Орхидея - 2

• 139 408
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Bagira,  newsm10
dani20, цимбидиума е направо приказен! Аз си мечтая един ден да имам много и различни цветове  Mr. Green
tania67, чакаме снимки!   bouquet
Месечинка виторога, радвам се, че всичките ти красавици се развиват и при мен най-накрая има малко движение Wink

Коренчето, което тръгна да се разклонява изглеждаше така преди 2 седмици:

а сега вече е така:

Последна редакция: пт, 26 фев 2010, 17:29 от White_tulip

# 646
Минавам само да се похваля!!!!
Сдобих се с прелестни дендробиум и камбрия.От Практикер.На много прилични цени.Утре ще снимам и показвам. Laughing

# 647
  • Варна

Те това си е за хвалба Hug
Честити придобивки, ще чакаме снимки Simple Smile

# 648
  • София

И аз се чудя защо още не е дошла в коткарската тема  Wink. re_ge и тя май е за там, но и тя се спотайва  Grinning. И кой знае още колко прикрити има?  newsm78

Bagira, и детенцето и дзвера са прекрасни! Честити ти придобивки! Чакаме снимки  Grinning.

# 649
  • Варна
Така ли? Аааааа, я бързо всички на отчет в Любители на котки Laughing
Аз да поспамя малко със снимки на моите фалчовци:

Сравнение между големината на цветовете на цикламената и жълто-червената:

Цветоносите на жълтата:
Това, което е наведено надолу е порасналото след първото прецъфтяване:

Три порции пъпки - цъфналото цветче, след него пусна двете големите, и преди няколко дни порасна пак и се оформиха мъничките. Това фалче обаче често хвърля пъпки и цветоносите са леко плешиви.

Изтърсачето:

Цветче на лудизия:

Само минито не можах да похваля, но днес е много мрачно времето и макроснимките не ми се получиха, а коренчетата не се виждат на нормална снимка. Нищо, него следващия път ще покажа Grinning

# 650
  • Варна
Излизам от групичката на "прикритите"  Joy предавам се.

# 651
  • София
Еххх, събрахте се и тук котко-любителки!   bouquet
Аз направо не мога да си намеря място от щастие, защото жълтата ми орхидея, която прецъфтя само 10 дни след като я взех и се оказа, че има някакви "набраздени" участъци по долната страна на листата, които не бях видяла като я купувах и беше останала почти без корени тази есен,пуска листенце  newsm44 newsm44 newsm44
Не знам дали керамзита й се отразява добре или торенето с Терасан последните пъти, но е факт, че си имам ново листенце и съответно надежда, че тази пролет мога да видя красивите жълти цветове с розова среда.   bigdance2

# 652
Eee, не съм от прикрити,просто не е ставало дума!
Радвам се,че и други от интересите ни се припокриват. Grinning

ellia, ама голяма красавица/красавец имаш! Heart Eyes

Бяло лаленце,стискам палци за жълтите цветчета. newsm10

Месечинке,винаги ми прави впечатление колко охранени са ти орхитата.
Споделяла ли си как ги подхранваш,не си спомням? newsm78 Изтърсачето ти ми е на сърцето. Wink

Днес,наистина беше един много мрачен ден.Снимките ми не се получиха много,но надявам да  сте снизходителни! Wink
Ето ги:
Камбрията:

Доста висока,малко над 60см,с две булби.
Едното клонче на цветоноса е счупено,но аз го шинирах и за сега е свежо.
Цената и беше 19,99 лв.

И денробиумът,на чието етикетче пише в скоби Бамбукова орхидея.А двете са всъщност са различни представители на орхидеите.Хубавото е,че се гледат по еднакъв начин. Simple SmileСъщо на етикетчето има едно означение на характеристиките на растението, за което нямам идея какво означава: 10 W.Някой,ако може да ме просвети,ще го черпя! Wink

Голям свежар,само за 11,99 лв.

Изненадващо в Практикер имаше избор на различни видове.Не знам как ще се удържам следващите дни от др.посещения и последващи покупки. Sick Sick Sick

Днес празнувахме Рождения ден на малката "звероукротителка" Почерпете се от тортата й,моля!

# 653
Багира първо ЧРД на детенцето, да ти е жива и здрава, весела и пакостлива, умна и обична.Честито ти и нови орхидеи, прекрасно предизвикателство, сигурна съм че ще се справиш.

Момиченца
минавам в бързината с две новини :
1. На Кауфланд от 04.03 орхидеи с ф12 саксия по 13.99 лв.
2. В  Бриколаж от 01.03 фалчета с дължина на цветоносите 45- 50 см. на цена от 14.99  лв.

Хайде на орхидеитеееееееееееееееееее, който има нужда от нови попълнения.
 Hug

# 654
  • Варна
Багира да ти е живо и здраво детенцето. Честито и за новите орхидеи, прекрасни са. Момичета искам да ви попитам на прецъфтели милтония и онцидиум да отрежа ли изсъхналите цветоноси или да чакам сами да паднат?

# 655
 Благодаря ви ellia ,  _re_ge.

Днес открих,че камбрията и дендробиумът ухаят на пролетни цветя! Shocked
Невероятно е!Цялата стая мирише. Grinning

Пропуснах да отбележа,че това 10W e под нарисувано цветче.
Дали значи,че цъфтежа продължава 10 седмици? W  дa e от week? newsm78

# 656
Багира, от кой град си? Прекрасни придобивки имаш  Heart Eyes

# 657
Оффф,живея в Търново.
Тук няма Била(сега я строят),няма Баумакс,няма Кауфланд,няма Бриколаж.Т.е. няма евтин пазар за орхидеи. Sad

# 658
  • София
Оффф,живея в Търново.
Тук няма Била(сега я строят),няма Баумакс,няма Кауфланд,няма Бриколаж.Т.е. няма евтин пазар за орхидеи. Sad

Точно в Била хич не са евтини орхидеите   #Crazy - по 33 лева са, а като се скапят съвсем им слагат 25% намаление  hahaha. Не знам кой изобщо се хваща да купува от тях?  hahaha А варненки говорят за някакво магазинче, което е в сградата на Била.

Багира, да ти е жива и здрава рожденичката!  bouquet  А орхидеите са много красиви  Grinning.  И моя дендробиум мирише силно  Grinning. Жалко, че по-кичестия цветонос увяхна.

ellia, цветоносите сами няма да паднат, а и няма да пуснат пъпки като при фаленопсисите - режи ги.

Да ви се похваля - след малко ще ходим на изложбата. Дано не е претъпкано с хора като се има предвид, че я обявиха и в новините на БТВ.

# 659
  • Варна
tania, благодаря ти  Hug, ще ги отрежа.

Общи условия

Активация на акаунт