Орхидея - 2

• 139 406
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Пропуснах да отбележа,че това 10W e под нарисувано цветче.
Дали значи,че цъфтежа продължава 10 седмици? W  дa e от week? newsm78

Да значи продължителност на цъфтеж, при мен една то старите орхидеи фал е с цвят вече 4-ти месец, така че 10 седмици си е хубав срок за прецъфтяване.

# 661
аз само да кажа, че моето орхи е още живо. на едното клонче паднаха цветове, но на другото стоят още. мисля тази седмица да взема още едно мини, че са на промоция

# 662
Можете ли да ме посъветвате откъде в София да купя орхидея за подарък? Имам предвид да е по-кичеста и едроцветна от тези, които се продават в хипермаркетите  newsm78

# 663
  • София
Поля_от_слънчогледи, според мен си зависи от доставката  Peace
Аз до сега имам 2 орхидеи от Баумакс и двете са с едри цветове, но аз такива си ги избрах, иначе имаше и с по-дребнички цветове. Там са на цена 14.99 лв.
За Кауфланд положението е същото при мен - пак 2 орхидеи с големи цветове, пак 14.99лв. , но там има доста по-малък избор.
Иначе в цветарските магазини също има големи красоти, но като цена са направо главозамайващи  #Crazy Днес видях в един цветарски магазин на Красно село фалче с 2 цветоноса в наситено лилав цвят за 62 лева  Joy
Надявам се да съм помогнала  Peace

# 664
  • Варна
Bagira,
честита рожденичка, да ти е жива и здрава!

Орхидеите ти са, невероятни, разкошни!

Минавам набързичко, утре ще пиша повече. Имам малко денди, подарък от кръстницата ми, утре ще го снимам и покажа Simple Smile

# 665
White tulip, знам го този на магазин на Красно село, по последна информация сме харесали един фаленопсис с много разклонен цветонос за 42 лв оттам  #Crazy Наистина ни трябва нещо с Wow ефект, понеже ще бъде подарък за шефката  Mr. Green Може би ще е по-подходящ дендробиум? Впрочем разчитам на зареждането на магазините по повод 8-ми март  Mr. Green

# 666
  • София
Ами този, който аз видях със сигурност беше 62 лева, може би за друг става дума.
Иначе шефката ти има ли си понятие как се гледат орхидеи, защото май дендробиума изисква по-специални грижи или се бъркам?  newsm78 Иначе за 8ми наистина трябва да се заредят добре магазините  Peace

# 667
  • София
Можете ли да ме посъветвате откъде в София да купя орхидея за подарък? Имам предвид да е по-кичеста и едроцветна от тези, които се продават в хипермаркетите  newsm78

Напълно съм съгласна с White_tulip - зависи от партидата. Ето тази е от Практикер в деня на покупката:

А тази е от Кауфланд, но 2 седмици по-късно - купихме я с 4 цъфнали цвята и много пъпки:

Ако можеш да изчакаш до четвъртък, погледни орхидеите в Кауфланд. Ще са по 14 лева и може би ще са с кашпа(поне на картинката е така). Друг вариант е в холандската оранжерия до институтите на БАН(следващата тролейбусна спирка след Плиска в посока Младост).

Много съм доволна от изложбата на орхидеи  Grinning. Присъствахме и на беседата. Беше много полезно. Показаха ни и пресаждане на няколко орхидеи. Случиха се все с проблемни корени, което обаче си мисля, че беше по-добре. Разбрахме как се постъпва в такива случаи. Ще се постарая тези дни да напиша чутото. Дано да съм запомнила правилно. Има и снимки. Освен това се оказа, че гледат основно орхидеи за колекциите си, но понякога има и за продажби. За съжаление изложбата е от вчера и бяха изкупили всички налични. Не пречи обаче след време да се поглежда. Цените, които казаха за пафиопедилум бяха 8-10 лева. Жалко, че ги бяха продали.

# 668
  • София
tania67, радвам се, че пак украси темата с прекрасни снимки   bouquet
Ще ми е интересно да разкажеш за изложбата, аз се надявам да успея да стигна и до нея, но ще видим как съм с времето... Иначе има ли някакъв вход за тази изложба и от къде се влиза откъм околовръстното ли или откъм киноцентъра?

# 669
Таня, показаните от теб са фантастични! В крайна сметка обикаляне си трябва  Grinning Стига колежките да не се откажат от този вариант  Thinking

# 670
Здравейте!

Подариха ми орхидея, но дъщеря ми успя да и счупи саксията и никде не можах да открия стъклена. Признавам, че нямам никакв опит в градинарството и моля за съвет. Може ли да я сложа в стъклена купа например  newsm78. Когато ми я донесоха корените и бяха в пластмасово малко съдче,а то в по - голямото стъклено, което се счупи. Ще см благодарна на някой съвет,как да я отглеждам или линк с информация   bouquet  Опитах се да намеря някакви отговори по - назад в темата,но срещнах доста непознати термини (признавам,че и понятие си нямам от градинарство) Благодаря Ви предварително   bouquet   bouquet  Hug  Hug

# 671
  • София
tania67, радвам се, че пак украси темата с прекрасни снимки   bouquet
Ще ми е интересно да разкажеш за изложбата, аз се надявам да успея да стигна и до нея, но ще видим как съм с времето... Иначе има ли някакъв вход за тази изложба и от къде се влиза откъм околовръстното ли или откъм киноцентъра?

Съветвам те да отидеш в почивните дни като се целиш за 11 или 15 часа. Наистина е полезна и интересна беседата. През седмицата мисля, че работят само във вторник, сряда  и четвъртък, но няма беседа. Влиза се от околовръстното, малко след разклонението за киноцентъра - в локалното платно/мисля, че се вижда оградата на Ботаническата градина/. После си има и табелка. Влиза се вътре с колата до самата сграда. Входа е 2 лева, а за ученици 1. Заслужава си. Освен специално изложените на маса до входа, има и зала навътре. Те са много зали и в една от тях са орхидеите.

dragonfly28, и аз мислех, че прозрачната саксия е задължителна за фаленопсисите, но днес разбрах, че съвсем не е задължително да е такава. Дори в тях по-лесно зеленясвали/  newsm78 някой беше споменал за такъв проблем/. Там почти всички бяха в най-обикновени керамични саксии. Прозрачни саксии продават в Метро, но лично на мен не ми бяха харесали много - имаха малко дупки за оттичане на водата, бяха по-големи по размер от оригиналните и от много трошлива пластмаса.

Последна редакция: нд, 28 фев 2010, 23:23 от tania67

# 672
Привет, момичета! А аз изпуснах тук изложбата Sad. Само разгледах снимки, много красиви. Прочетох за изложбата в България, сигурно е било страхотно. Наистина ли прозрачните саксии не са задължителни? Моите са само в такива. Свекърва ми има няколко в прозрачни и едната е много зеленясала. Има и в нормални керамични или пластмасови и се развиват много добре. Цъфтят като луди. Много красиви, с големи цветове. А казаха ли неЩо за торенето? Кога да се торят? Аз ги торя през поливане, дори и когато цъфтят. А как почиствате листата? Много са праШни на моите, да ги почистя ли с вода? До скоро Hug Hug Hug

# 673
  • На планетата Земя
Здравейте!

Надали ме помните, но аз не съм ви забравяла. Не съм писала от ноември, то не беше път, празници, тревоги. Но сега отново съм на линия! Имам толкова да изчитам. Днес следобяд стигнах до страница 20.

Писали сте толкова интересни неща. Връщам се да наваксам пак с материала, преди да заспя и след това ще се включа вече по-актуално.

Днес бяхме до Баумакс, купих си едно виолетово фалче по 14,99 лв.

# 674
Момичета да се похваля и аз ходих на изложбата днес, но за мое съжаление не можах да се класирам за лекцията. Таня, чакам с нетърпение да споделиш  наученото от теб. Аз бях с проблема със зеленясването и питах една жена, която явно се занимава с орхидеите. И аз това разбрах, май е по-добре да са в непрозрачни саксии, а по книжките пише точно обратното  newsm78. Аз обаче успях да си купя едно пафче , което не е цъфнало и не се знае точно какво е. Да видим дали ще ме изненада приятно.
Аз си търся енциклия ,ако някой е виждал или види,моля да сподели.

Общи условия

Активация на акаунт