ВЗЕХ СИ ДЕЦАТА СТРЕСИРАНИ И В КРЪВ ОТ ГРАДИНАТА

• 58 910
  • 928
  •   1
Отговори
# 525
От футбол и политика не претендирам да разбирам, но освен, че съм родител,съм и учител(не на малчугани) и съм на цели 45 години вече Wink опит не ми липсва

# 526
  • Brokenpromiseland
Значи можеш да разбереш, какво аз имам в предвид.

# 527
  • София
От футбол и политика не претендирам да разбирам, но освен, че съм родител,съм и учител(не на малчугани) и съм на цели 45 години вече Wink опит не ми липсва

Да си учител и да заявиш, че детската градина е само за отглеждане на деца ми звучи безумно Rolling Eyes
А аз отново ще се опитам да насоча темата към-най важния проблем - липсата на адекватна реакция и поведение от страна на педагогическия персонал в тази ситуация, а не буйни и лоши ли са близнаците и трябва ли да ги затворим в изолатор!

# 528
  • София
.....

Да си учител и да заявиш, че детската градина е само за отглеждане на деца ми звучи безумно Rolling Eyes

Да, не отговаряш и на моята представа за учител... виж за философ ставаш
Мен не са ме обучавали, а учили.

Децата учат и прекарват в градината (и в училище) много повече време от колкото с нас. И аз разчитам на тези хора не само да ги научат математика или на буквите, хранят и слагат да спят, но и да ги научат да комуникират със себеподобни.
Не мога да очаквам да направят нещо , което аз не се справям, но когато "работим" заедно нещата се случват.

Ето и няколко примера:
Лятото се възмутих от дъщерята на един комшия, а и от него сами, как е останала на поправки, как не ходила на училище...
Всъщност се оказа че човека всеки ден я е водил до там, но никой не счел за нужно да го уведоми, че не посещава училище, разбрало се накрая.
В старата група на сина ми е анархия, едната от госпожите сее взела на сериозно и "обучава" децата за нея е важно да направи "представления" (ала Под игото), в което децата да рецитират сложни и дълги стихове измислени от нея, или да се препитат сложно накрая на годината, а в същото време поведението и отношенията към и между децата, че и между самите родители са под всякаква критика - бият се, имат си крадящо дете в групата (не от малцинствата). Имаше случая в който при проблем родителите бяха информирана общината прескачайки директорката.
Е има и добри примери. В група на сина ми има 2-3 по-буйни деца след 1-1,5 месеца всичко бе в нормите няма оплаквания нито от децата, нито от госпожите.

# 529
Това си е останало още от тоталитарно време - държавата е длъжна в лицето на учителите не само да учи, но и да възпитава, после ще се каже -детето е невъзпитано, защото в училище не са го възпитали. Помня на времето, когато аз бях дете, какво казваха на провинилите се в нещо деца: на това ли ви учат в училище?....надявах се тези разбирания да са се променили вече..... Възпитанието на децата се дава от родителите, учителите само  дават основни знания, които после детето надгражда. Тежко на деца, оставени за възпитание от разни институции. ooooh! А ако решиш да оставиш друг да учи детето "да комуникира със себеподобни", трябва да приемеш и методите му. На мен методите включващи дърпане на уши и бой,  което се споменава за тази дг, не ми харесват....предпочитам ако се налага, аз да ги прилагам, не друг. Защото смятам възпитанието на моето дете за мой приоритет. Но всеки мери със свой аршин.......тук само изказваме мнения....
Приятен ден и се извинявам, че влязох в темата, отдавна нямам малки деца, взех отношение като учител...

# 530
  • Brokenpromiseland
Не ми се влизаше в излишни спорове, но нека все пак правим разлика между начално, средно и висше образование, нали?
В предучилищна и начално-училищна възраст децата все още не са оформени и освен "наливане" на знания в главите е необходимо да се работи и по въпроса за тяхното качествено възпитание.
Едва ли има тук родител, който ще се съгласи с теб, че възпитанието може да се осъществява единствено в 4-5-те часа, в които детето е със семейството си.
Възпитание се осъществява ежедневно и ежечасно - то е процес на сътрудничество между родителя и учителя....груба грешка е ако се смята, че задължението е само на една от страните.
Още повече на теб, като учител следва да ти е съвсем ясно, че поведението на децата в присъствието на родителите е едно, а когато са сами друго.
Е, кой ако не учителя следва да го контролира тогава?
А физическите наказания в образователната сфера знаеш, че са категорично забранени...така, че няма такова нещо като "На който не му изнася - да си взема детето".
Тоталитарна практика е всеки учител да си изпее урока и да изпита под номер учениците - съвременните образователни разбирания са за едно по-разгърнато образование.
С разширяване обема на достъпна информация, децата трябва да се учат не да запаметяват, а да отсяват информацията.
Да знаят къде, кога и какво точно им е необходимо.
Житейските уроци са много по важни отколкото някакви формули, които така или иначе след години се забравят.
За съжаление ето този пропуск в системата след `89 ( и нежеланието на учителите да се намесват във възпитанието) доведе до разтърсващият упадък на днешната младеж, на високият процент девиации и наркомании.

# 531
Струва ми се, че много се измести темата и се питам защо не си отворите една тема в която да спорите за образованието на всички нива?

# 532
С разширяване обема на достъпна информация, децата трябва да се учат не да запаметяват, а да отсяват информацията.
Да знаят къде, кога и какво точно им е необходимо.
Житейските уроци са много по важни отколкото някакви формули, които така или иначе след години се забравят.
За съжаление ето този пропуск в системата след `89 ( и нежеланието на учителите да се намесват във възпитанието) доведе до разтърсващият упадък на днешната младеж, на високият процент девиации и наркомании.

Какви формули, какво отсяване на информация. Погледнете колко хора не знаят как се пишат думите в множествено число.
- институций
- разправий
- инстанций
- нечий съвети

А даже видях и членувано "институцийте".

Защо се измества темата? Няма да решите проблемите на образованието и цитирам "разтърсващият упадък на днешната младеж, на високият процент девиации и наркомании." Защо да са виновни учителите в училищата? В училище се учи, затова се нарича училище, а не възпиталище.

Тук въпросът е защо конкретни лица от детска градина не са си свършили работата, а именно да уведомят родителя. Защо детските градини ежегодно събират информация за адреси, телефони, месторабота на родителите? Защо тези телефони не се използват при нужда? Колко често са ви търсили от детската градина при нужда?

Всеки народ си заслужава управниците е казал Хегел, така че ние родителите с нашето поведение явно заслужаваме подобен персонал в детските градини.

Браво на Елена, която отстоява своите права.

А караниците досега относно кой крив, кой прав много ми напомниха за едно стихотворение от П.Р. Славейков.

Не сме народ, не сме народ, а мърша,
    хора, дето нищо не щат да вършат.
    Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
    "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
    И не знаем, не можеме, не щеме
    да работим за себе си със време.
    Само знаем и можеме, и щеме
    един други злобно да се ядеме...
    Помежду си лихи, буйни, топорни,
    пред други сме тихи, мирни, покорни...
    Все нас тъпчат кой отдето завърне,
    щот сме туткун, щото не сме кадърни...
    Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
    а всякому мерамът е развала...

Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
    пак ще кажа и с това ще да свърша.

# 533
Бих искала да кажа на всички майки,които четат този форум,че това са пълни глупости ,които ги пише тази майка.Имаше доста майки,когато тя взимаше близнаците и те видяха как се издават близнаците ,и чуха какво обяснение даде Г-жа Николова,но явно,че на майката не и изнася,затова сега иска да си измие ръцете с тези Госпожи.Аз също сам майка на дете от тази група и виждам как добре се отнасят с децата ни,но това,че майката невзима никакви мерки по въпроса с близнаците си е нейн проблем,но искам да я помоля да не ни занимава повече с неините измислици.Писна ни на всички.

# 534
Бих искала да кажа на всички майки,които четат този форум,че това са пълни глупости ,които ги пише тази майка.Имаше доста майки,когато тя взимаше близнаците и те видяха как се издават близнаците ,и чуха какво обяснение даде Г-жа Николова,но явно,че на майката не и изнася,затова сега иска да си измие ръцете с тези Госпожи.Аз също сам майка на дете от тази група и виждам как добре се отнасят с децата ни,но това,че майката невзима никакви мерки по въпроса с близнаците си е нейн проблем,но искам да я помоля да не ни занимава повече с неините измислици.Писна ни на всички.
Аз също съм майка от групата и видях как Елена Монева си взима децата, за съжаление не чух обясненията на г-жа Николова. Имам молба към теб, защо не ги споделиш тук в темата и да приключи разискването по този въпрос.

# 535
Бих искала да кажа на всички майки,които четат този форум,че това са пълни глупости ,които ги пише тази майка.
Защо са глупости?

Имаше доста майки,когато тя взимаше близнаците и те видяха как се издават близнаците ,и чуха какво обяснение даде Г-жа Николова...
Какво видяха? Кои бяха там? Какво чуха? Какво беше обяснението?
Вие бяхте ли там? А кого познавате от тези, които са били там?

...но искам да я помоля да не ни занимава повече с неините измислици.Писна ни на всички.
Как определяте кое е измислица? Каква точно е истината? От какво ви писна?

# 536

Този стил, този правопис, тези еднотипно номерирани никове на гости и идентични по съдържание или по-скоро по липса на такова постове само на мен ли ми омръзнаха! Поне прояви малко повече фантазия!

Аз пък намирам за положително това, че темата на Ели дава поводи за отваряне на нови теми! Не виждам лошото в един спор, при който всеки аргументирано и възпитано защитава позицията си. Естествено, темата е по конкретен случай, но пък причините да се стигне до него и евентуалните възможности за превенция вбъдеще не са маловажни Peace 

# 537
  • СОФИЯ
...А аз отново ще се опитам да насоча темата към-най важния проблем - липсата на адекватна реакция и поведение от страна на педагогическия персонал в тази ситуация, а не буйни и лоши ли са близнаците и трябва ли да ги затворим в изолатор!
Peace

# 538
  • вкъщи
Не всички стават за учители.Трябва да имат подход към децата.След като учителите не могат да се справят с децата каква работа имат там.

# 539
  • Brokenpromiseland
Защо се измества темата? Няма да решите проблемите на образованието и цитирам "разтърсващият упадък на днешната младеж, на високият процент девиации и наркомании." Защо да са виновни учителите в училищата? В училище се учи, затова се нарича училище, а не възпиталище.

Ами в предвид гореописаното от теб явно и УЧИлище не са  Laughing То се вижда каква интелигенция излиза от там....на почти всички нива.
Добре, че са останали все още съвестни родители, които дообучават децата, чрез самостоятелна работа и допълнителни уроци.
Но е ясно всеки гледа от собствената си камбанария....колкото и тривиално да звучи. Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт