Моето решение за хъркането на мъжа ми

• 45 161
  • 40
  •   1
Отговори
# 30

Wild_rabbit ,много си права за ксилометазолина.Аз няколко години си слагах такива капки ,защото не можех да дишам от запушен нос.Нищо друго не ми помагаше ,но се пристрастих и без капките направо се задушавах.Това си е направо като наркомания.Два месеца ми трябваха за да се откажа .Случвало се е да плача вечер като наркоман защото нямам капки.От опит казвам,че е много опасно особено за децата .

Минах през същото, като за малко да ми направят тази операция на лигавицата. Но един доктор ми каза, че лигавицата пак се разраства и така може да си го правим до безкрай.

# 31
Аз също не спя в една стая с мъжа си заради хъркането. Това не пречи на интимността ни, а доброто наспиване е залог за по-малко стрес и хубаво настроение.
На този етап не виждам защо да се подлага на каквато и да било интервенция, но...

... Ако човек не се наспива добре може да си навлече много болести, а и повишена раздразнителност. Значи според вас авторката на темата трябва мълчаливо да приема влошаването на собственото си здраве (а и това на мъжа си)?! Едно време първите жени, които са надигнали глава и са се разбунтували срещу мъжете си насилници и са се развели - са били заклеймявани от съгражданките си. Ами първите роби, които са се опитали да се освободят от оковите си? Или първата жена на отговорен пост в службата си?

Четох други теми за хъркането във форума и стандартните методи за справяне не ми се виждат много по-хуманни:
  - ритане с крак (причинява стрес на мъжа ви, неспокоен разпокъсан сън и на двамата...)
  - спане на дивана в хола (никой няма да спи добре на тясно и неудобно място, а пък ако е с години...)
  - тапи за уши (не са 100 процента ефективни от собствен опит, дискомфортни са, а и в много случаи е необходимо да можем да чуем - плач на дете или други важни неща)

Аз пък си мисля, за милионите жени, които се подлагат на пластични операции, на строги изтощаващи организма диети и други неща заради съпрузите или приятелите си, които често мърморят за недостатъци по фигурата им и / или се заглеждат по слаби красавици...

Стана дълъг поста ми, само ще добавя за финал, че съпруга на авторката не е бил подложен на операцията насилствено. Човека е преценил, че може да жертва комфорта си за един месец, за да има удобство и повече здраве дълги години за себе си и близките си (най-малкото жената по-малко ще мърмори  Laughing). Колкото до потенциални неприятни странични ефекти с годините - въпрос на информираност, а ако няма достатъчно натрупан опит - ми винаги  има пионери - първия подложил се на мозъчна операция... С времето ще има рутинни операции или лазерни безкръвни срещу хъркането, но трябва да се натрупа опит и се търсят първите смелчаци...

# 32
защо просто не го застреля човека, да не се мъчи?

# 33
Ако мьжа хьрка в рамките на нормалното няма проблем.Обаче ,когато се налага цяла нощ да седиш буден, защото е кошмар ти идва наистина да го застреляш.Който не го е преживял ,той не може да разбере.Някьде бях чела ,че след побоя, хьркането се смята за сериозен тормоз .Дори можеш да получиш развод веднага .

# 34
  • густо майна Филибето
Браво на съпругът ти! Сигурно са единици мъжете, които могат да направят такава жертва заради съпругата си.
Стига сте го съжалявали, ужасно е да се будите нощем от хъркане ooooh!

# 35
Eй, как го съжалявате човечеца...Вие май решихте, че се е жертвал за съня на жена си? А замисляте ли се, че хъркането е последица от запушения нос, от който е страдал с месеци както пише авторката на темата и за което си е имало медицинска причина? И, че тази интервенция не е просто така за спорта, ами му е решила проблема с носа? Аз имам синузит и много добре знам какво означава запушен нос. Дори да не спре хъркането, самия факт, че операцията е довела до проходимост на носа е достатъчна. А има и още един момент - за всички тези, които си взимат възглавничката и отиват в другата стая - хъркането предизвиква и т.нар сънна апнея, което хич не е шега работа. Така че - правилно си постъпват хората като търсят решение на проблемите с хъркането, а вие си слагайте тапите за уши и не притеснявайте милото, оставяйте го на воля да си хърка.
Само да уточня, че и аз понякога ползвам тапи - и на моя мъж му се случва да хърка, и аз го побутвам да се обърне, но ако нещата загрубеят ще търсим решение. И не заради моето спокойствие и сладък сън, а заради неговото здраве!

# 36
  • тук-там

Wild_rabbit ,много си права за ксилометазолина.Аз няколко години си слагах такива капки ,защото не можех да дишам от запушен нос.Нищо друго не ми помагаше ,но се пристрастих и без капките направо се задушавах.Това си е направо като наркомания.Два месеца ми трябваха за да се откажа .Случвало се е да плача вечер като наркоман защото нямам капки.От опит казвам,че е много опасно особено за децата .

Минах през същото, като за малко да ми направят тази операция на лигавицата. Но един доктор ми каза, че лигавицата пак се разраства и така може да си го правим до безкрай.

вече 2 год няма проблеми с носа - но ако се запуши при някоя болест - само физиологичен разтвор - стенмар - или друг и инхалации - никакви други капки.

# 37
Всъщност не винаги се хърка заради запушен нос и всъщност, колкото и някои да не го осъзнават, е вредно да се разрушава лигавицата. Wink

# 38
моя също хърка, но като го сритам няколко пъти се оправя положението  Crazy

общата спалня се е наложила, защото предлага допълнителна близост с човека, който обичаш, топлина и уют ,т.е. това е така наречената интимност   Peace  Peace аз например не мога изобщо да мигна ако не сме заедно, да не говорим че и кошмари сънувам. така че и 60 стаи да имах и 1000кв.м жилищна площ, пак щях да си се гушкам в него  Peace

Егати интимността,да го сритваш по няколко пъти на вечер ooooh!,само и само да си навряна в него и да не сънуваш кошмари,вместо да се наспите на спокойствие в отделни стаи,а на сутринта кой ви пречи пак да сте интимни-колкото часа си пожелаете,или вечер преди да си легнете,или на обед и т.н.То ще рече,че такива като нас,дето спим по неволя в отделни стаи  вече не сме интимни  newsm78?

# 39
Мъжа ми хъркаше зверски  Sick И аз бягах в съседната стая че иначе съня ми беше 3-4 часа за цялата нощ.На другия ден не можех да съм пълноценна на работа,все ме болеше глава и направо заспивах.Когато стана съвсем нетърпимо положението,поговорих с мъжа ми да мине на диета че беше доста напълнял.Отслабна 15кг.Но престана да хърка още на 2я свален килограм.От тогава се родих Grinning

# 40
Знам че хъркането издава Проблем.
Трябва да се обърне внимание, най-вече от хъркащия.
В случай, че той неглижира проблема, не е лошо, че съпругата е обърнала внимание.
Дали мерките са крайни, нали лекари са преценили в случая!

Общи условия

Активация на акаунт