ВЗЕХ СИ ДЕЦАТА СТРЕСИРАНИ И В КРЪВ ОТ ГРАДИНАТА

• 58 910
  • 928
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Ели, не ме разбирай погрешно, просто не разбирам какво значи "ще дам блузката като му дойде времето" Според мен времето отдавна дойде. Аз самата не бих могла да изкарам толкова време, без да знам дали е кръв наистина. Защото ти всъщност няма как да си убедена дали наистина е кръв, нали така?
До колкото помня каза, че имаш два коза, които пазиш, за да ги уличиш - единия го даде: че не е първия случай. С втория какво стана?
През цялото време казваш, че от градината като цяло си доволна, че нямаш сметки за разчистване с директорката и с градината, а искаш да "накажеш" учителките. До тук добре, но защо тогава сложи градина в черния списък на градините във форума тогава?
Ето тези неща не разбирам и някъде ми се къса нишката.

# 676
bubcheto15 ,Здравей!С блузката се занимават адвокатите PeaceМного е лесно от страни да се казват неща от сорта/не ме разбирай погрешно Peace/:"аз това бих направила","защо не направи еди какво си","ако бях на мястото на бащата..." и т.н.Е да,но когато на човек му дойде до главата,тогава мисли и действа по свой си начин.Втория коз се проверява-няма да си позволя да пиша и говоря неща, в които не съм сигурна на 100%.Като цяло съм доволна от персонала на групата на Марти,от втората яслена група на близнаците.Не е в моята компетенция да "наказвам",когото и да било.Позволи ми да те цитирам,това което си написала е въпроса ,които задавам вече 1 месец:  А аз отново ще се опитам да насоча темата към-най важния проблем - липсата на адекватна реакция и поведение от страна на педагогическия персонал в тази ситуация ,това е от първия ти пост:Говоря за това, че учителките не се реагирали по правилник и това е проблем. Травмите на децата не са доведени до знанието на родителите, без значение от какво са били причинени, като по този начин е отнета възможността на родителите да вземат бързи мерки за здравословното състояние на децата си. Факт е, че близнаците не са постъпили в този вид в градината и липсата на каквато и да било ангажираност по случая на педагогическия персонал е наказуема. Това, че децата са буйни или хиперактивни не е повод да се зарежат да се изтрепят дори и по между си, без дори да се направи опит да се приведат в нормален и приличен вид Ако на теб не ти се бяха обадили,ти какво щеше да направиш?И да-след 1 месец "нападки"-колко съм  конфликтна,"биела съм бавноразвиващите си деца","очернила съм градината",причинила съм "психически тормоз"на персонала  ,мъжът ми "заплашвал със саморазправа родители #Crazy-слагам градината в черния списък Peace.Сега съм "лошата"-търся си правата и си отварям прекалено много устата Peace

Последна редакция: нд, 13 дек 2009, 23:12 от elito-3

# 677
Аз не знам защо все въртите и сучете каква майка е Ели  Rolling Eyes
Нещо в темата пишат прекалено много хора, които просто искат да си пишат нещо си. Ама дали е във връзка с основното нещо, което ни интересува - няма значение!
Оставете я на мира да си върши нещата и когато има време да каже какво се случва  Peace
Много моля, четете темата за да не питате еднакви неща.
Основните въпрос си са: Защо няма адекватна реакция от страна на персонала, когато е имало инцидент? Какво се е случило с децата? Всички други въпроси са само запълване на излишното ви време - да има какво да си пишете и да си четете.
Ели, моля те да не се връзваш и да отговаряш за щяло и не щяло!
Какъв й бил втория коз?!?!?!?!?! Просто не вярвам, че вие вярвате в това: Ели да е длъжна да описва всяко свое действие по случая в Интернет.
И как още не се е намерила някоя майка да я обвини в немарливост и незаинтересованост към семейството, поради прекомерно дългото висене пред компа, имайки предвид дългите й и подробни постове....

# 678
T@LI   айде недей с този наставнически тон  Stop
Не всички ги вълнуват основно въпросите, които вълнуват теб и не за всички "основното нещо" е твоето основно нещо.И ако на теб някои въпроси ти се виждат като за запълване на времето и темата, знаеш какво да направиш, нали?!
Мисля, че след като Ели е направила проблема си толкова публичен (интернет и телевизии) имаме право да задаваме въпроси и да търсим отговори.Аз се надявам да ги получим не само от нея и не само ние.

# 679
  • София
Ели, точно във връзка с посочения от теб цитат не разбирам протакането. Случите с мойто и твойте деца са абсолютно несъвместими, защото при мойто е повече от очевидно и няма как да се отрече дори и да са искали. При теб всички виждаме, че персонала има как да извърта и да се измъвка и за това казвам, че ако се докаже на момента, че това е кръв ще им затвориш устите. Точно за това в началото написах не ме разбирай погрешно, защото въобще не коментирам каква майка си и не твърдя, че биеш бавно развиващи се деца и не коментирам мъжа ти кого е заплашвал. На мен не ми влиза в работата каква майка си, никога не съм ставала свидетел да тормозиш децата си и не мога да го твърдя. Ако има хора, които са били свидетели на такова нещо и си мълчат и не са информирали компетентните органи за този тормоз, те са не по-малко виновни. И факта, че тези хора, които го твърдяха изчезнах а,ме навежда на мисълта, че те са много далече от истината. Какви методи на възпитание прилагаш си е лично твое решение, всеки родител има правото да си възпитава децата според неговите си възгледи. За това и до този момент не съм коментирала нито теб, нито мъжа ти, нито децата ти. Единственото, което ме касае мен е да се докаже, че персоналът е действал некомпетентно и непрофесионално и ако наистина е така да има наказани. А колкото повече историята се протака във времето и се преекспонира, толкова повече шансовете за това намаляват. Защото сама виждаш, че активността в темата намалява драстично, а медиите все по-малко се интересуват от случката. Ще стане както със всичко друго в България - всяко чудо за три дни, жалбите ти ще потънат в архивите, кои с отговор, кои само с входящ номер и всичко ще си отшуми без резултат.
T@LI , аз пък ще ти кажа, че първия основен въпрос, който трябва да се докаже е имало ли е инцидент и какъв, за да могат да се задават следващите въпроси, които ти пишеш. И на тебе какво точно ти пречи задаването на въпроси. Аз не съм вързала Ели да стои пред компютъра да ми отговаря, когато може тогава пише. И точно защото чета темата от самото начало, следя репортажите и търся логиката си позволявам да питам.

# 680
Изобщо не искам да се заяждам  Peace
Само, прекалено ми се струва нищенето на всички детайли тук в нет-а.
bubcheto15, според мен е явно, че инциндент е имало. Дори и не успявам да допусна, че децата са стояли цял ден наранени и никой не е забелязал  Shocked /ако Ели ги е завела в този вид - хематом, наранено ухо/ Хематома е явен и не вярвам, че ако предадеш детето сутрин в този му вид на госпожата, тя няма да забележи  Naughty
amber, тона ми никак не е наставнически - изразявам мнение, и ако на теб не ти харесва ''знаеш какво да правиш, нали!?''.  Ти самата ако оставиш настрана тона ми, и се огледаш ще видиш колко много излишни коментари има. Съгласна съм, че щом Ели е споделила началото с нас е хубаво до край да сме наясно какво се случва  Peace  но не и в най-дребни детайли, пък още повече да споделя каква е следващата й стъпка.
Мисля да спра да разводнявам темата.

# 681
  • София
Изобщо не искам да се заяждам  Peace
Само, прекалено ми се струва нищенето на всички детайли тук в нет-а.
bubcheto15, според мен е явно, че инциндент е имало. Дори и не успявам да допусна, че децата са стояли цял ден наранени и никой не е забелязал  Shocked /ако Ели ги е завела в този вид - хематом, наранено ухо/ Хематома е явен и не вярвам, че ако предадеш детето сутрин в този му вид на госпожата, тя няма да забележи  Naughty
amber, тона ми никак не е наставнически - изразявам мнение, и ако на теб не ти харесва ''знаеш какво да правиш, нали!?''.  Ти самата ако оставиш настрана тона ми, и се огледаш ще видиш колко много излишни коментари има. Съгласна съм, че щом Ели е споделила началото с нас е хубаво до край да сме наясно какво се случва  Peace  но не и в най-дребни детайли, пък още повече да споделя каква е следващата й стъпка.
Мисля да спра да разводнявам темата.
Няма да е зле да спреш да я разводняваш, защото точно в детайлите се крие истината и само оттам може да му се хване края. Аз не отричам, че е имало инцидент, персоналът го отрича, затова трябва първо това да се докаже. Не видях да си дала особено полезен и целенасочен съвет, затова наистина ти предлагам да спреш и да пишеш, когато имаш да кажеш нещо съществено.

# 682
Шерлок Холмс бил сред нас  Sunglasses
Сега ми се изясниха нещата - имало основание за всички въпросченца  Joy
Темата не е за даване на съвети  Naughty Майката просто сподели с нас  Wink

# 683
Сега ми се изясниха нещата - имало основание за всички въпросченца  Joy
Темата не е за даване на съвети  Naughty Майката просто сподели с нас  Wink
Всъщност и гостите също споделиха с нас - много вероятно да не са гости, а потребители. Няма явни причини за подозрения от модераторите за това, че гостите са злоупотребили или че са се опитали да попречат, да скрият, да изкривят, да манипулират, като например един човек от един IP адрес, да пише като родител, след това като свидетел, след това като учител/директор и т.н. Което предполага, че тяхното (на гостите) мнение е вярно, макар и изкривено, защото (примерно) всеки вижда различно.

Има най-малко две други теми, в които пише за други потребители на форума, на които децата им са в същата детска градина, а в тази тема в началото са написани имената на някой от тези потребители. Има отчетни (или подобно) теми по градове, а също така има и за районите (кварталите) на София - там също пишат потребители. Би могло да има майка, която, когато децата са й болни и си стой у дома, през прозореца би могла да вижда кога Ели тръгва с децата си към детската градина. Част от тези потребители, не са просто любители на мълчанието. Техните профили са много по-стари и по-богати и по-активни и вероятно имат повече форумски приятелки и са се нагледали на повече истории, когато е имало опит форума да бъде употребен (много грубо казано).

gergandi - морална истина, защото е субективна. На пръв поглед - всички негативни намеци са отхвърлени един по един. Добре, но ако трябва да се навържат нещата и да се разгадае целия сценарий. Ето един пример - не търсете излични прилики или аналогии - просто това измислих: ако аз имам три кучета и една и съща жена ги разхожда всяка сутрин и това е с години. Всеки ден ми казва, че ядът всичко което видят на улицата и тя се страхува да не се отровят. Всяка седмица им се къса верижката поради същата причина - дърпат се, защото са надушили нещо. А едно от кучетата обича звука от токчета на обучките. Заради жената започва да ги разхожда сутрин с токчета. Тогава, тя смята ли ме за приятел? А аз смятам ли я за приятел? А ще се сърдя ли, ако кучето е скъсало верижката, а тя не ми е казала? А ако е изяло нещо отровно, а тя не е успяла да го опази? А ако е изяло нещо и повръща, а тя този път дори не е видяла?

Що се отнася до бузата - ами то си пише - на третият ден от случилото се детето все още е имало леки рани със засъхнала коричка. Голямо чистене на сополи ще е било (според твоята теория)
...само искам да поясня какво съм казала и какво искам да знам-никъде не съм питала/писала за бузките на Марио,не съм казала,че кръвта е от хематома...
...Приемам ,че към Марио няма посегателство,но на Антон ухото е дърпано,дали е наранено с нокът или друго нещо-не знам,но пак идва въпроса от къде са синините в горната част...
Пак повтарям,въпросите ми към персонала са:
1.Защо никой не ми се обади да взема Марио и да го закарам да го прегледат?/за блузката като докажат какво има по нея  ще си задам въпроса/
2.Защо на Тони ухото му е синьо в горната част и от къде е раната вътре,в ушната мида?
...Попитах какво става с децата ми,а Николова ми отговори,че знае само за хематома,за другите наранявания и кръвта по дрехата нямаше обяснения.
...лелката-Диди.Поговорихме като нормални хора с учителката ,тя също каза,че не знае откъде са нараняванията на децата-знае само за хематома на Марио-бил паднал и се е ударил в ръба на масата.Да,знам,деца са случва се,но и двамата в един ден да са с такива жестоки наранявания...
...а Марио като не му се угоди,ляга на земята и почва да си блъска главата и да се тръшка...
Не искам да коментирам, да обобщавам или да играя (морална/субективна) защита за детската градина. Трудно ми е да си изпразня главата и да прочета всичко от самото началото, за да го оценя по-безпристрастно. Ако сте чели първото ми мнение, ще знаете кое ме обърка , а накрая се оказва, че причини за голяма драма няма. Аз бих могъл да се сърдя, че никой не ме поправи за бузата. Може би, съм чел през ред, но като потърсих, не намерих Ели да е писала по-рано, че това не е важно (?). А от друга страна - много потребители са писали и са се впечатлили от бузата. Може би Ели е нямала време. А във всеки профил има "Последно Активен" - ако човек се опита да наблюдава и това време се променя много често, какво значи.
ПП: модераторите, ако искат да трият/редактират - винаги съм за хората, а не за държавата. В този случай - съм някъде посредата

# 684
Има най-малко две други теми, в които пише за други потребители на форума, на които децата им са в същата детска градина, а в тази тема в началото са написани имената на някой от тези потребители. Има отчетни (или подобно) теми по градове, а също така има и за районите (кварталите) на София - там също пишат потребители. Би могло да има майка, която, когато децата са й болни и си стой у дома, през прозореца би могла да вижда кога Ели тръгва с децата си към детската градина. Част от тези потребители, не са просто любители на мълчанието. Техните профили са много по-стари и по-богати и по-активни и вероятно имат повече форумски приятелки и са се нагледали на повече истории, когато е имало опит форума да бъде употребен (много грубо казано).

И какво са видяли през прозорците си въпросните потребителки, докато си стоят в къщи и си гледат децата, зяпайки през прозореца?  newsm78
Че нямам време да се ровя да ги търся, пък още повече да следя кой кога е бил последно активен и през какво време влиза във форума!  Peace

# 685
  • Brokenpromiseland
winter wolf, въпроса за бузата го повдигнах аз, когато се опитвам да анализирам травмите.
Тогава казах, че е възможно хематома да се е получил от удар (някъде по мебелите), но ужулването със сигурност не е от дреха, а от нещо по....Лично на мен ми се струваше от мокет/килим или нещо подобно.
Подобно травми изглеждат точно така. С това си обясних и кръвта по блузата - такива ожулвания кървят доста.
Подбни травми обаче не остават незабелязани - не може никой нищо да не е чул и видял.
Не е приемливо персонала да нехайства и да не почисти раната, да не я третира някак...
И след като се е видяло, че хематома се уголемява (4см/2см по памет на 3 ден) защо ене са уведомили родителите.
Всеки разумен човек знае, че при удар на главата е необходимо допълнително наблюдение. Незнам дори дали си имаш представа какво би станало ако Марио имаше вътрешен кръвоизлив?
И ако мога да приема вашето незнание (никой не е длъжен всичко да знае), то не мога да кажа същото за мед.сестрата.

Ухото на Тони също може да е ударено от някоя играчка, но защо пак никой за нищо не е наясно.
Каква е тази детска игра  при която има 2-ма със сериозни травми.Кой е оставил децата без надзор?
Никой директно не обвинява учителите в побой - всеки е невинен до доказване на противното, но за безхаберие и професионална немърливост, а казвам - виновни.

# 686
winter wolf, въпроса за бузата го повдигнах аз, когато се опитвам да анализирам травмите.
Тогава казах, че е възможно хематома да се е получил от удар (някъде по мебелите), но ужулването със сигурност не е от дреха, а от нещо по....Лично на мен ми се струваше от мокет/килим или нещо подобно.
Подобно травми изглеждат точно така. С това си обясних и кръвта по блузата - такива ожулвания кървят доста.
Подбни травми обаче не остават незабелязани - не може никой нищо да не е чул и видял.
Ако това с бузата се е случило там. Незнам защо Ели не иска, не дава, не коментира и не коригира информацията за бузата. Изглежда, че тя не мисли, че кръвта по блузата е от бузата.

...само искам да поясня какво съм казала и какво искам да знам-никъде не съм питала/писала за бузките на Марио,не съм казала,че кръвта е от хематома...

ПП: ORHIDEA - казах, би могло. Не съм казал, че го пише нагоре. Казах, че са малко включванията, а потребители от този район или от тази детска градина - има.

# 687
  • Brokenpromiseland
Ами вероятно Ели ще каже защо не е обълната такова внимание на бузките - предполагам заради силният стрес покрай хематома (който е по-сериозно нараняване).
Цитат
Дойде и брат му близнак при мен и видях доста голям хематом над дясното око,ръкавите на блузката му бяха в кръв.Попитах какво става с децата ми,а Николова ми отговори,че знае само за хематома,за другите наранявания и кръвта по дрехата нямаше обяснения
Това е от първият и пост - явно си е питала и за тях, но така и не е получила адекватен отговор.
Всъщност е трудно човек да повярва, че едно ожулване може да е толкова кръвотечащо, но е факт.
Раната макар и повърхностна засяха доста капияри.
И пак казвам - това си е лично мое предположение.
Моята дъщеря веднъж бе паднала от гърнето  Laughing hahaha. беше си забила носа в мокета и се получи точно такова нараняване, което кървеше много. От там просто направих асоциация със публикуваните снимки.

# 688
                     Признавам ,че не съм изчела темата от началото,но ми направи впечатление,че г-жите в дет.градина нямат обяснения за нараняванията на децата.
         Въпросът е защо,къде са били?Възможен отговор-оставили са децата сами, за паузата кафе+цигара.Нещо често срещано в  дет.градини и яслите. Peace

# 689
  • Brokenpromiseland
То няма лошо човек да разпусне, но все един възрастен трябва да остане в групата да контролира децата.
Ами ако от някоя играчка изпадне остро парче и някое дете се самонарани или умишлено тръгне да бие другите..
Да не говорим, че според обясненията на директорката това е станало в присъствието на учителката.
Значи тя хем знае, че детето е бягало за столчето и е паднало, хем не може да даде адекватно обяснение...Ето тук пъзела се пука.
Видяла, че детето паднало, но незнае какви са тези наранявания по челото, бузата - не знае от къде е кръвта.
Доста дълга цигара са пушили според мен... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт