ВЗЕХ СИ ДЕЦАТА СТРЕСИРАНИ И В КРЪВ ОТ ГРАДИНАТА

• 57 844
  • 928
  •   1
Отговори
# 150
Браво Ели, че не се отказваш да търсиш истината.
Честит рожден ден на малките палавници!

# 151
Здрави и щастливи да са рождениците Тоти и Марио! Нека спят спокойно, играят весело и безгрижно!Нека сълзите в очите ти Ели бъдат само от щастие!  bouquet  bouquet  bouquet
Кураж, мила  Hug Hug Hug

# 152

Честит рожден ден на близнаците!
Честит празник и на теб!
Пожелавам ти да бъдеш най-обичаната майка и най-желаната съпруга

# 153
Ели, честит рожден ден на твоите сладури! Да са живи и здрави  и дано всичко това остане в миналото!
Искам да те поздравя и за силата ти като майка, и за гражданската ти позиция! За мен единствената ти грешка е, че веднага не си повикала полиция! Моля те ,не ме разбирай погрешно, не те съдя и си представям как си се почуствала. Подчертавам го като съвет ми към други, попаднали, да не дава Господ, в подобна ситуация.
В такава ситуация ти няма какво да се изясняваш. Щом има насилие, има виновен - дали учител, дали дете-и в двата случая първият носи лично наказателната отговорност, а за малолетният при нанесени вреди материално отговаря родителят/настойникът. Работата на компетентните държавни органи е да изяснят фактите. Колкото и да ни е трудно да се доверяваме на българските органи на реда, хубаво е да го правим и да изискваме от тях. Така хем и те ще свикват да си вършат работата ( а те си имат начини да съберат необходимата информация на място),  хем и имаме шанс да попаднем на съвестен служител. Ако пък екипът откаже да си свърши работата, да уточнявам ли, че всеки си има шефове, а шефът служи, за да се оплакваме, когато сме недоволни от работата на подчинените му, т.е. винаги и всеки един от нас може да изиска нов екип. Институциите са, за да ни обслужват. И, повярвайте ми, аз точно така действам, когато съм недоволна от обслужването им. Досега не ми се е случвало да не получа желаното-въпросът е да познаваш добре правата си.

Искам от сърце да поздравя и изкажа уважението си към тези момичета, писали в темата ти, които по някакъв начин са се опитали да ти помогнат с макар и минимално действие!

Бих искала да попитам и майките, които тук споделят за издевателства, извършени над техните деца-защо не сте действали?! Това е било неморално и неетично бездействие спрямо всички, не само спрямо Вашите деца. А оправдание за подобен род бездействие винаги се намира! Затова и ситуацията е такава в тази държава-извинявайте, момичета, но бездействайки, вие ставате безмълвни свидетели и съучастници на случаите на насилие спрямо вашите деца!

Ели, за мен няма значение дали децата ти са по-палави или дори хиперактивни. Инцидентът е станал в институция, предназначена да се грижи за сигурността и отглеждането на нашите деца. Освен това институцията е публична, съответно всеки гражданин има право да поиска разследване и прозрачност на информацията относно всеки случил се там инцидент. Фактът, че семейството ти има близък контакт с медия, в случая е само от полза и никого не касае.
Аз работя в сферата на защитата на човешките права, работила съм в тесен контакт с Комисията по защита на човешките права към ЕП, но мога да ти бъда полезна от момента, от който изчерпиш вариантите с българските институции-искрено се надявам това да не се случва и нещата да се изяснят, а виновните да бъдат наказани. Ако не стане така, нататък ще търсим правата ти на европейско равнище. Специално ще проверя как стоят нещата по твоя случай с влизането в сила на Лисабонския договор, което носи нови задължения за държавите-членки на Европейския съюз и може да се окаже от полза на по-ранен етап.

И Ели, няколко чисто практически съвета, макар че ти и семейството ти явно имате добра юридическа и гражданска култура и сте предприели всички необходими стъпки, но все пак ако мога да съм в помощ:  в никакъв случай не се съгласявай на срещи с представители на детската градина или общината без присъствието на твои свидетели. Ако може да присъства адвокатът ти -още по-добре. Ще говоря с моя приятелка, тя е  юрист, активна е във форума, представлява неправителствена организация за превенция на насилието срещу деца. Надявам се те също да се ангажират с твоя случай и да ти помогнат по юридическата част.  Още от самото начало на срещи и разговори си обявявай, че ще записваш с дипломатичното пояснение, че не искаш да възникват недоразумения и неясноти в бъдеще. Имаш правото да го правиш, освен ако някой не се възпротиви излишно и МОТИВИРАНО. Не обсъждате ничий интимен живот! Нито пък го правиш тайно, а дори и да записваш с телефона си, без те да знаят, не ми е известно това да е забранено от закона в тази му форма и по този начин конкретно.
Ако някоя от двете майки, за които спомена, отново те заплаши-даже моят съвет е да я предизвикаш да го повтори, запиши я! И веднага подай жалба за психически тормоз. Записът няма да има доказателствена стойност, но простачката ще си има едно на ум. След като видях ТВзаписа, имам няколко тези за поведението им:
1. Или в ситуацията е замесено трето дете-деца,защо не някое от техните. Съответно нападат първи, иначе агресията им спрямо теб е меко казано странна и необяснима.
2. Или персоналът разпространява фалшива теза, изкарвайки по някакъв начин "черни" теб и децата ти.
3. Тази е най-елементарната, но за съжаление не е невероятна : очевидно си една прекрасна майка, много красива жена и вероятно щастлива съпруга,  така че е много възможно да си обект на комплексарска "доброжелателност".
Моля те доколкото е възможно да ни информираш за развоя на разследванията.  Мисля, че думите на съпругът ти от записа най-точно описват значимостта на това, което правиш в момента: "Това можеше да е ТВОЕТО дете!"

Последна редакция: пн, 09 ное 2009, 19:27 от Angelviolet

# 154
Angelviolet , потърси, моля те темата  за наритване на задници в клюкарника. Ще бъдеш бижуто на каузата, разпиши се.
Както и Ели, ще може да информира по-широк кръг хора за развитието на случая.

Пп. Ето я темата: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=312662.0

Последна редакция: пн, 09 ное 2009, 19:09 от минзухар

# 155
  • София
Просто не мога да повярвам, че още се случват такива неща. Детето ми още не ходи на ясла ( чакаме още ) и най-големият ми кошмар, е че това може да се случи и на моето дете.
С цялото си сърце ти пожелавам да успееш в начинанието. Колкото и да ти е трудно се надявам да ти стигнат силите (и нервите ) за да накажеш тези хора. За БОга това са деца! Трябва ли да наказваме собствените си деца, като ги записваме в такива учруждения. Знам, че има персонал и персонал. Хората са различни, но не мисля , че трябва да търпим на всяка цена само и само някой да гледа децата ни.
Знам, че на много хора хлябът им зависи от това дали има кой да гледа децата, но ще допуснете ли това де се случи на вашите деца?
Искрено се надявам родители от същата група да помогнат с информация за ситуацията.
 Hug
Успех.

# 156
Наистина и аз се чудя, защо мълчат тези "подписали се вече" родители от същата група??? Защо мълчат и родителите, чиито деца бяха съученици в яслата на пострадалите деца??? Сигурна съм че и те има какво да напишат, даже съм убедена.....Чудя се защо мълчи и персонала от двете яслени групи във въпросното ОДЗ, където близнаците са прехвърлени отново с някакви възражения от едната група в другата. Мисля си че когато имаш възражения относно качеството на обслужване в конкретно ОДЗ, не е ли редно да ги отправиш навременно и на необходимото място - при директора и ако не стигнете до взаимно съгласие "да се разделите". Дали един хематом би изчезнел /така че да не го забележи съдебен лекар/ за 15 мин, толкова време, колкото би отнел един разговор с директорката НАВРЕМЕННО след установяване на травмите от майката още в ОДЗ-то. Защо една майка, е пропуснала да отстоява човешките права на близначетата си още в конкретната ситуация "на място" а после вече е режисирала реакцията си, чрез медии...отговарям си само по един начин: "евтина сензация в евтина телевизия". Трогателно....засрамете се на кого съчуствате, на майката която потърси първо начин за раздухването на проблема отколкото решението му. /Даже си направи и реклама, кога да я гледаме....аудиторията е налице/ . Питам се още нещо, цитирам: "а Марио като не му се угоди,ляга на земята и почва да си блъска главата и да се тръшка" не е ли това ситуация в която може да се получи хематом.
На форумски език ДА ПИШЕШ С ГОЛЕМИ ЧЕРВЕНИ БУКВИ някога беше пример за лоша форумска култура казано направо по този начин ИЗКРЕЩЯВАШ мнението си. Дали това че Ели постоянно "крещи" по този начин и тук, не е причината тя да не е получила отговор от институциите от които го чака....или...още по-лошо....да е получила, но да не го е чула Sad((
Съчуствам на всеки един родител изпаднал в такова положение /дано не се налага на никого да споделя такива неща / но само в случай че в поста му намирам едно адекватно поведение и отношение в защита на децата си.

# 157
tricky_ti  
Цитат
...засрамете се на кого съчуствате, на майката която потърси първо начин за раздухването на проблема отколкото решението му
[/color]

Мисля, че всеки има право да съчувства на когото си прецени и не си ти човекът, който ще определя от какво и как да се срамуваме!
Възможно е Ели да ползва червените букви, защото отправя вик за помощ, например. Към едно "цивилизовано", "европейско" общество, което допуска такива неща да се случват на децата му...
 А  медиите, то други освен "евтини" в България лично аз не съм забелязала да има, така че не виждам с какво тази телевизия е по-лоша от другите,  съществуват точно, за да отразяват и взимат отношение по "нашите", на гражданите проблеми, а не да ни "облъчват" от сутрин до вечер с образите на едни и същи още по-евтини политици и "публични" личности. Защо ли си мисля, че насилието над деца е не само подходящ, но и изключително важен за "раздухване", обществено обсъждане и решаване проблем...А отговор от институциите Ели ще получи, можеш да бъдеш сигурна. Защото го търси! Още е рано да се правят изводи. но достатъчно хора ще се заемат да й помогнат, именно защото има доблестта да сподели гражданската си позиция.
Цитат
Защо мълчат и родителите, чиито деца бяха съученици в яслата на пострадалите деца???
От първо лице като очевидец ли пишеш или просто ти е трудно да се изразяваш и пишеш достатъчно грамотно, съдейки по целия ти пост?  И ако си очевидец, явно имаш някакъв проблем да се легитимираш и очевадно тенденциозно "цъфваш" тук като гост и почваш да раздаваш нареждания.  Добре дошла! Ама се чудя защо точно по този начин?

Последна редакция: пн, 09 ное 2009, 21:43 от Angelviolet

# 158
Съчуствам на всеки един родител изпаднал в такова положение /дано не се налага на никого да споделя такива неща / но само в случай че в поста му намирам едно адекватно поведение и отношение в защита на децата си.
Ами прочети малко по-внимателно постовете на Елито и ще намериш доста логични неща.
Първо, по времето, когато децата се взимат от градина, директорите не са вече на работа, защото работното им време е свършило. Или ти деца нямаш и този факт не ти е известен?
Второ, извини ме, но аз смятам, че не е било работа на майката да ходи да се разправя и да остави трите си деца ей така, в коридора, може би?!
Освен това, жената 10 пъти е искала обяснение от понеделник от учителки и директорка, които ИЗОБЩО не са съдействали, докато се стигне до телевизията и е подала жалби, където си е редът, така че явно не разчита да си прави реклама (подобно низостно изказване направо ме отврати!), нито разчита телевизията да й реши проблема, просто против безскрупулните и некадърни педагози в градината явно нищо друго не помага... то и това не помогна, както виждаш, тъй като те са толкова нахални и безочливи, че не пожелаха да се покажат - невъзпитанието явно им е отличителна черта, така че не виждам какво изобщо засягаш въпроса.
Не разбирам какво целиш с поста си, нито мисля, че съчувстваш на когото и да било... Смятам, че се заяждаш и че е изключително неприятно да влизаш като гост и да се държиш по подобен начин.

Колкото до трактовката ти, че жената нищо не е чула, единствено ме кара да предположа, че по някакъв начин си свързана с въпросната градина и се опитваш да я злепоставиш. Кажи си какво искаш точно, но без да раздаваш обяснения за психологичното състояние на жената. Пожелавам ти, ако имаш деца, никога да не ти се налага да изживееш подобно нещо! Но чест не ти прави това, което пишеш.

# 159
gergandi, не се нервирай! Целият й пост е явно неуважение към нашата, и най-вече нейната собствена, интелигентност.  Толкова е прозрачно защо изведнъж изниква от нищото, че не си струва да се коментира. И то точно на рождения ден на децата...

Последна редакция: пн, 09 ное 2009, 21:53 от Angelviolet

# 160
gergandi, не се нервирай! Целият й пост е явно неуважение към нашата интелигентност.  Толкова е прозрачно защо изведнъж изниква от нищото, че не си струва да се коментира. И то точно на рождения ден на децата...
Ох, права си, просто се опитвам да спестя на Елито обясненията, че 1000 неща са й на главата, пък сега ако трябва и на това да отвръща...

# 161
Елито, пиши ми на лични и ми изпрати снимките, и телефона, моля те. Тия жени драли ли са децата, що ли?! Това детска градина ли е, или концлгер?! Да са ти живи и здрави момченцата!  bouquet

# 162
tricky_ti,   Shocked  ти нещо не си на център!!!!
Как изобщо успя главата ти да роди подобни мисли  Sick
Как допускаш, че една майка би търсила сензация и начин да се покаже в ТВ по този начин?!
Най-вероятно не си родител, а ако си то си от онзи тип 'схлупени' домакини, които освен да завиждат и да се разхождат раздърпани, друго не могат.
Ели, много те моля да подминеш този пост и изобщо да не го коментираш! Не си заслужава и секунди от времето ти   bouquet
Маша, дано да успееш да й помогнеш! Целувки!

# 163
Angelviolet много ти благодаря за всичко,което си написала!ТИ МИ ВЪРНА НАДЕЖДАТА!!!Вчера на срещата не съм била сама-не знаех,че има среща-НИКОЙ НЕ МЕ Е ОСВЕДОМИЛ!!!Отидох да подам жалбата на директорката,вкараха ме  в  кабинета и почнаха с нападките.Коментари и обяснение за случилото се нямаше-имаше четене между редовете на жалбата ми,защо съм писала това,защо съм писала онова и т.н.Щом съм била пуснала жалби в 6 институций,значи отиваме на съд-каза кмета.Поясних,че последните три жалби са на изчакване.Това е-нападки,лъжи,лъжи и пак лъжи-директорката определено си изпусна нервите-преиграваше много,казах й,че изопачава нещата и няма да коментирам каквото и да било.Директорката относно преместването на близнаците от 1 в 2 яслена група каза,че"ПРЕМЕСТИЛА МИ Е ДЕЦАТА В ДРУГА ГРУПА ЗАЩОТО ТАКА СЪМ БИЛА ПОЖЕЛАЛА",жената ,която беше с мен я попита дали не ми е искала обяснение,как така ще ги мести без да попита защо така съм пожелала,не може по средата на годината ей,така защото са ми много сини очите директорката да се съгласи да ги мести без да имам основание за това-нямаше какво да отговори.Просто когато написах преди 1 година обяснението и преместихме децата,повтарям се-не взех входящ номер,защото не знаех ,че така се процедира.Изкараха доктора от Пирогов -некадърен.Едно медицинско било писано за двете деца,т.е. накарала съм да напишат ,че Антон освен нараненото ухо има и наранявания ,които са на Марио-доктора,който ги прегледа видя и ,че бузата на Антон е отекла и по-бледа-ТОЙ Е ДОКТОР И ТОВА МУ Е РАБОТАТА!Директорката много се изложи с това си пояснение.Попита учителките дали само моите деца са с памперси(не виждам памперсите да имат нещо общо,освен ако не са дали да им се смени памперса и...)едната учителка и лелката казаха,че са само мойте деца,а другата учителка ,каза,че имало и още няколко,които наобед се "подмокряли".Две лъжат-една ги оправдава.
Много ще ми стане мъчно,ако учителките на Мартин излъжат,че съм имала конфликти с тях-пак казвам-прекрасни педагози,много съм им благодарна за отношението им към сина ми.
Ще Ви държа в течение за всяко едно нещо  bouquet
Пак повтарям-нямам интерес да лъжа за каквото и да било,не са ми хич приятни дадените обстоятелства.Дори и да ме изкарат "луда" аз си знам истината,не искам да разочаровам никой-ВИНАГИ ЩЕ ЗАЩИТАВАМ ДЕЦАТА СИ!Вечерта при поредното преобличане на Тоти,сценария се повтори-детето изпадна в истерия.Мъчно ми е да го гледам така,не съм била при него да го защитя , не може да ми обясни от какво се страхува,не знам как да го успокоя-казвам му,че мама е силна и няма от какво да се страхува.............Имам клип,не знам как да го кача,за да видите за какво става въпрос...
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ПИСАЛИ В ТЕМАТА МИ,НА ВСИЧКИ,КОИТО МЕ ПОДКРЕПЯТЕ И МИ ПОМАГАТЕ!НЯМА ДУМИ НА СВЕТА,С КОИТО ДА ИЗКАЖА  КОЛКО МНОГО СЪМ ВИ ЗАДЪЛЖЕНА!

# 164
T@LI не знам за какво говориш Mr. Green
Момичета,заянапред ще имам силна нужда от вас-не мога да се боря сама Hug

Общи условия

Активация на акаунт