Орхидея - 2

• 139 369
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
преди време едно момиче писа за орхидея в контейнер. тя повече не се обади  Blush но мен си ме човъркаше като какво чудо ще е това. открих тези тук има инструкция на немски и не мога да помогна много  Blush

таня67, разбра ли се каква е онази гадост?  Thinking това щръкналото ми напомни за мораво рогче (нещо по житата), но дали може да хване и домашни растения?  ooooh!

# 706
  • На планетата Земя
Гуди, ще се опитам да преведа.

Това са 2 орхидеи Blue Vanda / Red  Cattleya

Показаните орхидеи са отглеждани в орхидеена ферма в Тайланд.

Орхидеята трябва да се махне от шишенцето, когато го изпълни или когато хранителното желе изсъхне, което се случва след около 1 до 3 месеца. Желето се измива хубаво и орхидеята се оставя на сенчесто място, където тя за около 2 седмици пуска нови корени. След това се сади в саксия , гледа се на сенчесто място, защото се нуждае едва от 50-70% слънчева светлина.. Полива се 2 пъти на ден.

Всичко това ми звучи много повърхностно. Тормозят горките растения само, за да ти вземат парите, после никакви обяснения и милото със сигурност ще загине.

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 07:35 от Mileto

# 707
  • Sofia
днес бях много изненадана,з-то видях пъпчица и на моята орхидея,която имам от миналия май...цветовете и окапаха през септември и стъбълцето и беше много оголено,само листа отдолу,но аз си я поливах и се надявах на чудо за нови цветове....дано цъфне и не я хване нещо.... да и се радваме още....

# 708
  • Варна
Супер Grinning Ще цъфне, не се тревожи.
Момичетааааааааааа, голям съм идиот. Съборих изтърсачето smile3511 То по принцип много лошо висна на една страна и натежа, все се чудех как да го подпирам и тази вечер пак го взех да го огледам, че ми изглежда дехидратирано, мислех да го поливам, ама го оставих за момент пак на цветарника, за да полея първо минито. И докато се обърна то се сгромоляса smile3515 Ужас. Едно от цветчетата се счупи, добре, че другите оцеляха. Корените не са много добре, няма гнили, но има сухи... Има и свежи де. Поне го посадих по-изправено, забучих една пръчка и го привързах към нея, привързах и цветоноса. Стана стабилно, ама що да е тъй? Много ме е яд на мене си, ама какво да се прави. Дано не му се отрази зле.

# 709
  • На планетата Земя
Доли, дано да продължи, както е тръгнало. Не забравяй да ториш.

Месечинке, много неприятно, представям си как се чувстваш.

А аз пък съм на седмото небе - такъв релакс след работа скоро не е било. Стояла съм в Баумакс при орхидеите повече от час. Толкова ми беше приятно. Купих три - една за мен от момчето ми (ще е подарък за 8 март), една за майчето от мен за празника (бялата) и една за офиса ми, че ми е мъчно по цял ден да не си ги виждам. Има голям избор наистина по 9,99 лв. Казаха ми, че по принцип четвъртък е ден за зареждане.

Ето да видите какво си избрах. Имаше и една червено-оранжева, но не ми харесаха корените и листата.

# 710
  • София
Mileto, направо са суууперски!
Пристрастна съм, защото моята първа орхидея, която отключи това невероятно хоби е същата като бялата на лилави точки. Жълтата също е много нежна, а бялата си е класика! Честити да са ти!
Месечинке, недей да се вайкаш, случват се и такива неща. И аз нали на 13.02 си взех последната орхидея от баумакс и на 14.02 и счупих разклонението с цъфналите цветчета. Сега вече си имам пак 3 отворени пъпки и една, която всеки момент ще се разпъпи.

# 711
  • София
таня67, разбра ли се каква е онази гадост?  Thinking това щръкналото ми напомни за мораво рогче (нещо по житата), но дали може да хване и домашни растения?  ooooh!

Още не са ни отговорили. Ако говорим за една и съща снимка, щръкналото е загинала пъпка, която като обелихме малко беше пълна с оранжево-червената гадост, която я има и в розетките, и във вдлъбнатините на листата.  Sad  А най-лошото е, че с възраждането на орхидеите се възроди и болестта. Имам нови заразени Sad.

Миле, честито! Всички са прекрасни!

Багира, по-скоро се е стресирал дендробиума. У нас е по-висока температурата. Дано издържи още малко!

Качих снимките от изложбата. Мъжът ми искаше да си покаже само хубавите снимки, но аз го изпреварих  Mr. Green. Реших, че и тези с по-лошо качество също са интересни. Накрая има няколко на други цветя от Ботаническата градина.

# 712
Оо,Таня,
невероятни са!Нямам думи!И аз като Месечинка искам там да работя. SadМакар,че тук в България сигурно не е много безпроблемно.
Милето,
честити да са ви и дълго да ви радват!
Месечинке,
не се ядосвай!Това да е! Wink
Доли,
честита пъпчица!

# 713
  • Варна
Аххх, че са красиви! Разкош. Таня, хубаво, че си качила всичките, да им се порадваме. Страшно съжалявам за болните орхидеи, направо... много неприятно. Права е Багира, моето е бял кахър. Що за гадост е тази болест бе, дано от БАН да ви отговорят скоро. Другото, което се сещам е да пробвате да питате в чуждоезични форуми - руски или английски, чела съм че руснаците са изключително напред в отглеждането на орхидеи. Ама как може, хубавите неща са толкова кекави, от нищо заминават, а разните гадни болести, хлебарки и други такива нямат изтребване Whistling Никак не е справедливо Crossing Arms
Mileto,
страхотни са! Искам и аз Баумакс Party

# 714
Привет момичета! Честито на всички които са си купили орхидеи,дано дълги години да им се радвате !Цъфна и другата ми орхидея,която имам от две години.Когато се разтворят и останалите пъпки ,ще я снимам пак.

# 715
  • Варна
Здравейте момичета! Mileto, разкошни са честито.Venipuh, благородно ти завиждам  Laughing. Вчера ходих до Кауфланд, имаше останали само бели орхита не се стърпях и си взех една въпреки че имам три бели  Mr. Green, пуста лакомия. [/img]

# 716
ellia ,много е хубава,а и има доста разклонения.

# 717
  • Sofia
с каква тор да я торя... newsm78  специална или не

# 718
  • София
Универсална тор за орхидеи  Peace

# 719
  • София
Момичета, чак на трета страница сме!
Аз да се похваля, че вчера ходих на изложбата в Ботаническата градина и научих страшно много неща.
Върнах се назад в темата и видях, че Таня ги е описала всичките, така че няма смисъл да повтарям.
Скоро ще направя албумче със снимки от изложбата и ще дам линк да ги видите. Има и доста снимки от оранжериите с интересни растения Wink

Общи условия

Активация на акаунт