Бадемов марципан - от къде?

• 14 908
  • 21
  •   1
Отговори
Някой знае ли от къде мога да купя бадемов марципан в София? Казаха ми от Метро, но няма там, или поне аз не намерих.
Изглежда ето така

# 1
има го в Метро аз миналата седмица си го купих от там, при сладкарските неща е  Peace

# 2
  • София
Има го в Метро 2 /до Божурище/ в София, намира се при кремовете за торти. Като се върви към месото в най-десния коридор, покрай вината преди да се стигне месото на последната стена, в ляво са детски храни, а покритията са в дясно. На гърба й. Стана много объркано дано ме разбра.

# 3
Има и в Метро на Цариградско шосе, аз си купих от там. Но имаше в едно малко кашонче и не повече то 10 кутийки. После пращах баща ми и го предупредих да гледа внимателно да не изпусне, той каза че е имало много. Явно аз като съм била е привършвал, така че проверявай пак.

Мен ме интересува има ли и на друго място, никак не ми е удобно Метро-то.

# 4
аз го взех от Метро 1 Люлин, има го, ако не можеш да го намериш питай някой от служителите и ще ти кажат   bouquet

# 5
а на каква цена е и може ли да се оцветява с бои имам от немските от метро -варна си ги взех, но и аз не видях марципана.

# 6
Моята половинка много обича да го яде това чудо.

Появява се в Т-маркет в 2 вида - отупано в пудра захар и полято с шоколад.
Опаковка от 500г. струва около 4 лв. Произход - Австрия

# 7
  • София-България, Израел - където си поискам
В последния каталог на Кауфланд имаше от този марципан Peace

# 8
Благодаря на всички Ви  Hug страхотни сте. Много ме е яд, вчера толкова гледах в Метро, дори питах и нищо.  Пак ще отида. Както и в Кауфланд.  А под сладкарски неща какво имате предвид? Какво точно има на този щанд друго? Аз гледах при шоколад на прах, ванилии, есенции и т.н. Там ли е? Ако е там, нямаше, невъзможно е да не го видя  Thinking

# 9
А дали го има в Метро-Варна? newsm78 Така и не съм го виждала или толкова съм гледала.

# 10
Много благодаря за отговорите, аз го намерих в Метро в сектора с течния шоколад след много търсене - грешката ми беше, че си представях голяма кутия, а тя е много малка 250гр.

# 11
Аз също го намерих в Метро. В Кауфланд, не е имало такова нещо.

# 12
Но, бадемовия марципан, който е полуфабрикат, за покриване на торти, дали е същия като този, който е декоративно оформен като бонбони и се предлага за ядене?

В единият случай е нещо такова

a в другия случай е нещо такова

# 13
  • Czech Republic
Но, бадемовия марципан, който е полуфабрикат, за покриване на торти, дали е същия като този, който е декоративно оформен като бонбони и се предлага за ядене?

Пина, на вкус са едни и същи, но този който е в бонбоните е по-твърд и не става за разточване  (предполагам му слагат някакви добавки за да е по-твърд).
Другият когато е пресен и не е изсъхнал, е като пластелин - много приятно се работи с него. Hug

ПС. странно обаче като гледам по картинките които сте показали, този марципан за разточване, който купувам аз е доста по светъл (е не е бял, но светло кремав). newsm78

# 14
  • София
Дали слагате пудра захар при разточването му? И колко тънко го разточвате?

Общи условия

Активация на акаунт