Относно хигиената - кое е нормално и кое не за вас

• 28 150
  • 519
  •   1
Отговори
# 375
Мооооля?Как се слага това нещо там?Или искаш да кажеш капака ?Каквото и да е...просто...плес по челото.

# 376
Поне си сигурна, че тоалетната й е чиста.  Laughing

# 377
Мооооля?Как се слага това нещо там?Или искаш да кажеш капака ?Каквото и да е...просто...плес по челото.
Седалката де Twisted Evil

Ха, мерси, на тази чистота Mr. Green

# 378
Да,хигиената е разтегливо понятие!Един случай наскоро-идва ми позната за 1ви път на гости,идва 2ри път и на 3 ият път изненДВАЩО НАМИНАВА!Докато разговаряме ,тя ми казва,че не можела да повярва колко е чисто и подредено у нас с малко дете и прочие!И накрая изтърсва-А,пък аз си мислех ,че и ти си като нас  типичните българки(??????) чистим само преди да ни дойдат гости или преди празници!!!! #Crazy

# 379
Има малко вярно тук - аз например подреждам идеално, когато чакам гости, през другото време нито играчките, нито чинийте биха ме притеснили  Wink

# 380
Кое е нормално и кое не за мен ? Ами нормално е да е що годе чисто, имам предвид, че ако пусна детето да пълзи по пода със светли дрехи /айде да не е бяло/ - да не остават мръсни следи по колената му  Wink От гостуванията с детето, които сме правили съм забелязала, че някъде остават такива следи, някъде не. Ако изтърве нещо на пода и сме у дома - оставям го да яде, е може да го поизмия. Другаде по правило не, и то не заради мръсотия, а по - скоро заради недоизмит препарат за под например, просто не съм сигурна как е мито и колко, с какво.
Колкото за чиниите - има една единствена гъба за тях и една тел за загоряло /въпреки че има миялна/. Плотовете се мият с друга гъба/ швантух и т.н. При мен има и 2 кърпи закачени на мивката - една за ръце и една за да избърша мокър плот или шкаф, разлята вода по котлоните например. С този швантух се бършат освен плотовете и масата, преди и след хранене. Пода се бърше с моп. Плочките около мивката и самата мивка - с микрофибърна кърпа, с нея бърша и електроуредите в кухнята, фурната само отвън. За чистене на мазнотии във фурна, по котлони ползвам трета гъба и обикновено изхвърлям след 2-3 ползвания. Баня и тоалетна чистя с отделна гъба, поливам с подвижния душ и подсушавам с кърпа, която отива директно в пералнята. Ръце се мият задължително след тоалетна, преди хранене. Даже съм малко мания на тази тема, на ден мия ръце поне 20 пъти  ooooh! докато готвя, не търпя да са ми изцапани ръцете, например докато пържа кюфтета, на всяко слатане на нови кюфтета в тигана си мия ръцете.
При майка ми например нещата са различни, тя с гъбата за чиниите е способна да изтърка всичко наоколо  ooooh! призлява ми, но не й се меся, щом аз съм живяла там и не съм се разболяла, значи не е толкова страшно, даже дет се вика се каляваш. Съветвам те да не се заглеждаш толкова усърдно в тези неща, мий си ръцете по - често, купувай честичко гъби за чинии и като се съмняваш в чистотата на неща, измий го ти  Peace

# 381
  • София
Седалката де Twisted Evil

Ха, мерси, на тази чистота Mr. Green
Еее, какво пък чак толкова. То не е ли същото, като да си изпереш маратонките в пералнята. newsm78 Много хора го правят. Прахът за пране и таблетките за миялна имат толкова химия в тях и при висока температура не остават живи микроби.

# 382
Е аз и маратонките не си пера в пералнята. Grinning

# 383
Аз пера маратонки в пералнята, но не си слагам седалката на тоалетната в миялната. Съгласна съм, че след измиването микроби не остават, но остава погнусата по - скоро на психологическо ниво - все пак това е седалка за тоалетна, знаеш за какво се ползва.
Например аз не ям жабешки бутчета. Сигурно са много вкусни, но просто ме е гнус от жабата и не мога да се насиля да опитам. Това е само на психологическо ниво, осъзнавам че е нелепо, те са добре измити, сготвени, не е сурова жаба и няма логическа причина да не ги ям, ама ей на гнус ме е и толкоз.
С маратонките в пералнята също нещата седят по друг начин - ти може да ги измиеш първо, подметките естествено ги почистваш, няма да ги сложиш кални, плюс това дрехите ги обличаш, не ги ядеш и не е проблем, че са прани в същия уред, в който са ти били маратонките. А и както споменахме и за миялната, всъщност в препаратите има толкова химия, че микроб не оцелява.

# 384
Аз пера маратонки в пералнята, но не си слагам седалката на тоалетната в миялната. Съгласна съм, че след измиването микроби не остават, но остава погнусата по - скоро на психологическо ниво - все пак това е седалка за тоалетна, знаеш за какво се ползва.
Например аз не ям жабешки бутчета. Сигурно са много вкусни, но просто ме е гнус от жабата и не мога да се насиля да опитам. Това е само на психологическо ниво, осъзнавам че е нелепо, те са добре измити, сготвени, не е сурова жаба и няма логическа причина да не ги ям, ама ей на гнус ме е и толкоз.
С маратонките в пералнята също нещата седят по друг начин - ти може да ги измиеш първо, подметките естествено ги почистваш, няма да ги сложиш кални, плюс това дрехите ги обличаш, не ги ядеш и не е проблем, че са прани в същия уред, в който са ти били маратонките. А и както споменахме и за миялната, всъщност в препаратите има толкова химия, че микроб не оцелява.

Въпреки подробните обяснения аз не виждам разлика

# 385
  • София
Представи си само, какво си настъпвала по улиците с маратонките.
А знаеш ли свинята къде се навира и въргаля, и какво яде ...  Laughing

# 386
Свинята претърпява доста сериозна термична обработка.Ако съм те разбрала правилно,обикновен. Peace

# 387
Гледам и невярвам....до къде сигнала темата. ooooh!
Дами слезте на земята и спрете да ръсите глупости Praynig.
Моята дъщеря ,а и повечето на нейната възраст лазят и завират какво ли не в устата си.Ами целувам я без термичната обработка.Задоволявам с с вода и сапун.
 newsm78Чак не смея да питам какво им правите на мъжете преди фелацио newsm78.
Нека не се изкарваме по-големи праведници и от господ,че да звучим правдиво.
 Hug

# 388
Дъщеря ти навън сред кучешките акита ли лази?Предполагам,не.Така че,не разбирам какво общо има дъщеричката ти с темата.
Какво общо има и фелациото?Или смяташ,че мъжете по принцип не се мият?
Смешно ми стана... Joy
Верно,накъде се отплесна темата.

# 389
mamamari , абсолютно си права. Аз гледам зъбите, ръцете и лицето да са измити, дрехите да са чисти, бельото основно, като влезеш - да ти е приятно, да няма мръсотии по мивката и косми в манджата, тоалетната и банята да са в приятен вид за ползване и...винаги може още и още  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт