емотикон, който да изрази чувствата ми...

Виж, БНТ1 засега не ме разочарова. Може да е свързано и с това, че нямам кой знае какви очаквания, но е факт, че там са доста по-умерени. А архивните издания на "Сънчо" кефят максимално цялото семейство.

# 8
   Ами гледаме ги двете телевизии , но определени предавания от тях ! Примерно : Новини и по двете зависи каде е пуснат телевизора , забеавни предавания и сутрешния блок по Нова , всяка сутрин пием кафе с него ! Вчера ми направи впечатление в Господари на ефира показаха , как  в предаването Истината /не съм сигурна за името / от 21 часа по Нова се повтарят невероятни просташки и дебилни въпроси само за секс !

# 9
  • при Arctic Monkeys
в Станция Нова гости бяха Галя Щърбева и Косьо. казаха, че на хората има харесвало да слушат и гледат страшни новини...  Rolling Eyes

# 10
Не знам как точно да озаглавя темата, идват ми все едни цветисти..   От около месец и нещо  забелязвам, че трите национални, преди всичко БТВ и НОВА се оливат с тия черни хроники. ...   

Медиите в момента имат голям проблем - не могат да дъвчат управлението. При предишни правителства първите 20 минути от всяка емисия бяха посветени критика на управлението, партиите, политика... а сега вече не може така, стана страшно, на следващия ден ще им се карат, че не са слушкали. Обаче продължават да имат едни емисии от поне 30 минути, които все пак трябва да ги напълнят с някакви материали. И след като мине редовния ПР на МС, започва черната хроника.
Обърни внимание на вестниците, там е същото. Щом дори изданията на Ирена Кръстева вече се мазнят на сегашните силни, смятай за какво става въпрос.
Само Медиапул и в-к "Култура" нещо са взели да надигат глава, интересно какво ще става там.

# 11
в Станция Нова гости бяха Галя Щърбева и Косьо. казаха, че на хората има харесвало да слушат и гледат страшни новини...  Rolling Eyes
А защо не питат хората? Или поне едно проучване елементарно да пуснат! Или да попрочетат тук...

# 12
Вие гледате ли бтв и нова?  

Аз ги гледам колкото да видя докъде може да стигнат и колко по-зле стават... Особено Битиви.... В много теми вече си казвах мнението за тези двете. За мен новините са по Канал 1, ТВ Европа, по възможност Евронюз и интернет.
Сутрешния блок по битиви не съм го гледала от много време, пък и да имам възможност, като видя Цолова и ми иде да бегам надалеч. Sick
Вчера пък по национална телевизия!!!!!! - Нова телевизия Tired, избираха гадже в ефир на тоя от о-ва (полуострова Whistling) на Изкушението Андрей... Това ли е работа на национална медия.... да избира гадже на тоя и на оня... ooooh!

# 13
  • Варна

Медиите в момента имат голям проблем - не могат да дъвчат управлението. При предишни правителства първите 20 минути от всяка емисия бяха посветени критика на управлението, партиите, политика... а сега вече не може така, стана страшно, на следващия ден ще им се карат, че не са слушкали..

rotfImbo rotfImao Изобщо не помня да са дъвкали преди управляващите, особено БТВ. от друга страна БНТ ми прави впечатление, че сега го прави, е може би не точно дъвкане. Като цяло телевизиите НИКОГА не са критикували управниците, не са правили и обективни репортажи. Прави ми впечатление, че все повече се дава само едната гледна точка при даден проблем.
Новини не гледам от септември, депресират ме и всъщност виждам, че това което ни поднасят не са точно новини...

# 14
Не знам как точно да озаглавя темата, идват ми все едни цветисти..   От около месец и нещо  забелязвам, че трите национални, преди всичко БТВ и НОВА се оливат с тия черни хроники. Надминават себе си, чудя се вече дали това  брутално облъчване  и всяване на страх не е някаква национална програма със строг приоритет. Аз двете телевизии не ги гледам, драйфа ми се от скапаните им риалитита, сериали и "сензации".  Но понякога сядам и докато превключвам каналите, попадам само на гнусотии по въпросните канали. Наистина ли на българския народ му харесва да гледа и слуша гадости?  Или това ще гледа и слуша вече независимо дали му харесва.  Вие гледате ли бтв и нова?   
Вече нищо не гледам..Параноясала съм с техните манипулации,24 кадър и пр. tv-то го ползвам само като лампа.

Общи условия

Активация на акаунт