Орхидея - 2

• 139 824
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
  • София
_re_ge, честити нови придобивки!
Много ви се радвам на семейната "лудост" по орхидейте! Ще чакам снимки с нетърпение  Hug

Аз днес се влюбих в една красавица от витрината на един цветарски магазин. Корените изглеждаха чудесно даже имаше такива дето тъкмо са покарали, листата хубави и зелени, а разцветката беше.... невероятна!
Най-близкото подобие, което намерих в нета е тази

За съжаление не можах да видя цената, а и в този студ няма как да я занеса невредима до вкъщи. Утре пак ще минавам от там и може и да ми дойде друго на ума  Joy

# 541
  • В Бургас,край морето!!!
Здравейте,момичета  bouquet
Моят цимбидиум още е жив,но успях да спася само две грудчици Cry
Единият ми филенопсис(бял)няма никакво развитие,излязаха му само две нови листа,за около 1год. и му изсъхна цветоносното стъбълце Cry
До него имам още един(цикламен)за разлика,от белия му излязаха три нови листенца,след като прецъфтя,цветоноса(те са два,така си я купих) не изсъхна,а си остана свеж,сега ми излезе нов flower трети цветонос от корените(видях,че има и един отрязан,точно над него едно листенце по високи излиза новия)
От тези двете който си бяха от миналата година излизат общо още 5 цветоноса,на единия вече се виждат пъпчиците,да махна ли старите или да ги оставя,те са свежи и имат по една свежа пъпчица,така са си откакто окапа стария цъвтеж.
Посъветвайте ме какво да правя.
Много ми е чудно,че и двете орхидеи са една до друга,грижа се еднакво и за двете,по едно и също време ги поливам,а едната много трудно расте.Другата компенсира и заради нея,но не е същото,много искам пак да я видя цъфнала.
Утре ще ги снимам и ще кача снимки.
Благодаря за вниманието,пожелавам ви приятна вечер.
                                                                                                                          Поздрави:Ирка  bouquet

# 542
_re_ge,честито и на теб  Hug , запали ми любопитството ,ако можеш ги снимай да ги видим !

# 543
_re_ge,
разсмя ме! JoyМай мъжът ти е по-запален или поне колкото теб орхидеист.
Честито!
Снощи ходихме до Метро.Още ги няма горките. Sad
Поздрави и хубав неделен ден! Hug

# 544
  • В Бургас,край морето!!!
За да не заемам много място,пускам линк към албума ми.
Ще съм ви благодарна,за всеки един съвет.
Гледам,че цимбидиума и последните му две коренчета си отиват,а каква беше Cry има я в албума,поне и се нарадвах 4 години.
http://irka1014.snimka.bg/flowers/orhideya.353273
            Пожелавам ви приятен ден,поздрави:Ирка   bouquet

# 545
Здравейте!Следя темичката и се радвам на вашите орхидейки.Не пиша,защото няма с какво да се похваля.Бях питала преди за моята загиваща орхидея.Сега пак да ви попитам.Още не е загинала,вече към 4 месеца е така.Листата са свежи,излязоха нови корени и нов цветонос,но старите корени вече напълно изсъхнаха.Явно още живее,защото чрез новите коренчета се поддържа.Всеки момент ще се откъсне обаче от старите. Бяхте ме посъветвали да я пресадя,но как да я захвана,новите коренчета са късички.Ето и две снимки.
http://media.snimka.bg/5523/017300761.jpg
http://media.snimka.bg/5523/017300760.jpg
Много ми се иска да я спася,беше много красива.

# 546
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
мари, не мисля че нещо можеш да направиш. ако я "забодеш" в кори ще се скрие центъра от който излизат листата и ще изгние.
 Thinking може би да я закрепиш някак там, където си е сега за да не падне и да изчакаш да се забодат сами в корите.

# 547
Goody,благодаря.И аз така мисля,пък и нямам друг избор.Ще направя така,че да се крепи,пък дано се забодат новите коренчета.Аз това и чакам досега,но още са малки.Дано стане,ще чакам,пък каквото сабя покаже.

# 548
  • Варна
Мари,
на моята така и тръгнаха коренчета във всички посоки, накрая 3-4 сами се насочиха надолу и се забучиха в корите, останалите си стърчат. Листата изглеждат идеално, надявам се, че корените сами ще потърсят корите.

# 549
  • София
mari45, и аз имам подобен проблем и сложих пръчката, която държи цветоноса + няколко дървени шишчета за да се закрепи хубаво растението. Когато коренчетата си влязат самички в корите можеш да махнеш дършените шишчета  Peace

# 550
rege, благодаря и на теб за отговора  bouquet Гледах го сега и наистина Ще да е коренче, аз помислих че е цветонос  Embarassed Но може би е рано за цветонос, долу горе колко време след като е отрязан стария изцъхнал цветонос може да започне да расте нов? Сега имам цветове само на две орхидеи, останалите са само пръчки, а дендробиумите имат оЩе листа. Ето ги всички
http://media.snimka.bg/5528/017311530.jpg Поздрави на всички Hug

# 551
irka1978 , аз мисля че на 4-та снимка беше се вижда че корените са в много лошо състояние на твоята орхидейка  ,а и листата не изглеждат много зелени или е от качеството на снимката ,ако не си я вадила от саксията , погледни вътре в корите какво става ,нека и дугите момичета да се изкажат  newsm78,а относно цветоносите тези които са изсъхнали ги режеш няма нищо фатално в това ,а другите които имат пъпчици аз бих ги оставила !
mari45   ще я спасиш твоята орхидейка ,вижда се че новите корени вървят добре  Peace

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 08:25 от FEN

# 552
Здравейте, поздравления за разкошните орхидеи Hug Аз гледам (засега) това

# 553
# 554
Благодаря ви за отговорите.Ще я закрепя и дано коренчетата си влезат в почвата. А старите изсъхнали корени да ги махам ли,да прочистя ли корите?

Общи условия

Активация на акаунт