Трябва ли децата да учат чужди езици още в първи клас?

• 27 734
  • 362
  •   1
Отговори
# 360
  • софия
deadline, и аз имам такъв пример вкъщи. Научи много детето от гледане на cartoon, без курсове, уроци в детската градина или някой англоговорящ наоколо. Детето използваше граматически правилно фрази и изречения в различни времена на 5-6 годишна възраст. Не бяха само думи. И досега в училище, 5 клас е, не ни се е налаголо да опираме до курсове, уроци, допълнително учене вкъщи, за да навакса материала в училище. Всъщност вкъщи изобщо не учи по този предмет. Имат по 5 часа седмично английски от първи клас, доста напред са вече с материала.
и при дъщеря ми е така. Някой възприемат езика от въздуха, на други и езикова гимназия им е малко. Цял ден да ѝ обяснявам математика по пет пъти седмично не влиза и това е. Защо мислите , че човек не роден за езици може да назубри три езика най-малко. Аз пък съм инженер и нямам болни амбиции да направя дъщеря си математик в близките 50 години.

# 361
Елл, достатъчно е да му пускаш китайска телевизия. Поне така действително ще научим дали едно дете може да научи напълно непознат език, до когото няма никакъв досег извън полученото чрез телевизора, и то без превод на български, без субтитри на който и да е познат нему език. Е, те, тогава ще стане ясно дали от телевизор се учи чужд език! Китайският поне е от съвсем друга езикова група, съвсем друг и като конструкция и пр. Така да се каже, ще започне почти начисто.

Дедлайн, а на Хистори маха ли субтитрите? Щото със субтитри и аз научих доста английски навремето, само дето минах и през общуване на езика или писане на домашни.
Сина ми научи немски преди да се научи да чете и пише на български, между 3 и 5 годишна възраст.  (мисля, че на клипчето се вижда колко е голям, това е ваканцията преди първи клас) А на хисторито, не му е нужно да чете субтитрите вече, тъй като английския го усвои в училище, както по-горе съм писала и то изключително лесно, благодарение на факта, че намираше някакъв аналог с немския...

# 362
  • София
не зная немски, поне не кой знае колко, така че няма как да преценя какво и как говори и колко знае.

Общи условия

Активация на акаунт