Изнасилват ли жените ни в родилното отделние?

• 23 517
  • 194
  •   1
Отговори
# 60
Темата е спорна.Аз например имах подпомогнато раждане два пъти.Ама не третирам същто като скачане по корема, нито като изнасилване проверяването за разкритие, нито клизмата като драма.И се чувствам съвсем нормална жена, и отидох да раждам втори път, знаейки какво ме чака.Малко прекалено чувствителни са някои в такива моменти, а не отричам и случаите на грубости-неприятно е, съгласна съм.На мен лично не ми се е случило, никой не ме е юркал да родя до едиколко си часа, смениха ми се няколко екипа, докато това се случи.Благодаря, при първото раждане, за качествената епизиотомия и ревизия на пълна упойка, без да съм плащала, молила или да са изнудвани близките ми.И за грижите, докато от болка от контракции се извивах в предродилна-дума лоша не съм чула, даже напротив-идват, попият ми потта, напоят ми устата с вода, даже една акушерка ми държеше ръката, галеше ме...Крещяли са ми на напъните, също като по филмите, те самите преживяват с теб това раждане...
При второто раждане, добре, че ми направиха клизма, защото обикновено организма сам изхвърля, но в случая раждах преждевременно.И пак същата загриженост и ми примъкваха и отмъкваха каквото помоля, не можех да ставам от болки.И съм благодарна, че въпреки неподготвеното ми тяло за раждане ми помогнаха да родя естествено, а не да ме срежат на финала.Действието се развиваше в така мразеното Шейново.Толкова спокойна отидох да раждам, с толкова проблеми ме накараха да им се доверя, и същевременно  станах свидетел на наистина пресилени приказки по адрес на персонал, все пак аз бях там и видях и чух лично акушерката как се е държала, а после чух реплики от родилката лоши, па рев, па чудеса.Отдавам го на някакви депресивни състояния след раждане. Thinking
Отделно-по форумите, а и в разказите си една на друга жените малко преекспонират, някак като при мъжете темата за казармата навремето, така при жените е кой е по-по-най раждала и геройски издържала.Аз мога така да пресъздам моите раждания, че някоя лабилна девойка да я откажа завинаги.

# 61
  • Italia
Ех, ако можеше с четене на статии по интернет да се става доктор... Всички изказвания са или в едната, или в другата крайност...
Sparkle, лично на теб ти препоръчвам да не четеш повече такива теми, защото това ще те травмира повече, от колкото самото раждане. Балон-катетър поставят на жени, които трябва да родят в напреднала бременност мъртъв плод. За да предизвикат разкритие и за да не ѝ правят секцио, с оглед, че след секцио се препоръчват 2 години без бременност. Форцепс се налага, когато бебето по една или друга причина е започнало да излиза, но не е излезнало напълно - тесен таз на майката, спиране на контракциите и т.н. Спирането на контракциите се предотвратява със системата окситоцин - виж колко майки разказват как като са влезнали в родилното и са им спрели контракциите. Дирижираните напъни - колко от родилките реално знаят как и кога да напъват? Тоновете? Ами ако докато чакаш бебето да си излезне самичко, вземат, че се изгубят? В другата тема майки протестираха срещу аспирирането? А някоя от тях да е виждала бебе, което се е нагълтало с околоплодни води? Имат ли идея какъв цвят течност повръща бебето на следващия ден? (Да, аз съм виждала, въпреки че съм секцио). За епизиотомията - не мога да коментирам, знам, че е за предпочитане пред разкъсване надлъжно... Шевовете без упойка? При наличието на разкъсване/разрязване - шевът е неизбежен, нали така? А коя родилка преди раждането си е направила изследвания за алергичност към упойката? Преглед с пръсти/ръка - как предполагаш, че се мери разкритието? С линийка?
Не можеш да разчиташ, че доктора ще те погледне от два метра и ще ти премери разкритието... Да, скачат по корема, натискат, избутват - мислиш, че на тях им доставя някакво странно садистично удоволствие или се опитват да извадят бебето?
Клизма? Правили ли са ти някога? Ти правила ли си си? Коя част от клизмата точно боли или е унизителна, ако може някоя от оплакващите се да ми обясни, моля!  А за бръсненето - да се е сетила някоя от оплакващите се, че може да се епилира у дома? Кремче, три-минутно докато се къпе преди да влезне да ражда - никой няма да я гони с бръснача Simple Smile
Обиди - еми цинични са повечето гинеколози, тук съм съгласна - ама това си е професионално изкривяване. Що някоя от вас си мисли, че доктора ще се обръща към вас така, както любимия?
Хайде да не обясняваме на бременните, че де факто раждането е приятно като пиенето на кафе с приятелки, но проклетите доктори правят всичко възможно за да допринесат за страданието на родилката Wink

# 62
И да ги чета и да не ги чета, NikolForAll, аз вече така или иначе съм се отказала ама това е друга тема.

Имам един друг въпрос малко за разведряване- въобще след тези процедури използваема ли и вагината ако разбирате какво имам предвид ?  Laughing Laughing Laughing

# 63
Ти как мислиш???
След първата процедура, освен, че практикувах отново секс като нормална жена, взех, че износих още едно, минах повторно през такава процедура и съпругът ми не се е оплакал, вече две години и кусур след това.Ако се оплаче, ще е по съвсем различна причина от тук описваната.

# 64
Никак не мисля, не знам, за това питам  Peace

# 65
Sparkle, недей така, то човек като забременее раждането е далеч във времето и не се налага да го мисли много много.
Пък и има много по-гадни неща, примерно дентална операция, ама няма избор човек като му дойде до главата.

Пък и не съм видяла някой мъж да се вайка по форумите как си е забременил гаджето/жената без да иска и я праща на аборт, който ако някой лекар седне да опише като процедура ще има повече ужасени.....

На мен ми предизвикаха първото раждане с окситоцин, защото ми се спука мехура, а след няколко часа още нямах родова дейност. Така родих 5 часа след включването на системата и общо 9 след спукването на мехура. По-добре това отколкото изчакване незнайно колко и бебе с инфекция след това.

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 10:52 от Arizona

# 66
  • Стара Загора
Бащатко, не ме апострофирай напразно...
Питам каква е ЦЕЛТА на темата...
И то в подфорум Татковци...
Ако ще е поредната арена, на която да се хванат за косите двата "лагера"...
Ш`мъ `звиняваш, мЪ няя да стане...!

# 67
Експрес, я сподели сега, след две процедури от гореописаните, жената как е? GrinningУспокой като мъж Спарки.

# 68
Аз си мисля, че просто Бащатко е възмутен от това, което се случва, от отношението и от форсирането на нещата. Дали е нормално или не, не знам. За мен не е, но въпросът е с какво ще промени това тази тема. Ей такива шматчици като мен да се сдухат още повече, да. Вече със сигурност занм, че бих избила зъбите на някой док.  Mr. Green Mr. Green

# 69
Такива като теб в родилното ги има също-крещят, бутат, удрят, че и псуват.Как мислиш се чувства акушерката, когато жена и крещи почти обезумяло-не ме докосвай ма, к***о.. Mr. GreenНо тема не е отворила за неуважението, когато помага за появата на Нов Живот...Има, има такива, само не се правете на Ощипани.И ритат, и блъскат.За две раждания видях И това. Mr. Green

# 70
Ми да пускат теми бе, кой ги спира  Mr. Green Mr. Green

# 71
... В чужбина раждали в домовете си....да, но идва екип с 2 буса техника и след това годишния ти доход отива за глезотията. За съжаление условията в болниците ни са такива каквато е цялата ни държава ...

И как тези условия са свързани със задължителния окситоцин? Или с клизмата? Или с епизиотомия, по една единствена причина - че това е първо раждане. Не разбирам ...
Не говоря за раждане у дома, а за такова в болница.

# 72
Аз пък съм възмутена от лекарите, които се превърнаха в търговци и гледат на теб като ,,клинична пътека'', а не като на живо същество.
Говорим за хуманно отношение към животните , а към хората няма такова  Sick

# 73
Аз пък съм възмутена от лекарите, които се превърнаха в търговци и гледат на теб като ,,клинична пътека'', а не като на живо същество.

Е да, в това си абсолютно права, и то не само женските доктори, ами всички. Не лекари, ами икономисти.  Sick Sick

# 74

Е да, в това си абсолютно права, и то не само женските доктори, ами всички. Не лекари, ами икономисти.  Sick Sick

Ха, като са лекари да не би да им дават безплатно храна и дрехи по магазините  Rolling Eyes Ако труда им беше заплатен съответстващо на образованието и отговорностите им - щяха да работят с по-малко пациенти и да имат време да бъдат и любезни, и търпеливи. Ами учителите, които се борят за правата си за сметка на качеството на образованието. В соца беше така - всички идеалисти бяхме.
Аз вчера ходих на зъболекар, ами какво да ви кажа - искам пак и пак да ходя - няма болка, обясняват ти всичко, чисто и уютно, и музика по желание даже ти пускат. Но и цените са по-високи от масовите. За сравнение като си избирах къде да си направя почистване на зъбен камък - в повечето зъболекарски кабинети от 50 - до 80 лева, като питам колко време - от 20 мин. до 40 мин. А пък в този зъболекарски кабинет 105 лева - но над 1 час процедура. Сигурно много ще предпочетат евтиното, а после ще се жалват, че много боляло и имали разкървавени венци и не знам какво (все неща, които зависят от качество на апаратурата и бързина на извършване на процедурите)

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 12:52 от read only

Общи условия

Активация на акаунт