ВЗЕХ СИ ДЕЦАТА СТРЕСИРАНИ И В КРЪВ ОТ ГРАДИНАТА

• 58 910
  • 928
  •   1
Отговори
# 645
Форумът не е МВР, пък и аз за съвсем друго говорех - независимо кой и как може да те следи - човек може да пише анонимно дотолкова, че да не се представя със собственото си име и в това няма лошо. Нито омаловажава мнението му. Дали е регистриран потребител или не - степента на истинностт е еднаква.
Аз за  трети път няма да задавам въпросите си, на които не ми се отговори, а именно те ме навеждат на мисълта, че има разминаване по трасето  Wink
Peace
Да, но ако се наложи може да се използва примерно , не в този случай, а по принцип!  Peace
Но пък е тъпо един път да си пишеш ммението като регистриран и после да пишеш нещо си като гост, под друго име, поне за мен като си анонимен, поне пиши винаги като такъв, а не като различни хора в дадена тема! Надявам се, това да не е правено тук!
Ели ще отговори предполагам, едва ли с три деца стои непрекъснато да ни чете докадките и въпросите!
трите и деца до сега не пречеха да отговаря когато иска. Пък и мисля, че започвайки темата, тя го дължи на хората, които безрезервно я подкрепяха до сега.

Последна редакция: пт, 11 дек 2009, 10:51 от Hris_s_sita

# 646

Да, но ако се наложи може да се използва примерно , не в този случай, а по принцип!  Peace
Но пък е тъпо един път да си пишеш ммението като регистриран и после да пишеш нещо си като гост, под друго име, поне за мен като си анонимен, поне пиши винаги като такъв, а не като различни хора в дадена тема! Надявам се, това да не е правено тук!
Ели ще отговори предполагам, едва ли с три деца стои непрекъснато да ни чете докадките и въпросите!

Пак казвам, ако има някаква спекулация или изкривяване на истината - няма значение от кого и как е направена - дали от гост или от редовен! И в двата случая е напълно еднакво.

# 647
П.П Не знам аз какво премълчавам,но има "прекрасни" отзиви от персонала на 81ОДЗ-"Лилия" ,за Г-жа Директорката Николова...... и не само,също така и от персонала,напуснал при появата й в 38ОДЗ "Дора Габе"
все си мисля че вина търсим в учителките от групата. Не виждам смисъл защо нападаш директорката, тя просто защитава персонала си, което и прави чест. Не се е грижила за децата ти целодневно. Нищо лично нито към теб, нито към нея, но подобни "прекрасни" отзиви четем и за теб тук, колкото достоверни са те, толкова дастоверни могат да бъдат и тези за госпожа Николва. Тези ти думи ме навеждат на мисълта, че проблемът ти не е конкретно от 02.11, а много по-дълбок и личен - към персонал и директорка. Та нали именно тя ти беше съдействала за преместването на децата миналата година, ако не се лъжа така беше написла.

Последна редакция: пт, 11 дек 2009, 11:35 от Hris_s_sita

# 648
ППП: Ели, ако следиш темата, говорим за гостите изказали се като опозиция на Ели, а не в защита.
Ако мислиш, че всички "стари" кучета писали анонимно са се изказали в подкрепа - в грешка си  Wink.

# 649
Чудя се до сега психолози не са ли разговаряли с другите деца от групата, които са видели какво е станало с двете момчета? Доколкото разбрах наранените деца не могат да говорят и да обяснят откъде са им раните, но имало други деца, които могат да говорят и ще разкажат. Разговор с психолог няма да навреди по никакъв начин на децата, а ще изясни ситуацията. Трябва да се разбере какво се е случило с тези деца, не може така.....експертизи, говорене, обвинения........, а има свидетели, които един опитен човек може да разпита по подходящ начин и да се изясни всичко. Прави ли се нещо по този вариант?

Това няма как да стане без съгласието на родителите на тези деца.

Нима всички родители отказват....много ми е интересно защо??? Страх ли е това или какво ? Всички според мен са заинтересовани да се разбере истината, техните деца също са там.....какво става бе, хора? Rolling Eyes ( въпросът ми е към майките на деца, които са в тази дг, те пишат или поне чатат тук)

# 650
Здравейте!Извинявам се за закъснението,преди малко се върнахме от логопед.
viliko ,Здравейте!Психолога каза,че трябва да се работи с тях,засега имам само етапен статус за  психическото състояние на децата-трябва време,за да могат да се изкаже окончателно-когато това стане,ще го публикувам PeaceВ началото децата трудно приеха логопедките,но сега всичко е наред-днес са били много спокойни,не са ме търсили,изпълнявали са задачите,влезнаха и излезнаха с усмивка.В сряда бяхме и при психолога-каза,че са видимо по-спокойни.Посещенията там наистина дават добри резултати.
saramige ,Здравейте!Не се заяждам,само искам да поясня какво съм казала и какво искам да знам-никъде не съм питала/писала за бузките на Марио,не съм казала,че кръвта е от хематома-въпросите ми относно Марио са:защо никой не ми се е обадил,като се е наранил(около седмица преди това ме извикаха за "давеща кашлица"-реагирах моментално,взех децата и ги заведох при личната лекарка за обстоен преглед),за да взема мерки,а от сутринта е стоял с подута глава; от къде е кръвта по блузката-устата ли си е ударил,носа ли-не получих отговор.Антон имаше кръв в ухото-ако приемем,че сам се е наранил,той би показал на учителката ,че нещо го боли(а и кръвта се виждаше от разстояние...)-това прави като се удари някъде,плаче и показва нараненото място-тогава идва въпроса от къде са синините в горната част на ухото-въпросите ми за Антон са-как точно се е наранил и от къде са синините.
Имаше три версии за очилата на Антон- 1.не е бил с тях през деня ,не са ги виждали от сутринта  2.занесъл ги е счупени на учителката 3.счупил ги е в яда си-за какво се е ядосвал.
Ако исках да сменя градината,щях да го направя,без да се стига дотук-това не ми е проблем.Казвала съм,че учителките в групата на Марти са страхотни,благодарна съм им за отношението им към сина ми и към мен  bouquet Ако бях проблемен човек,щях и към тях да имам някакви забележки и претенции.Факт е,че за времето,което е посещавал в градината мога да дам само положителни отзиви.Наистина съжалявам,че се стигна дотук-Марти иска да ходи в градината-при неговите учителки и приятели.
Нямам интерес от цялата тази история .Нямам личен проблем с директорката.
Hris_s_sita ,Здравейте!Да ,директорката ми съдейства за преместването на близнаците от едната яслена група в другата,но това преместване беше свързано с проблем с персонала й,а не с моя прищявка-както каза на официалната среща.Дали някои ще ми премести децата по средата на годината просто ,защото аз така съм пожелала,без да имам основателна причина и без да изиска от мен обяснение за тази моя молба.За пижамките-и на мен ми беше чудно защо ги показват,какво общо имат пижамите с цялата тази работа. За учителките-да,те са били цял ден с децата,но защо като ги обвинявам в премълчаване,те не се показаха никъде,а директорката говори от тяхно име-нали тя не е била цял ден с тях?Ако някои ме беше обвинил в нещо,за което не съм виновна,аз бих се защитила -лично.
Аз лично не се интересувам кои зад кои профил стои-всеки има право да изкаже мнението си.Не карам никои насила да ми вчрва.За да стигна дотук,да раздухвам случилото се,значи аз нямам какво да крия.Ако имаше какво да крия,дали бих била толкова смела?Искам само да помоля хората,които мислят,че имам някаква цел с "очерняването" на градината,персонала и директорката-да сподели защо точно го правя.За мен беше добре децата да посещават градина.
Благодаря на всички за мненията и времето,което ми отделяте!

# 651
Ели  Peace

Момичета, постоянно забравяте едно от основните неща, за които е темата и едно от основните права на Ели, като родител дал детето си на градина.

!!! ПРАВОТО НА ИНФОРМАЦИЯ!!!

а това вече в този случай важи и за институциите които в момента изказват становище по случая.

# 652
Ели, не съм против теб, напротив, просто се опитвам да разбера истината...което едва ли ще стане скоро.
Но понякога родителите в притеснението си, в яда си, в нервите си или в своята обърканост и безпомощност - не са така обективни, склонни са да изопачават случилото се или всичко да им изглежда черно, а то да е просто сиво или сянка /и при мен се случва/...И да, вярно е, че  липсата на информация още първия ден е довела до всичко това! Също така е вярно, че понякога ние родителите сме в състояние повече да навредим на децата си с неадекватните си реакции, не злонамерено, а пак от безпомощност и невъзможност за справяне. Много ми се иска така да излезе и при теб. Много ми се иска да не е имало насилие реално над децата, а едно простичко и искрено обяснение. И много ми се иска те по-бързо да забравят всичко това, както и ти  Peace

# 653
 viliko ,не съм си и помислила,че си против мен Peace Права си за това,така е.Затова и три дни разпитвах какво е станало,не съм тръгнала директно с "лошото".Аз също се опитвам да разбера истината Peace

# 654
И още нещо - направи всичко възможно да се преместите в друга градина. Още от сега го мисли това.
защото децата, свикнали да са на градина, а сега при терапевти - усещат че нещо става, което не е добре и за тях самите и мисля, че връщането към ритъма им от преди е много полезен да стане по-скоро!

# 655
Това директорката да защитава на всяка цена персонала е много порочно. От там идват доста от проблемите, защото каквото и да направят имат подкрепа зад гърба си.

# 656
  • София
За мен в цялата история има много неизвестни и много объркани и противоречащи си неща. И от двете страни. Дали ухото е скъсано или не, не мога да се произнасям, не съм компетентна, как са счупени очилата е въпрос на догадки.
Ели, сама разбираш, че въпросът защо се е ядосвал звучи смешно. Децата избухват за невероятни неща - дъщеря ми например се нервира много, когато не успее да направи нещо, да си закопчае ципа, да си облече куклата и т.н.
За мене единственото истинско доказателство, което имаш е кръвта по блузката. Сигурно си имаш причина да консервираш блузката и да не си я дала още на хората, които ще докажат, че е кръв, но аз не я разбирам. Такова доказателство веднага би извадило наяве некомпетентност на персонала и би ги уличило в лъжа, което всъщност ти целиш.
Да, хематом разбира се, че може да се получи от удар в маса, та мойта дъщеря си изби зъба от удар в стол.
Установи се, че гостите не са едно и също лице. Факт е, че има и друга гледна точка и версия и тя не идва само от персонала. Съжалявам, но аз не мога да пея в общия тон.
Ако петната по блузата не са от кръв, за която персонала не знае и не е могъл да даде обяснение, за всичко друго получените досега обяснения са абсолютно приемливи.

# 657
Може би има две истини - правна и морална. Те вървят ръка за ръка, а темата леко дискриминативно се опитва да отхвърли втората. Може би законът е в подкрепа на едната истина и  освен това тя има преднина, защото първа тръгва по каналния ред. А другата истина е по-субективна, но пък споделена (и защитавана) от някои гости (запознати) и дори от някои "стари" потребители - което, според мен, не е за пренебрегване. А старите кучета не винаги постъпват като бели овце.

Едните стъпват на пръсти за да не си изгубят преднината, а другите защото за тях ситуацията е деликатна. Така запек-натото положение в сиво облачната ни държава, след като се разгърне, незнам дали ще ни побутне към едни по-европейски детски градини. А иначе смелата постъпка, предвид на изписаното, за мен би могла да бъде безумна, заради последващото взиране в живота ми - особенно ако беше европейска държава, където законите защитават и мало и голямо.

Нищо не казах, нали? Защото още в началото изразих позиция, а след като порових се почувствах леко длъжен и да допиша. Имаме 50 страници извървяни към едната страна и риторично се запитах - какво, ако още в началото посоката е поела неправилна инерция. Очевидно, поради деликатната ситуация, нито една от страните не иска да говори за другата истина, а съдиите гледат правната. Но дали реферите тук ще са доволни, ако отсъдят против добър, но несъвършен катаджия и в полза на този, който кара с 200.

пп: този подфорум не е клюкарник и без вашата склонност не мисля повече да разклащам везните - за мен, все още, неуварновесени от морална гледна точка.

# 658
winter_wolf, наистина не разбирам в какъв смисъл в настоящия контекст противопостаяш морално и правно? Според мен, те в случая биха съвпаднали в истината, а не могат да се гледат разделено, ако правилно те разбирам. Наистина не разбирам как ги разделяш в конкретния случай?

# 659
ППП: Ели, ако следиш темата, говорим за гостите изказали се като опозиция на Ели, а не в защита.
Ако мислиш, че всички "стари" кучета писали анонимно са се изказали в подкрепа - в грешка си  Wink.

Да, това също не го разбирам, като не си доволен и имаш регистрация, защо ти трябва да се криеш, за да напишеш мнение, от което се страхуваш, да не разберат, че си еди кой си!  ooooh!
Голяма смелост явно трябва, за да каже човек какво мисли, без да го е страх от мнението на другите!
Затова браво на Ели, че не се е скрила като мишка в хралупата си и иска да доведе нещата до край, без значение какъв ще бъде той!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт