Относно хигиената - кое е нормално и кое не за вас

• 28 154
  • 519
  •   1
Отговори
# 75
Абе мацки, да ви напомня, че някои от пишещите тук сме си наистина гнусливи - спрете моля ви с тези истории с трохите в салатите, лизането от кучета и котки и т.н. гадории  Mr. Green

Между другото, моята мания да дезинфекцирам и премивам по няколко пъти се появи.. да речем, в съзнателна възраст, след като установих, че кожата ми е много чувствителна, че ми излизат лишеи от какво ли не и т.н. На мъжът ми обаче му се повдига от кофти гледки  Laughing и най-лошото е, че детето ни явно наследи най-неподходящите гени, защото е в състояние да повърне само като гледа.. и то да речем да гледа някого да яде, след като той се е наял.. няколко пъти се случва да повърне като види някое дете изцапано с храна по устата  ooooh! ужас.. да не говорим, че му се повдига само като го пипна по устата, и понякога предпочитам да го оставя да си ходи мръсен, с цената на това да не изкара всичко, което е ял до момента  Sick
Така че, ако сценариите се развиват само в главите ни, и се отразяват дотолкова, че да ни стане неприятно, или да ни се отяде - все пак е по-добре - както виждате, има и по-неприятни последствия от това да се погнусиш от нещо  Confused

# 76
Мисля, че не е много красиво да живееш в чужда къща, още повече жената се старае да те улеснява, а ти да я разнасяш по форума. Може би реагирам пресилено, но съм на възраст скоро да стана свекърва, не съм перфектна домакиня и хич няма да ми е приятно, ако снаха ми разнася хигиенните ми навици.
Трещерица всички сме забелязали твоята позиция и аз лично те разбирам   bouquet
Както казах, няма общо с това дали ми е бъдеща свекърва или позната или леля и т.н.
Казах го няколко пъти. Не съм писала конкретни имена и адреси и специфични подробности и съм сигурна, че няма как някой да я разпознае - тя не чете тук, близките й също и предпочитам да пусна тема, отколкото подробно да обсъдя с приятелките си тези неща, които ме притесняват, с риск да я изложа, защото те знаят за точно кого става дума в реалния живот или в мен да се трупа недоволоство, което в един момент да избухне по неподходящ начин ...
Мисля, че е полезно да не сме толкова обидчиви и да - аз също осъзнавам, че мои навици не биха се харесали на определени хора и евентуални бъдещи снахи и но честно казано, не го приемам трагично това, поне засега Simple Smile Даже са ми споделяли за неща, които не допадат на хора, които са живели с мен в някакви периоди, но не ме е засягало това, още повече, че са ми били на гости, както съм аз сега един вид Simple Smile
Възприемам форума, като определен вид анонимна позитивна психотерапия и откакто пуснах тази тема и чета всички отговори, наистина се чувствам по-добре, развеселих се и погледнах по-леко на проблема, а и ето, че има момичета, които споделят подобни проблеми ...
Благодаря отново на всички   bouquet

# 77
Благодаря за разбирането. И аз съм била млада. Когато свекърва ми идваше, аз се стараех всичко да е изчистено, а тя се хващаше за метлата и парцала. Тогава много се дразнех, сега си давам сметка, че е искала да ми помогне.

Аз съм много гнуслива на тема бани, тоалетни, косми, но пък вкъщи се влиза с обувки, което би ужасило някого. 

# 78
.... на приятелят ти не му ли прави впечатление?
Прави му ако му кажа, иначе не забелязва чак толкова, а и прекарва много по-малко време у тях от мен, защото работата му е в офис навън ... дори вчера каза, че не бил виждал гъбата за под да се ползва за под и сигурна ли съм в това и аз му казах, че ей сега мога да му я донеса от кухнята да я види само с какви неща е по нея и сам ще разбере за какво се ползва  Mr. Green
Веднъж имахме директен сблъсък, не знам дали казах, той донесе от балкона една тава, тя я забърза с гъбата за чинии, той каза, че трябва пак да я изплакне с вода, защото ме виждаше, че мога да припадна всеки момент, тъй като в тавата щях да правя нещо, което ще ядем точно ние двамата (аз не ям месо и той покрай мен, та затова понякога правя отделно). И жената пита защо ще я плакне, че гъбата била чиста достатъчно, но той въпреки това я изплакна и така защити крехкия ми емоционален свят дет'се вика  bowuu

Или например да купиш "Стим моп" и така няма да се налага да държи гъба за под например...
Има подобно чудо, ама стои в пералното помещение и не се ползва в кухнята не знам защо .....

Но сте прави, че трябва да съм по-изобретателна и да не мрънкам само и най-вече да се концентрирам върху работата, която имам да върша и която евентуално да помогне за извеждане от това положение Simple Smile

# 79
Когато свекърва ми идваше, аз се стараех всичко да е изчистено, а тя се хващаше за метлата и парцала.
А да отидеш на гости, в чужд дом, и да яхнеш метлата да чистиш, ми се струва че и на 80г. да стана, ще ми изглежда все така абсурдно, както ми изглежда и сега  Confused

Но сте прави, че трябва да съм по-изобретателна и да не мрънкам само и най-вече да се концентрирам върху работата, която имам да върша и която евентуално да помогне за извеждане от това положение Simple Smile

Ей това е истината  Peace по принцип обаче.. щото ако както при Трещерица жената ще идва, и от добри намерения отново ще "хигиенизира" по своя си начин  Mr. Green лоша работа.

# 80
Еделия, живеехме в друг град и тя идваше за седмица. Не става дума да ги поканиш на вечеря. 

# 81
  • sofia
За съдовете за готвене ще те подкрепя...винаги плакна преди ползване. Дори и в шкафа прахолясват.
За нещо малко капнало, омацано и пр. по пода ползвам домакинска хартия (може и салфетка), късам, забърсвам и хвърлям......това може да "нововъведеш".
За по-големи поразии - с моп-а забърсвам.

# 82
  • до една звездичка
Ahim_sa, това, което описваш в първия си пост би погнусило и мен, определено.

При дадените обстоятелства, обаче, след като споделяте една къща и явно става въпрос за огромна разлика в хигиенните и битовите ви навици, изходите на са чак толкова много.

Може би, ако опиташ с добро и такт, би имало ефект. Като например: хххххххх, аз не бих сложила тази гъба/щайга там, защото.....

Ако не друго, това поне ще даде повод на кандидат-свекърва ти да се замисли. Ако пък е и разбрана и дипломатична, може и да е склонна към някои промени в името на общия ви мир. Wink Peace

# 83
....аз не бих сложила тази гъба/щайга там, защото.....
Или просто някоя нощ въпросните гъби да изчезнат мистериозно   tiptoe , никой няма да знае какво се е случило с тях и как са завършили земния си път  Mr. Green

Момичета, май имам някакъв напредък, влизам преди малко в хола и виждам пантофките на племенничето на моя приятел (годинка и нещо), поставени чинно подредени върху покривката на масичката в хола ... Вярно е, че са много сладки, то си ходи с тях из цялата къща (и на площадката понякога пред вратата), вярно е, че пък това е маса, но нали не се яде на нея, опитвам се да се убедя, че няма страшно и ще оцелеем и след това  bowuu
Сякаш има едно такова убеждение, че щом някоя вещ е на дете е по-чиста от тези на възрастните, а реалната разлика между пантофите на голям човек и на малко дете - проходило е само в размера на подметката според мен ....

# 84
Момичета, май имам някакъв напредък, влизам преди малко в хола и виждам пантофките на племенничето на моя приятел (годинка и нещо), поставени чинно подредени върху покривката на масичката в хола ... Вярно е, че са много сладки, то си ходи с тях из цялата къща (и на площадката понякога пред вратата), вярно е, че пък това е маса, но нали не се яде на нея, опитвам се да се убедя, че няма страшно и ще оцелеем и след това  bowuu
Сякаш има едно такова убеждение, че щом някоя вещ е на дете е по-чиста от тези на възрастните, а реалната разлика между пантофите на голям човек и на малко дете - проходило е само в размера на подметката според мен ....

Laughing
И твойта не е лесна.

# 85
В мен назряха няколко въпроса?

-> Миете ли картофи преди белене? А гъби?
-> Миете ли яйца /и как/ преди ползуване?
-> Използвате ли препарати, или по-скоро вода?

Интересно ми е, ще се радвам на отговори.
Аз не мия картофите, гъбите и яйцата да.
Майка ми откача, тя 'полира' картофа, преди да го готви. За мен е безумие.

# 86
Вергилия, аз го написах. Майка ми мие всимко това + лимони, портокали, банани. Картофи мия, но всичсо останало - не.  Гъби мия, но не беля.
А бе, всеки си е башкЪ луд.

# 87
  • Бургас

От всичко прочетено досега и аз стигнах до този извод.Представяте ли си и нас как ще ни нареждат като станем тъщи или свекърви съответно. Laughing newsm78

# 88

hahaha hahaha

Аз има ли смисъл да отговарям, че мия всичко  Blush , но плодове и зеленчуци с веро не. Яйцата доста ме ужасяват за там не знам и избягвам да ги пипам ...  Peace

# 89
1.Картофите ги мия след белене.
2.Яйцата не, само ако ще ги варя.гъбите мия добре с брашно.
3.Използвам препарати редовно, доместос , циф най-често.
Не съм манячка на тема чистота и не съм умряла все още  Joy Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт