"Морално ли е кърменето на обществени места"

• 6 777
  • 155
  •   1
Отговори
# 120
  • София

Нямаше ли някой да им покаже ей тия икони примерно?
Щом за църквата, дето е толкова консервативна явно е морално, що пък за днешното общество дето сме свикнали циците да се показват под път и над път да е неморално?Ама айде...

P.S. Иконата "Пресвета Богородица Млекопитателница" се намира  в Хилендарския манастир и се води, че е намерена на 19 км от Йерусалим, т.е. не е някое съвременно творение, ако случайно се намери някой да спори.

Брех и аз колко съм неморална, какви неморални снимки поствам...тц,тц,тц

Последна редакция: чт, 19 ное 2009, 11:05 от sadlady

# 121
  • Виена
Като цяло не успях да кърмя дъщеря си много дълго и в началото определено се срамувах да я кърмя навън. Все гледах да съм скрита някъде Simple Smile Предполагам, че се дължеше на някакъв срам, който имах още от тинейджърските години, заради размера на бюста си... След това започнах да забелязвам, че около мен жените не се притесняват ни най-малко и хранят децата си когато те са гладни, а не когато открият някоя стая за кърмене  ooooh! Един ден просто не намерих скришно място, но пък имах едно ревящо вързопче. Е, нахраних я очаквайки, че всички ще спрат на място, вперили очи в нас и сочейки ме с пръст Simple Smile Нищо такова не се случи (естествено) и след петия-шестия път спря и да ме интересува кой как ще реагира. Връщайки се в София отново си накърмих бебето навън и независимо, че имаше хора, които ме наблюдаваха с интерес, аз не изпитвах абсолютно никакъв срам Simple Smile
Никога не съм използвала акта на кърмене, за да демонстрирам размера на гърдите си, а за да нахраня детето си... тогава за какъв морал става въпрос? Ужас... как може въобще да има такъв спор  #Cussing out

# 122
  • софия
Аз лично съм кърмила навън само веднъж. Чувствах се неконфортно
и повече не съм го правила. NaughtyНо не виждам нищо лошо,
грозно и неморално в кърменето навън.Виж изцеждането е друга
работа.Наскоро станах свидетел на няколко пъти в парка на
публично изцеждане от страна на една мама.Е това вече не го одобрявам. Naughty

# 123
И аз редовно си кърмя в парка, даже един път в един ресторант! Естествено, не съм се "оперила" на показ, седнах си в един ъгъл и се обърнах към стената и толкоз. И то не толкова, за да се скрия, а да му е на бебчо по-спокойно. А майката с бебето също каза, че кърми в парка, просто жената нямаше възможност много да вземе думата, иначе добре се изказа жената.

# 124
Мен повече ме притесняват телесата дето ми се виждат докато кърмя ,а не толкова гърдите   Confused

# 125
Хич нищо не ме притеснява,особено когато моята госпожица й се спи ужасно и крещи докато сме навън,а може да заспива само на гърда Twisted Evil.В началото си имах фенове по градинките (предимно господа от третата възраст Laughing),после ме познаваха вече и чак ми отстъпваха място като ме видят приближаваща с ревчщото дете на ръце. hahaha.Наскоро една възрастна жена като ме видя да кърмя дъщеря си на пейка се спря и ми каза:"Браво,баба,кърми си я,това е истината,не като ония моите..." и тюхкайки се се отдалечи.Много ми стана някак гордо,че си кърмя още детето (нищо,че през това време въпросното дете ми глозгаше зърното порди излизащ зъб hahaha).И така,дреме ми на мен,че някаква си крава нарича храненето на детето ми или поведението ми "кравешко". Naughty,така де имаш крава-пиеш мляко hahaha

# 126
Мен повече ме притесняват телесата дето ми се виждат докато кърмя ,а не толкова гърдите   Confused

Хи хи, мен също главно са ме притеснявали извиращите ми паласки когато съм кърмила навън с неподходяща блуза. А като се замисля на колко девойки им стърчат перманентно като козунаци над плитките дънки и при най лекия намек за навеждане им лъсват още прелести ... какъв морал, какви пет лева  Whistling

# 127
  • Видин
В България определено има фалшив морал - неморално е да си храниш детето навън, но е морално девойките да ходят по цици и поли 5 см под дупето  ooooh! Криворазбран морал бих заключила аз, в следствие на това, че по улиците има такива девойки и явно се счита за нормално, докато кърмещите навън не са толкова много  Tired

# 128
  • До хладилника, който обичам
Е, аз честно казано освен в този сутрешен блок, не мисля, че хората особено се дразнят от майки, кърмещи навън, напротив.
Хубавото е, че тук повечето хора или са били кърмени, или са кърмили самите те (жените им) поне известно време, така че тук не е имало време и възможност да се насади криво мислене за това, кое е морално и кое - не.

# 129
Е, аз честно казано освен в този сутрешен блок, не мисля, че хората особено се дразнят от майки, кърмещи навън, напротив.

И моите наблюдения са такива. Живея в неголям град, с много еснафи Mr. Green, но не са ме гледали неодобрително, когато кърмя на открито или на обществено място с много хора.

# 130
Аз и друг път съм писала, ама пак ш`си кажа. Живея в голам град, ама пък в малък квартал. Кърмила съм и тук и там, но никога, ама никак и по никой начин никой не ми е показвал неодобрение.
Може би защото не съм го очаквала. Очаквам да не им пука какво правя, но не и да им преча.

# 131
Ами и мен много по-често се случва да ме тормозят познати и особено роднини,отколкото случайни минувачи.

# 132
  • Горна Оряховица
Кърмила съм голямата ми дъщеря в парка ,много пъти,това беше преди 10 години и повярвайте ми МНОГО гадно ме гледаха повечето от майките в парка,да не говорим за случайно минаващи баби,за тях просто беше разврат #Crazy
Ама моето мило детенце ревеше денонощно и неограничено и толкова бях изперкала от недоспиване ,че въобще не ми пукаше Joy

# 133
Оооо, то преди 10 години гледахме бременните като полезни изкопаеми, какво остава за кърмеща жена навън...  Rolling Eyes Ама евала ти за куража по онова време   bouquet

# 134
  • Горна Оряховица
 bowuu bowuu
Ами  не беше никаква смелост,ами бях напълно изтрещяла от недоспиване. Малката ревеше постоянно и единственото спасение беше да стоя навън по парковете (поне не се чуваше толкова силно от градския шум) hahaha
Бях се наслушала на всякакви съвети как да и затворя устата,но разбира се нищо не помагаше. С нетърпение чаках и да дойде време за кърмене и детенцето рязко се преобразяваше, едни крилца на раменете му поникваха ,едно ореолче над главичката,абе ангелче и така сладко си заспиваше... и така 30минути-дългия сън  WhistlingТака  до 7-мия месец,съжалявам ,че сама се отказа да суче,ако тогава знаех за кърменето,това което знам сега,сигурно щях да я кърмя още няколко месеца,ама...
Сега ако трябваше да кърмя навън,не само че нямаше да се притеснявам,ами щях да съм горда и изобщо не става дума за някаква показност или демонстрация,това е най - естественото нещо,нямам представа защо се възприема негативно newsm78

Общи условия

Активация на акаунт