Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява преждевременното изчерпване на плацентата и какви са възможните причини за това?
Какви са възможните причини за усещането на напрежение и леки болки в корема по време на бременност?
Какви са възможните причини за твърд корем и разпъване на пъпа по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява преждевременното изчерпване на плацентата и какви са възможните причини за това?
Преждевременното изчерпване на плацентата може да доведе до по-ранно раждане на бебето. В случая с Rh- майката, преждевременното изчерпване може да бъде свързано със съвместимост на кръвните групи между майката и бебето. Наличието на Rh- майка с Rh+ бебе може да доведе до отхвърляне на плода. Това може да бъде едно от обясненията за преждевременното изчерпване преди термина.
-
Какви са възможните причини за усещането на напрежение и леки болки в корема по време на бременност?
Коремната болка и напрежение по време на бременност могат да бъдат причинени от различни фактори като растеж на матката, разтягане на мускулите, промени в храносмилателната система и други. Тези симптоми обикновено са част от нормалния процес на бременността, но винаги е добре да се консултирате с лекар, за да сте сигурни, че всичко е наред.
-
Какви са възможните причини за твърд корем и разпъване на пъпа по време на бременност?
-
Каква е процедурата за цитонамазка и тест за HPV по време на бременност?
-
Как се яде нар?
,от друга страна пълната упойка също не е за подценяване...(аз много трудно съм се събуждала от пълна упойка),и имам известни страхове 

Нали на всяка операция в екипа присъства и анестезиолог, даже самият оператор не решава сам. Иначе, във всичко има риск, знаете. Но нека не разсъждаваме от гл.т. на рисковете. Макар и информирани за тях, ние ще мислим, че всичко ще се случи по най-добрия начин.

.Последните два дни ми е много депресивно,нямам желание за нищо,все се ослушвам дали усещам бебето,а през нощта прасците така ме болят
,въпреки,че всеки ден пия магнерот по 4-6 таблетки,а сутрин се събуждам неотпочинала,поради честите нощни посещения до WC.
Понеделник отивам пак да се разправям

. Беше чудесна разходка, на чист въздух, без затворени пространства и срещи с хора
.
. Очертава ми се още седмица изолация.... пууу....
. Много е хубаво да си имаш татко фотограф 
. Днес тук не беше слънчево кой знае колко, но пък топло. Даже започна дъжд да препръсква сега и се стъмни изведнъж.
!