Бадемов марципан - от къде?

• 14 908
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
Мерси, Наталина!  Peace
Значи, аз няма да купувам за торти, иначе знам с него какво и как се прави, макар да не съм пробвала. По- скоро имам желание да опитам другия, тъй като съм срещала доста хвалби за него, а никога не съм го яла или поне така си мисля, че не съм  Thinking Искам да знам що за вкус има и се чудих дали е същото нещо. Аз и от другия не съм вкусвала, та така.

# 16
Много обичам да хапвам марципан и наистина този на картинката в първия пост на вкус е като този в шоколадите и бонбоните.
natalyna е права обаче, че е по-тъмен. Не знам дали биха се получавали хубави цветове, ако се оцветява с боички. Но ми се струва, че в опечените сладки става по светъл Thinking

# 17
  • Czech Republic
Дали слагате пудра захар при разточването му? И колко тънко го разточвате?

Вера, да разточва се с пудра захар, а за това колко тънко, зависи от теб. Аз например разточвам много тънко, почти прозрачно, но тогава не може тортата да изглежда добре загладена, несъвършенствата изпъкват. Все пак имай предвид, че за една торта от 28 см диаметър ако точа наистина тънко ми стигат 200г марципан, иначе ще отидат много повече.

# 18
Взех си преди седмица от Кауфланд.
pina- аз много обичам и често си взимам. Марципана има вкус на бадеми, за мен е много приятен. Опитай, дано ти хареса  bouquet

# 19
  • София
Дали слагате пудра захар при разточването му? И колко тънко го разточвате?

Вера, да разточва се с пудра захар, а за това колко тънко, зависи от теб. Аз например разточвам много тънко, почти прозрачно, но тогава не може тортата да изглежда добре загладена, несъвършенствата изпъкват. Все пак имай предвид, че за една торта от 28 см диаметър ако точа наистина тънко ми стигат 200г марципан, иначе ще отидат много повече.
Благодаря!

# 20
Пробвах го, аз, тоз'  прословут марципан.... и разбира се, оказа се, че съм яла. В големите, луксозни бонбониери, където има по няколко различни вида бонбони, някои са точно с пълнеж марципан. Харесва ми, има наситен бадемов вкус  Peace

# 21
  • София
Момичета, този марципан от началото на темата може да намерите и в магазинчето на ул. Три уши в София. Там има и перлички за украси и даже шоколадов чипс по 100гр разфасофка. Тъкмо се връщам от там.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт