ВЗЕХ СИ ДЕЦАТА СТРЕСИРАНИ И В КРЪВ ОТ ГРАДИНАТА

• 58 910
  • 928
  •   1
Отговори
# 495
bubcheto15 , съжалявам за станалото, но пък наистина страхотен пример! Точно за това става дума!
Надявам се, че детенце е добре  Hug

# 496
Ето, че някои педагози могат да реагират адекватно!
Наистина не са изключени инциденти, дори ние когато се грижим за по едно дете, се случва, но важна е реакцията на персонала след това.

# 497
Скъпа госпожо,разбрах ,че вие не работите и имате възможност да се грижите за децата си.Защо ги изпращате в детска градина,която не харесвате и при персонал,който не одобрявате.Аз също имам 2 деца,но за тях никъде не можах да намеря свободни места в дуржавни детски градини и сега работя на 2 места,за да им плащам частната детска градина,в която ги приеха.Направете и вие същото като мен и спрете да занимавате всички с вашите проблеми.Крайно време е всички ние -родителите да се обединим и да поставим въпроси и изисквания към съответните ведомств-правителство,министерство и община да направят детските ни градини комфортни ,с нормално и достойно заплащане на персонала в тях,с намаляване бройката на децата в групите и най-важното да се увеличат таксите,защото с тези мизерни сумички,които плащаме положението ще остане същото.Авие ,скъпа госпожо,какво сте направили или дали за тази детска градина,за да подобрите условията там.Дайте нещо или направете нещо и ми кажете.С уважение -Драгина

# 498
  • София
От сутринта чета и не мога да повярвам на очите си...

Много е трудно да се разбере къде е истината, но едно не може да се отрече: Елена като майка трябва и е длъжна да разплете историята до края, и не би трябвало да има нормален човек на този свят, който да я упрекне...

В нейната ситуация аз може би бих стигнала и до саморазправа... Просто акъла ми не ми побира тази майка от къде го взе това търпение в тази ситуация...

Аз лично не приемам довода, че децата са виновни, трудни, необуздани, по простата причина, че това са деца, но работата на учителките е да намерят подход към тях, за да ги променят. Все пак децата са на възраст, в която поведението се моделира и това е работа на родителите и на педагозите.

# 499
  • Brokenpromiseland
Цитат
Направете и вие същото като мен и спрете да занимавате всички с вашите проблеми

Статута на градината не е предпоставка да се смята, че това не може да се случи и на вашето дете..Но дори и да е така, има десетки хиляди деца, които посещават държавни заведения.
Злоупотребите на служителите са почти ежедневни, така че най-голямата грешка която можем да направим е да си заровим главите в земята.
Кой ако не ние трабва да защити децата?
И в случая не става дума само за проблема на Ели...подобен проблем имат много родители, които по принуда мълчат.
Чест и прави, че раздухва случая, за да може учителите малко да се постреснат.
Права сте, че трябва да се предприемат мерки, но откровено казано незнам коя ще е тази институция, която ще накара властимащите да се размърдат - вероятно само обединението на сдруженията и неправителствените организации, с помоща на Агенция за закрила на детето може да стартира този процес.
Всеки ден се виждат и чуват последствията от лошото образование в България. Всички се оплакват, че новите поколения били "такива" и "онакива"...но те не са виновни...ние сами си ги направихме такива.
И ако искаме бъдещите поколения на държавата ни, да са физичеки и психически здрави (доколкото е изяснено това понятие), то този процес трябва да започне от най-ниското стъпало.
Трябва да се организират безплатни курсове за бъдещи родители, да има ефективна безплатна психологическа помощ за младите родители, да се реформира началната, предучилищна и училищна система.
Трябва да се въведат норми, които да бъдат съотенсени както към родителите, така и към персонала на детските заведения и училища.
И да, едно от най-разумите неща които могат да се направят е да се делигират буджетите, да се повишат таксите. На този етап обаче, това е почни невъзможно, тъй като те са съобразени съобразно МРЗ.

# 500
Скъпа госпожо Драгина, договорът е съглашение между две или повече страни, което установява, определя или прекратява техни права и задължения.  Съгласно българския закон страните могат свободно да определят съдържанието на договора, доколкото то не противоречи на повелителните норми на закона и на добрите нрави. Това е проява на принципа на свободното договаряне, съгласно който страните в гражданския оборот могат да определят свободно взаимоотношенията си, стига същите да не противоречат на закона и морала. Принципът "Всичко, което не е забранени, е разрешено" е възприет и в българското законодателство. В този ред на мисли  всеки един гражданин на Република България, който сключва трудов договор, дава писмено своето съгласие да работи при определени условия срещу договоренето заплащане. Ако следвам логиката на Вашите разсъждения, тогава аз бих Ви задала следният въпрос: След като на педагозите в детските градини не им харесват условията и заплащането Защо те не напускат работа от държавните детски градини и не отидат да работят в частни такива, където всички знаем, че заплащането е по различно?И също така искам да Ви попитам Вас защото разбрах, че Вие работите - Ако на Вас не Ви харесват условията при които работите и възнаграждението, което получавате ще продължавате ли да седите на това място?
Не желая да се заяждам с Вас, а също така не мисля, че  тази е темата в която трябва да спорим по тези въпроси. Искам също така да Ви задам един въпрос извън темата: Какъв съвет ще ми дадете на мен, която се възмущавам от пътната инфраструктура в страната?
Разбира се, че въпроса ми е реторичен и ако следвам логиката на Вашите изказвания то аз ще си отговоря сама - като не ми харесва да хвана и да си асфалтирам пътищата.

# 501
Здравейте,
Отне ми няколко часа да прочета темата и да изгледам интервютата.Аз съм майка на 2 палави  от общо 3 деца и с много търпение и любов съм овладявала и овладявам техните капризи и прищявки, лягане на земята при отказ да получи желаното веднага, плач с крокодилски сълзи и дар.познати прийоми.
От моя опит ще споделя- синът ми /слава бога се кротна вече/ на възрастта на децата на Ели също беше нарочен за проблемен защото той не споделяше с мен какво се случва в детската и по късно в училище, и се оплакваха че бие децата, ходих на консултации с психолог и се оказа, че децата който е биел са му се подигравали, обиждали са го и неговия начин да се защити е бил този /това е споделено от него самия с психолога-не с мен/.За учителките и лелките е мн.лесно да се занимават с 20-30 еднакви деца и преекспонират когато има по-буйни деца в групата или класа.Умишлено настройват др.родители за да им "решат" проблема /като се оплакват от буйните деца и т.н./ защото не им се работи. Най-малката ми палавница е също буйна, за късмет учителките и бяха учителки и на каката /кроткото дете/ и я познават от бебе, търпеливи са и успяват да й привлекат вниманието и да я ангажират, и нямат проблеми с енергията й.
В заключение ще кажа - За огромно съжаление българина продължава да е с робска психика, продължава да живее в рамка, с мисълта, че всеки който е по-различен /имам в предвид палав/не е желан защото се отличава от масовката.Трудно е да промениш педагогическия подход на госпожа с 30 г. стаж повечето по времето на Тато дето вс.бяхме рани и еднакви.Нужни са педагози със знания, възможности и умения да приобщават в група различни по характер и темперамент деца.Професията учител е ПРИЗВАНИЕ, тя не е за всеки.
Поздрави за куража и успех в търсенето на истината.

# 502
В заключение ще кажа - За огромно съжаление българина продължава да е с робска психика, продължава да живее в рамка, с мисълта, че всеки който е по-различен /имам в предвид палав/не е желан защото се отличава от масовката.Трудно е да промениш педагогическия подход на госпожа с 30 г. стаж повечето по времето на Тато дето вс.бяхме рани и еднакви.Нужни са педагози със знания, възможности и умения да приобщават в група различни по характер и темперамент деца.Професията учител е ПРИЗВАНИЕ, тя не е за всеки.

Peace Peace Peace Peace Peace Peace
Мисля , че при 30 годишен стаж повечето по точно 20 не са при Тато
. Учител е ПРИЗВАНИЕ но майка също, това че децата си не ги възпитаваме не им обръщаме внимание и накрая разбирасе ни  е по лесно да виним тизи с ПРИЗВАНИЕТО

# 503
Мила анонимна душице,
Аз съм добре с математиката и сама мога да си сметна колко години сме в преход, ако не искаш или не можеш да разбереш нечии думи и подтекста в тях,  просто си мишкувай в дупчицата дето се криеш.За това сме на този хал, защото всички се крият и снишават глави когато има проблем и той трябва да бъде разрешен, за сметка на това при първа възможност анонимно ще дават мнения и оплюват другите.
Извинявам се на всички писали до момента без да се крият зад "Гост", че се налага да прочетат този пост, но не можах да се въздържа.

# 504
Мисля , че при 30 годишен стаж повечето по точно 20 не са при Тато
. Учител е ПРИЗВАНИЕ но майка също, това че децата си не ги възпитаваме не им обръщаме внимание и накрая разбирасе ни  е по лесно да виним тизи с ПРИЗВАНИЕТО
Не помня, нито Тато на изпроводяк, нито тези след него, да са събрали всички от персонала и да са ги завели на преквалификация по основните положения. Предполагам въпроса е най-вече - кога са учили, кога са придобивали професионалните си умения и навици... Ами то родител, който е шляпкан като дете, трудно би възпитавал по друг начин, а какво остава за учителите.

Колкото за обвиненията - никой НЕ обвинява учителите за това, че не са научили, че не са възпитали децата, че децата са израстнали травмирани, не са се реализирали децата и т.н. Напротив, най-големият въпрос или обвинение е елементарен: защо не умеят да си служат с телефон.
Ето ви пример: "Оставям Ви детето си, наглеждайте го. Довечера ще дойда да го взема и ще ви платя надница. Това е телефона ми, ако има проблеми." - хайде сега: ще получи ли надница за такъв вид наглеждане? Дори не говорим за грижа, за хранене, за обучение и занимания. Така го разбирам аз.

# 505
Скъпа госпожо,разбрах ,че вие не работите и имате възможност да се грижите за децата си.Защо ги изпращате в детска градина,която не харесвате и при персонал,който не одобрявате.Аз също имам 2 деца,но за тях никъде не можах да намеря свободни места в дуржавни детски градини и сега работя на 2 места,за да им плащам частната детска градина,в която ги приеха.Направете и вие същото като мен и спрете да занимавате всички с вашите проблеми.Крайно време е всички ние -родителите да се обединим и да поставим въпроси и изисквания към съответните ведомств-правителство,министерство и община да направят детските ни градини комфортни ,с нормално и достойно заплащане на персонала в тях,с намаляване бройката на децата в групите и най-важното да се увеличат таксите,защото с тези мизерни сумички,които плащаме положението ще остане същото.Авие ,скъпа госпожо,какво сте направили или дали за тази детска градина,за да подобрите условията там.Дайте нещо или направете нещо и ми кажете.С уважение -Драгина

Скъпа госпожо, така ми иде да ти шибна един.. от уважение към  форума няма да го направя. Вие и всички онези като вас са виновни и отговорни за случващите се абсурди. Желязната ти логика е тотално сбъркана, изписала си куп глупости, това не са  мисли на образован и социално отговорен човек.

# 506
Мила анонимна душице,
Аз съм добре с математиката и сама мога да си сметна колко години сме в преход, ако не искаш или не можеш да разбереш нечии думи и подтекста в тях,  просто си мишкувай в дупчицата дето се криеш.За това сме на този хал, защото всички се крият и снишават глави когато има проблем и той трябва да бъде разрешен, за сметка на това при първа възможност анонимно ще дават мнения и оплюват другите.
Извинявам се на всички писали до момента без да се крият зад "Гост", че се налага да прочетат този пост, но не можах да се въздържа.
Хей Лили, по-спокойно ако обичаш, много си се нахъсила нещо. Извинявай при цялото ми уважение към статута ти на многодетна майка, влез малко в час  - "гости" или "домакини" всеки /или поне повечето/ гледа да запази  добрия тон независимо от мнението си. Така че моля, успокой се и се опитай да си  по-премерена. Simple Smile))) Peace

# 507
  • София
Гостите май само искат да оправдаят детската градина и персонала, а не могат...  Laughing и имам чувството, че директорката много я е яд на темата и постоянно кара някой да напише нещо, а всеки път се появява само някоя невероятна глупост... Аз ще ги пропускам вече, че започнах да се дразня...  Whistling

Към гостите, ако не разбирате какво искаме да кажем в темата моля прочетете поста на bubcheto15 - ТОВА Е ВСИЧКО! Това е очаквала и Ели предполагам - едно обяснение или телефонно обаждане. Какво не става ясно  Thinking... няма значение нито кой какъв е, нито кой какво прави или не прави... Има само едно важно нещо - това е, че нито единият родител не е бил уведомен, че детето ( децата) е пострадало, докато е било под грижите на друг ( детската градина или който е отговорен за групата )

Каква е разликата между държавна и частна градина в този случай - НИКАКВА - и двете са длъжни да уведомят родителите за инцидента! Това е нещото, което тук не се е случило! И някой трябва да си понесе вината за това безхаберие и невежество!

# 508
Здравейте!
Днес беше срещата с кмета . Всичко протече спокойно , говорихме повече от час , изслуша и моята гледна точка/освен официалната среща ,до днес не съм имала възможността да поговоря с него/нямаше никакви заплахи за съд и т.н. ...........

И все пак не разбрах след като говорихте повече от час- какво обеснение ти дадоха, защо децата са изглеждали така на 2.11.

# 509
Здравейте!
Днес беше срещата с кмета . Всичко протече спокойно , говорихме повече от час , изслуша и моята гледна точка/освен официалната среща ,до днес не съм имала възможността да поговоря с него/нямаше никакви заплахи за съд и т.н. ...........

И все пак не разбрах след като говорихте повече от час- какво обеснение ти дадоха, защо децата са изглеждали така на 2.11.
Кметът ли следва да даде това обЯснение?

Общи условия

Активация на акаунт