Орхидея - 2

• 139 436
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
катяджин    Wink така като гледам ние отиваме във Варна, а ти бягаш панически към Ямбол  Laughing

и сега да си призная  Cry моята малка преоценена хубавица загина.
видях, че листата са меки, но не направих нищо, смятах, че е от стреса, защото въздушните корени ми се струваха добре. едното листо падна и тогава реших да я проверя. оказа се, че двата въздушни корена (по-високи от нея) са били единствените и коренчета.  Tired
и тук е мястото да запитам. каква е разликата между въздушните и другите корени? освен това къде са по отношение на корите.
защото  Blush като видях, че няма нищо в саксията извих леко въздушните корени и ги насадих в корите. и сега ме гризе съвестта  Confused

# 361
  • Варна
Никаква разлика няма, корените са си едни и същи. Не си и навредила като си ги пъхнала в корите. Моите орхидеи (по-големите) имат корени, които тръгват като въздушни, по някое време се навират сами в корите, правят една обиколка и пак се измъкват навън Crazy Хахава работа Laughing

# 362
Здравейте,сега се записах в този форум!Обожавам орхидеите и вече няколко години се старая до колкото мога да ги отглеждам и в къщи!Бих искала да ви попитам как си качвате снимките на орхидеите тук във форума,благодаря предварително!

# 363
  • София
Здравей, Liberian girl!
Щом си нова във форума е хубаво да се запознаеш с правилата на форума:
http://www.bg-mamma.com/index.php?board=21.0

А ето тук можеш да намериш отговор как да качваш снимки:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825.0

# 364
  • Варна
Момичета от Варна, днес след обед в градинският център под колхозния пазар имаше голямо зареждане с фалчета.Аз се сдобих със три красавици  newsm44 , подарък от съпруга ми. По късничко ще ги снимам и ще кача снимки.Имаше разнообразни разцветки,  отдавна си мечтая за оранжева но за съжаление нямаше  Sad , но трите които милото ми подари до някъде компенсират  Laughing.

# 365
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
явно е ден за подаръци от половинките  Laughing и мен зарадваха с това

има коренчета като на милтонията и онцидиумите, които си отидоха  Tired ) приемам съвети всякакви  Hug

забравих да подам инфо: от Плюс е, има 4 цвята и само една останала пъпка  Confused цената е като на жълтуркото от Кауфланд, но явно ще цъфти по-кратко  Tired

# 366
  • София
явно е ден за подаръци от половинките  Laughing и мен зарадваха с това

има коренчета като на милтонията и онцидиумите, които си отидоха  Tired ) приемам съвети всякакви  Hug

забравих да подам инфо: от Плюс е, има 4 цвята и само една останала пъпка  Confused цената е като на жълтуркото от Кауфланд, но явно ще цъфти по-кратко  Tired

Tова е камбрия  Grinning. Честито! Гледа се като фалче. Не е нужна прозрачна саксия. Цъфти без проблем. Цветовете не са трайни - около 2 седмици. Моята беше цъфтяла преди 3-4 месеца и сега видях, че пак има пъпки. В галерията в подписа ми я има снимана/най-долу, до нея е същата жълто- кафява/.

Елиа, честито и на теб! Завиждам ви, че можете да си купувате  Sad. Аз не смея докато не се убедя напълно, че нямам повече заразени  Sad.

# 367
  • Варна
Честито на собствениците на нови орхидеи Grinning
Точно днес се сетих за Нолината. Мислех да намина, но не ми остана време. Някой друг път. А някой да знае колко често зареждат там? И какви са цените в момента?

# 368
Момичета от Варна, днес след обед в градинският център под колхозния пазар имаше голямо зареждане с фалчета.Аз се сдобих със три красавици  newsm44 , подарък от съпруга ми. По късничко ще ги снимам и ще кача снимки.Имаше разнообразни разцветки,  отдавна си мечтая за оранжева но за съжаление нямаше  Sad , но трите които милото ми подари до някъде компенсират  Laughing.
A Ванди имаше ли ? И по точно ме интересува какви разцветки и най вече цикламена Wink  bouquet

# 369
  • Варна
nadi666, нямах възможност да разгледам много обстойно понеже в момента разтоварваха и подреждаха цветята.

# 370
  • Варна
Все пак какви бяха цените?

# 371
  • Варна
Месечинке,не зная на каква цена ще ги продават,собствениците се оказаха познати на съпруга ми и ни направиха отстъпка от цената.

Последна редакция: нд, 10 яну 2010, 23:21 от ellia

# 372
здравеите аз имам няколко камбрии и са цъфнали вече повече от месец но ги държа на 20 градуса не по топло и може и за това да не са прецъфтели дори си мисля че няма да прецъфтят скоро защото цветовете са още свежи

# 373
моята камбрия цъфтя повече от 3 мес.

# 374
  • Варна
http://media.snimka.bg/5308/016871549-thumb.jpg://media.snimka.b … 6871549-thumb.jpg  Имам проблем при качването на снимките,ще се пробвам утре пак.Tania67, дано по-скоро да се разрешат проблемите при теб  Praynig.

Последна редакция: нд, 10 яну 2010, 23:46 от ellia

Общи условия

Активация на акаунт