СЕПТЕМВРИЙСКИ БЕБЕТА-ТЕМА 3

• 17 585
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
Находке, ползвам НУК, ама да ти кажа не е най-доброто. Само дърпа. Има копче, ти си решаваш кога да отпуснеш вакуума. Ползвам я все по-рядко, само когато много бързам. Иначе ръчната на Авент ми е супер - верно, че е по-бавно, ама иначе кога ще имам извинение да висна пред компа?  Mr. Green

Коментирахте скоро гърдите - това ми е болната тема. По принцип съм с големи гърди, а нали знаете колко безмилостна е гравитацията... Сега, след 2 деца положението е трагично. Грозна гледка, чак ми става мъчно като се огледам...  Confused Ако имах парите бих си направила операция - за намаляване и повдигане. Не ме интересува болката, преживява се. Добре че са измислили банелите и повдигащите подплънки, иначе би ме мило срам да изляза... Иначе отстрани ме заглеждат, ама ако знаят колко ми струва да ги държа в това положение  ooooh!

А за цигарите - какво да кажа - аз съм от гадните майки-пушачки. Дори докато бях бременна припалвах всеки ден по 1-2 цигари с кафето. Така беше и при миналата ми бременност, нямам достатъчно воля да ги откажа, пък и никога не ми е било цел. Пък и не пуша по 1 кутия на ден, все пак, стигам до 5-6 най-много, пуша от най-леките...

Аз чакам да ми се доготви манджата  (първата, която готвя от раждането, че и от преди това  Joy) и да излизаме. Нещо нощес малкия ни изненада - след почти 2 седмици изградено вече спане 21,00-3,00-6,00 нощес се събуди да яде в 1 и после в 5  Rolling Eyes Дано да е инцидентно. Да не говорим как ме ядоса моя мъж, и нощес, и сутринта. Спретнах му едно скандалче в 5,30, ама си го заслужи. СТана да нахрани детето, ама хич не го вдигнал от кревата. И после - в кухнята - пие си кафето нашия, захапал цигарката... А Алекс мрънка. СТавам все пак и аз и кво да видя - той опикан, памперсът пропуснал (все пак е с него от вечерта, а аз си мислех, че баща му го е сменил...), бодито мокро, пижамата мокра... Оправих го и налетях на Илия. Викам му - ти даже не си го вдигнал да се уригне. А той с най-голямата си наглост ме гледа и вика - Вдигнах го. Еми кат го вдигна как точно го хвана, по дяволите, та не разбра, че е мокър, а?! Най- ме ядоса че ме гледаше в очите и ме излъга. Накрая ми заявява - аз мислех да го сменя след малко, като си допуша цигарата. Да бе, ще остави детето да заспи, примерно, щот му се допушило, и после ще го събуди отново да му смени памперса... Абе направо избеснях. Всякак се опитва да ми покаже, че не му се занимава с бебе, ама не е познал. Тия тънките номера аз съм ги измислила! То не беше заспиване по диваните, мрънкане, сега и това... Ще ме докара до точка на кипене и тогава жална му майка, ставам ЗЛА, а това не е много хубаво, щото мачкам първия, изпречил се пред мен... в случая - него.

Ох, оплаках ви се. Сигурно не ви казвам нищо ново (еле пък на Горска Китка, направо същата история - аз ще го нахраня, ама ти да го смениш  Wink)... Малкият се размърка, ставам, до по-късно...

# 706
 Добро утро, добър ден  Laughing
 Благодаря за кафенцата  Hug
Гингерина, пожелавам ти да се заредиш с повечко търпение  Hug Ситуацията е хем така, хем иначе. И на мен ми се е случвало да ме дразнят, да кажа няколко приказки накриво, после съжалявам, ужас. Не съм конфликтна, мнооого съм търпелива, но бомба със закъснител.   Naughty На мнение съм, че две поколения на едо място не могат, а и не трябва да съжителстват. Две жени в една кухня, маниии, мааани. Много си е правилен лафа всяка ЖАБА да си знае ГЬОЛА
 Ставам, че детето ме вика, за малко добро настроение моя любим ВИКТОР КАЛЕВ  smile3534   http://vbox7.com/play:f917d117   Hug Joy hahaha

# 707
  • Испания и Стара Загора
До сега нямах интернет.При нас нищо ново.Андреа тази нощ се събуди да яде в 1.30ч и после в 5.30ч.Направо ви завиждам ,че вашите бебчета правят такива големи нощни паузи.При нас не се знае кога ще стане това.И Алекс всяка нощ реве.Не знам на какво се дължи това,но вече не издържам.Събужда се и започва да плаче и така половин час,докато най-накрая ми каже,че иска вода или иска да го гушна. Tired
За гърдите- и аз съм от надарените.Не си ги харесвам,но не бих си правила операция. NaughtyПротив съм всякакви такива тунинги,освен ако не е много наложително. Peace
Тази седмица направо ще видя зор.Моя мъж е дневна смяна и аз ще водя Алекс на училище и ще го взимам по 2 пъти на ден.Сега отивам да го взема. Crazy

# 708
Миринда и останалите, дето татковците ви помагат поне с малко: на мен за нищо никой не ми помага. Таткото се връща много късно, след 21:00 (е, вярно, че след един разговор на 4 очи се прибира към 20:00 вече) и аз вече съм изкъпала бебето и често когато той си идва, я храня. Тя понеже това хранене й е много дълго - или не й стига кърмата, или просто е изморена след баня - почва към 20:00 и приключва към 22:30 и чак тогава спи бебето. Аз обаче я настанявам в нейното си легло и оставам с него и каката пред тв. Да, ама бебето не заспива ей тъй, още със слагането в кревата, ами ставам поне 50 пъти, докато заспи - биба слагаме в устата, говорим си, галя я по главичката... Никой не ме отменя за това. Не ми тежи, много ми е приятно дори (за разлика от първия път, когато бях ужасно изнервена с каката от това ставане, сядане, не ядене с останалите на масата.....), но ей тъй поне от хорски срам да стане някой. Да, ама не!
А Ина вчера ми вика: маме бе, как не ти омръзна само да си разкопчаваш сутиена, да махаш и слагаш подплънките, да вдигаш и сваляш тениската си по 10-12 пъти на ден?! Ами, казвам, като искам бебе, ще свалям ако трябва по 50 пъти, маме. А тя: щото е много неприлично така да си вадиш цицките... Е, ами да оставя бебето ми да умре от глад ли бе, маме, казвам аз. А тя: е, то нямаш избор де, ама питам, щото аз, казва, щях да полудея от нерви... Е, казвам, то затова е направено така, че възрастните да раждат, не малките, щото те не знаят какво искат. Simple Smile Уж голяма, а пък какви ми ги говори.....  Rolling Eyes  Crazy
За гърдите: нормални са си ми, даже добре, като се има предвид, че кърмя. Но мойте бяха малки преди. Сега ме дразни малко, че ареолите са станали големи, а аз много мразя така  Rolling Eyes Дано се оправят де. Мен гърдите не са ми проблем, искам да отслабна. А така ми се яде шоколад, който преди хич не ядях. Ама откак съм родила, все ми се яде. Снощи в 22:30 споделих, а мъж ми отиде до магазина и купил един с карамелизирани лешници, 1 малка кутия Тофифи, важли обикновени... И после как няма да съм дебела.... 160 см, 63 кг... Бях 60 като забременях, ама като знам, че гърдите ми са 1-1,5 кг, не се тормозя за 1 кг. Искам 10 да сваля, или поне 55 да стана. Ама и не искам сега точно да съм на диета, заради кърмата  Thinking

Последна редакция: вт, 17 ное 2009, 13:09 от MammaT

# 709
  • София
Да ви се похваля с първата снимка от нашата фотосесия Mr. Green
http://septemvri2009.snimka.bg/baby/nikola-na-s0nic.431070.15994983

# 710
Да ви се похваля с първата снимка от нашата фотосесия Mr. Green
http://septemvri2009.snimka.bg/baby/nikola-na-s0nic.431070.15994983
Супер! Очакваме и другите Wink Аз така и не се наканих да говоря с моята позната....

# 711
Ей, момичета поуспокойте се малко напълно разбираемо е да сте поизнервени от рутинното ежедневие. Моя мъж ми помага единствено, когато си е в къщи, а това е 2 дни в годината - няма събота, няма неделя, излиза сутрин в 7.30часа за да заведе детето на градина и се прибира вечер в 21.00, а когато има мачове дори много по - късно, а да не говорим, че и по 3 месеца в годината е на лагер т.е. ептен го няма. Бабите помагат на поискване, но тъй - като развалят дисциплината е много много рядко.

За да се лекувам от точно такива състояние се разхождам, пазарувам, срещам се приятелки и т.н.т. гледам да не се вкарвам във филми ....

# 712
  • Karlovo
s0nic много сте готини   Peace .
MammaT аз пък му казвам като ми писне -Дай му биберона ,смени го и т.н. .Като началник  Laughing .На него му е първо и си мисли че ще си го оправям аз ,а той само ще му се радва .Да ама не .Иначе каквото му кажа го прави .
А Ина вчера ми вика: маме бе, как не ти омръзна само да си разкопчаваш сутиена, да махаш и слагаш подплънките, да вдигаш и сваляш тениската си по 10-12 пъти на ден?! Ами, казвам, като искам бебе, ще свалям ако трябва по 50 пъти, маме. А тя: щото е много неприлично така да си вадиш цицките... Е, ами да оставя бебето ми да умре от глад ли бе, маме, казвам аз. А тя: е, то нямаш избор де, ама питам, щото аз, казва, щях да полудея от нерви... Е, казвам, то затова е направено така, че възрастните да раждат, не малките, щото те не знаят какво искат. Simple Smile Уж голяма, а пък какви ми ги говори.....  Rolling Eyes  Crazy
  hahaha

# 713
Дундито,ми така де,и моя мъж вика да не си хабя прекрасните ръце Heart Eyesи утре вече ще имам помпа,ще я взема от една слдурана от форума,дето не я е ползвала Peace newsm44та в тоя ред на мисли"ми ти стига си пушила цигари,пази си устата за по-приятни неща!!!" smile3534 Whistling Whistling Whistling

ау,Соник,тоз Нико много готин бре,пу да не са му уроки Hugнаистина сте страхотни и двамата на снимката smile3521а мама е много елегантнаsmile3501

Мама т,ми то и моя мъж си идва 7-8 Peaceама ние нямаме угодия ooooh! ooooh!хем да си идва рано,нем да носи много пари-ми те такова животно нема newsm47и си хапвай шоколад-на мене много ми се хапва,и си хапвам след като накърмя веднага Peace

Анитка,сори мила,ама ако беше в Горна бих ти водила Алекс да те отменям,ама няма как Winkи само за статистиката-колко струва Апатамил 1 в Испанол newsm78

Миринда,Стефи,мерси мили за отговорите Hug Hugмоята ще е Медела Peace

Бебешоци,паднах от смях rotfImboнали разбра,девера ти да пише на фирмата и да ти порчъа кожухче Peaceайде сега и от мене любимия ми персонаж-нали и аз студенка hahaha hahaha hahahahttp://www.vbox7.com/play:df4cdd81

# 714
Здравейте на всички! Аз не съм писала от страшно много време но се налага да работя от вкъщи а Коко от 20ия ден е с атопичен и себореен дерматит в следствие на АБКМ... иначе казано нямам никакво свободно време. Да ви питам има ли още някой в нашето положение? Видях че Киара беше писала за недоказана АБКМ, ако има и някоя друга мама която да даде съвет при кого да отидем че вече не се издържа, кожата на Коко се оправи напълно едва преди 5 дена но все още е страшно неспокоен и пауза повече от час и половина не прави Sad а аз вече изглеждам като сомнамбул  Tired Вие се оплаквате че не можете да спазвате диети защото кърмите...а аз съм на диета точно заради кърменето Crazy вече друго освен храна не сънувам  Blush Аз изчезвам че бебчо пак е буден.
Честити месечинки на всички и мерси за хубавите кафенца!   bouquet

# 715
Здравейте как сте? Ние с малакта сме добре тази седмица имаше период на бум на растежа - ядеше нон-стоп даже се притесних да е би нещо да не е наред защото пищеше от глад...Сега нещата се нормализираха и е по-спокойна. При ортопеда се оказа че има лека дисплазия и носим ортопедични гащички Sad много ми е жал,но нямам как 2 месеца трябва да се носят ...
Иначе сега се занимавам с организирането на 50 г юбилей на баща ми и ви моляяяяяяяяяяя за помооощщщ за идея зьа текст на поканата плссссссссс искам нещо по оригинално, ако имате идеи или опит моля да споделите Simple Smile)))))) Hug Hug Hug

# 716
  • Испания и Стара Загора
nahodkata малко помощ ще ми се отрази много добре WinkАптамил 1 струва 11.95 евро,като кутията е 900гр. Peace
s0nic много хубава снимка.Покажи и още ако има Peace
ladysunny мажеш ли с нещо Коко за дерматита?Мойта приятелка тук има бебе на 1м и от 2 седмици е със себореен дерматит.Изписват й разни кремове,но не помагат. ThinkingКажи каква диета спазваш?

Аз къде ли се ядосвам,че нямам време за нищо,а сега трябва и втори път да изпера дрехите в пералнята.Снощи я приготвих за да я пусна тази сутрин.Но някой от моите мъже да вземе да сложи един мръсен памперс вътре. #Cussing outДа не ви казвам на какво приличат дрехите.Целите са облепени с нещо като желе.Как да го махна това чудо. newsm78
Ох,и Андреа се наака,отивам да я мия,че трябва да водя Алекс след малко пак на ДГ. Tired

Последна редакция: вт, 17 ное 2009, 14:56 от anita29

# 717
Лейди Съни,съжалявам мила Sad,ама се убеждам,че явно това вече е доста често срещано Sadзаради гадните неща които ядем,това съм сигурна smile3512нашата прекрасна Малибу е в същото положени,казавам ти,за да знаеш да си пишете и да обменяте опит Peaceна нея и бях пратила линковес темите за дерматита,ако искаш пак ще ги потърся за теб Hugиначе не се притеснявай,знам че е тежко ,но се лекува когато се установи от какво е алергията Peaceна моя приятелка бебето е така,аз я насочих към консултация с Мустаков в София-казват,че е най добрия Peaceизписа им Адвантан/има кортико да знаеш/,ама много им помогна,също капки Фенистил и обривите изчезнаха Grinningтака мажат през седмица и сега са на някакво много леко кремче,не стероид,и ако искаш ще я питам какво е-много са доволни,пак предписано от Мускатков Peaceповечето такива алергии са към белтъка на млякото напоследък,така че ограничи прясното и киселото,ама то ти сигурно го правиш де Hug

айде мила много целувки за тебе и бебо,дано всичко да отмине и да остане като лош спомен  :love001:  love001

каквото и да има,може да ми пишеш на ЛС,с каквото мога ще помагам,нямаш проблеми Hug Hug

# 718
Здравейте и от нас, снощи моята сладурана реши че няма да спи и цяла нощ мрънка следователно не остави татко си да спи и сутринта като отиваше на работа беше като ударен с мокър парцал а нашата вече се беше успокоила и спеше с вдигнати ръчички Laughing.
Да ви се оплача от моите свекъри имаме доста проблеми с тях и сега ни се налага да почваме да си строим къща понеже живеем при тях, въпреки че свекърва ми е в Гърция и от там ни създава проблеми Sad а представям си ако реши да се върне тук, представяте ли си направо съжалявам че послушах мъжът ми и кръстихме беба на нея той вече и той съжалява ама няма връщане назад така ще е. Не че името не ми харесва дано по скоро се отделим че вече страшно много се изнервям а това се отразява и на беба и тя е супер нервна.

# 719
По темата за цигарите - аз пушех допреди 4 години, ама много, по кутия на ден. Вечер ако имах излизане и повече заминаваха... Обаче реших да ги спирам и ги спрях от раз. И сега обаче имам моменти в които ми се пуши зверски и като се изнервя сънувам, че пуша. И като се усетя в съня си че съм запалила, ми става едно ужасно виновно.  ooooh! smile3532 smile3532 Обаче за мен важи "Без една мога, с една не мога."

Гингерина, щом не живеете заедно не се сърди на жената, минава и заминава. И аз сега съм на гости на майка ми и само да ревне беба и някой ми я граби от ръцете, че детето било жадно и т.н. Обаче аз си знам моята, ако нещо не ми харесва им казвам, къде тактично, къде не толкова. Ако реша, че ми е писнало излизам навън или я нося в другата стая на тишина и толкова. Когато я храня, задължително на тишина, защото се изнервя. Понеже и ние сме с ортопедични гащи ( Мис Каприз, това за твое успокоение, че не сте само вие  Hug), винаги им правя забележка ако не я държат както трябва. Няма какво да ми се сърдят. Докато беше на 10-15 дни баба ми само повтаряше как била малка за излизане, как едно време до 40 дни ги пазели децата и т.н., но свикна, че сега нещата са други. Peace

ladysunny, много се радвам, че се появи, често си мисля за вас как сте. Дано всичко с бебо се нормализира по-скоро.

Колкото до свекървите, аз съм казала, че по-скоро в кашон под някоя тераса ще живея отколкото при нея. Бабите имаха по два дни за гости и си ги пратих у тях. Сега свеки заминава за Гърция декември (дано нещо не се провали Praynig) и аз съм много щастлива.  newsm44 newsm44 newsm44
Моят мъж е на периоди, тъкмо го похваля и ме изнервя за нещо. Ама нали си е мой и така си го обичам.  newsm76

Айде отвори очите, поздрави и целувки на всички.  newsm51

Последна редакция: вт, 17 ное 2009, 18:41 от ksantipa

Общи условия

Активация на акаунт