СЕПТЕМВРИйчето ни сладко вече става кака, батко!

• 28 029
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Веси Hug,много полезно инфо  bouquet

# 91
  • Гърция
.....Ами според мен няма майка, която ако иска може да наложи режим на детето си. Моето мнение е, че детето налага режим на майката (или на този който го гледа). Съмнявам се че всички деца в детската градина спят еднакво от 13-15 ч. независимо, че лелките ги слагат еднакво. Така че не може според мен да се каже, че режима се налага от някой.
Да ние махнахме памперса на 1,5 м. и да напикава се още. Искам да кажа нещо - ние ходихме на ясла - 2 дена за по 3-4 часа и резултата е - 2 пъти наакване в гащите. Моя син, никога ама никога не е акал в гащи, памперс и т.н от 7 навършени месеца. Та аз въвела ли съм режим или не? ами не съм, той си е ходил на гърне, защото така се прави при мама и ето среща малко стрес и давай в гащите. Ако аз бях въвела "режима" гърне, не би трябвало това изпускане сега след 1,5 г.

Аз съм от тези дето са "наложили" режим Wink. Сутрин будя, ако не се е събудила сама, на обяд и вечер  слагам горе долу по едно и също време в леглото. Държа да отбележа, че това не означава, че трябва да се заспива веднага, но това е времето за почивка и ще е така още доста време. Събуждам и след обяд.
По отношение на голямата нужда, права си не си въвела режим, това е физиологична нужда Wink. На 7 мес е било като при кучето на Павлов, по-късно вероятно е започнало да става осъзнато (ако сам си казва). В яслата си е било стрес или просто никой не го сложил в подходящия момент на гърне.

# 92
Ох,мацки,'айде да приключим темата,че взе да става.....  Crazy
Аз пък никога не бих си събудила детето без причина! Stop Като знам на мен какво ми е да ме събуди някой! Twisted Evil
Ама щом Тео е решила да си буди нейното дете,така е преценила!
Дайте да обсъдим нещо друго,щото пак ще има сърдити и непишещи на края! Peace

# 93
  • Асеновград
Ох,мацки,'айде да приключим темата,че взе да става.....  Crazy
Аз пък никога не бих си събудила детето без причина! Stop Като знам на мен какво ми е да ме събуди някой! Twisted Evil
Ама щом Тео е решила да си буди нейното дете,така е преценила!
Дайте да обсъдим нещо друго,щото пак ще има сърдити и непишещи на края! Peace

Peace Peace Peace Hug Hug Hug
Много точно написано  Heart Eyes

# 94
Здравейте момичета  Hug
Гледам пак полемики сте заформили Simple Smile
Още помня как в началото всички говореха че ще правят едни неща, а после в течение на времето и обстоятелствата се случваха дооооста по-различни неща.
Помня как всички искаха непременно да родят вагинално -  а около половината родиха секцио.
В началото, след като родихме пак всички казваха, че децата трябва да бъдат непременно кърмени, в последствие се оказа че повечето са на АМ...Аз не успях да се справя с кърменето, не искам да коментирам сега какви бяха причините, не мисля и че е нужно. Помня, че тогава изпаднах в депресия, защото не успях като останалите и ...престанах да пиша, не ми се четеше как всички кърмят, колко са горди с това, а аз да се самообвинявам защото не съм успяла.. Какво да се прави, хората са различни - някои са повече непукисти и гледат по-ведро на живота( може би така е по-добре ), а някои като мен са по-чувствителни и по-тежко приемат упреците, дори и не директо отправените към тях.
Та сега като чета е същото - едни са си направили режим на децата и се гордеят с това - ами браво на вас, момичета( мога да кажа, че малко ви завиждам, имате време да обърнете внимание на себе си и на съпрузите си Simple Smile ). А други, включая мен не са... Яна ходи на ясла, там спи от 13 до 15,30ч., даже лелите са ми казвали че трудно я събуждат. Сутрин я будим за яслата в 7,30ч., но тя си става с усмивка без мрънкане. А когато не е на ясла спи докато и се спи понякога и до 10ч( да може мама да си изпие кафето на спокойствие и да посвърши нещо). Следобяд заспива между 13,30-14 и се събужда към 16-16,30ч.
А вечер не заспива преди 22-22,30ч. Да не мислите че аз не искам тя да заспива по-рано, ама като не става не става. По-добре да си играе вместо да ми къса нервите 2 часа, че после да не мога и аз да заспя до никое време. С памперсите и ние сме доникъде - беше престанала да пишка по време на сън, но откакто посещава яслата и пиенето на течности и е ограничено през деня, вечер се налива и съответно памперсите са мокри повечето пъти. Отказва да си казва дори когато очеизвадно е наакана  Rolling Eyes , както каза една майка на площадката идвал един период в който детето придобивало собственическо чувство и не давало нищо свое. Ще я чакам да узрее, нямам избор Simple Smile
Пебси  Hug ние с теб бяхме от непишешите, по-чувствителните. Ама аз вече съм решила да не се коркам  Wink Дето има една приказка - никой не ми знае дереджето, не ми е в къщата, не познава мен и семейството ми нито взаимоотношенията и атмосферата, в които живеем. Така че каквото и да си говорим тук всеки най-добре знае какво е положението при него и преценява кой е най-добрия начин по който да постъпва в дадена ситуация  Peace

Затова, момичета, живейте си живота и се радвайте на децата и близките си, защото никой не знае какво му е подготвила съдбата в бъдеще.

А Яна е с Т, и май ще си я оставим вкъщи тази седмица. Засега е само Т, дано са зъби - още няма и помен от кътници в устата на мойто дете, вече се чудя дали да не чакам да се появят към третата година...

И още нещо - много ми е трудно да чета тези 50 страници...Не може ли нашите теми да са от по-кратките?
Лека и спокойна нощ на всички

# 95
  • Гърция
pebs, защо да има сърдити, тона не е излязъл от нормите на благоприличието Wink Peace. По въпроса за буденето не си представяй, че съм някакво чудовище, което се намъква в стаята и вика "ставай, време е ". Просто в определен момент, спирам да пазя тишина, започвам да подготвям закуската и тя се събужда сама Wink, това след обяд, а сутрин ако не е "сбъднала" преди мен, щом звънне моя часовник (в 7.50ч), тя го чува се събужда.

# 96
Здравейте от доста време не съм писала , но нямах компютър. Вече се изместихме в София , но все още ми е много странно  Sad. Непознат град , непознати хора . Чакам с нетърпение съпругът ми да се пребере от училище и да излезнем , По цял ден в къщи с двете човетета и няма мърдане , е от време на време слизам пред блока, но не съм свикнала така

МИТРА   капките се правят от 10мл. сребарна вода (аркол) и 5к. клеева тинктура . Слагат се 5-6 пъти по 4-5 капки в ноздра

# 97
vankonasi, добре дошла в "голямото село"  Hug  В кой квартал на София живеете? Може да се окажете съседи с някоя от мамите, да си правите срещи и да не ти е толкова странно  Peace

# 98
  • София
Лично аз не видях някой да е обидил някого или да е отправено обвинение към начина, по който дадена майка си гледа детето.
Според мен това дори е първата подобна, да я наречем "конфликтна" тема, която беше обсъдена по възможно най-културния начин, без заяждане или размахване на показалец. Просто всеки си изказа личното мнение и това е повече от чудесно, защото така се обменя опит. В моя квартал не са много майките (общо 2 с дечица по-малки от Тони), с които мога да споделям проблемите около отглеждането на едно дете и това, което прочитам тук сред вас ми е изключително полезно.
Тук не ставаше дума за "За" и "Против", а "Как?". И вярвам, че за всички тази дискусия е била по-скоро полезна, отколкото натоварваща и излишна.

Ади  Hug ! На Тони вече всичките зъбки са поникнали изцяло и честно да си призная направо си отдъхнах  Whistling !
Дано да не се разболява Яна!
Темите не могат да са по-кратки - нареждането е "отгоре"! В повечето, или май във всички, подфоруми вече е така!

И да ви разсея малко. Днес по случайност се срещнах с една нумероложка, която ме попита не съм ли бременна  Shocked !
Казах, че не съм - това е сигурно! И тя каза, че второто щяло да е момиченце!
То малко като "рибата в морето и тигана", ама пък знае ли се  Rolling Eyes !
Ако е момиченце, септемврийският зет поне е заплют  Mr. Green , стига майка му да не се отметне  Mr. Green !
Емукче???

Цунки на всички и лека нощ  bouquet  bouquet  bouquet!

Последна редакция: пн, 09 ное 2009, 23:04 от Kally May

# 99
Калимей, считай сделката за сключена  married

# 100
[

Дона, а ти сигурна ли си, че Дамян се е наакал от стрес, а не е било, защото някой не му е обърнал внимание навреме? Wink

да от стрес е, защотото наакването стана в четвъртък и петък, а той ходи на градина понеделник и вторник.

По отношение на голямата нужда, права си не си въвела режим, това е физиологична нужда Wink. На 7 мес е било като при кучето на Павлов, по-късно вероятно е започнало да става осъзнато (ако сам си казва). В яслата си е било стрес или просто никой не го сложил в подходящия момент на гърне.

ами не не съм въвела режим, горе-долу по моето време много майки слагаха децата си на гърне и нищо, кой не искаше да сяда, кой не го ползваше по предназначение. И не все още не си казва, но не е имало изпускане, като това. Ако и сина ми не искаше, аз как щях да му въведа режим по 3-4 пъти на гърне, ако той не иска Rolling Eyes но детето си искаше, сяда без проблем върши работа и заминава. Това е като с яденето, аз мога да ям навсякъде, а най-обичам сутрин в леглото, е да ама Дамян иска на маса. Ако му занеса закуската в леглото, започва да бута чиниите, занимава се с всичко друго, но не и да яде. На маса е друго сяда в мен, яде и не мърда, като се наяде става и така. Аз също като други майки исках детето ми да спи в количка навън, но не, той си иска легло. Опитите ни в количка са много, но само 2-3 пъти е спал, след много мъки за 30 мин.
И да аз също го будя сутрин в 7ч и не мрънка, е мрънка за мен, да не ходя на работа hahaha ама това е друга тема. И аз искам да ляга следобяд в 13.30ч, ама той като не заспива преди 14.30ч очите ли да му залепя  Joy

не искам да продължавама, а само исках да обясня как е при нас и много от майките да не се тревожат, че са неорганизирани или че при тях не става. Това какво искаме ние и какво децата са две различни неща, не е въпрос до наша организираност.

# 101
  • София
но откакто посещава яслата и пиенето на течности и е ограничено през деня, вечер се налива...
всеки път съм се възмущавала като прочета подобно нещо и явно е масова практика във всички държавни ясли! абе не може така, напишкването вечер според мен тук е най-малкия проблем, всички знаем колко важна е водата за организма и как не е добре вечер да се приемат много течности и т.н. не може ли някъде да се оплачете, пък ако ще петиция, знам ли... бих подписала, въпреки че не ме засяга пряко. но такова нещо?! #2gunfire все пак става въпрос за ВОДА и здравето на децата!

# 102
  • София
Калимей, считай сделката за сключена  married
Laughing сладурки! Laughing

vankonasi, пиши наистина кой квартал сте. Wink

аз пък съм много щастлива днес в това мрачно време, след 2 седмици чакане ми пристигна новото ибейско телефонче. Sunglasses

# 103
Ади,Краси, Hug
Кали Мей,ти и някои други мами може да не са се засегнали,но някои може и да са.Тона не е бил остър и не е имало преки нападки,но хората са различни  и,както каза Ади,някои по-чувствителни хора може да се сдухат. Peace
Мен в момента ме вълнуват съвсем други работи!Просто го написах,щото и без това останаха 10-тина пишещи,та да не спрат и те. Laughing
Ванче,честито!  bouquet

# 104
Почерпете се , момичета, имам рожден ден!

Гушки на всички Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт